Tilemaxx Δημοσ. 22 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2014 Δεν υπάρχει πρόβλημα απο εμένα προσωπικά. Αλλά εξακολουθώ να πιστεύω οτι η εφαρμογή του είναι ουτοπική.
panagos Δημοσ. 22 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2014 Εγώ έχω καλύτερη λύση.Όσους καπνίζουν να τους εκτελούμε!Καλά θα δώσει ο καθένας λογαριασμό το τι έκανε στην ζωή του και με βάση τις πράξεις του θα απολαμβάνει και αναλόγου επιπέδου νοσηλεία;Εγώ γουστάρω κάθε χρόνο να μπαίνω στο νοσοκομείο με τρία εμφράγματα και τέσσερα εγκεφαλικά από τα τσιγάρα που καπνίζω(λέμε αν κάπνιζα)τι σημαίνει αυτό ότι θα πρέπει να μου μειώσουν το επίπεδο περίθαλψης ή να μου πουν φίλε κοψτο δεν θα ζήσεις;Ο καθένας έχει το δικαίωμα να ζει την ζωή του όπως θέλει!Αυτό που γουστάρεις να κάνεις, θα πρέπει να είναι μέσα στα πλαίσια κάποιων ορίων που θέτει ο τρέχον σχεδιασμός του κράτους. Οι απαγορεύσεις, όπως ανέφερα πριν, περιλαμβάνουν, για παράδειγμα, τη ζώνη ασφαλείας και το κράνος. Γουστάρεις δεν γουστάρεις, υποχρεούσαι να τα φοράς, διότι το σύστημα υγείας που έχουμε, δεν διαθέτει ένα ασθενοφόρο, 2 τραυματιοφορείς, 2 νοσηλευτές, έναν γιατρό, και ένα κρεβάτι με μηχανήματα υποστήριξης για τον κάθε πολίτη. Και είναι αδύνατο από πολλές απόψεις να πραγματοποιηθεί κάτι τέτοιο. Την ώρα που εσύ θα χρειαστείς μάζεμα και νοσηλεία, το κράτος υποχρεούται να στα παρέχει αυτά, γιατί αυτό είναι, ξαναλέω, το δημόσιο σύστημα υγείας που έχουμε. Όταν εσύ δεν προσέχεις και κάνεις καταχρήσεις που πιθανόν θα οδηγήσουν στα εγκεφαλικά και στα εμφράγματα που λες, στερείς την δυνατότητα ενός, κατά τα άλλα υγιούς, πολίτη να δεχθεί την φροντίδα που δικαιούται λόγω ενός πραγματικά ατυχούς γεγονότος. Η λύση προφανώς δεν είναι να εκτελείται κανείς, αλλά να μάθουν όλοι να προσέχουν περισσότερο. Αυτό που ανέφερα στο τέλος είναι ένα τραβηγμένο μεν, όχι παράλογο δε, σενάριο. Ωραία, έστω ότι είναι έτσι. Νωρίτερα το πήγα ακόμα πιο μακριά: Να υπάρχουν χώροι όπως αυτοί που περιγράφω, των οποίων οι ανάγκες σε έμψυχο δυναμικό, θα καλύπτονται αποκλειστικά και μόνο από τους ιδιοκτήτες τους, χωρίς δηλαδή υπαλληλικό προσωπικό. Ναι ή όχι; Ναι. 1
deesnider Δημοσ. 22 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2014 γιατί μυγιάζεσαι έτσι... Διότι δεν είχε αποσαφηνιστεί αυτό: το "εδώ" πήγαινε στην Ελλάδα, όχι στο forum... Τώρα εντάξει! πιστεύεις δλδ ότι ένα άτομο που εδώ δεν τηρούσε το νόμο και γκρίνιαζε, αν πήγαινε πχ Αγγλία πως θα καθόταν να καπνίζει όπου να 'ναι ή να διαπραγματευτεί την κατάσταση? προσωπικά δεν το πιστεύω, αντιθέτως πιστεύω ότι δεν θα έβγαζε τσιμουδιά γιατί ξέρει ότι εκεί δεν τον παίρνει... Προφανώς και δεν το πιστεύω. Την ουρά στα σκέλια πιστεύω ότι θα έβαζε και θα ήταν «Παναγία». Εγώ όμως ούτε αναφέρθηκα πουθενά, ούτε υπερασπίστηκα, ούτε πρότεινα εναλλακτικές λύσεις για όσους δεν τηρούν τους νόμους. Οι λύσεις που πρότεινα, αφορούσαν αυτούς που τηρούν τους νόμους, που δε θέλουν να παρανομούν, που δεν παρανομούν ούτως ή άλλως ακόμα και τώρα που εναλλακτική δεν έχουν και απλά θέλουν να έχουν ένα ελάχιστο ποσοστό χώρων όπου θα μπορούν να πάνε να διασκεδάσουν, χωρίς να ενοχλούν κανέναν, αλλά και χωρίς να καταπιέζουν τις ανάγκες και τις επιθυμίες τους. Αυτοί που δεν τηρούν το νόμο σήμερα, θα συνεχίσουν να μην τον τηρούν ακόμα και δεδομένων των χώρων αυτών. Είναι θέμα στραβής νοοτροπίας η οποία δε με αφορά, όπως δε με αφορούν και όσοι την κουβαλάνε.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 22 Μαρτίου 2014 Super Moderators Δημοσ. 22 Μαρτίου 2014 άρα ουσιαστικά το πρόβλημα δεν είναι ο "αυστηρός/άδικος" νόμος, αλλά ότι ξέρουμε εξαρχής πως δεν πρόκειται να εφαρμοστεί τπτ οπότε ζητάμε πράγματα για τα οποία έξω θα μας έκοβαν τον κώλο...
deesnider Δημοσ. 22 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2014 Ναι. Πραγματικά σ' ευχαριστώ για την απάντηση. Όχι τόσο για το γεγονός ότι - προφανώς, αφού αυτό ακριβώς πρότεινα - συμφωνώ, όσο για το γεγονός ότι απάντησες σαφώς και συγκεκριμένα, όπως ακριβώς θεωρώ ότι αξίζει να απαντά κανείς σε σαφείς και συγκεκριμένες ερωτήσεις. Όχι σαν τον άλλον που μ' έστειλε για καισαρική μέχρι τελικά να απαντήσει...
lepaterious Δημοσ. 22 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2014 και δε με ενδιαφερει να κοψει το τσιγαρο,με ενδιαφερει να κοψει το σβερκο του να μη φτανει ο καπνος του πανω μου. Και μετα μου λες εμενα για politically correct - Δηλ αμα εισουν εσυ σε καμια εξουσια θα επαιρνες κεφαλια για τον εγωισμο σου....
Toufas Δημοσ. 22 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2014 Δεν γινεται να υπαρχουν καταστηματα που θα επιτρεπει επιλεκτικα το καπνισμα.
deesnider Δημοσ. 22 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2014 άρα ουσιαστικά το πρόβλημα δεν είναι ο "αυστηρός/άδικος" νόμος, αλλά ότι ξέρουμε εξαρχής πως δεν πρόκειται να εφαρμοστεί τπτ οπότε ζητάμε πράγματα για τα οποία έξω θα μας έκοβαν τον κώλο... Πώς καταφέρνεις να παρουσιάζεις μπερδεμένα τα πιο απλά πράγματα ρε φίλε; Τι δουλειά έχει το αν θα μας έκοβαν τον κώλο ...έξω; Στην Ελλάδα είμαστε (όχι εγώ, αλλά τέλος πάντων), για την Ελλάδα μιλάμε. Προφανώς και δε γνωρίζουμε εξ αρχής το αν θα εφαρμοστεί ο νόμος. Για κανένα νόμο δε μπορούμε να το προεξοφλήσουμε αυτό, ό,τι κι αν αφορά. Ξέρεις εσύ κάποιο νόμο, ο οποίος δεν έχει παραβιαστεί ποτέ κι από κανέναν; Γι' αυτό υπάρχουν ελεγκτικοί φορείς, γι' αυτό υπάρχει αστικό και ποινικό δίκαιο, γι' αυτό υπάρχουν πρόστιμα, γι' αυτό σε τελική ανάλυση υπάρχουν και φυλακές. Εγώ ήμουν απολύτως σαφής σε αυτό που είπα: Αυτούς που δε συμμορφώνονται με τον εν προκειμένω υποθετικό νόμο (το να καπνίζουν αποκλειστικά και μόνο στα συγκεκριμένα μαγαζιά) να τους μαζεύει η αστυνομία, να τους γονατίζει στα πρόστιμα, να περνάει τον κώλο τους από τον αλλαντοκόπτη, να κάνει ότι προβλέπεται τέλος πάντων. Αναλόγως να πράττει και με όποιον ιδιοκτήτη smoke free μαγαζιού επιτρέπει το κάπνισμα στη ζούλα. Οι υπόλοιποι, τους οποίους δε μας δέρνει η ίδια μαλακία, γιατί να στερούμαστε αυτή τη μικρή μας απόλαυση, εφόσον δεν ενοχλούμε κανέναν; Τόσο περίεργο είναι;
Super Moderators Thresh Δημοσ. 22 Μαρτίου 2014 Super Moderators Δημοσ. 22 Μαρτίου 2014 δεν τα παρουσιάζω μπερδεμένα, είναι το συμπέρασμα που βγαίνει από την όλη φάση... μα δεν την στερείστε ούτε πρόκειται, είτε σε ιδιωτικό είτε σε δημόσιο χώρο, μιας και δεν πιστεύω ότι θα αλλάξει κάτι ούτε σε αυτό ούτε σε κάποιο άλλο τομέα...
Silverage Δημοσ. 22 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2014 Οι υπόλοιποι, τους οποίους δε μας δέρνει η ίδια μαλακία, γιατί να στερούμαστε αυτή τη μικρή μας απόλαυση, εφόσον δεν ενοχλούμε κανέναν; Τόσο περίεργο είναι; Απο την στιγμή που καπνίζετε, δεν είμαι σίγουρος.
zio10 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2014 Εγώ δεν έχω καταλάβει με ποια κριτήρια μπορεί να γίνει αυτό που προτείνουν οι καπνιστές, δηλαδή να υπάρχουν μαγαζιά καπνιστών. Θα το διαλέγουν οι μαγαζάτορες? Τότε τα πράγματα θα μείνουν λίγο πολύ ως έχουν αφού το μεγαλύτερο ποσοστό θα επιτρέπει το κάπνισμα φοβούμενο μη χάσει πελατεία. Θα υπάρχει συγκεκριμένος αριθμός αδειών σε κάθε περιοχή, όπως τα ταξί πχ και όποιος προλάβει? Πως μπορεί να λειτουργήσει κάτι τέτοιο?
deesnider Δημοσ. 22 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2014 Δεν γινεται να υπαρχουν καταστηματα που θα επιτρεπει επιλεκτικα το καπνισμα. Γιατί «δε γίνεται να υπάρχουν»; Αιτιολόγησέ το. Διότι δεν προβλέπεται σχετική άδεια βάσει νομοθεσίας; Είπα και πριν ότι η νομοθεσία εμπλουτίζεται κάθε τόσο. Τι είναι αυτό που αποκλείει το να προβλέπεται «αύριο» από το νόμο η σχετική άδεια; Η πρώτη φορά θα είναι; Διότι εκτιμάς ότι δε θα καπνίζουν μόνο εκεί αλλά παντού; Είπα πολλές φορές ότι θεωρώ δεδομένο τον αυστηρό έλεγχο και τις βαριές ποινές στους παραβάτες. Για κάποιο άλλο λόγο που δε μού έρχεται στο μυαλό, αλλά πιθανότατα όντως υπάρχει και είναι βάσιμος; Μην πετάς ένα ξερό «δε γίνεται». Υποστήριξέ το, κουβέντα κάνουμε... μα δεν την στερείστε ούτε πρόκειται, είτε σε ιδιωτικό είτε σε δημόσιο χώρο, μιας και δεν πιστεύω ότι θα αλλάξει κάτι ούτε σε αυτό ούτε σε κάποιο άλλο τομέα... Λαμπρά! Το έριξες κι εσύ στο τσουβάλιασμα και στο «όλοι είστε τα ίδια σκατά»...παραιτούμαι, νίκησες! Απο την στιγμή που καπνίζετε, δεν είμαι σίγουρος. Κι έλεγα είσαι...δεν είσαι...να ξύσω το αριστερό...το δεξί... Εγώ δεν έχω καταλάβει με ποια κριτήρια μπορεί να γίνει αυτό που προτείνουν οι καπνιστές, δηλαδή να υπάρχουν μαγαζιά καπνιστών. Θα το διαλέγουν οι μαγαζάτορες? Τότε τα πράγματα θα μείνουν λίγο πολύ ως έχουν αφού το μεγαλύτερο ποσοστό θα επιτρέπει το κάπνισμα φοβούμενο μη χάσει πελατεία. Θα υπάρχει συγκεκριμένος αριθμός αδειών σε κάθε περιοχή, όπως τα ταξί πχ και όποιος προλάβει? Πως μπορεί να λειτουργήσει κάτι τέτοιο? Το ποια θα είναι τα κριτήρια, υπάρχουν φορείς που θα το μελετήσουν και θα το αποφασίσουν. Πως δηλαδή γίνεται για οποιοδήποτε άλλο είδος επαγγελματικών χώρων για τους οποίους κρίνεται ότι δε μπορούν να είναι απεριόριστοι; Αυτό με το συγκεκριμένο αριθμό αδειών ανά περιοχή, είναι ένας τρόπος τον οποίο θεωρώ λογικό, αλλά και πάλι δεν είμαι εγώ ο αρμόδιος να το κρίνω. Το θέμα είναι αν δεχόμαστε τη θέσπιση αυτών των κριτηρίων και την αδειοδότηση όσων χώρων τα πληρούν. Θεωρητική κουβέντα κάνουμε, δε νομοθετούμε εδώ. Το αν και πώς θα λειτουργήσει κάτι τέτοιο, είναι άλλων αρμοδιότητα. 2
Toufas Δημοσ. 23 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2014 Ωραια, ποια κριτηρια θα πρεπει να εχει ενα μαγαζι για να ειναι καπνιστων?
N3k21 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2014 Ωραια, ποια κριτηρια θα πρεπει να εχει ενα μαγαζι για να ειναι καπνιστων? Να παίζει Μάρκο Βαμβακάρη... 2
deesnider Δημοσ. 23 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2014 Ωραια, ποια κριτηρια θα πρεπει να εχει ενα μαγαζι για να ειναι καπνιστων? Αυτό: Το ποια θα είναι τα κριτήρια, υπάρχουν φορείς που θα το μελετήσουν και θα το αποφασίσουν. Πως δηλαδή γίνεται για οποιοδήποτε άλλο είδος επαγγελματικών χώρων για τους οποίους κρίνεται ότι δε μπορούν να είναι απεριόριστοι; Αυτό με το συγκεκριμένο αριθμό αδειών ανά περιοχή, είναι ένας τρόπος τον οποίο θεωρώ λογικό, αλλά και πάλι δεν είμαι εγώ ο αρμόδιος να το κρίνω. Το θέμα είναι αν δεχόμαστε τη θέσπιση αυτών των κριτηρίων και την αδειοδότηση όσων χώρων τα πληρούν. Θεωρητική κουβέντα κάνουμε, δε νομοθετούμε εδώ. Το αν και πώς θα λειτουργήσει κάτι τέτοιο, είναι άλλων αρμοδιότητα. τσάμπα το έγραψα, έτσι; Θες να με κάνεις να ομολογήσω ότι δε μπορώ να γράψω ούτε βασικά ελληνικά τα οποία να βγάζουν νόημα; Αν είναι να πάψω να υφίσταμαι αυτό το βασανιστήριο, θα το ομολογήσω κι ας μην είναι αλήθεια! (εκτός κι αν έχετε συνεννοηθεί με τον άλλο τον απίστευτο και μού κάνετε πλάκα...) (Παρεμπιπτόντως, τι ακριβώς ρωτάς; Ποιες προδιαγραφές πρέπει να πληρεί ένα κατάστημα για να μπορεί να λειτουργεί ως χώρος καπνιστών, ή ποια κριτήρια θα ορίζουν το πόσα τέτοια καταστήματα θα αδειοδοτούνται, πού και τα σχετικά; ) 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα