Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

κάνε ότι θες, zboutsamas...

το λιλάκι του χαφιέ έτσι το λέμε τώρα ? :P

Γιατί το επικεντρώνεις μόνο στον καρκίνο του πνεύμονα?Μπορώ να σου αποδείξω οτι το κάπνισμα εμπλέκεται με παθολογία σχεδόν σε ΟΛΑ τα όργανα του σώματος (μόλις βρω λίγη ώρα θα στα παραθέσω όλα).Και δεν μιλάμε μόνο για καρκίνο έτσι?Αλλο να μην γουστάρεις να το κόψεις και άλλο να εθελοτυφλείς.

Το έχω κόψει ήδη για δικούς μου λόγους.... και αυτά που θα παραθέσεις άγονται σε προηγούμενο ποστ μου που για κάποιο λόγο σβήστηκε....αλλα διατηρείται σε quote μια δυο σελίδες πίσω...

Η ιατρική και η βιοχημεία ειναι πολύπλοκα πράγματα δεν μπορούμε να τα καταλάβουμε και ας νομίζουμε επειδή ειναι γραμμένα σε γλώσσα που διαβάζουμε... μας λείπει η πολυετής γνώση και εμπειρία για να καταφέρουμε κάτι τέτοιο..

Ζούμε σε ενα ντετερμινιστικό σύμπαν και το καθε τι επηρεάζει το κάθε άλλο με μια ποικιλία απο τρόπους....

Υπάρχουν ας πούμε έρευνες που λένε οτι το κρέας καταστρέφει τα οστά μας... χωρίς να σημαίνει οτι η έρευνα ειναι λάθος αυτό δεν σημαίνει επίσης οτι δεν πρέπει να τρώμε κρέας.. απλα αυτο το αποτέλεσμα ειναι μια πτυχή ενός πολύ πιο πολύπλοκου μηχανισμού που στην τέλική (εκ του αποτελέσματος αν θες) συμπεραίνουμε οτι μας κάνει καλό να τρώμε κρέας....

Και εκεί μπορούμε να περιοριστούμε και στην συζήτηση μας για το τσιγάρο...

Βλέποντας δηλαδή το αποτέλεσμα... πχ οι θάνατοι έχουν αυξηθεί την τελευταία 50έτια που άνθησε το τσιγάρο;; κτλ 

Δημοσ.

νοοτροπια σταρχιδισμου.

Θες να μου καταλογίσεις "σταρχιδισμό"; Κάνε το, οφείλεις όμως να λάβεις υπόψιν σου και τα ελαφρυντικά. 

Έχοντας μεγαλώσει σε μια χώρα όπου το κάπνισμα θεωρείται εδώ και δεκαετίες συνυφασμένο με συγκεκριμένους τρόπους και τόπους διασκέδασης (ακόμα π.χ. και σε κλασσική Ελληνική ταινία οι πρωταγωνιστές κάπνιζαν στα μπουζούκια ξέρω 'γω), ομολογώ πως ποτέ σχεδόν δε σκέφτηκα πως καπνίζοντας εκεί, πράττω κάτι ενοχλητικό.

Από εκεί και πέρα τα έγραψα: Ουδέποτε κάπνισα σε χώρους όπου έκρινα πως πράγματι η πράξη αυτή αποτελεί ασέβεια ή επηρεάζει αρνητικά την ορθή λειτουργία αυτών. Κοινώς δεν υπάρχει περίπτωση να καπνίσω στο χώρο εργασίας κάποιου, εκτός και αν ο ίδιος μου δώσει την άδεια, ή σε χώρους όπου κυκλοφορούν παιδιά.

το οτι πωλειται αλκοολ και δε κυκλοφορουν μικρα παιδια ειναι ασχετο με το καπνισμα,εκτος κι αν υποθετεις οτι οσοι πινουν αλκοολ ειναι υποχρεωτικα και καπνιστες.

Βλέπε παραπάνω, παρακάτω, ή σε προηγούμενα posts.

και σε ταβερνες πωλειται αλκοολ αλλα εκει κυκλοφορουν μικρα παιδια,τιγκα στο καπνο ειναι.

σχεδον ολοι σου καπνιζουν,για τους υπολοιπους που δεν καπνιζουν δεν ενδιαφερεσαι? (ρητορικη ερωτηση)

και στη παραλια που ειναι τιγκα στο σκουπιδι και το αποτσιγαρο,ε δε νομιζω να ενοχλησει το δικο σου το αποτσιγαρο οταν το χωσεις εκει διπλα στην αμμο ε?

στα ρακαδικα δεν σερβιρουν φαγητο ε?

1) Προσωπικά δεν κάπνιζα σε ταβέρνες και είμαι ξεκάθαρα υπέρ της απαγόρευσης του καπνίσματος -το γράφω για τρίτη φορά- σε καταστήματα των οποίων βασική υπηρεσία είναι η προσφορά φαγητού.

2) Ενδιαφέρομαι για όλους. Όταν όμως στα μαγαζιά που συχνάζω εγώ καπνίζουν σχεδόν άπαντες, από τον ηχολήπτη και τους σερβιτόρους μέχρι τον τελευταίο θαμώνα, αδυνατώ να δεχτώ πως η δική μου πράξη ενοχλεί.

3) Αυτό με την παραλία είναι άκυρο. Με την ίδια λογική ας απαγορευτεί και το εμφιαλωμένο νερό ή τα αναψυκτικά - "όχι σκουπίδια, όχι πλαστικά σε θάλασσες και ακτές" φάση. Α, να απαγορευτεί και η κατοχή κατοικίδιων ζώων, δε γουστάρω να κάνω σλάλομ για να αποφύγω τα σκατά του κάθε κόπρου. Κοινώς άλλο πράγμα το κάπνισμα, άλλο πράγμα η καφρίλα "πετάω τις βρωμιές μου όπου βρω".

Το επιχείρημα σου είναι άκυρο και επειδή δεν με ξέρεις προσωπικά. Υποθέτεις πως ως καπνιστής, αδιαμφισβήτητα αμολάω και γόπες όπου βρεθώ κι όπου σταθώ. Μάντεψε, είσαι λάθος. Ακόμα και στο στρατό με αυτοσχέδιο τασάκι κυκλοφορούσα.

4) Ως ρακάδικο αντιλαμβάνομαι την τρύπα όπου πωλούνται παραδοσιακά αλκοολούχα ποτά και ενίοτε μεζέδες, όχι μέρη όπου ο κόσμος πάει για να φάει.
  • Like 1
Δημοσ.

αφου αντεχει 2-3 ωρες σε καταστημα μη καπνιστων γιατι το κανουμε θεμα?

αν βρεις τροπο να καπνιζεις και να μην ενοχλεις τους αλλους καντο και μεσα σε χειρουργειο.

την αλλη μερα που θελει να βγει μονος του να καπνισει θα παει που?

τι καταστημα θα ειναι αυτο? μονο το αφεντικο και ολα τα αλλα self service?

θα απαγορευεται η εισοδος σε ανηλικους?

Το κανουμε θεμα, διοτι οι 2-3 ωρες ειναι συμβιβασμος προς την τρεχουσα παρεα. Ουτε ειπε κανεις οτι γουσταρει να το κανει καθε μερα, ουτε οτι ολοι εχουν παρεα μη καπνιστες, ουτε οτι ολοι εχουν παρεα.

Το να υπαρχει λοιπον ενα 5-10% των καταστηματων να ειναι καπνιστων που θα σε χαλασει;

(PS; σε ολα τα καταστηματα πωλησης αλκοολ απαγορευεται η εισοδος ανηλικων χωρις συνοδεια).

• Like 1
Δημοσ.

Γιατι επικεντρονομαστε μονο στο αν πεθαινεις σε 10 χρονια ή 100 ή στο οτι η λιαστη ντοματα με τραχανα σκοτωνει πιο πολυ κλπ

Το θεμα ειναι απλο

Δε θελω να με ντουμανιαζεις εκει που παω να φαω -ψέμα κόμπλεξ δεν ντουμανιάζεις υπο φυσιολογικές συνθήκες ΠΟΤΕ

Δε θελω να με κανεις να βρωμοκοπαω εμενα και τα ρουχα μου - δεν ισχύει! ίσως σε κλειστούς χώρους χωρίς εξαερισμό αλλά και πάλι δεν φταίνε οι καπνιστές αλλα ο μαγαζάτορας μην ξαναπάς στο μαγαζί του!  αλλά και πάλι θα πρέπει κάποιος να χώσει την μούρη το στα ρούχα σου για να το καταλάβει

Δε θελω να τσουζουν τα ματια μου και να μην μπορω να παω καπου να διασκεδασω σαν ανθρωπος - ουι ουι το μολουλακι κανουν τζιζ τζιζ τα ματάκια του :'( ας σοβαρευτούμε ούτε αυτό ισχύει! ούτε γυναίκες σε περίοδο δεν γκρινιάζουν τόσο!!!!

επειδη εχεις το κακο συνηθειο να βαζεις φωτια σε ενα χαρτι με χορτο 

Δε νομιζω οτι θελει τοση πολυ αναλυση

• Super Moderators
Δημοσ.

το λιλάκι του χαφιέ έτσι το λέμε τώρα ? :P

ειλικρινά δεν μας νοιάζει, ελεύθερος είσαι να κάνεις ότι θες, οι συνέπειες είναι άλλου παπά ευαγγέλιο...

Δημοσ.

Το κανουμε θεμα, διοτι οι 2-3 ωρες ειναι συμβιβασμος προς την τρεχουσα παρεα. Ουτε ειπε κανεις οτι γουσταρει να το κανει καθε μερα, ουτε οτι ολοι εχουν παρεα μη καπνιστες, ουτε οτι ολοι εχουν παρεα.

Το να υπαρχει λοιπον ενα 5-10% των καταστηματων να ειναι καπνιστων που θα σε χαλασει;

εμενα προσωπικα δε θα με χαλασει,αυτον ομως που δουλευει εκει θα τον χαλασει πολυ.

Θες να μου καταλογίσεις "σταρχιδισμό"; Κάνε το, οφείλεις όμως να λάβεις υπόψιν σου και τα ελαφρυντικά. 

Έχοντας μεγαλώσει σε μια χώρα όπου το κάπνισμα θεωρείται εδώ και δεκαετίες συνυφασμένο με συγκεκριμένους τρόπους και τόπους διασκέδασης (ακόμα π.χ. και σε κλασσική Ελληνική ταινία οι πρωταγωνιστές κάπνιζαν στα μπουζούκια ξέρω 'γω), ομολογώ πως ποτέ σχεδόν δε σκέφτηκα πως καπνίζοντας εκεί, πράττω κάτι ενοχλητικό.

Από εκεί και πέρα τα έγραψα: Ουδέποτε κάπνισα σε χώρους όπου έκρινα πως πράγματι η πράξη αυτή αποτελεί ασέβεια ή επηρεάζει αρνητικά την ορθή λειτουργία αυτών. Κοινώς δεν υπάρχει περίπτωση να καπνίσω στο χώρο εργασίας κάποιου, εκτός και αν ο ίδιος μου δώσει την άδεια, ή σε χώρους όπου κυκλοφορούν παιδιά.

Βλέπε παραπάνω, παρακάτω, ή σε προηγούμενα posts.

1) Προσωπικά δεν κάπνιζα σε ταβέρνες και είμαι ξεκάθαρα υπέρ της απαγόρευσης του καπνίσματος -το γράφω για τρίτη φορά- σε καταστήματα των οποίων βασική υπηρεσία είναι η προσφορά φαγητού.

2) Ενδιαφέρομαι για όλους. Όταν όμως στα μαγαζιά που συχνάζω εγώ καπνίζουν σχεδόν άπαντες, από τον ηχολήπτη και τους σερβιτόρους μέχρι τον τελευταίο θαμώνα, αδυνατώ να δεχτώ πως η δική μου πράξη ενοχλεί.

3) Αυτό με την παραλία είναι άκυρο. Με την ίδια λογική ας απαγορευτεί και το εμφιαλωμένο νερό ή τα αναψυκτικά - "όχι σκουπίδια, όχι πλαστικά σε θάλασσες και ακτές" φάση. Α, να απαγορευτεί και η κατοχή κατοικίδιων ζώων, δε γουστάρω να κάνω σλάλομ για να αποφύγω τα σκατά του κάθε κόπρου. Κοινώς άλλο πράγμα το κάπνισμα, άλλο πράγμα η καφρίλα "πετάω τις βρωμιές μου όπου βρω".

Το επιχείρημα σου είναι άκυρο και επειδή δεν με ξέρεις προσωπικά. Υποθέτεις πως ως καπνιστής, αδιαμφισβήτητα αμολάω και γόπες όπου βρεθώ κι όπου σταθώ. Μάντεψε, είσαι λάθος. Ακόμα και στο στρατό με αυτοσχέδιο τασάκι κυκλοφορούσα.

4) Ως ρακάδικο αντιλαμβάνομαι την τρύπα όπου πωλούνται παραδοσιακά αλκοολούχα ποτά και ενίοτε μεζέδες, όχι μέρη όπου ο κόσμος πάει για να φάει.

κι εγω μεγαλωσα στην ιδια χωρα που ολα επιτρεπονται,παρκαρισμα σε πεζοδρομια χωρις συνεπειες,φανταζομαι δε θα σε χαλαγε να ρθω να παρκαρω και να σου κλεισω το γκαραζ σου? ναι ξερω θα μου πεις ειναι ασχετο και δεν ειναι το ιδιο,αλλα εμενα ρε ανθρωπε αυτο με βολευει. τι να κανουμε? ασε που το ειδα και στις ταινιες fast and the furious μετα τις κοντρες.

κι εγω δεν θα παρκαρω πανω στη βουλιαγμενης γιατι κρινω οτι εκει δε πρεπει,αλλα σε αλλους δρομους γαμαει να το παρατας οπου να ναι για τη δικη μου διασκεδαση.

το ρακαδικο,σκυλαδικο,μπαρακι ειναι χωρος εργασιας,εκτος κι αν αδιαφορεις για τους σερβιτορους γιατι ανηκουν στην πλεμπα.

ο ηχοληπτης σερβιτορος θαμωνας ανηκουν στην ιδια κατηγορια σταρχιδιστη.

αφου δεν ενοχλεισαι να αμολας καπνο απο δω και εκει ξαφνικα ενοχλεισαι αν αμολας αποτσιγαρα απο εδω και απο κει?

Δημοσ.

Γιατι επικεντρονομαστε μονο στο αν πεθαινεις σε 10 χρονια ή 100 ή στο οτι η λιαστη ντοματα με τραχανα σκοτωνει πιο πολυ κλπ

Το θεμα ειναι απλο

Δε θελω να με ντουμανιαζεις εκει που παω να φαω -ψέμα κόμπλεξ δεν ντουμανιάζεις υπο φυσιολογικές συνθήκες ΠΟΤΕ

Δε θελω να με κανεις να βρωμοκοπαω εμενα και τα ρουχα μου - δεν ισχύει! ίσως σε κλειστούς χώρους χωρίς εξαερισμό αλλά και πάλι δεν φταίνε οι καπνιστές αλλα ο μαγαζάτορας μην ξαναπάς στο μαγαζί του!  αλλά και πάλι θα πρέπει κάποιος να χώσει την μούρη το στα ρούχα σου για να το καταλάβει

Δε θελω να τσουζουν τα ματια μου και να μην μπορω να παω καπου να διασκεδασω σαν ανθρωπος - ουι ουι το μολουλακι κανουν τζιζ τζιζ τα ματάκια του :'( ας σοβαρευτούμε ούτε αυτό ισχύει! ούτε γυναίκες σε περίοδο δεν γκρινιάζουν τόσο!!!!

επειδη εχεις το κακο συνηθειο να βαζεις φωτια σε ενα χαρτι με χορτο 

Δε νομιζω οτι θελει τοση πολυ αναλυση

Μαλλον δεν εχεις συναντησει ποτε καπνιστη στη ζωη σου 

Σε σπιτι που καπνιζαν πριν μια ωρα μπαινω και μετα τα ρουχα ειναι για πλυσιμο 

Δημοσ.

εμενα προσωπικα δε θα με χαλασει,αυτον ομως που δουλευει εκει θα τον χαλασει πολυ.

Που το ξερεις και το προσυπογραφεις αυτο;

Το να ειναι καπνιστης αυτος που δουλευει, διοτι απο την αρχη θα ξερει, οταν παει να πιασει δουλεια οτι ειναι καπνιστων (και βαση του οτι τα καταστηματα αυτα θα ειναι ελαχιστα, αρα και ελαχιστες οι θεσεις), και το γουσταρει να δουλεψει πιο πολυ εκει απο οτι σε ενα καταστημα μη καπνιστων, οπου θα πρεπει να βγαινει καθε λιγο και λιγακι εξω για τσιγαρο (αν τον αφηνει το αφεντικο), με ποια λογικη το αποκλειεις;

Καπνιστες δεν ειναι μονο οι πελατες, καπνιζουν και οι εργαζομενοι.

• Like 1
Δημοσ.

ειλικρινά δεν μας νοιάζει, ελεύθερος είσαι να κάνεις ότι θες, οι συνέπειες είναι άλλου παπά ευαγγέλιο...

Α τώρα εκπροσωπείς και κορυδαλλό;  και εμένα τι με νοιάζει αν δεν σε νοιάζει και μου το λες Lol τέρμα εγωκεντρικότητα σε σημείο που μιλάς και εκ μέρους πολλών...

Δημοσ.

Που το ξερεις και το προσυπογραφεις αυτο;

Το να ειναι καπνιστης αυτος που δουλευει, διοτι απο την αρχη θα ξερει, οταν παει να πιασει δουλεια οτι ειναι καπνιστων (και βαση του οτι τα καταστηματα αυτα θα ειναι ελαχιστα, αρα και ελαχιστες οι θεσεις), και το γουσταρει να δουλεψει πιο πολυ εκει απο οτι σε ενα καταστημα μη καπνιστων, οπου θα πρεπει να βγαινει καθε λιγο και λιγακι εξω για τσιγαρο (αν τον αφηνει το αφεντικο), με ποια λογικη το αποκλειεις;

Καπνιστες δεν ειναι μονο οι πελατες, καπνιζουν και οι εργαζομενοι.

οπως δεν ειμαι εγω σιγουρος ετσι δεν εισαι κι εσυ σιγουρος

εκτος κι αν νομιζεις οτι στην τρομερη ελλαδα του 2014,ο καθενας εχει την πολυτελεια να επιλεξει που θα δουλεψει με τοσο μεγαλη ανεση και ολα αυτα για να διασκεδασουν μερικοι.

Δημοσ.

Μαλλον δεν εχεις συναντησει ποτε καπνιστη στη ζωη σου 

Σε σπιτι που καπνιζαν πριν μια ωρα μπαινω και μετα τα ρουχα ειναι για πλυσιμο 

σπιτι: κλειστός χώρος χωρίς  εξαερισμό... και το πήγες και στο άλλο άκρο ουτε στο σπίτι τους μπορούν να καπνίσουν οι καπνιστές; 

Δημοσ.

σπιτι: κλειστός χώρος χώρος  εξαερισμό... και το πήγες και στο άλλο άκρο ουτε στο σπίτι τους μπορούν να καπνίσουν οι καπνιστές; 

σπιτι χωρος που αν θες ανοιγεις τεραστια παραθυρα και πορτες και καπνιζει 1-2 ατομα

μαγαζι χωρος που ειναι τελειως κλειστος με εξαερισμο κλανιας και καπνιζουν 200 ατομα.

που λες να εχει περισσοτερο ppm Καπνου?

• Super Moderators
Δημοσ.

Α τώρα εκπροσωπείς και κορυδαλλό;  και εμένα τι με νοιάζει αν δεν σε νοιάζει και μου το λες Lol τέρμα εγωκεντρικότητα σε σημείο που μιλάς και εκ μέρους πολλών...

man...

Stop bitchin about it....

Δημοσ.

οπως δεν ειμαι εγω σιγουρος ετσι δεν εισαι κι εσυ σιγουρος

εκτος κι αν νομιζεις οτι στην τρομερη ελλαδα του 2014,ο καθενας εχει την πολυτελεια να επιλεξει που θα δουλεψει με τοσο μεγαλη ανεση και ολα αυτα για να διασκεδασουν μερικοι.

Δηλαδη, ενα καταστημα που θα ζητησει υπαλληλο που καπνιζει, θα αρχισει ο αλλος το τσιγαρο απλα για να προσληφθει;

Σωστο κι αυτο.

• Like 1
Δημοσ.

σπιτι χωρος που αν θες ανοιγεις τεραστια παραθυρα και πορτες και καπνιζει 1-2 ατομα

μαγαζι χωρος που ειναι τελειως κλειστος με εξαερισμο κλανιας και καπνιζουν 200 ατομα.

που λες να εχει περισσοτερο ppm Καπνου?

όπως έγραψα και στον adi32  αν δεν έχει εξαερισμό ειναι ιδιότητα του μαγαζιού δεν φταίνε οι καπνιστές μην πας σε αυτό το μαγαζί όπως δεν θα πήγαινες σε ενα εστιατόριο που δεν έχει καλό φαγητό....

Άν εχει καλό εξαερισμό δεν βρωμάνε τα ρούχα σου τέλος.

....όχι οτι αλλιώς βρωμάνε αλλά τέλος πάντων δέχομαι οτι σε πολύ εξτρίμ συνθήκες ίσως μυρίζουν λίγο για λίγη ώρα όταν βγείς απο το μαγαζί αν κάποιος βάλει την μύτη του σε απόσταση μερικών εκατοστών απο τα ρούχα σου... 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...