Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα... Θέλω να ρωτήσω τα εξής:

1) Στα κάπως ποιο παλιά ποδήλατα η πεταλιέρα αντί για βιδωτή ήταν με μια μεταλλική σφήνα. Αυτή η σφήνα πως λέγεται στα αγγλικά?

2) Η βάση της πεταλιέρας ή αλλιώς "Bottom Bracket" τι πρέπει να γνωρίζω για την αγορά του? Αυτό που έχω τώρα είναι κάτι τέτοιο απλά θα ήθελα να πάω σε κάτι ποιο ποιοτικό όπως αυτό.

3) Έχουν στραβώσει ελάχιστα τα μπροστά γρανάζια στην αλυσίδα, αυτά είναι δυνατόν να ισιώσουν (έστω σε ειδικό) ή πάω σε νέα? 

Δημοσ.

σχετικα με το 2 αυτό που ψάχνεις ειναι "μεσαία τριβή", αυτές βγαίνουν με νουμερα και διάφορα μεγέθη.

αν έχεις αυτό που δείχνεις στην πρωτη εικόνα νομιζω (χωρις να ειμαι 100% σίγουρος) ότι δε μπορεις να βαλεις αυτή της δεύτερης.

στο 3 εννοείς τα δόντια του δισκοβραχίωνα?

ας το βαλει καποιος mod στο θεμα με τα ποδήλατα btw

Δημοσ.

λοιπον.το να βαλεις καινουρια σφραγισμενη μεσαια τριβη οπως δειχνεις γινεται.κοστος 20ε περιπου.

οι συγχρονες τριβες εγιναν ετσι για λογους ευκολιας αντικαταστασης,κ συντηρησης,απλα δεν συντηρουνται,κ οταν αρχιζουν να χαλανε τα ρουλεμαν,τη πετας.

η παλια τριβη που εχεις,αν ειναι σε καλη κατασταση μπορει να βγαλει πολλα πολλα πολλα χιλιομετρα ακομα,με λιγο γρασσο που κ που.καθε 5000χλμ πχ.

για μενα μη την αλλαξεις.απλα συντηρηση.

οσο για τους δισκους ισιωνουνε,αν δεν ειναι πολυ στραβοι σε φαση να βγαινει η αλυσιδα εισαι οκ δε θες κατι.

Δημοσ.

λοιπον.το να βαλεις καινουρια σφραγισμενη μεσαια τριβη οπως δειχνεις γινεται.κοστος 20ε περιπου.

οι συγχρονες τριβες εγιναν ετσι για λογους ευκολιας αντικαταστασης,κ συντηρησης,απλα δεν συντηρουνται,κ οταν αρχιζουν να χαλανε τα ρουλεμαν,τη πετας.

η παλια τριβη που εχεις,αν ειναι σε καλη κατασταση μπορει να βγαλει πολλα πολλα πολλα χιλιομετρα ακομα,με λιγο γρασσο που κ που.καθε 5000χλμ πχ.

για μενα μη την αλλαξεις.απλα συντηρηση.

οσο για τους δισκους ισιωνουνε,αν δεν ειναι πολυ στραβοι σε φαση να βγαινει η αλυσιδα εισαι οκ δε θες κατι.

Το θέμα είναι ότι μέσα σε ένα μήνα το έχω λύσει 2 φορές για να του βάλω γράσο και την 2η το έπνιξα και μετά από κάμποση ώρα σφυράει... Όσο για την πεταλιέρα μου πετάει την αλυσίδα σχεδόν σπάνια μόνο όταν βάλω υπερβολική δύναμη στα πετάλια.

Οι σφήνες δεν ξέρετε πως λέγονται εε?? είχα πάρει  νέες η οποία η μια είχε 1€ αλλά ήταν σε άθλια ποιότητα και χάλασε και το σπείρομαι αλλά και η επιφάνεια. 

Δημοσ.

οταν λεμε σφυραει εννοεις τριζει?ποσα χλμ εχει κανει το ποδηλατο περιπου?

οι σφηνες εδω τοχω αλλα δε θυμαμαι μπες στο site του sheldon brown εχει πραμα.

Δημοσ.

Αααμέ και από αυτό κάνει... Κοίταξε το ποδήλατο δεν ήταν δικό μου οπότε δεν ξέρω και πόσα χιλιόμετρα έχει κάνει. Με εμένα πάντως 2 εβδομάδες που το κυκλοφορώ 100km+...

Άμα σ έρθει ξέρεις που θα με βρεις :P... Στον Sheldon με πόνεσαν τα μάτια μ...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...