Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Υπόθεση εργασίας: Είσαι μόνιμος κάτοικος Αττικής, όμως θα μπορούσες να εργαστείς σε οποιαδήποτε ελληνική πόλη με σύμβαση λόγω ειδικής κατάρτισης.

Θα τολμούσες να εγκαταλείψεις την περιοχή;

• Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Όχι σε άλλη περιοχή, αλλά και σε άλλη ήπειρο πας αν είναι κάτι που θέλεις και νομίζεις ότι σου χρειάζεται.

• Like 1
Δημοσ.

Υπόθεση εργασίας: Είσαι μόνιμος κάτοικος Αττικής, όμως θα μπορούσες να εργαστείς σε οποιαδήποτε ελληνική πόλη με σύμβαση λόγω ειδικής κατάρτισης.

Θα το τολμούσα αλλά θα μέτραγε στα " - " ..... εξαρτάτι πόσα θα ήταν τα "+" και φυσικά οι εναλλακτικές επιλογές.

Δημοσ.

Μια ζωή νομάς, μια ζωή στο δρόμο, να ζεις με τα 6μηνα ;)

Να το αγαπάς και να το "μισείς" ταυτόχρονα!

Βαζεις κάτω και ζυγίζεις, τι σε κρατάει και τι σε "διώχνει" και αποφασίζεις.

• Like 1
Δημοσ.

Θελει και συζήτηση, την κανεις εδω και τωρα !!!

Δημοσ.

Εξαρτάται από πολλούς παράγοντες..ζυγίζεις πολλά πράγματα..σε τι πόλη πας?Τι προοπτικές έχεις στην πόλη που είσαι τώρα?Υπάρχει μέλλον για σένα εκεί που είσαι τώρα?

Βασικό πιστεύω είναι και το σε ποια πόλη πας...εγώ δεν είχα πρόβλημα να φύγω εξωτερικό...αλλά να είμαι ειλικρινής προτιμώ το εξωτερικό απ'το να έμενα σε μια άκυρη για μένα επαρχιακή πόλη με την οποία δεν έχω κάποια σχέση...και μεγάλωσα σε επαρχιακή πόλη και σπούδασα και σε επαρχιακή πόλη (ηρακλειο)...αλλά δεν θα μπορούσα πιστεύω να πάω να ζήσω στα 28 μου ξαφνικά στην Φλώρινα ή την Καλαμάτα π.χ...και γενικά σε πόλεις που δεν έχω τίποτα εκτός από την δουλειά...

Στο εξωτερικό υπάρχει τουλάχιστον η μεγάλη προοπτική και το στοιχείο της διαβίωσης σε πιο "ενδιαφέροντα" περιβάλλοντα..

Δημοσ.

Το πιο σημαντικό: υπάρχει ίντερνετ στην πόλη;

Αν όχι, τότε...

Πλεον και σε αρκετα κουτσοχωρια εχει. Το πολυ πολυ κανεις το κινητο σου wifi access point.

Οι καιροι ειναι δυσκολοι και συγυζεις τα + και - (αποδοχες, ποιοτητα ζωης,κτλ...)

Πχ αν εισαι παιδι του χωριου η της πολης

Το ενα χωριο απο το αλλο διαφερει οπως και η μια πολη σε αλλη, γινε πιο σαφης στο που θες να πας και με τη δουλεια.

Δημοσ.

Θα ειχα παει χθες!!!

Σιγα μην το σκεφτομουνα καν ηδη κοιταω για επαρχια κυριως καβαλα που σπαδουσα, καλαματα που ηταν η μανα μου και ηγουμενιτσα που εχω τον κολητο μου και της ξερω αυτες τις περιοχες αλλα και αλλου δεν θα ελεγα οχι.

Αν πχ μου ελεγαν να παω αυριο σε μια αλλη πολη και θα ειχα σιγουρα δουλεια με 600-700 ευρω δεν θα το ακεφτομουν καθολου, και για μενα ειναι πολυ πιο ευκολο να παω καπου αλλου εκτος αθηνας αλλα στην ελλαδα παρα ν μου πεις πχ πηγαινε στο λονδινο.

Δημοσ.

Με 800ε σε μικρή πόλη είσαι άρχοντας...

Καλά ναι φίλε μου σε αυτό έχεις τεράστιο δίκιο...στην πόλη καταγωγής μου π.χ (πόλη 80.000 κόσμο με ΤΕΙ που έχει και καμια 6-7 σχολές) βρίσκεις δίχωρες γκαρσονιέρες με 150 ευρώ για πλάκα...και σε πολυκατοικίες χτισμένες μετά το 2000 όλες...3αρια καινούργια με 250 ευρώ..αν έχεις και δικό σου σπίτι δεν το συζητάω καν..

Το κόστος ζωής επαρχία είναι σίγουρα πολύ καλύτερα από Αθήνα αναμφισβήτητα..Αθήνα αν δεν έχεις σπίτι δικό σου...με 800 ευρώ τον μήνα απλά επιβιώνεις στο όριο και αν σου κάτσει κάνα έκτακτο έξοδο την έκατσες...στην επαρχία με 800 ευρώ κάνεις αξιοπρεπέστατη ζωή...βέβαια ανάλογα και τη πόλη..(Ιωάννινα π.χ έχει πανάκριβα ενοίκια ενώ Σέρρες πάμφθηνα..πήρα 2 πόλεις με ελάχιστες διαφορές στον πληθυσμό και τις παροχές της κάθε πόλης)...

Απ'την άλλη βέβαια όπως είπε και ένα παιδί από πάνω σίγουρα αυτό που μετράει κυρίως είναι τι άτομο είσαι..αλλά μετράει πάρα πολύ πιστεύω και η πόλη..δεν μπορείς να βάλεις την επαρχία όλη σε ένα σακούλι...επαρχία είναι και η Ορεστιάδα επαρχία είναι και το Ηράκλειο Κρήτης..αλλά το ένα είναι 25χιλιάδες κόσμο και ένας Αθηναίος θέλει ή 12 ώρες να πάει σπίτι του..ή 150 ευρώ απλά να πάει σπίτι το,(αν προτιμήσει αεροπλάνο 250-300 ευρώ πήγαινε-έλα)..και το άλλο 250.000 (δεκαπλάσιο) και είναι 30 ευρώ μακρυά και ένας ύπνος στο καράβι..ακόμα και Αλεξανδρούπολη ή Κομοτηνή ή Ξάνθη που είναι ζωντανές πόλεις και καλό μέγεθος για τα ελληνικά δεδομένα..αλλά σε θέμα απόστασης και κόστους επιστροφής στο σπίτι του συμφέρει περισσότερο να μένει κάποιος Λονδίνο ή Μάντσεστερ από αυτές τις πόλεις.

Και άλλο να μένει Ηράκλειο Κρήτης ή Πάτρα ή Λάρισα ή Βόλο..που είναι δίπλα στο σπίτι του και είναι μεγαλούπολεις για τα ελληνικά στάνταρ...με ότι συνεπάγεται κάτι τέτοιο(επιλογές διασκέδασης..περισσότερες ευκαιρίες να γνωρίσεις κόσμο και μεγαλύτερο φάσμα προσωπικοτήτων) και άλλο Βόρεια Ελλάδα (Φλώρινα,Κιλκίς,Σέρρες,Δράμα,Καβάλα,Ξάνθη,Κομοτηνή,Αλεξανδρούπολη ή ακόμα δυσκολότερα σε νησιά {εκτός της Κρήτης,Ηράκλειο,Ρέθυμνο κυρίως) που χειμώνα τα πράγματα είναι ζόρικα για έναν νέο και είσαι απομονωμένος)

Υ.Γ.1 Όλα τα παραπάνω ισχύουν αποκλειστικά βέβαια για μη παντρεμένους..μιλάμε για έναν άντρα ή γυναίκα που μόνος/η του που απλά του δίνεται η ευκαιρία να φύγει από την Αθήνα και να πάει σε κάποια επαρχιακή πόλη..σενάρια με παιδιά..γυναίκες που έχουν ή δεν έχουν δουλειά αθήνα και δεν ξέρουμε αν μπορουν να έρθουν και τι όχι δεν υφίστανται για χάρη της συζήτησης

Υ.Γ.2 Την Θεσσαλονίκη εννοείται δεν την υπολογίζω καν σαν επαρχία :D

Δημοσ.

Για Μυτιληνη θα σου μιλησω.Βρισκεις αξιοπρεπες σπιτι δυαρι ακομα και με 150-200ε.Συν ΟΤΕ-ιντερνετ-νερο-φως κανα 150 βαρια βαρια παμε στα 300-350..Αν χτυπας 700-750 σου μενουν μινιμουμ 250ε.Προσωπικα με 200ε την εβγαζα εναν μηνα στην Πατρα,ενω εδω με 200 ειμαι αρχοντας.Μιλαμε παντα για ατομικα εξοδα,δεν ειμαι παρτυ ανιμαλ ουτε καπνιζω.Ποιοτητα ζωης φοβερη μεσα στην φυση και σαν πολη εχει ζωη.Βεβαια οπως ειπαμε ειναι και το τι ζηταει ο καθενας,αλλα πιστευω την Αθηνα μεχρι τα 30 την βαριεσαι μετα θες πιο "ηρεμια".

Δημοσ.

Σε οποιαδήποτε πόλη; Νομίζω υπάρχουν μπόλικες ελληνικές πόλεις με καλύτερη ποιότητα ζωής από αυτήν της Αθήνας. Οπότε δε θέλει και ιδιαίτερη τόλμη να την εγκαταλείψεις. :Ρ

Και άλλο να μένει Ηράκλειο Κρήτης ή Πάτρα ή Λάρισα ή Βόλο..που είναι δίπλα στο σπίτι του και είναι μεγαλούπολεις για τα ελληνικά στάνταρ...

[...]

Υ.Γ.2 Την Θεσσαλονίκη εννοείται δεν την υπολογίζω καν σαν επαρχία :D

Και οι παραπάνω πόλεις δεν υπολογίζονται ως επαρχιακές - ή τουλάχιστον δε θα έπρεπε να υπολογίζονται ως τέτοιες. Με εξαίρεση ίσως τη Λάρισα. :P

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...