rikos Δημοσ. 26 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2014 Αδερφέ... Καθόλου ευγνωμοσύνη... μόνο λύπη. Λύπη γιατί πάλι κάποιοι πιστέψανε σε λόγια παχιά, βουνά από ρύζι και μέλι, κήπους με φρούτα και μέρη με απέραντη ηρεμία από όσους έχουν πλούτο και εξουσία... και οι εξουσιαστές πάλι παίξανε σκάκι με λαούς, σύνορα και θρησκείες. Το ίδιο μου κάνει εάν οι γύρω μου πιστεύουν σε χριστό, αλάχ, βούδα ή το πνεύμα της αρκούδας. Το ίδιο μου κάνει εάν μιλάω ελληνικά, αγγλικά, κινέζικα ή βαλυριανά. Ένα κράτος δικαίου λείπει, με κοινωνική πρόνοια, ίσες ευκαιρίες στην παιδεία, περίθαλψη και πολιτιστική μέριμνα. Όλα τα άλλα είναι "να είχαμε να λέγαμε" και είναι για αυτούς που μπορούν αλλά και θέλουν να κυβερνάνε. Εγώ, εσύ και όλοι όσοι είμαστε εδώ μέσα και να θέλουμε δεν θα κυβερνήσουμε... ούτε καν θα μπορέσουμε να φάμε στο ίδιο τραπέζι με δαύτους. Το κρέας που θα χτυπιέται στις γεωπολιτικές και θρησκευτικές τους παρτίδες σκάκι είμαστε. +1.000.000.000........000 1
pournaras Δημοσ. 26 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2014 Άλλο ένα μούφα άρθρο. Δεν μάθαμε τίποτα στο σχολείο; Παρα πολλα εμαθες (αν ηθελες). Το αρθρο δε βγαζει ολη την ιστορια λαθος, απλα δειχνει καποια "τρανταχτα" κατα τον συγγραφεα σημεια που θεωρει βασει των πηγων αναληθη. Αρκετα απο αυτα που γραφει, γραφονται και στα βιβλια του σχολειου. Προφανως και τοτε δε διναμε ουτε την ελαχιστη σημασια, εκτος της γενικης εικονας "Παλαιων Πατρων Γερμανος σηκωσε σημαια, οι ελληνες ξεσηκωθηκαν, ολοι μαζι μια γροθια, αποτιναξαμε τον Τουρκικο ζυγο". Αυτα. Κανεις δε θυμαται τις λεπτομερειες του βιβλιου, εγω προσωπικα δε θυμαμαι ουτε σε ποια ταξη το καναμε...
rikos Δημοσ. 26 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2014 Και ο Οθων πρώτος Βασιλιάς ε?Απο που? Βαυαρός. Οπου Βαυαρία τι?? Κάντε μια βόλτα στο Μόναχο να δειτε την αρχιτεκτονικη και πείτε τι σας θυμίζει. Και μετά μπορουμε να καταλάβουμε γιατι οι Γερμανοί όχι αποζημιώσεις αλλά μόνο κλοτσιές θα μας δίνουν που τους πάμε και κόντρα κιόλας :-P :-P :-P Timon αν αυτη τη στιγμη ζουσες ως Οθωμανος, δε θα μπορουσες καν να γράφεις ότι γράφεις τώρα. Ούτε twit δε θα έκανες...Οκ λιγη ευγνωμοσύνη σε όσους και με όποιο τρόπο πάλεψαν όντως δε βλάπτει Δες πρωτα ποιος θα ειναι ο πατος της Ελλαδας σε 5 χρονακια και ελα μετα να κανουμε μια συγκριση για το αν θα ηταν καλυτερα να γεννιομασταν Ελλαδα ή Τουρκια
alex_000 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2014 Η Εκκλησία όχι μόνο δεν πρωτοστάτησε στον Αγώνα αλλά τον πολέμησε με κάθε τρόπο. Αφόρισε τον Ρήγα Φεραίο, εναντιώθηκε στις «σατανικές» απόψεις για ελευθερία, ισότητα και δημοκρατία που έρχονταν από την Δύση και τελικά αφόρισε και την ίδια την επανάσταση. Φυσικά κανείς δεν ήταν στην Αγία Λαύρα στις 25 Μαρτίου και ο Παλαιών Πατρών Γερμανός όχι μόνο δεν σήκωσε το λάβαρο (που φτιάχτηκε μετά από 50 χρόνια) αλλά έβριζε τον επαναστάτη Παπαφλέσσα ως «εξωλέστατον». Δεν είμαι ιστορικός και δεν γνωρίζω το ζήτημα. Ως σκεπτόμενος άνθρωπος ξέρω ότι στα σχολία μας ταίζουν ωραιοποιημένη προπαγανδιστική πραγματικότητα για το Εθνος, όπως άλλωστε κάνουν όλα τα κράτη στα σχολεία τους. Το από πάνω πάντως το πιστεύω απόλυτα ως πολύ πιθανό ενδεχόμενο. Είναι αδύνατον να είσαι ψηλά ιεραρχικά σε οποιαδήποτε μοντέρνα δυτική θρησκεία και να μην είσαι κάθαρμα. 7
