Ntinaras Δημοσ. 19 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2014 Πέφτουν «καμπάνες»: Πρόστιμο 1.600 ευρώ γιατί κάπνιζαν σε πρακτορείο ΠΡΟΠΟ http://guestlist.gr/site/%CF%80%CE%AD%CF%86%CF%84%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CE%BC%CF%80%CE%AC%CE%BD%CE%B5%CF%82- %CF%80%CF%81%CF%8C%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BC%CE%BF-1-600-%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%8E-%CE%B3%CE%B9/#.UymjmfmSyaI
deesnider Δημοσ. 19 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2014 Ένα μαγαζί μπορεί να στοχευει σε όσους του επιτρέπει ο νόμος. Μπορεί πχ να ανοίξει (υποθέτω) ένα "καπνιστικό όμιλο" και να πουλά τσιγάρα και πούρα ... κάτι σαν "cigar bar". Το ότι δεν επιτρέπεται σε ένα μαγαζί (αν και νομίζω ότι σε κάποια επιτρέπεται υπό προϋποθέσεις) να έχει καπνό στην ατμοσφαιρά του δεν είναι διαφορετικό από το να του απαγορέυεται να έχει "ατμούς αμμωνίας" (που λέει ο λόγος). Θεωρώ δηλαδή δικαίωμα της μιας επιχείρησης να πουλά υπηρεσίας γύρω από μια νόμιμη συνήθεια των ανθρώπων (κάπνισμα) αλλά και δικαίωμα της πολιτείας να ελέγχει που και πότε. Το ίδιο είπα νομίζω: Ότι ο νόμος δεν επιτρέπει στον ιδιοκτήτη τού τάδε χώρου διασκέδασης, να στοχεύσει στο πελατειακό group που θέλει. Δεν αμφισβητώ ότι αυτός είναι ο νόμος. Τη λογική του απορρίπτω, καθώς και την άκρως φασιστική λογική τής πλειοψηφίας των μη καπνιστών: Δεν αρκούνται στο να απαγορεύεται το κάπνισμα στο 95% ας πούμε (τυχαίο ποσοστό) των χώρων ψυχαγωγίας (μπαρ, εστιατόρια κ.τ.λ.). Απαιτούν να μην υφίσταται καν εκείνο το 5%, στο οποίο θα μπορούν να είναι θαμώνες οι καπνιστές και να διασκεδάζουν με τον τρόπο που τους κάνει κέφι. Η «εξήγηση»; Τα μπαρ είναι δημόσιοι χώροι κι έχουμε δικαίωμα να πηγαίνουμε σε όλα ανεξαιρέτως, χωρίς να υφιστάμεθα τον καπνό στην ατμόσφαιρα. Είναι τόσο κολλημένα μυαλά πολλοί απ' αυτούς, ώστε θέλουν να μπορούν να συχνάζουν ακόμα και σε χώρους που δεν τους εκφράζουν σε κανένα επίπεδο (μουσική, διακόσμηση, προσφερόμενες υπηρεσίες), μόνο και μόνο για να γκρινιάζουν για τον καπνό στον αέρα, ασχέτως τού αν οι εναλλακτικές επιλογές χώρων, είτε τού ίδιου, είτε διαφορετικού στυλ, όπου το κάπνισμα απαγορεύεται, αποτελούν τη συντριπτική πλειοψηφία. Το θέμα τους δεν είναι να μπορούν να πάνε σχεδόν οπουδήποτε χωρίς να ενοχλούνται. Το θέμα τους είναι να μην υπάρχει ούτε ένας χώρος διασκέδασης, στον οποίο θα μπορούν να συχνάζουν οι καπνιστές (οι οποίοι δεν κάνουν χρήση κάποιας παράνομης ουσίας, όπως και ο ίδιος πολύ σωστά λες), χωρίς κάποιος να τους τα κάνει τσουρέκια. Έστω ότι εγώ θέλω να ανοίξω στην Αθήνα π.χ. ένα cigar bar όπως αυτό που περιγράφεις, όπου - εκτός από το να αγοράσει, πράγμα το οποίο κάνει και στο περίπτερο - μπορεί ο καπνιστής να απολαύσει το πούρο του ή τον καπνό πίπας που τού αρέσει, σε συνδυασμό με το single malt τής επιλογής του και με συνοδεία τής μουσικής που τον χαλαρώνει. Ακόμα και υπό μορφή memders club. Μπορώ, ή θα αντιμετωπίσω σύντομα τις ορδές των αντικαπνιστών, που θα το θεωρούν ...δημόσιο χώρο και θα διεκδικούν το ...δικαίωμά τους να γίνουν μέλη και να έρχονται χωρίς να τους ενοχλεί ο ...καπνός (στο ...cigar bar!!!) ; Προσωπικά, θα γινόμουν σίγουρα πελάτης ενός τέτοιου χώρου, αλλά και θα μού άρεσε να είμαι ιδιοκτήτης, ή ακόμα κι εργαζόμενος εκεί. Ο νόμος - αλλά και οι ...λοιπές «δημοκρατικές» δυνάμεις... - με αφήνουν; Δεν ξέρω, ρωτάω. Για μενα πρεπει να γινει πληρης απαγορευση σε ολους τους δημοσιους χωρους γιατι εκτος απο τους πελατες υπαρχουν και οι εργαζομενοι Οποιος θελει τσιγαρακι στο σπιτι του και στο δρομο Την κακη συνηθεια τους δε θα την επιβαλλουν στους αλλους Πως θα τους φαινοταν αν εμενα ηταν το χομπυ μου να καιω πλαστικα μπουκαλια στο μαγαζι που πηγαινουν να φανε ? Επίσης πρέπει να κλείσουν και τα ορυχεία, διότι και σ' αυτά οι εργαζόμενοι - ακόμα κι αν ακολουθούν κάθε δυνατό μέτρο ασφαλείας - εργάζονται υπό συνθήκες συνεχούς κινδύνου και σε περιβάλλον που επιβαρύνει την υγεία τους. Το ίδιο πρέπει να γίνει και με τις εταιρείες ανέλκυσης ναυαγίων, διότι σ' αυτές εργάζονται δύτες, οι οποίοι επίσης ρισκάρουν τη ζωή και επιβαρύνουν λόγω συνθηκών και φύσης τής δουλειάς την υγεία τους. Το ότι όσοι εργάζονται σε περιβάλλοντα όπως τα προαναφερθέντα, το κάνουν κατόπιν επιλογής τους και εν γνώσει τού κινδύνου στον οποίο εκτίθενται, είναι λεπτομέρεια φυσικά. Ή σ' αυτές τις περιπτώσεις δεν τρέχει τίποτα, επειδή στα εν λόγω εργασιακά περιβάλλοντα, δεν έχουν κανένα καημό οι μη καπνιστές να μπορούν να είναι ...θαμώνες; Αχ, αυτό το γνήσιο ενδιαφέρον για τους εργαζόμενους! Συγκινήθηκα πάλι... Για το «Όποιος θέλει τσιγαράκι, στο σπίτι του και στο δρόμο»: Προσωπικά αυτό κάνω και στα τρυφερά μου οι γελοία πραγματικότητα, των νόμων που δήθεν καίγονται για την προστασία τής υγείας τού κοινωνικού συνόλου. Σε μπαρ, θα πήγαινα μόνο εφόσον θα είχα τη διαβεβαίωση ότι μπορώ να καπνίσω χωρίς να παραβιάζω το νόμο. Εδώ που είμαι ας πούμε, όπου σχετική απαγόρευση δεν υφίσταται - απλά υπάρχουν υποχρεωτικά ξεχωριστά sections για καπνιστές και μη, με αυτά των καπνιστών να έχουν υποχρεωτικά άριστο σύστημα εξαερισμού και ανανέωσης τού αέρα - πηγαίνω και καπνίζω). Στους μάγκες ιδιοκτήτες που βγάζουν τασάκια στη ζούλα, πελάτης δε γίνομαι. Αυτό που με διασκεδάζει αφάνταστα όμως ξέρεις ποιο είναι; Κάποιοι ψωνισμένοι που, όντας επισκέπτες στο σπίτι μου, εννοούν να μού κάνουν κήρυγμα και να μου ζητούν «ευγενικά» να ...βγω στο μπαλκόνι για να καπνίσω!...στο σπίτι μου!...διότι ενοχλούνται!...Ας μην ερχόσασταν εξυπνοπούλια μου...ότι καπνίζω το ξέρετε, αν δε σας αρέσει το περιβάλλον τού σπιτιού μου, απλώς μην πατήσετε ξανά. Ούτε κρύο, ούτε ζέστη δε μού κάνει. Πότε δεν ξέρεις όμως...ίσως να βγει κανένας νόμος για να προστατεύει κι αυτούς! αυτά που λες για τα λαθραία κτλ υποστηρίζουν αυτό που είπα κι εγώ. Δε θα εφαρμοζόταν η απαγόρευση γι' αυτό και δεν είναι ρεαλιστική η κουβέντα αυτή τη στιγμή! Τα λαθραία πάντα υπήρχαν και δύσκολα θα πάψουν να υπάρχουν. Θέμα ηθικής αφορά το σχόλιό μου περί απαγόρευσης τής πώλησης προϊόντων καπνού: Δε μπορεί από τη μία ως κράτος να κάνεις ολόκληρες εκστρατείες κατά τού καπνίσματος, να προσπαθείς να βάλεις στο μυαλό τού κόσμου το πόσο μεγάλο κακό κάνει το κάπνισμα - που αναμφίβολα κάνει - και από την άλλη να επιτρέπεις την ελεύθερη εμπορική διάθεση των προϊόντων που προκαλούν όλο αυτό το κακό. Δεν πείθεις, πώς να το κάνουμε;... ...και ρωτώ ξανά: Τα ναρκωτικά γιατί δεν έχουν την ίδια αντιμετώπιση και δεν υπόκεινται σε ανάλογο καθεστώς, νόμιμης πώλησης και φορολόγησης; Δε θα το ήθελα προφανώς! Απλά τη διαφορά τού κινδύνου στον οποίο υποβάλλεται ο μη ενεργός χρήστης, από την κατανάλωση τού ενός και τού άλλου σε δημόσιο χώρο προσπαθώ να εντοπίσω. Ο καπνιστής δημιουργεί παθητικούς καπνιστές, όταν καπνίζει κοντά σε άλλους. Ο τύπος π.χ. πού υποθετικά - και νόμιμα - θα σνιφάρει γραμμές στο τραπέζι τού καφενείου, δε νομίζω ότι δημιουργεί ...παθητικούς κοκάκηδες. Ποια η λογική (υπό το πρίσμα τής επιβάρυνσης τής υγείας των άλλων πάντα) τού να μπορεί ο πρώτος να προμηθεύεται νομίμως το αντικείμενο τής εξάρτησής του και, έστω και παρανομώντας, να επιβαρύνει την υγεία των γύρω του, ενώ ο δεύτερος, που στην τελική η χρήση που κάνει επιβαρύνει αποκλειστικά το δικό του οργανισμό, να υποχρεώνεται να το αναζητά στη μαύρη αγορά; Θα μού πεις ότι ο ναρκομανής φτάνει ευκολότερα στο έγκλημα δεδομένου ότι θα αντιμετωπίσει στερητικό σύνδρομο, ή ότι πιθανότατα θα βρεθεί σε αμόκ εξ αιτίας τής χρήσης κάποιας άλλης ουσίας, οπότε αλίμονο αν επιτρέπαμε τη χρήση ναρκωτικών. Συμφωνώ. Τα ίδια και χειρότερα κάνει και ο μεθυσμένος (πικρή προσωπική πείρα, μετά από 7 και πλέον χρόνια διαμονής σε χώρα όπου ο αλκοολισμός ξεκινά από την ...προεφηβική ηλικία). Το μέσο που θα οδηγήσει στο έγκλημα τον αλκοολικό, τι διαφορά έχει από τα ναρκωτικά όσο αφορά τον προκαλούμενο κίνδυνο για τους γύρω του, ώστε να πωλείται νόμιμα; Αν είσαι όντως κράτος και όχι θίασος, κοίτα να σού φυτρώσουν guts - έστω και με...ορμονοθεραπεία - και, ή κατέστησε παράνομη την πώληση όλων των ουσιών που δημιουργούν κίνδυνο σε τρίτους (εκτός των άμεσων χρηστών), ή καν' τα όλα νόμιμα, ελεγχόμενα και φορολογήσιμα. Αλλά μη μας δουλεύεις κατάμουτρα, εκτός κι αν δε σε απασχολεί το αν θα σε παίρνουμε στα σοβαρά... Το βασικό είναι κυρίως τα δικαιώματα των εργαζομένων που σε όλες τις υπόλοιπες δουλειές θεωρούμε ότι είναι απαράδεκτο να εκτίθενται σε καρκινογόνες ουσίες. Θεωρώ επαρκή την απάντηση που έδωσα στον προηγούμενο: Αν είναι επιλογή των εργαζόμενων το να εργαστούν σε συνθήκες που επιβαρύνουν την υγεία τους, δεν πρέπει να έχει κανείς άλλος λόγο επί αυτού. Αν θεωρεί ότι πρέπει να έχει, οφείλει εξίσου να «προστατεύει» με νόμους και απαγορεύσεις, τους εργαζόμενους σε κάθε τομέα ο οποίος ενέχει κίνδυνο για την υγεία, ή τη σωματική ακεραιότητά τους, μη επιτρέποντας τη λειτουργία όλων αυτών των τομέων (άρα και την, έστω και εκούσια, εργασία σ' αυτούς), ακριβώς όπως θέλει να κάνει και με τους χώρους εστίασης, ψυχαγωγίας κ.τ.λ. Δεν είναι ειδικά και αποκλειστικά οι καρκινογόνες ουσίες επιβλαβείς για τους εργαζόμενους. Η πας κόντρα σε κάθε περίπτωση πιθανής εργασίας υπό επιβλαβείς/υψηλού ρίσκου συνθήκες, ή κάνεις σε κάθε περίπτωση το μαλάκα. Αν θέλεις να λέγεσαι κράτος, όπως είπα πριν, βέβαια. Αν δε σε νοιάζει το να θεωρείσαι κωλοχανείο, είναι άλλο ζήτημα... Smokefree χώροι σχεδόν σε όλη την Β. Ευρώπη, μπουχός ακόμα και στην πιο μικρή τρύπα στο Ελλαδιστάν. Έχει περάσει αυθαιρέτως στην Ελλάδα οτι είναι κάτι το φυσικό να είναι όλοι οι χώροι θαλάμοι αερίων, χωρίς περιορισμούς. Εγώ δε θέλω να είναι όλοι οι χώροι «θάλαμοι αερίων». Θέλω οι περισσότεροι να είναι smoke free, πόσο δε μάλλον, εφόσον οι περισσότεροι πολίτες είναι μη καπνιστές. Θέλω όμως από την άλλη, να υπάρχουν και κάποιοι (ακόμα και λιγότεροι απ' όσους αντιστοιχούν στο ποσοστό των καπνιστών, τόσο ...δημοκρατικός είμαι!), στους οποίους ο καπνιστής θα μπορεί να πάει και να διασκεδάσει με τον τρόπο που επιθυμεί, χωρίς να έχει να αντιμετωπίσει τους μη καπνιστές, η οποίοι θα ...διαμαρτύρονται διότι δε μπορούν να βρίσκονται ειδικά σ' αυτούς, επειδή τους ενοχλεί ο καπνός. Με όσους δεν αντιτίθενται σ' αυτή τη θέση, δεν έχω το παραμικρό πρόβλημα. Με κάτι τυπάκια όμως, τού στυλ «όλα για πάρτη μου, διότι έτσι γουστάρω και να πάνε να γαμηθούν οι ανάγκες και οι επιθυμίες των υπόλοιπων, με χωρίζει άβυσσος. 1
Tilemaxx Δημοσ. 19 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2014 Πουθενά δεν θα γίνει αυτό, γιατί σε όλους τους χώρους κυκλοφορούν άπαντες, καπνιστές ή μή. Όπως και δυσκολότερο στην Ελλάδα να αλλάξει η νοοτροπία του "όλα για πάρτη μου", που έχουν αυτοί τη στιγμή αποκλειστικά οι καπνιστές. Δεν χρειάζεται να το δώ έξω, το βλέπω και μέσα στο σπίτι μου όπου ο πατέρας μου το κάνει θάλαμο αερίων και μας γράφει στα τέτοια του τους υπόλοιπους που αναπνέουμε τη σαπίλα. Και πόσοι άλλοι πατεράδες και μανάδες φυσικά. Γιατί ποτέ δεν έχω δεί χώρο στον οποίον δεν καπνίζει κανένας, αντίθετα οι καπνιστές θα καπνίσουν παντού. Επίσης δεν έχω δεί και κανέναν μη-καπνιστή να διαμαρτύρεται ποτέ, οπότε εν μέρει ίσως φταίμε και εμείς.Δυστυχώς ένα τεράστιο ποσοστό της νεολαίας πλέον καπνίζει (δεν υπάρχει τραπέζι όπου να μη δείς έστω και ένα πακέτο), οπότε άπαντες θα χάσουν την πελατεία τους.
Ntinaras Δημοσ. 19 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2014 ειναι φασιστικο το να μην υπαρχουν και πτησεις για το 5% των καπνιστων?
Tilemaxx Δημοσ. 19 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2014 Όπως επίσης είναι φασιστικό να μην υπάρχουν και νοσοκομεία για καπνιστές. Πάντως φαντάζομαι ένα ειδικό νοσοκομείο ΜΟΝΟ για καπνιστές και με πιάνει νευρικό.
rikos Δημοσ. 19 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2014 Το ίδιο είπα νομίζω: Ότι ο νόμος δεν επιτρέπει στον ιδιοκτήτη τού τάδε χώρου διασκέδασης, να στοχεύσει στο πελατειακό group που θέλει. Δεν αμφισβητώ ότι αυτός είναι ο νόμος. Τη λογική του απορρίπτω, καθώς και την άκρως φασιστική λογική τής πλειοψηφίας των μη καπνιστών: Δεν αρκούνται στο να απαγορεύεται το κάπνισμα στο 95% ας πούμε (τυχαίο ποσοστό) των χώρων ψυχαγωγίας (μπαρ, εστιατόρια κ.τ.λ.). Απαιτούν να μην υφίσταται καν εκείνο το 5%, στο οποίο θα μπορούν να είναι θαμώνες οι καπνιστές και να διασκεδάζουν με τον τρόπο που τους κάνει κέφι. Η «εξήγηση»; Τα μπαρ είναι δημόσιοι χώροι κι έχουμε δικαίωμα να πηγαίνουμε σε όλα ανεξαιρέτως, χωρίς να υφιστάμεθα τον καπνό στην ατμόσφαιρα. Είναι τόσο κολλημένα μυαλά πολλοί απ' αυτούς, ώστε θέλουν να μπορούν να συχνάζουν ακόμα και σε χώρους που δεν τους εκφράζουν σε κανένα επίπεδο (μουσική, διακόσμηση, προσφερόμενες υπηρεσίες), μόνο και μόνο για να γκρινιάζουν για τον καπνό στον αέρα, ασχέτως τού αν οι εναλλακτικές επιλογές χώρων, είτε τού ίδιου, είτε διαφορετικού στυλ, όπου το κάπνισμα απαγορεύεται, αποτελούν τη συντριπτική πλειοψηφία. Το θέμα τους δεν είναι να μπορούν να πάνε σχεδόν οπουδήποτε χωρίς να ενοχλούνται. Το θέμα τους είναι να μην υπάρχει ούτε ένας χώρος διασκέδασης, στον οποίο θα μπορούν να συχνάζουν οι καπνιστές (οι οποίοι δεν κάνουν χρήση κάποιας παράνομης ουσίας, όπως και ο ίδιος πολύ σωστά λες), χωρίς κάποιος να τους τα κάνει τσουρέκια. Έστω ότι εγώ θέλω να ανοίξω στην Αθήνα π.χ. ένα cigar bar όπως αυτό που περιγράφεις, όπου - εκτός από το να αγοράσει, πράγμα το οποίο κάνει και στο περίπτερο - μπορεί ο καπνιστής να απολαύσει το πούρο του ή τον καπνό πίπας που τού αρέσει, σε συνδυασμό με το single malt τής επιλογής του και με συνοδεία τής μουσικής που τον χαλαρώνει. Ακόμα και υπό μορφή memders club. Μπορώ, ή θα αντιμετωπίσω σύντομα τις ορδές των αντικαπνιστών, που θα το θεωρούν ...δημόσιο χώρο και θα διεκδικούν το ...δικαίωμά τους να γίνουν μέλη και να έρχονται χωρίς να τους ενοχλεί ο ...καπνός (στο ...cigar bar!!!) ; Προσωπικά, θα γινόμουν σίγουρα πελάτης ενός τέτοιου χώρου, αλλά και θα μού άρεσε να είμαι ιδιοκτήτης, ή ακόμα κι εργαζόμενος εκεί. Ο νόμος - αλλά και οι ...λοιπές «δημοκρατικές» δυνάμεις... - με αφήνουν; Δεν ξέρω, ρωτάω. Επίσης πρέπει να κλείσουν και τα ορυχεία, διότι και σ' αυτά οι εργαζόμενοι - ακόμα κι αν ακολουθούν κάθε δυνατό μέτρο ασφαλείας - εργάζονται υπό συνθήκες συνεχούς κινδύνου και σε περιβάλλον που επιβαρύνει την υγεία τους. Το ίδιο πρέπει να γίνει και με τις εταιρείες ανέλκυσης ναυαγίων, διότι σ' αυτές εργάζονται δύτες, οι οποίοι επίσης ρισκάρουν τη ζωή και επιβαρύνουν λόγω συνθηκών και φύσης τής δουλειάς την υγεία τους. Το ότι όσοι εργάζονται σε περιβάλλοντα όπως τα προαναφερθέντα, το κάνουν κατόπιν επιλογής τους και εν γνώσει τού κινδύνου στον οποίο εκτίθενται, είναι λεπτομέρεια φυσικά. Ή σ' αυτές τις περιπτώσεις δεν τρέχει τίποτα, επειδή στα εν λόγω εργασιακά περιβάλλοντα, δεν έχουν κανένα καημό οι μη καπνιστές να μπορούν να είναι ...θαμώνες; Αχ, αυτό το γνήσιο ενδιαφέρον για τους εργαζόμενους! Συγκινήθηκα πάλι... Για το «Όποιος θέλει τσιγαράκι, στο σπίτι του και στο δρόμο»: Προσωπικά αυτό κάνω και στα τρυφερά μου οι γελοία πραγματικότητα, των νόμων που δήθεν καίγονται για την προστασία τής υγείας τού κοινωνικού συνόλου. Σε μπαρ, θα πήγαινα μόνο εφόσον θα είχα τη διαβεβαίωση ότι μπορώ να καπνίσω χωρίς να παραβιάζω το νόμο. Εδώ που είμαι ας πούμε, όπου σχετική απαγόρευση δεν υφίσταται - απλά υπάρχουν υποχρεωτικά ξεχωριστά sections για καπνιστές και μη, με αυτά των καπνιστών να έχουν υποχρεωτικά άριστο σύστημα εξαερισμού και ανανέωσης τού αέρα - πηγαίνω και καπνίζω). Στους μάγκες ιδιοκτήτες που βγάζουν τασάκια στη ζούλα, πελάτης δε γίνομαι. Αυτό που με διασκεδάζει αφάνταστα όμως ξέρεις ποιο είναι; Κάποιοι ψωνισμένοι που, όντας επισκέπτες στο σπίτι μου, εννοούν να μού κάνουν κήρυγμα και να μου ζητούν «ευγενικά» να ...βγω στο μπαλκόνι για να καπνίσω!...στο σπίτι μου!...διότι ενοχλούνται!...Ας μην ερχόσασταν εξυπνοπούλια μου...ότι καπνίζω το ξέρετε, αν δε σας αρέσει το περιβάλλον τού σπιτιού μου, απλώς μην πατήσετε ξανά. Ούτε κρύο, ούτε ζέστη δε μού κάνει. Πότε δεν ξέρεις όμως...ίσως να βγει κανένας νόμος για να προστατεύει κι αυτούς! Τα λαθραία πάντα υπήρχαν και δύσκολα θα πάψουν να υπάρχουν. Θέμα ηθικής αφορά το σχόλιό μου περί απαγόρευσης τής πώλησης προϊόντων καπνού: Δε μπορεί από τη μία ως κράτος να κάνεις ολόκληρες εκστρατείες κατά τού καπνίσματος, να προσπαθείς να βάλεις στο μυαλό τού κόσμου το πόσο μεγάλο κακό κάνει το κάπνισμα - που αναμφίβολα κάνει - και από την άλλη να επιτρέπεις την ελεύθερη εμπορική διάθεση των προϊόντων που προκαλούν όλο αυτό το κακό. Δεν πείθεις, πώς να το κάνουμε;... ...και ρωτώ ξανά: Τα ναρκωτικά γιατί δεν έχουν την ίδια αντιμετώπιση και δεν υπόκεινται σε ανάλογο καθεστώς, νόμιμης πώλησης και φορολόγησης; Δε θα το ήθελα προφανώς! Απλά τη διαφορά τού κινδύνου στον οποίο υποβάλλεται ο μη ενεργός χρήστης, από την κατανάλωση τού ενός και τού άλλου σε δημόσιο χώρο προσπαθώ να εντοπίσω. Ο καπνιστής δημιουργεί παθητικούς καπνιστές, όταν καπνίζει κοντά σε άλλους. Ο τύπος π.χ. πού υποθετικά - και νόμιμα - θα σνιφάρει γραμμές στο τραπέζι τού καφενείου, δε νομίζω ότι δημιουργεί ...παθητικούς κοκάκηδες. Ποια η λογική (υπό το πρίσμα τής επιβάρυνσης τής υγείας των άλλων πάντα) τού να μπορεί ο πρώτος να προμηθεύεται νομίμως το αντικείμενο τής εξάρτησής του και, έστω και παρανομώντας, να επιβαρύνει την υγεία των γύρω του, ενώ ο δεύτερος, που στην τελική η χρήση που κάνει επιβαρύνει αποκλειστικά το δικό του οργανισμό, να υποχρεώνεται να το αναζητά στη μαύρη αγορά; Θα μού πεις ότι ο ναρκομανής φτάνει ευκολότερα στο έγκλημα δεδομένου ότι θα αντιμετωπίσει στερητικό σύνδρομο, ή ότι πιθανότατα θα βρεθεί σε αμόκ εξ αιτίας τής χρήσης κάποιας άλλης ουσίας, οπότε αλίμονο αν επιτρέπαμε τη χρήση ναρκωτικών. Συμφωνώ. Τα ίδια και χειρότερα κάνει και ο μεθυσμένος (πικρή προσωπική πείρα, μετά από 7 και πλέον χρόνια διαμονής σε χώρα όπου ο αλκοολισμός ξεκινά από την ...προεφηβική ηλικία). Το μέσο που θα οδηγήσει στο έγκλημα τον αλκοολικό, τι διαφορά έχει από τα ναρκωτικά όσο αφορά τον προκαλούμενο κίνδυνο για τους γύρω του, ώστε να πωλείται νόμιμα; Αν είσαι όντως κράτος και όχι θίασος, κοίτα να σού φυτρώσουν guts - έστω και με...ορμονοθεραπεία - και, ή κατέστησε παράνομη την πώληση όλων των ουσιών που δημιουργούν κίνδυνο σε τρίτους (εκτός των άμεσων χρηστών), ή καν' τα όλα νόμιμα, ελεγχόμενα και φορολογήσιμα. Αλλά μη μας δουλεύεις κατάμουτρα, εκτός κι αν δε σε απασχολεί το αν θα σε παίρνουμε στα σοβαρά... Θεωρώ επαρκή την απάντηση που έδωσα στον προηγούμενο: Αν είναι επιλογή των εργαζόμενων το να εργαστούν σε συνθήκες που επιβαρύνουν την υγεία τους, δεν πρέπει να έχει κανείς άλλος λόγο επί αυτού. Αν θεωρεί ότι πρέπει να έχει, οφείλει εξίσου να «προστατεύει» με νόμους και απαγορεύσεις, τους εργαζόμενους σε κάθε τομέα ο οποίος ενέχει κίνδυνο για την υγεία, ή τη σωματική ακεραιότητά τους, μη επιτρέποντας τη λειτουργία όλων αυτών των τομέων (άρα και την, έστω και εκούσια, εργασία σ' αυτούς), ακριβώς όπως θέλει να κάνει και με τους χώρους εστίασης, ψυχαγωγίας κ.τ.λ. Δεν είναι ειδικά και αποκλειστικά οι καρκινογόνες ουσίες επιβλαβείς για τους εργαζόμενους. Η πας κόντρα σε κάθε περίπτωση πιθανής εργασίας υπό επιβλαβείς/υψηλού ρίσκου συνθήκες, ή κάνεις σε κάθε περίπτωση το μαλάκα. Αν θέλεις να λέγεσαι κράτος, όπως είπα πριν, βέβαια. Αν δε σε νοιάζει το να θεωρείσαι κωλοχανείο, είναι άλλο ζήτημα... Εγώ δε θέλω να είναι όλοι οι χώροι «θάλαμοι αερίων». Θέλω οι περισσότεροι να είναι smoke free, πόσο δε μάλλον, εφόσον οι περισσότεροι πολίτες είναι μη καπνιστές. Θέλω όμως από την άλλη, να υπάρχουν και κάποιοι (ακόμα και λιγότεροι απ' όσους αντιστοιχούν στο ποσοστό των καπνιστών, τόσο ...δημοκρατικός είμαι!), στους οποίους ο καπνιστής θα μπορεί να πάει και να διασκεδάσει με τον τρόπο που επιθυμεί, χωρίς να έχει να αντιμετωπίσει τους μη καπνιστές, η οποίοι θα ...διαμαρτύρονται διότι δε μπορούν να βρίσκονται ειδικά σ' αυτούς, επειδή τους ενοχλεί ο καπνός. Με όσους δεν αντιτίθενται σ' αυτή τη θέση, δεν έχω το παραμικρό πρόβλημα. Με κάτι τυπάκια όμως, τού στυλ «όλα για πάρτη μου, διότι έτσι γουστάρω και να πάνε να γαμηθούν οι ανάγκες και οι επιθυμίες των υπόλοιπων, με χωρίζει άβυσσος. Φασισμος ειναι να αναπνεω τον καπνο σου. Να ειμαι μεσα στο μαγαζι χωρις να τον αναπνεω, ΔΕΝ γινεται. Να εισαι ομως εσυ μεσα στο μαγαζι χωρις να καπνιζεις γινεται. So simple. Αν δε σαρεσει παρε τον καρκινο σου και σε αλλη παραλια.
Ahigh_forvalue Δημοσ. 19 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2014 καλα ενταξη τωρα, καταρχας το τσιγαρο παει με τον καφε και το αλκοολ και ατομα που δεν ειναι καπνιστες θα κανουν το τσιγαρακι τους με αυτα αρα το ποσοστο που θελει να καπνισει πιστευω ειναι πανω απο 50%,επιπλεον το 25% που δεν θελει να καπνισει χεστηκε αν καπνιζεις(και λιγο λεω αλλα τεσπα) αρα ας υποθεσουμε οτι μενει το 25% που δεν θελει να του ερχεται ο καπνος στη μαπα,ωραια μεχρι εδω? αν υποθεσουμε οτι υπαρχουν δυο μπαρακια ας πουμε το ενα διπλα στο αλλο το ενα επιτρεπει και το αλλο οχι το καπνισμα,αυτο που επιτρεπει θα ειναι σιγουρα γεματο το αλλο αδειο,εσυ που θα πας?εκει που θα εχει τον κοσμο θα θες να πας.. αρα ή πηγαινε κατσε μονο σου χωρις καπνο αλλα και χωρις ανθρωπους ή αποδεξου την πραγματηκοτητα και ασε τα κλαψουρισματα..καποιοι χωροι ειναι για να υπαρχει καπνος τελος.αρα εσυ εισαι αυτος που θελει να επιβαλει αυτο που θελει στους πολλους.. εγω δεν σε λεω "φασιστα" γιατι ελεος με αυτην την καραμελα την πεταει ο καθενας οπου να νε καθε φορα.. επισης τα μαγαζια κανουν αυτο που θελουν οι πελατες αν οντως ο περισσοτερος κοσμος ηθελε να μην υπαρχει καπνος στα μαγαζια δεν θα υπηρχε,αλλα οταν βλεπεις οτι υπαρχουν κυρωσεις και παλι τα μαγαζια συνεχζουν να το επιτρεπουν καταλαβαινεις ποσοι ειναι αυτοι που εχουν το προβλημα με το τσιγαρο..
deesnider Δημοσ. 19 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2014 Φασισμος ειναι να αναπνεω τον καπνο σου. Να ειμαι μεσα στο μαγαζι χωρις να τον αναπνεω, ΔΕΝ γινεται. Να εισαι ομως εσυ μεσα στο μαγαζι χωρις να καπνιζεις γινεται. So simple. Αν δε σαρεσει παρε τον καρκινο σου και σε αλλη παραλια. Απάντηση στο - αποδεδειγμένα, από άλλους διαλόγους μας - μόνο στυλ που σού αρμόζει: Πάρε τον κάλο πού έχεις στο μυαλό σου (ή σε ότι είναι αυτό τέλος πάντων, που γεμίζει το κρανίο σου) και τράβα εσύ σε μία από τις χιλιάδες «παραλίες», όπου η ατμόσφαιρα δε σ' ενοχλεί. Στο σύνολό τους - βάσει νόμου - εσένα καλύπτουν και, αν δεις κάποιον να καπνίζει εκεί, είμαι ο πρώτος που σού λέω να τον καταγγείλεις. Δεν παρανομώ, ούτε προκαλώ, καπνίζοντας ή απαιτώντας να καπνίζω σε χώρους μη καπνιστών. Δε θέλω να μπορώ να καπνίζω σε όσο το δυνατόν περισσότερα μέρη. Από τη στιγμή που οι περισσότεροι δεν καπνίζουν, θέλω τα περισσότερα μέρη να λειτουργούν σύμφωνα με τις ανάγκες και τις απαιτήσεις αυτής τής πλειοψηφίας. Θέλω να έχω λίγα και συγκεκριμένα όμως, στα οποία θα μπορώ να περάσω καλά, με τον τρόπο που εγώ θεωρώ ότι περνάω καλά, στα οποία δε θα μού τα κάνεις τσουρέκια, όπως δε σού τα κάνω εγώ με το να καπνίσω εκεί που απαγορεύεται (το είπα συγκεκριμένα στο post που παρέθεσες, αλλά ως συνήθως δε διάβασες...) Ακόμα κι αν δεν υπάρχουν δεν αυθαιρετώ, αποφασίζοντας να καπνίσω σε κάποια με τον τσαμπουκά μου. Το τι θέλω αναφέρω. Αν σ' ενοχλεί κι αυτό, μάλλον πρέπει να ξανασκεφτείς το ποιος απ' τους δυο είναι φασίστας. Όσο εσύ θεωρείς φασισμό το να υποχρεώνεσαι να αναπνέεις τον καπνό μου, άλλο τόσο το θεωρώ κι εγώ, γι' αυτό και δε θέλω να σού το επιβάλλω. Θεωρώ όμως απείρως μεγαλύτερο φασισμό, το να απαιτείς να μην υπάρχει ούτε το ελάχιστο ποσοστό χώρων διασκέδασης, όπου θα μπορούν όσοι είναι καπνιστές να καπνίζουν ενώ διασκεδάζουν, παριστάνοντας τον θιγμένο διότι δήθεν δε μπορείς να συχνάζεις ειδικά σ' αυτούς. Ο νόμος με το μέρος σου είναι, ούτως ή άλλως. Το ότι δεν εφαρμόζεται δεν είναι ευθύνη των καπνιστών - τουλάχιστον όχι των καπνιστών τής δικής μου «φιλοσοφίας», οι οποίοι λόγω αρχής και σεβασμού στο συνάνθρωπό τους, δεν καπνίζουν ποτέ σε χώρους όπου απαγορεύεται, επειδή το αφεντικό κάνει τα στραβά μάτια - αλλά τού ίδιου του κράτους που αδρανεί. Το υφάκι σου λοιπόν και τα περί παραλιών, στρέψε τα εκεί (ή και σ' εμένα τελικώς, εφόσον φτιάχνεσαι, απλά μην απορείς αν σε γράφω εκεί που δεν πιάνει μελάνι...) Αυτά τα ολίγα και κλείνω με μια απλή παρότρυνση: Δεν έχει νόημα να ασχολείσαι με το τι γράφω. Θα έχεις ίσως προσέξει, ότι εδώ και πολύ καιρό, δεν απαντώ σε οτιδήποτε γράφεις ανεξαρτήτως θέματος. Είναι διότι - ασφαλές συμπέρασμα μέσα από τη μέχρι τώρα εμπειρία - θεωρώ ότι δε σού αξίζει. Τόσο απλά. Σε ignore list μέσω τής επιλογής τού forum, δεν έχω κανέναν - άρα ούτε κι εσένα - διότι θέλω να διαβάζω όλα τα post στα θέματα που παρακολουθώ, απ' όποιον κι αν προέρχονται. Αυτή όμως είναι η τελευταία φορά που δίνω σημασία σε σχόλιο σου και μπαίνω στον κόπο να απαντήσω. Αν το έκανα, το έκανα μόνο διότι παρέθεσες δικό μου post. Απάντησε, κορόιδεψε ή βρίσε. Το συνηθίζεις άλλωστε, όμως δε μ' ενοχλεί. Η προκλητικότητα, η βρισιά και η ειρωνεία, από μόνες τους δε μού λένε τίποτα. Όλη η ουσία βρίσκεται στο από ποιον προέρχονται κι εσύ είσαι ο ορισμός τού «τίποτα» ως συνομιλητής. Νόημα όμως να παραθέτεις τα λεγόμενά μου δεν υπάρχει. Αν θες να χάνεις το χρόνο σου με quotes βέβαια, δικαίωμά σου είναι.
pournaras Δημοσ. 19 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2014 ειναι φασιστικο το να μην υπαρχουν και πτησεις για το 5% των καπνιστων? Όπως επίσης είναι φασιστικό να μην υπάρχουν και νοσοκομεία για καπνιστές. Πάντως φαντάζομαι ένα ειδικό νοσοκομείο ΜΟΝΟ για καπνιστές και με πιάνει νευρικό. Μπερδευετε την αναγκη με τη διασκεδαση. 2
deesnider Δημοσ. 19 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2014 Μπερδευετε την αναγκη με τη διασκεδαση. Δε γίνεται, βλέπεις, να μην ειπωθεί κάτι, οτιδήποτε, ακόμα κι αν είναι τόσο εξόφθαλμα αφελές. Νοσοκομεία και πτήσεις για καπνιστές, λένε...
Backpacker Δημοσ. 19 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2014 Έχεις το δικαίωμα να αγοράζεις νόμιμα ένα επιστημονικά αποδεδειγμένα σκληρό ναρκωτικό. Τι εξαερισμός..αν καπνίζουν οι μισοι σε ένα μαγαζί τι να σου κάνει ο εξαερισμός...άντε σε ανοιχτούς χώρους τώρα το καλοκαίρι που είναι όλες οι πόρτες ανοιχτές πάει στο καλό...το χειμώνα μέσα σε ένα κλαμπ ή ένα μπαρ ή σκυλάδικο τι διαχωριστικά να βάλεις και τι εξαερισμό...ότι και να κάνεις άμα καπνίζουν οι μισοί εκεί μέσα άστο...από την στιγμή που εσύ βλάπτεις τον άλλον με αυτό που κάνεις δεν μπορείς να απαιτείς να μπορείς να το κάνεις και να το βαφτίζεις και δικαίωμα από πάνω. Σε εφαρμογή ήταν πάντα ο νόμος τα τελευταία 3 χρόνια..δεν σταμάτησε ποτέ να ισχύει..απλά κλασσικά δεν έκαναν ελέγχους όπως δεν κάνουν σε πόσα άλλα θέματα (ηχορυπανση,τραπεζακια,υγειονομικα,ΣΔΟΕ,ΙΚΑ)...αν αύριο ξεκινήσουν να κάνουν ελέγχους και να γράφουν όλους για τις ανασφάλιστες σερβιτόρες που έχουν θα τους κράζουμε πάλι?(και σας το λέει αυτό σημειωτέον κάποιος που είναι απίστευτα κατά αυτή της κυβέρνησης) Συμφωνώ απόλυτα το ότι το κάνουν για να τα αρπάξουν...αλλά απτην άλλη ο νόμος είναι δίκαιος και το μέτρο σωστό...έπρεπε να γίνει πολλά χρόνια τώρα... Άδικα είναι τα χαράτσια και η φορολογία που γ..μεί τον επιχειρηματία κανονικά! Εγώ αν και δεν καπνίζω είμαι απίστευτα υπέρ της ελεύθερης πώλησης καπνού όπως είμαι απίστευτα υπέρ και στην νομιμοποίηση και των μαλακών ναρκωτικών όπως το χασίσι και η μαριχουάνα.(εφόσον είναι ήδη νόμιμα σκληρά όπως η νικοτίνη και το αλκοόλ.) Αλλά η χρήση τους θα πρέπει να είναι απαγορευμένοι σε όλους τους δημόσιους χώρους..η χρήση τους μόνο κατοίκον ή σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους που θα έχουν αυτόν τον σκοπό..ή κάποιο coffeeshop όπως στην Ολλανδία ή κάποιο cigar club που είπε ο φίλος από πάνω και υπάρχουν σε αρκετές χώρες του εξωτερικού.ΥΓ Βέβαια στην ελλάδα και να γίνονταν αυτό μπορεί να βγάζανε άδειες για τέτοια μαγαζία και να τα λειτουργούσαν σαν κανονικές καφετέριες ή κανονικά μπαράκια.
adi32 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 19 Μαρτίου 2014 Επίσης πρέπει να κλείσουν και τα ορυχεία, διότι και σ' αυτά οι εργαζόμενοι - ακόμα κι αν ακολουθούν κάθε δυνατό μέτρο ασφαλείας - εργάζονται υπό συνθήκες συνεχούς κινδύνου και σε περιβάλλον που επιβαρύνει την υγεία τους. Το ίδιο πρέπει να γίνει και με τις εταιρείες ανέλκυσης ναυαγίων, διότι σ' αυτές εργάζονται δύτες, οι οποίοι επίσης ρισκάρουν τη ζωή και επιβαρύνουν λόγω συνθηκών και φύσης τής δουλειάς την υγεία τους. Το ότι όσοι εργάζονται σε περιβάλλοντα όπως τα προαναφερθέντα, το κάνουν κατόπιν επιλογής τους και εν γνώσει τού κινδύνου στον οποίο εκτίθενται, είναι λεπτομέρεια φυσικά. Ή σ' αυτές τις περιπτώσεις δεν τρέχει τίποτα, επειδή στα εν λόγω εργασιακά περιβάλλοντα, δεν έχουν κανένα καημό οι μη καπνιστές να μπορούν να είναι ...θαμώνες; Αχ, αυτό το γνήσιο ενδιαφέρον για τους εργαζόμενους! Συγκινήθηκα πάλι... Για το «Όποιος θέλει τσιγαράκι, στο σπίτι του και στο δρόμο»: Προσωπικά αυτό κάνω και στα τρυφερά μου οι γελοία πραγματικότητα, των νόμων που δήθεν καίγονται για την προστασία τής υγείας τού κοινωνικού συνόλου. Σε μπαρ, θα πήγαινα μόνο εφόσον θα είχα τη διαβεβαίωση ότι μπορώ να καπνίσω χωρίς να παραβιάζω το νόμο. Εδώ που είμαι ας πούμε, όπου σχετική απαγόρευση δεν υφίσταται - απλά υπάρχουν υποχρεωτικά ξεχωριστά sections για καπνιστές και μη, με αυτά των καπνιστών να έχουν υποχρεωτικά άριστο σύστημα εξαερισμού και ανανέωσης τού αέρα - πηγαίνω και καπνίζω). Στους μάγκες ιδιοκτήτες που βγάζουν τασάκια στη ζούλα, πελάτης δε γίνομαι. Αυτό που με διασκεδάζει αφάνταστα όμως ξέρεις ποιο είναι; Κάποιοι ψωνισμένοι που, όντας επισκέπτες στο σπίτι μου, εννοούν να μού κάνουν κήρυγμα και να μου ζητούν «ευγενικά» να ...βγω στο μπαλκόνι για να καπνίσω!...στο σπίτι μου!...διότι ενοχλούνται!...Ας μην ερχόσασταν εξυπνοπούλια μου...ότι καπνίζω το ξέρετε, αν δε σας αρέσει το περιβάλλον τού σπιτιού μου, απλώς μην πατήσετε ξανά. Ούτε κρύο, ούτε ζέστη δε μού κάνει. Πότε δεν ξέρεις όμως...ίσως να βγει κανένας νόμος για να προστατεύει κι αυτούς! Αυτοι που δουλευουν σε επικινδυνα επαγγελματα το κανουν απο επιλογη τους και αυτη ειναι η δουλεια τους Τι θα πει να κλεισουν ? Αυτοι που δουλευουν σε μη επικινδυνα οπως πχ σερβιτορος , υπαλληλος γραφειου γιατι πρεπει να ανεχονται τη βρωμα του αλλουνου και τον καρκινο επειδη το αφεντικο ειναι τρομπας και θελει να κανει το κεφι του και να κονομησει ? Επισης αν παω στο σπιτι καποιου που το ντουμανιαζει και δε σκεπτεται ουτε εμενα ουτε τη γυναικα του και τα παιδια του (ξερω τετοιους) θα του την πω και θα φροντισω να μην ξαναπαω Σε πιο πολιτισμενες χωρες υπαρχουν νομοι που εφαρμοζονται και προστατευουν http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=49221
giorgos147 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2014 Οποιος θελει τσιγαρακι στο σπιτι του και στο δρομο Επισης αν παω στο σπιτι καποιου που το ντουμανιαζει και δε σκεπτεται ουτε εμενα ουτε τη γυναικα του και τα παιδια του (ξερω τετοιους) θα του την πω και θα φροντισω να μην ξαναπαω Δε θα έπαιρνα μέρος στο Thread, αλλά πολλά νεύρα οι αντικαπνιστές, παιδιά. Πραγματικά, ηρεμήστε λίγο. Δε λέω, όλο το δίκιο με το μέρος σας το έχετε, αλλά έτσι το χάνετε. Έλα, chill out και ρίξτε λίγο τους τόνους.
xifiassamsung Δημοσ. 19 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2014 καλα ενταξη τωρα, καταρχας το τσιγαρο παει με τον καφε και το αλκοολ και ατομα που δεν ειναι καπνιστες θα κανουν το τσιγαρακι τους με αυτα αρα το ποσοστο που θελει να καπνισει πιστευω ειναι πανω απο 50%,επιπλεον το 25% που δεν θελει να καπνισει χεστηκε αν καπνιζεις(και λιγο λεω αλλα τεσπα) αρα ας υποθεσουμε οτι μενει το 25% που δεν θελει να του ερχεται ο καπνος στη μαπα,ωραια μεχρι εδω? αν υποθεσουμε οτι υπαρχουν δυο μπαρακια ας πουμε το ενα διπλα στο αλλο το ενα επιτρεπει και το αλλο οχι το καπνισμα,αυτο που επιτρεπει θα ειναι σιγουρα γεματο το αλλο αδειο,εσυ που θα πας?εκει που θα εχει τον κοσμο θα θες να πας.. αρα ή πηγαινε κατσε μονο σου χωρις καπνο αλλα και χωρις ανθρωπους ή αποδεξου την πραγματηκοτητα και ασε τα κλαψουρισματα..καποιοι χωροι ειναι για να υπαρχει καπνος τελος.αρα εσυ εισαι αυτος που θελει να επιβαλει αυτο που θελει στους πολλους.. εγω δεν σε λεω "φασιστα" γιατι ελεος με αυτην την καραμελα την πεταει ο καθενας οπου να νε καθε φορα.. επισης τα μαγαζια κανουν αυτο που θελουν οι πελατες αν οντως ο περισσοτερος κοσμος ηθελε να μην υπαρχει καπνος στα μαγαζια δεν θα υπηρχε,αλλα οταν βλεπεις οτι υπαρχουν κυρωσεις και παλι τα μαγαζια συνεχζουν να το επιτρεπουν καταλαβαινεις ποσοι ειναι αυτοι που εχουν το προβλημα με το τσιγαρο.. το ασχημο ειναι πως ο καπνιστης δεν εχει καθαρη κριση.ειναι θολωμενη απο την εξαρτηση/συνηθεια του.το διαπιστωνω κ γω,που εχω παιξει κ στις δυο μεριες.κ καπνιστης κ μη. τελευταια συζητωντας με φιλους μου για το θεμα του τσιγαρου,εγω κ αλλος ενας (που κανει περιστασιακα ναργιλε κ πουρα) που δε καπνιζαμε στη παρεα,μας θεωρουσαν τρελους,υπερβολικους,εξυπνακηδες,κ γενικα πως τους κοροιδευαμε.για τετοια συγχηση στη κριση μιλαμε. εχει περασει τοσο βαθια στο υποσυνειδητο η εισπνοη αεριων καυσης ως κατι το τοσο φυσιολογικο επειδη απλα το ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΟΙ. επειδη απλα,ελαχιστοι αθλουνται σοβαρα για να δουν ποσο αθροιστικη επιδραση εχει πανω τους (προσωπικα ετσι το κοψα),ενω ζουν για τη μερα που θα πανε στο μπαρ κ θα καπνισουν 2 πακετα σε 4 ωρες για πλακα. κανεις δε καθεται να σκεφτει "ωπ τι κανω τωρα,αναβω ενα χαρτινο σωληνακι κ ρουφαω τα ντουμανια που βγαζει?" τι αλλο καις με αναπτηρα ρε φιλε κ δε σε πιανει βηχας πες μου δηλ. οποτε σε τετοια παρανοικη βαση λοιπον,καθε προσπαθεια συζητησης εχει αποτυχει.ας παραδεχτουμε για αρχη οτι μιλαμε για δηλητηριο για τους μεν κ τους δε,πως δε χωραει ανευθυνοτητα εκ μερους του καπνιστη πρωτα για την υγεια του κ επειτα για το συνολο,κ μετα προχωραμε σε διαπιστωσεις.
Lucifer Δημοσ. 19 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2014 Επισης αν παω στο σπιτι καποιου που το ντουμανιαζει και δε σκεπτεται ουτε εμενα ουτε τη γυναικα του και τα παιδια του (ξερω τετοιους) θα του την πω και θα φροντισω να μην ξαναπαω Υπάρχουν ορμονικές θεραπείες για τα ψυχολογικά συμπτώματα της εμμηνόπαυσης. 4
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα