Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

τι γινεται με το καπνισμα?

αντι για το καπνοσημο εβγαλαν εξω 5-10 ατομα +1 αστυνομικο(γιατι οταν ειναι για λεφτα περισσευουν ατομα) σε καθε ομαδα ανα πολη να κοβουν χ ποσα την μερα...

οποιος νομιζει οτι το κανουν για το καλο της υγειας ας ξανασκεφτει πως εδω και χρονια αποφασισαν και εισοδο στα νοσοκομεια και συμετοχη χ ευρω στα φαρμακα αλλα και στις συνταγες!

απο ποιον τα ζητανε αυτα ?απ ολους ακομη και απο τον ανεργο,τον συνταξιουχο των 340ε,τον καρκινοπαθη που αποφασισε να σταματησει την χημειοθεραπεια γιατι δεν εχει λεφτα και στην τελικη απο αυτον που ειναι προς εξωση ή δεν εχει καν ρευμα στο σπιτι ή φαγητο...

• Like 1
  • Απαντ. 669
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

ε ναι,τωρα που υπαρχει εστω ενα μικρο ενδεχομενο να απαγορευτει το καπνισμα τελειως σε εσωτερικους χωρους μερικοι τρεχουνε για συμβιβασμους,τοσα χρονια βεβαια αδιαφορουσαν για το οτιδηποτε.

Ρε μαν, από τη στιγμή που κάποιος έχει γαλουχηθεί με μια νοοτροπία, αντιλαμβάνεσαι το ότι ίσως δεν συνειδητοποιούσε συχνά, πως μια συνήθειά του ήταν ενοχλητική για κάποιους; 

Αναφέρομαι αποκλειστικά στο κάπνισμα π.χ. εντός χώρων διασκέδασης. Σόρυ κιόλας, αλλά όταν μπαίνω σ' ένα μαγαζί, όπου πωλείται αλκοόλ, δεν κυκλοφορούν μικρά παιδιά, σχεδόν όλοι γύρω μου καπνίζουν και δεν υπάρχει νόμος που να απαγορεύει το τσιγάρο εκεί, τότε πως ακριβώς θα ενοχλήσει το δικό μου τσιγαράκι; Ή πως περιμένεις να θεωρήσω αυτή μου την πράξη "ενοχλητική"; 

Προσωπικά πάντως, παρότι προφανώς κάπνιζα σε μπαράκια και ρακάδικα, ποτέ δεν άναψα τσιγάρο σε χώρους όπου κυκλοφορούσαν δίπλα μου παιδιά ή προσφερόταν φαγητό. Ποτέ δεν άναψα τσιγάρο μέσα σε καράβι, παρότι οι γύρω μου από τη βαρεμάρα ήταν σε φάση chain smoking. Ακόμα και στη σχολή -γαμώτο- έβγαινα έξω για να καπνίσω. 

Ε, απλό είναι το πράγμα, είτε είσαι κάφρος, είτε όχι.

Δεν ξέρω, ίσως επειδή κατά κύριο λόγο συχνάζω σε συγκεκριμένου τύπου και συνήθως μικρής έκτασης μαγαζιά, δε μπορώ να αντιληφθώ το πρόβλημα όπως εσύ. Αλλά και πάλι, επιμένω στα παραπάνω.

• Like 1
Δημοσ.

σοβαρα

3 επιλογες θα χουν

να μη βγουν μαζι

να πανε σε μερος μη καπνιστων

να πανε σε μερος καπνιστων

Οχι, εχουν 100 επιλογες.

Να πανε κινεζικο γιατι αρεσει στους μισους ή ιταλικο οι αλλοι μισοι το απεχθανονται και θα μεινουν νηστικοι;

Να πανε σε ροκ μπαρ ή σε τσιπουραδικο;

Να κατσουν εξω γιατι καποιοι ζεσταινονται ή μεσα γιατι οι υπολοιποι κρυωνουν;

Να ανοιξουν μπουκαλι, αλλα τι; βοτκα που πινουν 2-3, τζιν που πινουν 2 ή ουισκυ που πινουν οι υπολοιποι;

Να βγουν στις 9 και να γυρισουν 12 (γιατι καποιοι δουλευουν πρωι, ή να βγουν στις 12 και να γυισουν 3 (γιατι καποιοι αλλοι δε δουλευουν;

Να βγουνε τελικα ολοι μαζι ή να βγει ο καθενας μονος του επειδη οι διαφορες ειναι παρα πολλες;

• Like 3
Δημοσ.

Οχι, εχουν 100 επιλογες.

Να πανε κινεζικο γιατι αρεσει στους μισους ή ιταλικο οι αλλοι μισοι το απεχθανονται και θα μεινουν νηστικοι;

Να ανοιξουν μπουκαλι, αλλα τι; βοτκα που πινουν 2-3, τζιν που πινουν 2 ή ουισκυ που πινουν οι υπολοιποι;

Να βγουν στις 9 και να γυρισουν 12 (γιατι καποιοι δουλευουν πρωι, ή να βγουν στις 12 και να γυισουν 3 (γιατι καποιοι αλλοι δε δουλευουν;

Να βγουνε τελικα ολοι μαζι ή να βγει ο καθενας μονος του επειδη οι διαφορες ειναι παρα πολλες;

.... 

Δημοσ.

Ρε μαν, από τη στιγμή που κάποιος έχει γαλουχηθεί με μια νοοτροπία, αντιλαμβάνεσαι το ότι ίσως δεν συνειδητοποιούσε συχνά, πως μια συνήθειά του ήταν ενοχλητική για κάποιους; 

Αναφέρομαι αποκλειστικά στο κάπνισμα π.χ. εντός χώρων διασκέδασης. Σόρυ κιόλας, αλλά όταν μπαίνω σ' ένα μαγαζί, όπου πωλείται αλκοόλ, δεν κυκλοφορούν μικρά παιδιά, σχεδόν όλοι γύρω μου καπνίζουν και δεν υπάρχει νόμος που να απαγορεύει το τσιγάρο εκεί, τότε πως ακριβώς θα ενοχλήσει το δικό μου τσιγαράκι; Ή πως περιμένεις να θεωρήσω αυτή μου την πράξη "ενοχλητική"; 

Προσωπικά πάντως, παρότι προφανώς κάπνιζα σε μπαράκια και ρακάδικα, ποτέ δεν άναψα τσιγάρο σε χώρους όπου κυκλοφορούσαν δίπλα μου παιδιά ή προσφερόταν φαγητό. Ποτέ δεν άναψα τσιγάρο μέσα σε καράβι, παρότι οι γύρω μου από τη βαρεμάρα ήταν σε φάση chain smoking. Ακόμα και στη σχολή -γαμώτο- έβγαινα έξω για να καπνίσω. 

Ε, απλό είναι το πράγμα, είτε είσαι κάφρος, είτε όχι.

Δεν ξέρω, ίσως επειδή κατά κύριο λόγο συχνάζω σε συγκεκριμένου τύπου και συνήθως μικρής έκτασης μαγαζιά, δε μπορώ να αντιληφθώ το πρόβλημα όπως εσύ. Αλλά και πάλι, επιμένω στα παραπάνω.

νοοτροπια σταρχιδισμου.

το οτι πωλειται αλκοολ και δε κυκλοφορουν μικρα παιδια ειναι ασχετο με το καπνισμα,εκτος κι αν υποθετεις οτι οσοι πινουν αλκοολ ειναι υποχρεωτικα και καπνιστες.

και σε ταβερνες πωλειται αλκοολ αλλα εκει κυκλοφορουν μικρα παιδια,τιγκα στο καπνο ειναι.

σχεδον ολοι σου καπνιζουν,για τους υπολοιπους που δεν καπνιζουν δεν ενδιαφερεσαι? (ρητορικη ερωτηση)

και στη παραλια που ειναι τιγκα στο σκουπιδι και το αποτσιγαρο,ε δε νομιζω να ενοχλησει το δικο σου το αποτσιγαρο οταν το χωσεις εκει διπλα στην αμμο ε?

στα ρακαδικα δεν σερβιρουν φαγητο ε?

Οχι, εχουν 100 επιλογες.

μπραβο.

μολις επεσες στη παγιδα.

αν πανε σε κινεζικο και δε φανε δε θα παθουν τιποτα,απλα δε θα "διασκεδασουν" τοσο

οπως το ιδιο και στο ροκαδικο κτλ.

αν δε καπνισεις για 1-2-3 ωρες παλι δε θα παθεις τιποτα απλα δε θα διασκεδασεις τοσο.

αντιθετως αν καπνισεις και υποχρεωσεις τον αλλον να φαει το καπνο σου ,θα διασκεδασεις εσυ αλλα τον αλλον θα τον γαμησεις.

Δημοσ.

Stop bitchin about it.... που είναι το πρόβλημα να καπνίσει κάποιος σε ενα μπαράκι; πολύ περίεργοι είστε μωρέ αδερφάκι μου.... μάθαμε τώρα όλοι στην καραμέλα... 

Το 80 ήταν όλοι οι έλληνες καπνιστές; ΟΧΙ
γιατι δεν παραπονιόταν κανένας τότε; γιατι δεν ήμασταν να μην πω τι όπως είμαστε τώρα... 

Δημοσ.

Stop bitchin about it.... που είναι το πρόβλημα να καπνίσει κάποιος σε ενα μπαράκι; πολύ περίεργοι είστε μωρέ αδερφάκι μου.... μάθαμε τώρα όλοι στην καραμέλα... 

Το 80 ήταν όλοι οι έλληνες καπνιστές; ΟΧΙ

γιατι δεν παραπονιόταν κανένας τότε; γιατι δεν ήμασταν να μην πω τι όπως είμαστε τώρα... 

το 80 ειχαμε και ανδρεα παπανδρεου,θες να ξαναγυρισουμε εκει?

• Super Moderators
Δημοσ.

κανένα, απλά να πληρώνει το πρόστιμο κάθε φορά...

• Like 2
Δημοσ.

άλλος χαφιές απο εδώ που χαίρετε με το κακό του άλλου 

θα ξεκινήσω μου φαίνεται με το ζόρι πάλι το κάπνισμα απλα για αντιστασιακούς λόγους! :P

Δημοσ.

Μα αυτό ακριβώς είναι το θέμα το τσιγάρο δεν ειναι θάνατος όπως το παρουσιάζουν οι προκατηλειμένοι σύλλογοι αντικαπνιστών ούτε το να είσαι σε ενα μπαράκι με καπνιστές 3 φορές την εβδομάδα θα σε σκοτώσει!!!!

Δες εδώ ας πούμε τα χαμηλά ποσοστά (για αίτια θανάτου)  απο καρκίνο στον 

πνεύμονα ανά 100.000 ανθρώπους.

http://epp.eurostat.ec.europa.eu/statistics_explained/index.php/Causes_of_death_statistics/el

560px-Causes_of_death_-_standardised_dea

και εδώ τα κύρια αίτια για να πάθεις καρκίνο στον πνεύμονα.

LC-Attributable-Cases.png

Αυτό δέν σημαίνει οτι το 90% των καπνιστών πεθαίνει απλα αυτούς που πεθαίνουν απο καρκίνο των πνευμόνων (που είναι απο τα χαμηλότερα ποσοστά για αίτιο θανάτου) το 90% Προκλήθηκε απο το κάπνισμα... (άσε που ούτε και αυτό μπορεί να ισχύει γιατί η μεθοδολογία για να συμπεράνεις κάτι τέτοιο δεν ειναι τόσο σαφής... αλλά έστω ότι κατα τα 90% το τσιγάρο φταίει για τον συγκεκριμένο είδος καρκίνου) 

αυτό σημαίνει ότι αν εισαι καπνιστής έχεις μια πολύ μικρή πιθανότητα να πεθάνεις απο αυτό (κάτω της μονάδας) και αν είσαι παθητικός καπνιστής πρακτικά καμία ! 

Και επαναλαμβάνω δεν λέω ότι το κάπνισμα δεν κάνει κακό στην υγεία! (αν και 1 τσιγάρο τον μήνα κάνει καλό) Αυτό που λέω ειναι ότι ΔΕΝ ειναι ο χάρος που παρουσιάζεται απο συγκεκριμένες ομάδες να είναι απλά μειώνει την ποιότητα ζωής σου απο θέμα ευεξίας και υγείας σε ένα κάποιο ποσοστό (σίγουρα όχι τεράστιο). 

Γιατί το επικεντρώνεις μόνο στον καρκίνο του πνεύμονα?Μπορώ να σου αποδείξω οτι το κάπνισμα εμπλέκεται με παθολογία σχεδόν σε ΟΛΑ τα όργανα του σώματος (μόλις βρω λίγη ώρα θα στα παραθέσω όλα).Και δεν μιλάμε μόνο για καρκίνο έτσι?Αλλο να μην γουστάρεις να το κόψεις και άλλο να εθελοτυφλείς.

Δημοσ.

Γιατι επικεντρονομαστε μονο στο αν πεθαινεις σε 10 χρονια ή 100 ή στο οτι η λιαστη ντοματα με τραχανα σκοτωνει πιο πολυ κλπ

Το θεμα ειναι απλο

Δε θελω να με ντουμανιαζεις εκει που παω να φαω 

Δε θελω να με κανεις να βρωμοκοπαω εμενα και τα ρουχα μου 

Δε θελω να τσουζουν τα ματια μου και να μην μπορω να παω καπου να διασκεδασω σαν ανθρωπος 

επειδη εχεις το κακο συνηθειο να βαζεις φωτια σε ενα χαρτι με χορτο 

Δε νομιζω οτι θελει τοση πολυ αναλυση

• Like 1
Δημοσ.

μπραβο.

μολις επεσες στη παγιδα.

αν πανε σε κινεζικο και δε φανε δε θα παθουν τιποτα,απλα δε θα "διασκεδασουν" τοσο

οπως το ιδιο και στο ροκαδικο κτλ.

αν δε καπνισεις για 1-2-3 ωρες παλι δε θα παθεις τιποτα απλα δε θα διασκεδασεις τοσο.

αντιθετως αν καπνισεις και υποχρεωσεις τον αλλον να φαει το καπνο σου ,θα διασκεδασεις εσυ αλλα τον αλλον θα τον γαμησεις.

Ποια παγιδα μωρε, τα σκεφτεσαι αυτα που λες;

Την καθε ανωμαλια καθε παρεας θα την περασουμε με νομο; Αμα δεν μπορουν να συνεννοηθουν, αμα ο καπνιστης ειναι σταρχιδιστης, αμα ο ενας δε σεβεται τον αλλον, ας μην κανουν παρεα.

Στην τελικη, ναι, για 2-3 ωρες μια χαρα θα περασει ο αλλος με την παρεα του σε ενα καταστημα μη καπνιστων. Γιατι ομως να του απαγορευσεις, την αλλη μερα να βγει μονος του, χωρις κανεναν πανω απο το κεφαλι του, και να παει να ξεχαρμανιασει σε ενα (απο τα ελαχιστα) καταστηματα καπνιστων; Η παρεα ειναι δεμενη με ορκο αιματος και απαγορευεται ο καθενας να βγαινει και μονος του ή με αλλη παρεα;

(PS: αν πανε σε κινεζικο και δε φανε, και μεινουν νηστικοι και καθονται σα μαλακες οσο οι αλλοι τρωνε, για ποιο λογο βγηκαν παρεα με τους αλλους; )

• Like 2
Δημοσ.

Ποια παγιδα μωρε, τα σκεφτεσαι αυτα που λες;

Την καθε ανωμαλια καθε παρεας θα την περασουμε με νομο; Αμα δεν μπορουν να συνεννοηθουν, αμα ο καπνιστης ειναι σταρχιδιστης, αμα ο ενας δε σεβεται τον αλλον, ας μην κανουν παρεα.

Στην τελικη, ναι, για 2-3 ωρες μια χαρα θα περασει ο αλλος με την παρεα του σε ενα καταστημα μη καπνιστων. Γιατι ομως να του απαγορευσεις, την αλλη μερα να βγει μονος του, χωρις κανεναν πανω απο το κεφαλι του, και να παει να ξεχαρμανιασει σε ενα (απο τα ελαχιστα) καταστηματα καπνιστων; Η παρεα ειναι δεμενη με ορκο αιματος και απαγορευεται ο καθενας να βγαινει και μονος του ή με αλλη παρεα;

(PS: αν πανε σε κινεζικο και δε φανε, και μεινουν νηστικοι και καθονται σα μαλακες οσο οι αλλοι τρωνε, για ποιο λογο βγηκαν παρεα με τους αλλους; )

αφου αντεχει 2-3 ωρες σε καταστημα μη καπνιστων γιατι το κανουμε θεμα?

αν βρεις τροπο να καπνιζεις και να μην ενοχλεις τους αλλους καντο και μεσα σε χειρουργειο.

την αλλη μερα που θελει να βγει μονος του να καπνισει θα παει που?

τι καταστημα θα ειναι αυτο? μονο το αφεντικο και ολα τα αλλα self service?

θα απαγορευεται η εισοδος σε ανηλικους?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...