Daemonos Δημοσ. 26 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2014 Και η Εκκλησία που το έπαιζε πρωτοστατήσα στην επανάσταση, αν όχι 400 αλλα 350 χρόνια έπαιρναν μισθούς και προνόμοια παχουλά και μεγάλα ετσι ώστε να κρατήσουν τους τότε χαμιλής μόρφωσης Έλληνες να μήν επαναστατήσουν, λέγοντας "Αμαρτία να δαγκώσουμε το χέρι που μας ταϊζει", "αμαρτία να σφαχθούν αθώοι εξ'αιτίας μας" και άλλα τέτοια παρόμοια που όλοι μας ξέρουμε, όταν λοιπων η χρηματοδώτηση σταμάτησε απο τους Τούρκους και αυξήθηκαν οι φόροι, τότε οι ίδια η Εκκλησία όπλησε το λαό. Οι σύγχρονοι Έλληνες προβλήθηκαν, αρχικά από έναν περιορισμένο κύκλο διανοουμένων του Διαφωτισμού, ως απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων. Σε αυτό συνέτεινε ο θαυμασμός των Δυτικών για την αρχαία Ελλάδα και η εμφάνιση τον καιρό εκείνο ανάμεσα σε λόγιους και περιηγητές της Δύσης του πολιτισμικού και λογοτεχνικού κινήματος του Φιλελληνισμού, οι κλασικιστές και ρομαντικοίεκπρόσωποι του οποίου προσδοκούσαν την αναγέννηση του αρχαιοελληνικού πολιτισμού με την απελευθέρωση των συγχρόνων Ελλήνων. 1
Aztec Δημοσ. 26 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2014 Παιδιά η πραγματική αλήθεια κρύβεται σε γκομενοκατάσταση ... όλα ξεκίνησαν για μια τουρκάλα που έπαιζε διπλο ταμπλο
Cossutius. Δημοσ. 26 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2014 Δες πρωτα ποιος θα ειναι ο πατος της Ελλαδας σε 5 χρονακια και ελα μετα να κανουμε μια συγκριση για το αν θα ηταν καλυτερα να γεννιομασταν Ελλαδα ή Τουρκια Καλά 100%. Συμφωνω με το σκεπτικο του Τιμον άλλωστε, απλά ρε παιδί μου οκ. Όντως κάποιοι προσπάθησαν να κάνουν καλό. Πάντα κάποιοι προσπαθουν. Απλά κάποιοι άλλοι τα κάνουν μαντάρα. Οσο για τον πάτο, έχω την εντυπωση οτι ειναι απύθμενος.:-P 1
Timonkaipumpa Δημοσ. 26 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2014 Και επειδή θα πέσει η ατάκα "και τι κάνουμε για αυτό", θα παραπέμψω στον μόνο σκλάβο και στωικό φιλόσοφο που ελευθερώθηκε και μείνανε τα γραπτά του... Επίκτητος. Δεν ήταν πολίτης (=πλούσιος και άρχοντας τότε). Ήταν σκλάβος. Όπως όλοι εμείς που, κατά τα άλλα, καυχιόμαστε για τους προγόνους μας. Δυστυχώς το internet δεν έχει αρκετά από τα γραπτά του. Σίγουρα όμως συνιστώ ανεπιφύλακτα να αγοράσει κανείς ένα βιβλίο με γραπτά του. Timon αν αυτη τη στιγμη ζουσες ως Οθωμανος, δε θα μπορουσες καν να γράφεις ότι γράφεις τώρα. Ούτε twit δε θα έκανες...Οκ λιγη ευγνωμοσύνη σε όσους και με όποιο τρόπο πάλεψαν όντως δε βλάπτει Προφανώς δεν διάβασες το "κράτος δικαίου" κτλ. Δεν θα συνεχίσω όμως γιατί δεν θέλω να γυρίσει σε flame war για μία ακόμη φορά.
Cossutius. Δημοσ. 26 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2014 Σε ότι αφορά την εκκλησία πάντως ο ρόλος της αν και ηταν εχθρικος προς την επανάσταση υπάρχουν ορισμένα ελπιδοφόρα στοιχεία. Κράτησαν και προστάτεψαν ιστορικά στοιχεία (ΆΣΧΕΤΑ αν νωρίτερα ειχαν καταστρέψει χιλιάδες άλλα), δεν άφησαν τη γλωσσα να χαθεί. 400 χρόνια και διατήρηση γλώσσας δεν είναι κάτι τυχαίο άλλωστε. Προφανώς δεν διάβασες το "κράτος δικαίου" κτλ. Δεν θα συνεχίσω όμως γιατί δεν θέλω να γυρίσει σε flame war για μία ακόμη φορά. δες τι έγραψα βρε. Συμφωνω μαζί σου ειπα.
Tilemaxx Δημοσ. 26 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 26 Μαρτίου 2014 Θεωρώ οτι η επανάσταση έγινε καθαρά για οικονομικούς σκοπούς/συμφέροντα. Δεν νομίζω να κακοπερνούσε ιδιαίτερα κανείς στον ελλαδικό χώρο τότε, όχι περισσότερο τουλάχιστον σε σχέση με τα χρόνια της επανάστασης και μετά.
Cossutius. Δημοσ. 26 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2014 Θεωρώ οτι η επανάσταση έγινε καθαρά για οικονομικούς σκοπούς/συμφέροντα. Δεν νομίζω να κακοπερνούσε ιδιαίτερα κανείς στον ελλαδικό χώρο τότε, όχι περισσότερο τουλάχιστον σε σχέση με τα χρόνια της επανάστασης και μετά. Ρε υπήρχε κόσμος με σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Ολη μέρα στα χωράφια, τους έπαιρναν τα μισά που έβγαζαν, υπήρχε ληστεία, κανεις δε τους προστάτευε και τέτοια (κάτι σαν τα τορινά δηλαδή :-P ) Αγανάκτησε ο κόσμος, λογικο ηταν. Απλά φοβόντουσαν κιόλας.
Timonkaipumpa Δημοσ. 26 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2014 Σε ότι αφορά την εκκλησία πάντως ο ρόλος της αν και ηταν εχθρικος προς την επανάσταση υπάρχουν ορισμένα ελπιδοφόρα στοιχεία. Κράτησαν και προστάτεψαν ιστορικά στοιχεία (ΆΣΧΕΤΑ αν νωρίτερα ειχαν καταστρέψει χιλιάδες άλλα), δεν άφησαν τη γλωσσα να χαθεί. 400 χρόνια και διατήρηση γλώσσας δεν είναι κάτι τυχαίο άλλωστε. δες τι έγραψα βρε. Συμφωνω μαζί σου ειπα. (Για μία ακόμη φορά προφανώς) δεν αναφερόμουν στο ότι συμφωνούσες αλλά στο σχόλιο περί γέννησης με άλλη θρησκεία κάτι που (προφανώς και πάλι) είναι άσχετο με αυτά που λέω γιατί (προφανώς και πάλι) εστιάζω στα χαρακτηριστικά του κράτους. Εάν κανείς αναλύσει αυτό που λες συμπεραίνει ότι ισχυρίζεσαι πως τα χαρακτηριστικά του κράτους πηγάζουν από την θρησκεία του. Αλλιώς δεν θα υπήρχε λόγος για τον συσχετισμό θρησκείας (μουσουλμάνος) με τις ελευθερίες που έχουν οι πολίτες ("δεν θα μπορούσες να γράφεις [...]" ). Το (προφανές) point μου ήταν ότι εάν υπάρχουν κάποια χαρακτηριστικά σε ένα κράτος η θρησκεία είναι αδιάφορη. Ακόμα, στην Ιαπωνία δεν είναι χριστιανοί. Στο Ντουμπάι επίσης. Στην Αργεντινή είναι χριστιανοί. Στην λατινική Αμερική εν γένει είναι χριστιανοί. Όπως βλέπεις η θρησκεία δεν επηρεάζει τα χαρακτηριστικά του κράτους αλλά αυτό το κάνουν τα γεωπολιτικά παιχνίδια που παίζονται. Άρα, συμφωνείς δεν συμφωνείς, το σχόλιό σου που συσχετίζεις τα χαρακτηριστικά ενός κράτους με τις ελευθερίες των πολιτών είναι λίγο άσχετο έως προκλητικό γιατί: α)ενώ όλα αυτά είναι πράγματα γνωστά διαστρεβλώνεις τα δεδομένα για να κάνεις ένα σχόλιο υπέρ της θρησκείας που υποστηρίζεις, β) δεν εστιάζεις στο προφανές point μου αλλά το καλύπτεις με την δήθεν συμφωνία σου που όμως είναι υπό προϋποθέσεις για την θρησκεία, και γ) προσπαθείς εμμέσως να κάνεις τον συνομιλητή σου να δεχθεί τις θέσεις σου για την θρησκεία μέσα από μία δήθεν συμφωνία. Υ.Γ. Αν και είπα ότι δεν θα το συνεχίσω, θεώρησα απαραίτητο το τελευταίο αυτό σχόλιο για clarification. 1
arc Δημοσ. 26 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2014 http://www.candianews.gr/2014/03/24/ιστορικό-ντοκουμέντο-το-πατριαρχικό/ Αυτό δεν απαντά οτι ο Δήμου είναι αναγνωρισμένος ιστορικός. Επίσης η δημοσίευση αφορά τη συμπεριφορά της εκκλησίας και το αναθεμα της για να γλυτώσουν (που τελικα δεν εγινε) το λαιμό τους. Δεν καλύπτει ουτε υποστηρίζει επιστημονικά την αναρτηση του.
MovingShadow Δημοσ. 26 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2014 Θεωρώ οτι η επανάσταση έγινε καθαρά για οικονομικούς σκοπούς/συμφέροντα. Δεν νομίζω να κακοπερνούσε ιδιαίτερα κανείς στον ελλαδικό χώρο τότε, όχι περισσότερο τουλάχιστον σε σχέση με τα χρόνια της επανάστασης και μετά. Εδώ κάνεις λάθος..... Πεινάγανε...... Οι κοτζαμάσηδες καλοπερνάγανε , είχανε γη , είχανε λεφτά , είχανε αρματολους , ήτανε μια χαρά.Σκλάβοι και αυτοί , αλλά με πάρα πολλά προνόμια. Συμφωνήσανε να δώσουνε τους μισθοφόρους τους , και να υπογράψουνε την Επανάσταση , όταν ο Σουλτάνος τους έθιξε τα συμφέροντα , βάζοντας περισσότερα χαράτσια , και μειώνοντάς τους τα προνόμια. Το τι έγινε μετά άστο....
Backpacker Δημοσ. 26 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2014 Λέει τεράστιες αλήθειες μέσα που δεν είναι γνωστές από ενα τεράστιο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα