Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ασχετος ειμαι, την αξια της Αρβελερ την ηξερα πριν ξεκινησει το θεμα, παρακολουθω τη συζητηση απο ενδιαφερον, δεν εχω πολλες ιστορικες γνωσεις, αλλα στο 18.48-19.13 του βιντεο δεν πιστευω στα αυτια μου....ελπιζω να καταλαβαινω λαθος και να μην αποδεχεται τελικως σαν επισημη αιτια της επιλογης της Κωνσταντινουπολης μια θεϊκη παρεμβαση....

Είναι επειδή δεν λέει κουταμάρες.

Ρε συ @kilireman, λάθος δίλεπτο με έβαλες να δω χτες το βράδυ. Αν και καλύτερα που το είδα το πρωί, μου έφτιαξε την μέρα με τα γέλια που έβαλα! Αυτό θέλει αντιγραφή και quotάρισμα, θα το κάνω όταν γυρίσω από τη δουλειά, άγγελος κυρίου μετακινούσε κάθε βράδυ τις πέτρες, χαχαχαχαχα!

Που ειναι το βιντεο με την αρβελερ λινκ παρακαλω πολυ :)

http://www.blod.gr/lectures/Pages/viewlecture.aspx?LectureID=181
  • Like 1
  • Απαντ. 422
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

"...Aλλά λέει, άγγελος κυρίου, έπαιρνε τα βράχια, τις πέτρες...". 

ΕΛΕΟΣ....ΕΛΕΟΣ...Αναδιηγηση κάνει η γυναίκα. Και έχοντας πει νωρίτερα το γιατί όλες οι άλλες επιλογές του Μ. Κωνσταντίνου δεν ήταν οι κατάλληλες, ενω η Κωνσταντινούπολη ήταν. Παράλληλα τονίζει ότι για να το παίξει καλός Χριστιανός ο Κωνσταντίνος (ως παιδί της εποχής του), έκανε αναφορά περι θεικής παρέμβασης (μια θεική παρέμβαση για την οποία υπάρχουν 2 εκδοχές. Είτε την είδε ο ίδιος και καλά σε όραμα, είτε οι στρατηγοί του διέδωσαν οτι ο αυτοκράτορας ειδε αυτο το όραμα για να πείσουν τον κόσμο πως είναι σωστή η συγκεκριμένη τοποθεσία στα τότε "βάθη της Ανατολίας". Οτι και καλά αυτό τον ώθησε να αλλάξει. Μιλάμε οτι ο ιδιος άνθρωπος 10 χρόνια νωρίτερα έχει υπογράψει το διάταγμα των Μεδιολάνων

Θα καραφλιάσουμε από τα συμπερασματα που βγαινουν εδω.

Παρεπμπιπτοντως φιλόλογος που να φθάνει στο σημείο να ειρωνεύεται και να γελάει με μια γυναίκα του ύψους της Αρβελέρ όπως επίσης και να μην αντιλαμβάνεται αυτά τα οποία λέει, απλά δεν υπάρχει. Όχι  μόνο δεν είναι φιλόλογος αλλά αλλά δεν έχει και καμια απολυτως σχέση με τη Γαλλία, στην οποία το όνομα αυτό εμπνέει σεβασμό. Γενικά το λέω. Δεν στοχευω κανέναν.

Δημοσ.

"...Aλλά λέει, άγγελος κυρίου, έπαιρνε τα βράχια, τις πέτρες...". 

ΕΛΕΟΣ....ΕΛΕΟΣ...Αναδιηγηση κάνει η γυναίκα. Και έχοντας πει νωρίτερα το γιατί όλες οι άλλες επιλογές του Μ. Κωνσταντίνου δεν ήταν οι κατάλληλες, ενω η Κωνσταντινούπολη ήταν. Παράλληλα τονίζει ότι για να το παίξει καλός Χριστιανός ο Κωνσταντίνος, έκανε αναφορά περι θεικής παρέμβασης. Οτι και καλά αυτό τον ώθησε να αλλάξει. Μιλάμε οτι ο ιδιος άνθρωπος 10 χρόνια νωρίτερα έχει υπογράψει το διάταγμα των Μεδιολάνων

Θα καραφλιάσουμε από τα συμπερασματα που βγαινουν εδω.

Ε, όχι. Μια χαρά τα λέει, ευχαριστώντας το ακροατήριό της ότι ήταν θεϊκή επιβολή η επιλογή της Κωνσταντινούπολης.

Μιλάει για την πρώτη χριστιανική παράδοση και αναλύει τους λόγους που δεν επιλέχτηκε η Τροία, Θεσσαλονίκη, Χαλκηδόνα και μετά λέει ότι άγγελος κυρίου μετέφερε τις πέτρες, άρα η Κωνσταντινούπολη είναι θεϊκή επιλογή. Χωρίς να δικαιολογήσει, φυσικά, τους λόγους που επιλέχτηκε η Κωνσταντινούπολη, ενώ έχει αναλύσει γιατί απορρίφθηκαν οι άλλες πόλεις.

Ξέρει πολύ καλά τι λέει και πώς να το πει. Θα μου πεις ότι δεν ήταν τυχαία τα πτυχία της και οι βραβεύσεις της...

´

Δημοσ.

Ε, όχι. Μια χαρά τα λέει, ευχαριστώντας το ακροατήριό της ότι ήταν θεϊκή επιβολή η επιλογή της Κωνσταντινούπολης.

Μιλάει για την πρώτη χριστιανική παράδοση και αναλύει τους λόγους που δεν επιλέχτηκε η Τροία, Θεσσαλονίκη, Χαλκηδόνα και μετά λέει ότι άγγελος κυρίου μετέφερε τις πέτρες, άρα η Κωνσταντινούπολη είναι θεϊκή επιλογή. Χωρίς να δικαιολογήσει, φυσικά, τους λόγους που επιλέχτηκε η Κωνσταντινούπολη, ενώ έχει αναλύσει γιατί απορρίφθηκαν οι άλλες πόλεις.

Ξέρει πολύ καλά τι λέει και πώς να το πει. Θα μου πεις ότι δεν ήταν τυχαία τα πτυχία της και οι βραβεύσεις της...

´

Ρε φίλε, όπως θα λεγε και ο Γεωργίου, τζάμπα ακούς; Πες ότι είσαι προκατειλημμένος απέναντί της γιατί μια μέρα που την είδες στην τιβι σου χύθηκε ο καφές και ας τα αφήσουμε τα άλλα. Μην κουραζόμαστε και εμείς οι υπόλοιποι.
  • Like 1
Δημοσ.

Kαι στο σχολείο σωστά τα μαθαίνουμε νομίζεις; Λες και η επανάσταση ξεκίνησε στις 25 Μαρτίου όπως λανθασμένα γιορτάζουμε και όχι στις 17 Μαρτίου από τους Μανιάτες, σε συνεννόηση με τη Φιλική Εταιρεία και τον Υψηλάντη και με μπροστάρη τον Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη, στις 23 Μαρτίου είχαν ήδη ελευθερώσει την Καλαμάτα…

Αλήθεια είναι ότι μετά, το 1824-1825 υπήρξε εθνικός διχασμός, είχαμε δύο κυβερνήσεις μία του Μαυρομιχάλη και άλλη του Κουντουριώτη, ο Παπαφλέσσας που είχε γίνει υπουργός εξωτερικών είχε κόντρα με τον Κολοκοτρώνη, προφυλακίστηκαν οι Κολοκοτρώνης, Γρίβας και Ανδρούτσος, με τον τελευταίο να δολοφονείται τελικά στη φυλακή και βρήκε ευκαιρία ο Ιμπραήμ να επέμβει και να διαλύσει την επανάσταση, με την κυβέρνηση Κουντουριώτη να παραμένει απαθής και να μην αντιδρά, έχοντας ως αποτέλεσμα να φτάσουν και Τουρκοαιγύπτιοι προς ενίσχυση του Οθωμανικού στρατού.

Αφού ανακατέλαβε την Καλαμάτα, το Άργος, την Τριπολιτσά, τη Μονεμβασιά και το Μεσολόγγι, οι Έλληνες είχαν απελπιστεί και φάνταζε ο Ιμπραήμ ως ανίκητος κατακτητής και είχε ως στόχο να διαλύσει τη Μάνη, η οποία είχε παραμείνει ελεύθερη και ποτέ δεν είχε καταληφθεί από τους Τούρκους.

Επιχείρησε λοιπόν να πολεμήσει σε διπλό μέτωπο τους Μανιάτες, στη Βέργα του Αλμυρού κατά μέτωπο, ενώ πήγε να τους αιφνιδιάσει και πισώπλατα από τη θάλασσα, κατευθύνθηκε προς τον όρμο της Μάλσοβας όπου δέχτηκαν κανονιοβολισμό και συνέχισαν προς τον Όρμο του Διρού, όπου δεν υπήρχε κανένας Μανιάτης εκεί.

Στη Βέργα ο στρατός του Ιμπραήμ αν και υπερείχε αριθμητικά, αποδεκατίστηκε από τους Μανιάτες, ενώ και στο Διρό η κατάληξη ήταν η ίδια με τις γυναίκες και τα παιδιά, να επιτίθενται με δρεπάνια, πέτρες και ό,τι βρήκαν και να κατατροπώνουν τον εχθρό, ανυψώνοντας το ηθικό όλων των Ελλήνων, μιας και είχαν πετύχει κάτι που έμοιαζε ακατατόρθωτο. Δυο μήνες μετά υπέστη μια ακόμα ήττα από τους Μανιάτες ο Ιμπραήμ στο Πολυάραβο, όπου και παραλίγο να τον πιάσουν αιχμάλωτο, είχε όμως ήδη χάσει τα 2/3 του στρατού του και ουσιαστικά η αντίστροφη μέτρηση είχε αρχίσει γι'αυτόν...

Ασε με να μαντεψω φιλε μου  Μανιατης?

Δημοσ.

1010399_3887935332811_1248071103_n.jpg

Γραφε πιο συχνα εσυ  μεγαλε...

Μου την έχουνε στημένη και είτε μου τα σβήνουν,είτε με στέλνουν.

Γι αυτό προτιμώ τη πιό "ανώδυνη" παρέμβαση.

Δημοσ.

Επί του θέματος (και αφού διαβάσαμε πως ο Παπαρρηγόπουλος δεν έχει σχέση με την ιστορία και η Αρβελέρ λέει μπούρδες), θεωρώ ότι ο Δήμου δεν είναι ούτε ανθέλληνας, ούτε γραφικός, ούτε πουλημένος, ούτε τίποτε απ΄όσα τον χαρακτήρισαν σε διάφορες σελίδες.

Σαφώς βέβαια και δεν αποτελεί αξιόπιστη ιστορικά πηγή βλέποντας τα λάθη που έχει στα γραπτά του, τα οποία αναλύσαμε παραπάνω.

Ο συγγραφέας αυτός δεν είναι η πρώτη φορά που κάνει αναφορά σε αστικούς μύθους και φυσικά δεν είναι ο μόνος. Αυτά τα πράγματα τα έχουν πει και τα έχουν γράψει εδώ και 40 χρόνια επιστήμονες, όπως η Αρβελέρ που αναφέραμε παραπάνω και φυσικά εκατοντάδες ακαδημαϊκοί.

Φυσικά είχε δείξει δήγματα της "δουλειάς" του πριν αρκετό καιρό με τις δηλώσεις του με αφορμή το μουσείο της Ακρόπολης.

Το πρόβλημα με αυτόν δεν είναι ότι γράφει κάτι που δεν ισχύει. Πλην λίγων γραμμών όλα τα άλλα ισχύουν. Το βασικό είναι ότι λέει μόνο τα μισά, αγνοώντας επιδεικτικά (και θεωρώ επίτηδες) την υπόλοιπη αλήθεια, είτε γιατί θέλει να προκαλέσει αντιδράσεις, είτε γιατί είναι επηρεασμένος από την γνωστή πλέον ανθελληνική μόδα (όλα είναι χάλια, δεν αξίζει να υπερηφανευόμαστε για τίποτε). 

Όταν λοιπόν κάποιος με ένα Α όνομα και εύκολη πρόσβαση στα ΜΜΕ, επισημαίνει την μισή αλήθεια, προκαλεί σύγχυση και φυσικά διαστρέβλωση της ιστορίας. Έτσι το όνομά του γινεται γνωστότερο και "πουλάει" κάνοντας τον εαυτό του "παιδί της τάσης της εποχής".

Τα 2 τελευταία πιστεύω εγώ ότι είναι και ο στόχος του. Άποψή μου.

• Like 4
Δημοσ.

Μου την έχουνε στημένη και είτε μου τα σβήνουν,είτε με στέλνουν.

Γι αυτό προτιμώ τη πιό "ανώδυνη" παρέμβαση.

Αν αναφερεσαι σε τοσο καλα ειναι.

post-263235-0-95964800-1396297097_thumb.jpg

Δημοσ.

Όπως αναμενόταν ο κος Δήμου είναι εξαφανισμένος (όπως άλλωστε πάντοτε κάνει μετά από διάφορες δηλώσεις, τις οποίες ο ίδιος βαφτίζει "αποκαλύψεις" -προφανώς αγνοεί πως αυτά τα πράγμα είναι γραμμένα εδώ και 40 χρόνια) και φυσικά δεν απαντάει όχι στον απλό κόσμο, αλλά ούτε και σε υπουργούς, βουλευτές αλλά και γνωστούς Ακαδημαϊκούς.

Εχθές άκουγα στο ραδιόφωνο έναν ακαδημαϊκό που μου διαφεύγει το όνομά του, να ρωτάει ακριβώς αυτό που γράψαμε παραπάνω.

"Για ποιο λόγο τέτοια ημέρα, να πεταχτεί κάποιος και να τονίσει τα μισά απ όσα ισχύουν. Αν ντε και καλά πρέπει να τα πει, γιατί να μη τα πει όλα; Μήπως απλά για να πουλήσει τα νέα του βιβλία? Μήπως απλά για να πουλήσει σε όσους κυλάνε με το ρεύμα ή μάλλον ποτάμι της εποχής?"

Δημοσ.

Όπως αναμενόταν ο κος Δήμου είναι εξαφανισμένος (όπως άλλωστε πάντοτε κάνει μετά από διάφορες δηλώσεις, τις οποίες ο ίδιος βαφτίζει "αποκαλύψεις" -προφανώς αγνοεί πως αυτά τα πράγμα είναι γραμμένα εδώ και 40 χρόνια) και φυσικά δεν απαντάει όχι στον απλό κόσμο, αλλά ούτε και σε υπουργούς, βουλευτές αλλά και γνωστούς Ακαδημαϊκούς.

Εχθές άκουγα στο ραδιόφωνο έναν ακαδημαϊκό που μου διαφεύγει το όνομά του, να ρωτάει ακριβώς αυτό που γράψαμε παραπάνω.

"Για ποιο λόγο τέτοια ημέρα, να πεταχτεί κάποιος και να τονίσει τα μισά απ όσα ισχύουν. Αν ντε και καλά πρέπει να τα πει, γιατί να μη τα πει όλα; Μήπως απλά για να πουλήσει τα νέα του βιβλία? Μήπως απλά για να πουλήσει σε όσους κυλάνε με το ρεύμα ή μάλλον ποτάμι της εποχής?"

Kανονικα  δημοσιευσε και αρθρο ακομα και σημερα τι εξαφανισμενος λες?Και απο τι να εξαφανιστει?30 χρονια τα λεει αυτα .

Οι γραφικοι πρεπει να εξαφανιστουν και αυτοι που δεν δεχονται την ιστορια του κρατους μας με τα θετικα και τα αρνητικα της(αυτοι ειναι οι πραγματικοι ανθελληνες),οι συγχρονοι αναλφαβητοι ,  εκεινοι που εχουν να ανοιξουν κανενα βιβλιο απο τοτε που πηγαιναν σχολειο ,μηπως και γινουμε σοβαρη χωρα καποια στιγμη απο καρναβαλος που ειμαστε απο ιδρυσεως...

• Like 3
Δημοσ.

Εξαφανισμένος σε ότι αφορα τις απαντήσεις που θα επρεπε να δωσει. Τον προσκάλεσαν και τον προκάλεσαν...Αυτος δεν απάντησε ομως. Εκανε το χαβά του, πούλησε, πάμε για αλλα.

Οι αλήθειες που ζητάς ειναι δημοσιευμένες σε σοβαρές εκδόσεις τουλάχιστον εδω και 40 χρόνια. Οποιος γνωριζει πάει και κοιτάει. Δε περιμένω κανέναν Δημου να μου πει τη μισή αλήθεια για να ψαρωσει ο καθένας ανθέλληνας ή ο κάθε ημιμαθής και να πουλησει.

• Like 1
Δημοσ.

Μπορεί να εξηγήσει κάποιος τι ακριβώς σημαίνει "ανθέλληνας";

Πώς λέμε «ανθυπομοίραρχος»; Καμία σχέση...

(Αλήθεια, σε άλλη χώρα, υπάρχει στη γλώσσα της αντίστοιχη λέξη; Δεν ξέρω, ρωτάω...) 

Δημοσ.

Κάποιους που ήταν κατά της εισβολής σε Αφγανιστάν / Ιράκ τους χαρακτήριζαν "anti-american". Εδώ στην Ελλάδα ο "ανθέλληνας" είναι πολυφορεμένος τίτλος, οπότε δύσκολο να προσδιοριστεί ακριβώς τι σημαίνει... πάντως κατά καιρούς, έχουν ακουστεί ανθελληνικές απόψεις, ιδιαίτερα σε κάποια καυτά ζητήματα και εθνικά θέματα. Αλλά αυτό είναι μάλλον πολιτική συζήτηση οπότε το σταματάω εδώ :P .

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...