pournaras Δημοσ. 22 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2014 ποσο μικρο θες να ειναι το ποσοστο? 10%? και ετσι να ειναι παμε στοιχημα οτι ο ελληναρας θα θελει να καπνιζει και στο αλλο 90%? εδω καπνιζουνε ακομα και σε δημοσιες υπηρεσιες,σχολεια και νοσοκομεια,και θες να κατσω να κανω διαλογο με τον ελληναρα που νομιζει οτι του ανηκει το συμπαν? οχι λοιπον,απαγορευση παντου,μονο σπιτι σου αν θες,ουτε στο δρομο να μη σε αφηνουνε οπως στην ιαπωνια που εχει ειδικα κουβουκλια στα πεζοδρομια για οσους θελουν να καπνισουν. ουτε τα χρωματακια ουτε οι μεγαλες γραμματοσειρες προσθετουν κυρος στα γραπτα σου, αντιθετως κουραζουν οπως και τα σεντονια που γραφεις. Τωρα συζηταμε σωστα. Ξερεις εκ των προτερων οτι αν βγει ενα ποσοστο καταστηματων καπνιστων ο "ελληναρας" θα καπνιζει και στο αλλο 90% Τωρα πως γινεται να ξερεις οτι αν δε βγει ποσοστο αλλα ειναι καθολικη η απαγορευση, ο "ελληναρας" δε θα καπνιζει στο 100% μονο εσυ το πιανεις. Ισως βεβαια να πιστευεις οτι αν παραμεινει ενα 10% ο ελληναρας θα συνεχισει να καπνιζει, ενω αν του επιβληθει καθολικη απαγορευση θα κοψει ως δια μαγειας το τσιγαρο... μιλαμε για τρελη φαντασια. Για κατι τετοιες συμπεριφορες, χαιρομαι που υπαρχουν ακομη καφροι καπνιστες. 3
Super Moderators Thresh Δημοσ. 22 Μαρτίου 2014 Super Moderators Δημοσ. 22 Μαρτίου 2014 γιατί είμαι σχεδόν σίγουρος ότι το ίδιο άτομο που αντιδράει εδώ, θα συμμορφωνόταν σε χρόνο dt σε περίπτωση που επισκεπτόταν/μετανάστευε χώρα που υπάρχει αντίστοιχος νόμος?
Ntinaras Δημοσ. 22 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2014 Τωρα συζηταμε σωστα. Ξερεις εκ των προτερων οτι αν βγει ενα ποσοστο καταστηματων καπνιστων ο "ελληναρας" θα καπνιζει και στο αλλο 90% Τωρα πως γινεται να ξερεις οτι αν δε βγει ποσοστο αλλα ειναι καθολικη η απαγορευση, ο "ελληναρας" δε θα καπνιζει στο 100% μονο εσυ το πιανεις. Ισως βεβαια να πιστευεις οτι αν παραμεινει ενα 10% ο ελληναρας θα συνεχισει να καπνιζει, ενω αν του επιβληθει καθολικη απαγορευση θα κοψει ως δια μαγειας το τσιγαρο... μιλαμε για τρελη φαντασια. Για κατι τετοιες συμπεριφορες, χαιρομαι που υπαρχουν ακομη καφροι καπνιστες. γιατι το χουμε ξαναζησει αυτο οταν ξεκινησε το πρωτο μετρο,με τον διαχωρισμο των καταστηματων και ηταν ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ,δε τους εφταναν τα τραπεζακια εξω και τα μαγαζια που ηταν ανοιχτα ΟΟΟΟΟΟΟΟΟΧΙ θελανε να καπνιζουνε και μεσα στους κλειστους χωρους. και δε με ενδιαφερει να κοψει το τσιγαρο,με ενδιαφερει να κοψει το σβερκο του να μη φτανει ο καπνος του πανω μου.
N3k21 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2014 ποσο μικρο θες να ειναι το ποσοστο? 10%? Ας πούμε ναι. Και ετσι να ειναι παμε στοιχημα οτι ο ελληναρας θα θελει να καπνιζει και στο αλλο 90%? Θέλει δε θέλει, θα είναι αδύνατο να το πράξει, διότι στο υπόλοιπο 90% των καταστημάτων θα απαγορεύεται δια ροπάλου το κάπνισμα, ενώ η τήρηση του νόμου θα διασφαλίζεται μέσω συχνότατων ελέγχων, μεγάλων προστίμων, ή ακόμα και δια της απειλής αφαίρεσης της άδειας λειτουργίας σε περίπτωση που οι καταστηματάρχες αποφασίσουν να κάνουν την πάπια. Μη μου πεις σε παρακαλώ πως τα παραπάνω είναι ανέφικτα διότι..."εδώ είναι Ελλάδα και οι νόμοι παρακάμπτονται". Αν θεωρείς δεδομένο κάτι τέτοιο, τότε ούτε η καθολική απαγόρευση του καπνίσματος σε όλους τους δημόσιους χώρους έχει νόημα. Είναι νομίζω σαφές το γιατί. εδω καπνιζουνε ακομα και σε δημοσιες υπηρεσιες,σχολεια και νοσοκομεια, Οι κάφροι, όχι όλοι. και θες να κατσω να κανω διαλογο με τον ελληναρα που νομιζει οτι του ανηκει το συμπαν? Για την ώρα κάνεις διάλογο αποκλειστικά με εμάς. Εμείς ούτε θεωρούμε πως μας ανήκει το σύμπαν, ούτε απαιτούμε να καπνίζουμε παντού. Επιθυμούμε απλά να υπάρχει μια εξαίρεση, αυτό το 10% που λέμε τόση ώρα. Εφόσον τα δικαιώματά σου μπορούν να διασφαλιστούν μέσω της αυστηρής τήρησης του νόμου, εκεί αποκλειστικά να εστιάσεις, όχι στο αν θα επιβληθεί καθολική απαγόρευση, ή τελικά θα υπάρξει κάποια ειδική ρύθμιση για το 10% των καταστημάτων. Οτιδήποτε άλλο είναι καπρίτσιο, εκδικητική μανία, ή ίσως ακόμα και κάποιας μορφής σαδισμός. 1
deesnider Δημοσ. 22 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2014 ποσο μικρο θες να ειναι το ποσοστο? 10%? και ετσι να ειναι παμε στοιχημα οτι ο ελληναρας θα θελει να καπνιζει και στο αλλο 90%? εδω καπνιζουνε ακομα και σε δημοσιες υπηρεσιες,σχολεια και νοσοκομεια,και θες να κατσω να κανω διαλογο με τον ελληναρα που νομιζει οτι του ανηκει το συμπαν? οχι λοιπον,απαγορευση παντου,μονο σπιτι σου αν θες,ουτε στο δρομο να μη σε αφηνουνε οπως στην ιαπωνια που εχει ειδικα κουβουκλια στα πεζοδρομια για οσους θελουν να καπνισουν. Σού ζητώ εδώ κι ένα σκασμό σελίδες να αναφέρεις την προσωπική σου θέση και τελικώς, η απάντησή σου είναι να ...βάλουμε στοίχημα για το αν θα συμμορφωθεί ο Χ τυχαίος και ανώνυμος «ελληνάρας»... ...πάνω που είπα ότι με το προηγούμενο όργιο αοριστολογιών το τερμάτισες το κοντέρ, απέδειξες ότι είσαι ανεξάντλητος!... ...Ψέματα! Είπες τελικώς «όχι»...δεν κάνω το λάθος να σού ζητήσω αιτιολόγηση τής θέσης σου (μια και το ότι ...βάζεις στοίχημα, δεν είναι αιτιολόγηση...) Έχει κι ο μαζοχισμός μου όρια! Όχι και να υποστώ καμιά δεκαριά σελίδες τρίχες ακόμα... ουτε τα χρωματακια ουτε οι μεγαλες γραμματοσειρες προσθετουν κυρος στα γραπτα σου, αντιθετως κουραζουν οπως και τα σεντονια που γραφεις. Τα χρωματάκια, τα bold και οι μεγάλες γραμματοσειρές, θα ήταν περιττά, αν από την αρχή δεν έκανες τον Κινέζο και απαντούσες ευθέως σε ό,τι σε ρωτούν. Δεν αποσκοπούν στο να προσδώσουν κύρος στα γραπτά μου. Μια ύστατη προσπάθεια αποτελούν, μήπως κι ανοίξεις τα μάτια σου και πάρεις χαμπάρι τι διαβάζεις. Μεταξύ μας, αλίμονο αν με απασχολούσε το πόσο κύρος εκτιμούν ότι έχουν τα όσα λέω, άνθρωποι που έχουν κηρύξει πόλεμο στις ντόμπρες και σταράτες κουβέντες. Όντως έχεις πλάκα τελικά...
Timonkaipumpa Δημοσ. 22 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2014 Πάντως, αν και καταλαβαίνω την (ωραία για εμένα) πρόταση για ειδικά καταστήματα με καπνίζοντες... το κράτος δεν το νοιάζει εάν ενοχλούνται οι μη καπνιστές. Το νοιάζει να μην πληρώνει τόσα πολλά όσο πληρώνει τώρα ογκολογικά και αντί-καρκινικά (ας διορθώσουν τους όρους οι γιατροί της παρέας) φάρμακα που είναι (από όσο ξέρω) από τα πιο ακριβά.
man of steel Δημοσ. 22 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2014 Αυτό που με ξεπερνάει είναι ότι ο άλλος λέει να απαγορευτεί το κάπνισμα και στο δρόμο και μάλιστα όταν το προϊόν του καπνού πωλείται νόμιμα.Μήπως να απαγορευτεί και στα σπίτια των καπνιστών;Αν θέλουμε πλήρη απαγόρευση του καπνίσματος τότε πρέπει να κηρυχθεί η πώληση των τσιγάρων ως παράνομη .Δεν μπορεί να αγοράζω κάτι από το υστέρημα μου και να μου επιβάλουν απαγόρευση μέχρι και στο δρόμο!Και όσο με αφορά ευτυχώς δεν με απασχολεί πια καθότι έκοψα το τσιγάρο εδώ κι τρία χρόνια.Το να σου λέει ο άλλος να δημιουργηθούν χώροι αποκλειστικά για καπνιστές και να αντιδράς ε αυτό είναι το άκρον άουτο.By the way deesnider εδώ στο χωριό μου, λένε ότι αφού έκοψε ο Πάνος το τσιγάρο τότε μπορούν όλοι.Να σκεφτείς ότι στις 00.00 αγόραζα δύο πακέτα camel για να είμαι σίγουρος ότι θα μου φτάσουν μέχρι το πρωί.Αλλά όταν λέμε το έκοψα εννοώ μαχαίρι ούτε ηλεκτρονικά τσιγάρα ούτε επιθέματα νικοτίνης ούτε τίποτα.Η διαφορά μέσα σε ένα μήνα ήταν εμφανής.Τεσπα και εγώ συμφωνώ ότι η μόνη αποδεκτή και χρηστική διέξοδος στο θέμα για να μην ενοχλούνται οι μη καπνίζοντες που έχουν κάθε δικαίωμα να διαμαρτύρονται γι τον καπνό των άλλων είναι να δημιουργηθούν χώροι διασκέδασης αποκλειστικά για καπνίζοντες.Αλλιώς δεν προκειτε να υπάρξει λύση για κανέναν από τους δύο! 1
deesnider Δημοσ. 22 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2014 γιατί είμαι σχεδόν σίγουρος ότι το ίδιο άτομο που αντιδράει εδώ, θα συμμορφωνόταν σε χρόνο dt σε περίπτωση που επισκεπτόταν/μετανάστευε χώρα που υπάρχει αντίστοιχος νόμος? Σε ποιον συγκεκριμένα αναφέρεσαι; Διότι γνωρίζω - μάλλον καλύτερα απ' τον καθένα... - ένα άτομο, το οποίο όχι μόνο δεν κάπνισε ποτέ (από τα 17 του που το ξεκίνησε, μέχρι τα 39 του που έφυγε) στην Ελλάδα σε χώρο όπου απαγορευόταν το κάπνισμα αλλά, ακόμα και όπου επιτρεπόταν, αν δεν έβλεπε ότι η παρέα στο διπλανό του τραπέζι κάπνιζε ήδη, δεν άναβε τσιγάρο χωρίς να τους ρωτήσει αν ενοχλούνται. Είναι το ίδιο άτομο που έχει ήδη μεταναστεύσει, ζει σε χώρα όπου δεν υπάρχει απαγόρευση τού καπνίσματος στους χώρους διασκέδασης (Γεωργία), επισκέπτεται τακτικά λόγω δουλειάς διπλανή χώρα όπου, τουλάχιστον στα εστιατόρια (για μπαρ και τα σχετικά δε γνωρίζω) ισχύει η σχετική απαγόρευση (Τουρκία) και συνεχίζει την ίδια τακτική παντού: Ρωτάει αν ενοχλεί το να καπνίσει ακόμα κι εκεί που επιτρέπεται και δε διανοείται να καπνίσει εκεί που απαγορεύεται, ακριβώς όπως έκανε και στην Ελλάδα. Να σού τον συστήσω; Τον ξέρεις ως deesnider εδώ μέσα. Αν λοιπόν αναφέρεσαι σ' αυτόν - διατηρώ κάθε λογική επιφύλαξη, αλλά δεν το αποκλείω κιόλας - θα ήθελα να μού θυμίσεις σε τι ακριβώς «αντιδρά» (σε πρακτικό επίπεδο πάντα, ακριβώς όπως σε πρακτικό επίπεδο θα «συμμορφωνόταν» όπως λες). Είδες να εκφράζει κάπου την απαίτηση να καπνίζει όπου γουστάρει, γράφοντας στα @@ του τους νόμους και τους μη καπνιστές συμπολίτες του; Είδες έστω να απαιτεί τη δημιουργία των χώρων αυτών που θεωρεί ότι θα κάλυπταν τον ίδιο και τους υπόλοιπους καπνιστές; Ή μήπως είδες απλά να λέει ότι θα επιθυμούσε και θα θεωρούσε λογικό, δίκαιο και αποδοτικό το να υπάρχουν αυτοί οι χώροι; (xωρίς καν να ...βάζει στοίχημα για την αποδοτικότητα τού συστήματος που έχει στο μυαλό του, όπως στοιχηματίζει ο ...Κάλχας τού insomnia υπέρ τής δεδομένης γι' αυτόν αποτυχία του...)
panagos Δημοσ. 22 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2014 Με την ύπαρξη ενός μικρού ποσοστού χώρων διασκέδασης, οι οποίοι θα απευθύνονται αποκλειστικά σε καπνιστές ή μη καπνιστές οι οποίοι δεν ενοχλούνται με το να βρίσκονται σε περιβάλλον με καπνό, όπου θα απασχολούνται αποκλειστικά εργαζόμενοι οι οποίοι επιλέγουν να το κάνουν διότι δεν ενοχλούνται - ή έστω, θα «τρέχουν» με εργαζίομενους αποκλειστικά τους ιδιοκτήτες - αντιτίθεσαι ή όχι; Μπροστά στην ανάγκη για εργασία, μπορεί ο άνθρωπος να μην υπολογίσει την υγεία του προκειμένου να βγάζει τα προς το ζην. Επομένως το σωστό ερώτημα δεν είναι το αν τον ενοχλεί ο καπνός ή όχι, κάτι το οποίο αποτελείται από υποκειμενικά κριτήρια, αλλά το αν, παρόλο τον σωστό εξαερισμό κτλ, επιβαρύνεται η υγεία του. Το βλέπουμε δηλαδή από την πλευρά της κοινωνικής ευθύνης του κράτους, να προστατεύει τους πολίτες του όταν δεν θέλουν, δεν μπορούν, δεν ξέρουν να το κάνουν οι ίδιοι. Δεν γίνεται να "υπογράφεις" να δουλεύεις με οποιουσδήποτε όρους γιατί έτσι ξεκινάει η εκμετάλλευση του εργαζομένου. Πολλοί ρωτάνε "γιατί τα πουλάνε τότε;". Ε δυστυχώς το κράτος υπολογίζει και τα έσοδα από τους φόρους, που είναι πάρα πολλά. Εσύ ας πούμε καπνίζεις. Μπορείς να φέρεις ο,τι επιχείρημα θέλεις υπέρ του δικαιώματός σου στην απόλαυση, στην χαλαρότητα και στην διασκέδαση που σου προσφέρει ένα τσιγάρο. Κανένα από αυτά όμως δεν μπορεί να πατάει πάνω στην ανάγκη του άλλου να μην εισπνέει τον καπνό σου, σε οποιοδήποτε δημόσιο χώρο. Αυτό για μένα είναι ξεκάθαρο. Προσωπικά, ενώ ξέρω (όπως όλοι) τους κινδύνους του καπνίσματος, μερικές φορές δεν με πειράζει να πάω κάπου που καπνίζουν. Στα γούστα κιόλας μπορεί να σκάσω ένα πουράκι για το χαβαλέ και όποτε πάω Άμστερνταμ .. τέλος πάντων έχει πλάκα. Τυπικά όμως, αισθάνομαι υποχρεωμένος να αντιτίθεμαι σε αυτό που λες. Μπορούμε να το πάμε εκεί που δεν θέλω να φτάσουμε ποτέ ως κοινωνία. Ζούμε σε μια εποχή όπου η πρόσβαση στη γνώση είναι τόσο προσιτή, που η άγνοια είναι επιλογή. Επομένως όποιος καπνίζει, είναι αλκοολικός και τρώει κοντοσούβλια με το κιλό, κάνει συνειδητά πλέον κακό στην υγεία του και δεν θα έχει τα ίδια δικαιώματα στη νοσηλεία με αυτούς που προσέχουν. Θα γίνονται υποχρεωτικές εξετάσεις ανά τακτά χρονικά διαστήματα και όποιος φανεί πως κάνει καταχρήσεις, θα τρώει πρόστιμο ή δεν θα τον καλύπτει η ασφάλειά του ξέρω γω. Εκτός κιαν ιδιωτικοποιηθεί εντελώς η υγεία, και ο καθένας πληρώνει το ανάλογο αντίτιμο για να χαίρει και τις ανάλογες υπηρεσίες. Το θεμιτό είναι να είμαστε περισσότερο συνειδητοποιημένοι και να βάζουμε μέτρο. Μια κοινωνία χωρίς παιδεία είναι μια κοινωνία με περισσότερες απαγορεύσεις.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 22 Μαρτίου 2014 Super Moderators Δημοσ. 22 Μαρτίου 2014 για ένα υποθετικό άτομο που δεν έχει καμία σχέση με το forum... ειλικρινά δεν εννοώ κάποιο άτομο που έχει γράψει στο topic, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί μυγιάζεσαι έτσι... το "εδώ" πήγαινε στην Ελλάδα, όχι στο forum... πιστεύεις δλδ ότι ένα άτομο που εδώ δεν τηρούσε το νόμο και γκρίνιαζε, αν πήγαινε πχ Αγγλία πως θα καθόταν να καπνίζει όπου να 'ναι ή να διαπραγματευτεί την κατάσταση? προσωπικά δεν το πιστεύω, αντιθέτως πιστεύω ότι δεν θα έβγαζε τσιμουδιά γιατί ξέρει ότι εκεί δεν τον παίρνει...
Tilemaxx Δημοσ. 22 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2014 Ας υπάρχουν καπνιστήρια όπως σε Γερμανία/Ολλανδία να μπαίνουν μέσα να γίνονται ντουμάνι απ' την σαπίλα. Σε ιδιωτικούς χώρους (εστιατόρια/μπάρ/καφετέριες) δεν πρέπει να εκπέμπεται ούτε υποψία καπνού. Ο καπνιστής που θα μπεί μέσα ας σεβαστεί τους υπολοίπους και ας μην καπνίσει για 2-3 ώρες όσο θα βρίσκεται εκεί. Τι θα πάθει;Δεν υπάρχει περίπτωση ποτέ κανέις να φτιάξει "εστιατόριο μόνο για καπνιστές" στην Ελλάδα. Δεν μπορεί νομικά κιόλας να βάλει τέτοιο διαχωρισμό νομίζω.
man of steel Δημοσ. 22 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2014 Μπροστά στην ανάγκη για εργασία, μπορεί ο άνθρωπος να μην υπολογίσει την υγεία του προκειμένου να βγάζει τα προς το ζην. Επομένως το σωστό ερώτημα δεν είναι το αν τον ενοχλεί ο καπνός ή όχι, κάτι το οποίο αποτελείται από υποκειμενικά κριτήρια, αλλά το αν, παρόλο τον σωστό εξαερισμό κτλ, επιβαρύνεται η υγεία του. Το βλέπουμε δηλαδή από την πλευρά της κοινωνικής ευθύνης του κράτους, να προστατεύει τους πολίτες του όταν δεν θέλουν, δεν μπορούν, δεν ξέρουν να το κάνουν οι ίδιοι. Δεν γίνεται να "υπογράφεις" να δουλεύεις με οποιουσδήποτε όρους γιατί έτσι ξεκινάει η εκμετάλλευση του εργαζομένου. Πολλοί ρωτάνε "γιατί τα πουλάνε τότε;". Ε δυστυχώς το κράτος υπολογίζει και τα έσοδα από τους φόρους, που είναι πάρα πολλά. Εσύ ας πούμε καπνίζεις. Μπορείς να φέρεις ο,τι επιχείρημα θέλεις υπέρ του δικαιώματός σου στην απόλαυση, στην χαλαρότητα και στην διασκέδαση που σου προσφέρει ένα τσιγάρο. Κανένα από αυτά όμως δεν μπορεί να πατάει πάνω στην ανάγκη του άλλου να μην εισπνέει τον καπνό σου, σε οποιοδήποτε δημόσιο χώρο. Αυτό για μένα είναι ξεκάθαρο. Προσωπικά, ενώ ξέρω (όπως όλοι) τους κινδύνους του καπνίσματος, μερικές φορές δεν με πειράζει να πάω κάπου που καπνίζουν. Στα γούστα κιόλας μπορεί να σκάσω ένα πουράκι για το χαβαλέ και όποτε πάω Άμστερνταμ .. τέλος πάντων έχει πλάκα. Τυπικά όμως, αισθάνομαι υποχρεωμένος να αντιτίθεμαι σε αυτό που λες. Μπορούμε να το πάμε εκεί που δεν θέλω να φτάσουμε ποτέ ως κοινωνία. Ζούμε σε μια εποχή όπου η πρόσβαση στη γνώση είναι τόσο προσιτή, που η άγνοια είναι επιλογή. Επομένως όποιος καπνίζει, είναι αλκοολικός και τρώει κοντοσούβλια με το κιλό, κάνει συνειδητά πλέον κακό στην υγεία του και δεν θα έχει τα ίδια δικαιώματα στη νοσηλεία με αυτούς που προσέχουν. Θα γίνονται υποχρεωτικές εξετάσεις ανά τακτά χρονικά διαστήματα και όποιος φανεί πως κάνει καταχρήσεις, θα τρώει πρόστιμο ή δεν θα τον καλύπτει η ασφάλειά του ξέρω γω. Εκτός κιαν ιδιωτικοποιηθεί εντελώς η υγεία, και ο καθένας πληρώνει το ανάλογο αντίτιμο για να χαίρει και τις ανάλογες υπηρεσίες. Το θεμιτό είναι να είμαστε περισσότερο συνειδητοποιημένοι και να βάζουμε μέτρο. Μια κοινωνία χωρίς παιδεία είναι μια κοινωνία με περισσότερες απαγορεύσεις. Εγώ έχω καλύτερη λύση.Όσους καπνίζουν να τους εκτελούμε!Καλά θα δώσει ο καθένας λογαριασμό το τι έκανε στην ζωή του και με βάση τις πράξεις του θα απολαμβάνει και αναλόγου επιπέδου νοσηλεία;Εγώ γουστάρω κάθε χρόνο να μπαίνω στο νοσοκομείο με τρία εμφράγματα και τέσσερα εγκεφαλικά από τα τσιγάρα που καπνίζω(λέμε αν κάπνιζα)τι σημαίνει αυτό ότι θα πρέπει να μου μειώσουν το επίπεδο περίθαλψης ή να μου πουν φίλε κοψτο δεν θα ζήσεις;Ο καθένας έχει το δικαίωμα να ζει την ζωή του όπως θέλει!
deesnider Δημοσ. 22 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2014 Μπροστά στην ανάγκη για εργασία, μπορεί ο άνθρωπος να μην υπολογίσει την υγεία του προκειμένου να βγάζει τα προς το ζην.... Ωραία, έστω ότι είναι έτσι. Νωρίτερα το πήγα ακόμα πιο μακριά: Να υπάρχουν χώροι όπως αυτοί που περιγράφω, των οποίων οι ανάγκες σε έμψυχο δυναμικό, θα καλύπτονται αποκλειστικά και μόνο από τους ιδιοκτήτες τους, χωρίς δηλαδή υπαλληλικό προσωπικό. Ναι ή όχι; Δεν υπάρχει περίπτωση ποτέ κανέις να φτιάξει "εστιατόριο μόνο για καπνιστές" στην Ελλάδα. Δεν μπορεί νομικά κιόλας να βάλει τέτοιο διαχωρισμό νομίζω. Νόμοι που δεν υπήρχαν χθες, υπάρχουν σήμερα και νόμοι που δεν υπάρχουν σήμερα, μπορεί να υπάρχουν αύριο. Η δική μου ερώτηση ήταν απολύτως σαφής: «Δεδομένου ότι προβλέπεται από το νόμο, ποιο είναι το πρόβλημα με τη λειτουργία τέτοιων χώρων;»
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα