Sova Δημοσ. 18 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2014 Γεια σας! Χρειάζομαι γνώμες για μια φώτο, για το πως θα την ερμηνεύατε (τίτλο, στόρυ, ό,τι νομίζετε). Αν δε βαριέστε μοιραστείτε την ιδέα σας. Ευχαριστώ!
mathsrule Δημοσ. 18 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2014 Παρατηρούμε στην εν λόγω εικόνα ένα άτομο το οποίο τεμαχίστηκε κατά κάποιον τρόπο από μία θηλυκή ύπαρξη, αφήνοντας όμως ανέγγιχτη την καρδιά του η οποία φαίνεται να την τραυμάτισε. Από το κύμα του συμβολισμού προκύπτει ότι η καρδιά του άνδρα είναι τόσο σκληρή και δύσκολα αποκτιέται με αποτέλεσμα οι γυναίκες να πληγώνονται από αυτήν. Σε αντίθεση όμως με αυτό, μας παρουσιάζεται και η επίπτωση της γυναίκας στον άνδρα η οποία φαίνεται να είναι πολύ μεγάλη και τραυματική, παρ' όλα αυτά η καρδιά (άρα και η συναισθηματική του κατάσταση) παραμένει ανέγγιχτη προδίδοντας έτσι την συναισθηματική επιλεκτικότητα που παρουσιάζει ο άνδρας στις όποιες σχέσεις του.\ Ενδεικτικός τίτλος: Οι επιρροές, τα απομεινάρια και οι θύτες. 2
bluesattack Δημοσ. 18 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2014 Ακαρδη γυναικα,μου φαγες τα σωθικα ..με συνοδεια μπαγλαμαδακι φυσικα 9
Gtr34 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2014 "Απιστία" Στην αρχή ολα ήταν τέλεια, το ζευγαρι ηταν ευτυχισμένο κατι που τους οδήγησε σε σοβαρή σχέση ίσως και σε γαμο .Εγιναν ενα . Η συνέχεια δεν ηταν ανάλογη. Ο άντρας βαρεθηκε να τρώει το ίδιο φαγητό κάθε μέρα, κάτι που δεν περασε απαρατηρητο απο την συντροφο του η οποια πήρε την μεγάλη απόφαση να ξεκόψει. Οι κορδέλες μαρτυρούν οτι η γυναίκα δεν ηταν ευτυχισμένη και με την απόφαση που πήρε απελευθερώθηκε απο την δυστυχία που λάμβανε απο τον συντροφό της ο οποιος εμεινε κάγκελο να κοιτα τις εξελίξεις χωρις να το περίμενε, εχοντας δεσει τον γαίδαρο του. Του αφησε ομως το κενό και την καρδιά για να θυμάται αυτά που έχασε.
DrLo Δημοσ. 18 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2014 Πες μου καρδιά μου πως βαστάς και έχεις το κουράγιο και αγαπας είναι κάθε χτύπος σου καημός κάθε παλμός σου και ένας αναστεναγμός Μιχάλης Μενιδιάτης 2
slipknot Δημοσ. 18 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2014 Η εικόνα αυτή είναι χαρακτηριστικό δείγμα προπαγανδιστικής-στρατευμένης "τέχνης", συγκεκριμένα πρόκειται για δημιούργημα που προωθεί τη φεμινιστική ατζέντα.Ο άντρας μετά το πέρασμα της γυναίκας θυμίζει ό,τι έχει απομείνει από στρατιώτη που έσκασε δίπλα του πύραυλος. Εικάζω ότι η καρδιά παραμένει στη θέση της διότι ο άντρας είναι εκ φύσεως συναισθηματικός και οι φεμινίστριες θέλουν να τονίσουν πως αυτό είναι το τρωτό του σημείο. Όσο την έχει με λίγα λόγια, θα είναι ανοιχτός σε επιθέσεις. Μεγάλο σοκ μου προκαλεί το γεγονός ότι φαίνεται να έχει χάσει και τα γεννητικά του όργανα, πέρα από τα ζωτικά. Πρόκειται για ξεκάθαρο συμβολισμό του ευνουχισμού των αντρών στον 21ο αιώνα. Η έλλειψη μαλλιών παραπέμπει σε βρέφος άρα μπορούμε να συμπεράνουμε πως το έργο προτρέπει σε καθυπόταξη του ανδρισμού κατευθείαν από τη γέννηση του. Οι κορδέλες είναι τα νήματα που κινούν οι θύτες.Η γυναίκα από την άλλη δεν έχει καρδιά, δεν έχει ψυχή. Στη θέση της υπάρχει ένα μεγάλο κενό, με το κατάλληλο σχήμα όμως κι αυτό γιατί πολύ απλά μόλις βρει το επόμενο θύμα, προσαρμόζεται πάνω του και κολλάει σαν βδέλλα. Δεν έχει πρόσωπο, γιατί ενεργεί υποχθόνια, παρασκηνιακά. Στο αριστερό της χέρι κρατάει κάτι που μοιάζει με ξυράφι, πιθανός διπλός συμβολισμός για την πονηριά και για την de facto (στο μυαλό του δημιουργού) θέση της, αυτή του θύτη που δίνει τη χαριστική βολή. Στο δεξί χέρι τυλίγεται η κορδέλα, άλλος ένας συμβολισμός για τη θέση ισχύος που κατέχει. 15
bluesattack Δημοσ. 18 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2014 Μπορει να ειναι κατι πιο βιτσιοζικο.Μπορει να απελευθερωθηκε η χρονια καταπιεσμενη θηλυκη πλευρα του εαυτου του .Ο οδυνηρη εκπληξη-φοβος του μπορει να ειναι η συνειδητοποιηση των επιπτωσεων
parasaser Δημοσ. 18 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2014 λοιπόν να πιο είναι το storry ο άντρας ήταν νεκρός, προφανώς λόγο απουσίας της γυναίκας. ο άντρας αισθάνεται αυτό που λέμε ''μου τρώει τα σώθηκε'' και όλο αυτό γιατί η γυναίκα τον εγκατέλειψε. η γυναίκα αισθάνεται το ίδιο αλλά με διαφορετικό τρόπο, στο χέρι της κρατάει ένα αιχμηρό αντικείμενο με το οποίο εγχείρησε την δικιά της καρδιά στο σώμα του άντρα. αυτό έχει σαν αποτέλεσμα ότι πριν από την εγχείρηση, και ο άντρας και η γυναίκα ήταν ένα σώμα με μια καρδιά. αλλά για άγνωστο λόγο η γυναίκα θυσιάστηκε αφήνοντας την καρδιά στο άντρα. όπως και να το πάρει κανείς έχει σχέση με τα συναισθήματα. 1
Lucifer Δημοσ. 18 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2014 Λίγο γλουτούς να δουλέψει η δεσποινίς και θα βρει άλλη καρδιά να παρασιτίσει. Στα σοβαρά τώρα, από αυτά που προκύπτουν για τον καλλιτέχνη, τον τιμά η αυτογνωσία του να αφήσει τα αρχίδια στην κοπελιά. 1
Sova Δημοσ. 18 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 18 Μαρτίου 2014 Εγώ πάλι θα έλεγα ότι υπήρχε σχέση αγάπης, αλλά οι δρόμοι τους χώρισαν. Η κοπέλα φεύγοντας από τη σχέση άφησε στον άντρα την καρδιά της. Και δε θα ξαναγαπήσει γιατί πλέον δεν έχει καρδιά, του την χάρισε. Από την άλλη εκείνος θα ψάχνει για πάντα τη μορφή της (ή το σώμα και γλουτούς που ερωτεύτηκε), αυτό του λείπει, εκεί έχει κενό. Η κοπέλα του έδωσε τα πάντα, αλλά εκείνος δεν το εκτίμησε, την έχασε και μόνο τότε κατάλαβε την αξία της. Η τιμωρία του είναι η καρδιά της και όσο πόνο ένοιωθε εκείνη, τώρα είναι σειρά του να το νοιώσει. *Οποιαδήποτε άλλη ερμηνεία επίσης δεκτή. 1
mathsrule Δημοσ. 18 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2014 Πες μας τουλάχιστον τον τίτλο της εργασίας για να προσανατολίσουμε κι εμείς τον οίστρο και την σκέψη μας προς το σωστό μονοπάτι.
Sova Δημοσ. 18 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 18 Μαρτίου 2014 Ευχαριστώ πολύ, αλλά δεν υπάρχει τίτλος Θέλω απλά να ακούσω γνώμες, όσο περισσότερες και όσο πιο διαφορετικές τόσο το καλύτερο. Κι εγώ θα μπορούσα να δώσω κι άλλη ερμηνεία, πχ ότι η κοπέλα πέρασε από τη ζωή του σαν κεραυνός και άφησε το αποτύπωμά της στην ψυχή του ή ότι η ευτυχία προυποθέτει δυο σώματα- μια καρδιά ή ότι τον άφησε η άκαρδη για τα επόμενα θύματα ευνουχίζοντάς τον και πάει λέγοντας. 1
Lucifer Δημοσ. 18 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2014 Αυτό το "του άφησε την καρδιά της" μου άρεσε, ας σταθούμε λίγο. Πριν του την αφήσει, αυτός δεν είχε δική του καρδιά; 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα