bill777 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2014 Η γυναικα μου ειναι εγκυος στον 7ο μηνα, πριν ηταν 3 χρονια ανεργη, και ετυχε και επιασε δουλεια στους 2μιση μηνες περιπου της εγκυμοσυνης της. πηγαμε χτες στο ΙΚΑ για να ρωτησουμε σχετικα με την αδεια εγγυμοσυνης και αν δικαιούται οποιοδηποτε επιδομα και μας ειπαν πως επειδη μεχρι την προβλεπομενη ημερομηνια τοκετου θα εχει 185 ενσημα και οχι 200 που προβλεπει ο νομος , οχι μονο δεν δικαιειται τιποτα απο το ΙΚΑ , αλλα και αν βγει σε αδεια εγγυμοσυνης που ειναι 56 μερες πριν και περιπου αλλες τοσες μετα , θα βγει ανεφ αποδοχων και θα χασει ολους τους μισθους απο την εργασεια της για ολο το διαστημα της αδειας. Ενω αν ειχε ακομα 15 ενσημα , θα επερνε και 900 ευρω επιδομα απο το ΙΚΑ και ολους τους μισθους για οσο διαστημα θα ηταν σε αδεια εγγυμοσυνης. Συνχαρητιρια λοιπον σε αυτους τους κυριους που εφτιαξαν αυτους τους <<δικαιους>> νομους. Δηλαδη μια ανεργη μητερα η μια που δεν προλαβενει να συμπληρωσει τα 200 ενσημα να μην δικαιουτε τιποτα, και μια αλλη που δουλευει χρονια και εχει τους μισθους της και την εργασια της κανονικα να περνει επιπλεον και επιδοματα και να πληρωνεται ενω ειναι σε αδεια εγκυμοσυνης. Δηλαδη αυτη εχει περισσοτερο αναγκη απο μια ανεργη!!!! για αυτο και για αλλα πολλα φτασαμε εδω που φτασαμε σαν κρατος και μας περιμενουν ακομα χειροτερα.
Dakonblackblade Δημοσ. 26 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2014 Να υποθέσω το σενάριο δημιουργίας αυτού του νόμου. Κάποτε μπορεί να ήθελε και 10 ένσημα. Γινόταν μια πρόσληψη, γραφόσουν στο ΙΚΑ , ήσουν ήδη έγκυος , τσίμπαγες το επίδομα. Οπότε είπε κάποιος, δεν τα κάνουμε τα ένσημα 200 μετά από παράπονα εργοδοτών. Πόσες περιπτώσεις σαν τις από πάνω θα μας τύχουν. Και μάλλον δεν έτυχαν πολλές. Δυστυχώς φίλε μου είσαι το στατιστικό λάθος. 2
parasaser Δημοσ. 26 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2014 ρε εγώ λέω να μαζευτούμε μερικά άτομα και να τους φέρουμε το καλοκαίρι νωρίτερα.
Dakonblackblade Δημοσ. 26 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2014 Δεν πάει καλά αυτή η λογική , γιατί δίνεις το δικαίωμα κάθε φορά που δε γουστάρει μια ομάδα κάτι, να τους δικαιώνεις ηθικά και να έρχεται το καλοκαίρι νωρίτερα. 1
parasaser Δημοσ. 26 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2014 ναι αλλά για αυτό το στατιστικό λάθος και για τα τόσα άλλα παρόμοια κάποιος πρέπει να πληρώσει. δεν είναι όμως λογική να τα πληρώνει όλα η μειοψηφία.
NikosKallithea Δημοσ. 26 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2014 Καπου επρεπε να υπαρχει ενα οριο, προφανώς αν το όριο ηταν 100 ένσημα και η γυναίκα σου ειχε 95 πάλι θα φώναζες, στην ζωη υπάρχουν τυχεροί και άτυχοι, τι να κάνουμε. 1
bill777 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 26 Μαρτίου 2014 Αγαπητοι , κανονικα θα επρεπε την βοηθεια απο το κρατος να την επερναν οι ανεργες , αυτες που εχουν 0 ενσημα. και οχι αυτες που θα οριζει ο νομος που θα εχουν 50-100-200-1000....
mathsrule Δημοσ. 26 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2014 Αγαπητοι , κανονικα θα επρεπε την βοηθεια απο το κρατος να την επερναν οι ανεργες , αυτες που εχουν 0 ενσημα. και οχι αυτες που θα οριζει ο νομος που θα εχουν 50-100-200-1000.... Επίσης, καλό θα ήταν να μην υπάρχει ανεργία και φτώχεια. 2
kfyros Δημοσ. 26 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2014 Δυστυχώς φίλος έχει πάθει τα ίδια, για 2 ( Δ Υ Ο ) ένσημα. Το φύσαγε και δεν κρύωνε. Δεν το έψαξε όταν έπρεπε, και μετά χτύπαγε το κεφάλι του στον τοίχο. Για πλάκα θα βρίσκατε κάποιον να του πληρώσετε και να σας κολλήσει 15 ένσημα ..
Kapws Δημοσ. 26 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2014 Δηλαδη μια ανεργη μητερα η μια που δεν προλαβενει να συμπληρωσει τα 200 ενσημα να μην δικαιουτε τιποτα, και μια αλλη που δουλευει χρονια και εχει τους μισθους της και την εργασια της κανονικα να περνει επιπλεον και επιδοματα και να πληρωνεται ενω ειναι σε αδεια εγκυμοσυνης. Δηλαδη αυτη εχει περισσοτερο αναγκη απο μια ανεργη!!!! Δηλαδή για να καταλάβω... δε σε πειράζει τόσο που δε θα πάρει η γυναίκα σου (και η Χ γυναίκα σε όποια αντίστοιχη περίπτωση) τους μισθούς και επιδόματα που πιθανότατα να της αναλογούσαν, αλλά το ότι τα παίρνει αυτή που έχει ήδη εργασία από πριν... Ότι και καλά τί; Αυτή που δουλεύει έχει κάνει καβάτζα και πρέπει να πει "στο διάολο όλα, δεν τα θέλω, δώστα σε άλλη άνεργη που μόλις έπιασε δουλειά"; Ή μήπως να μην παίρνει κανείς το επίδομα; Και πάει στο καλό δεν υπάρχει πρόβλημα με το όλο σκηνικό, αλλά topic γιατί άνοιξες; Για να διαπιστώσουμε γι άλλη μία φορά πόσο άδικη είναι η ζωή και δη το ελληνικό κράτος; Για να συνδράμουμε οικονομικά για το επερχόμενο ευτυχές (ομολογουμένως) γεγονός στον έγγαμό σου βίο; Για να βρούμε το "παραθυράκι" και να εξαγοραστούν κάπως τα ένσημα που λείπουν; no offence (καλά οκ τα γραφόμενά μου είναι λίγο επιθετικά, αλλά όχι με την κακή έννοια), αλλά τί κάνουμε εδώ πέρα; Υ.Γ.: Ούτε βρίσκομαι σε αντίστοιχη θέση, ούτε καν παντρεμένος είμαι, αλλά ούτε και έχω κάποιον στον κοινωνικό μου περίγυρο σε αντίστοιχη θέση ή/και πρόβλημα.
kalogeros Δημοσ. 27 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2014 Αγαπητοι , κανονικα θα επρεπε την βοηθεια απο το κρατος να την επερναν οι ανεργες , αυτες που εχουν 0 ενσημα. και οχι αυτες που θα οριζει ο νομος που θα εχουν 50-100-200-1000.... Φίλε μου, από αυτό το ποστ και μόνο μπορεί να καταλάβει κάποιος πόσο άσχετος είσαι. Το επίδομα τοκετού δεν σου το δίνει το κράτος, αλλά το ΙΚΑ. Για να σου δόσει το ΙΚΑ επίδομα, θα πρέπει να δουλεύεις και να πληρώνσεις το ΙΚΑ σου. Όταν δεν δουλεύεις και δεν συνεισφέρεις οικονομικά σε αυτό που λέμε ΚΟΙΝΩΝΙΑ, δεν μπορείς να έχεις και ιδιαίτερες απαιτήσεις. Επίσης, έχεις σκεφτεί πόσες γυναίκες είναι κατ'επιλογή άνεργες, γιατί οι σύζυγοί τους βγάζουν μερικά εκατομμύρια; Σύμφωνα με τη δική σου λογική, αυτές οι γυναίκες πρέπει να πάρουν επίδομα. Φαντάσου την Βαρδινογιάννη και την Λάτση να περιμένουν να πάρουν το επίδομα τοκετού. Πρέπει να καταλάβεις ότι ο νόμος αυτός είναι για να προστατέψει ΕΣΕΝΑ και τα ΔΙΚΑ ΣΟΥ χρήματα. Τα λεφτά που δίνονται σε επιδόματα, δεν πέφτουν από τον ουρανό, αλλά κάποιοι τα δίνουν από την τσέπη τους και αυτοί οι κάποιοι είμαστε εγώ και εσύ. Φαντάσου τώρα να μην υπήρχε αυτός ο νόμος και η κάθε μία εγγυμονούσα να έκανε εικονική πρόσληψη για μια-δυο εβδομάδες και στη συνέχεια να έπερνε επίδομα τοκετού. Πού θα τα έβρισκε το ΙΚΑ αυτά τα λεφτά; Οι εισφορές που πλήρωσε αυτές τις 15 μέρες δεν αρκούν ούτε για το 1/100 του επιδόματος. Άρα το ΙΚΑ θα έπρεπε να τα δόσει από τα λεφτά που δίνουμε εγώ και εσύ για τις συντάξεις μας. Και όταν θα ερχόταν η ώρα να πάρεις σύνταξη, πάλι θα γκρίνιαζες γιατί το ΙΚΑ δεν έχει να σου τη δόσει ή γιατί είναι πολύ χαμηλή. Καταλαβαίνω τον εκνευρισμό σου, μιας που για εργασία τριών εβδομάδων θα χάσετε εσύ και η γυναίκα σου το επίδομα, αλλά προσωπικά θεωρώ ότι ο συγκεκριμένος νόμος είναι ΔΙΚΑΙΩΤΑΤΟΣ, γιατί προστατευει τα λεφτά μου από τους πονηρούς και τους τυχάρπαστους. Σταμάτα να είσαι ο κλασικός Έλληνας που δεν μπορεί να δει πέρα από τη μύτη του και σταμάτα να γκρινιάζεις. 3
lary7 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2014 Επεσες στην περίπτωση να εισαι στο οριο, αδικο αλλα ετσι ειναι οι νομοι και πιανουν πολλους. Κανονικα θα επρεπε και με 0 ενσημα μια γυναικα να έχει στηριξει στην γέννα, αλλα εδω ειναι Ελλαδα και οχι σκανδιναβία, τα φαγαμε τα προηγουμενα χρονια και τωρα πληρώνουμε τον λογαριασμο. Εχω τεχνιτη στην δουλεια που με 8.500 ενσημα σε οικοδομη του εβαλαν επιπλέον 2 χρόνια εργασίας επειδη αργησε 1 μηνα να βγει στην σύνταξη. Συνάδελφος του με 3.500 βγήκε κανονικά στην σύνταξη ενα μηνα πριν απο αυτον. Ηλιθιοι οι νομοι, καποια στιγμή ισως γίνουν λιγο ποιο έξυπνοι.
Dakonblackblade Δημοσ. 27 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2014 Μπα, δεν βγαίνουν τα νούμερα. Έχουμε να δούμε πολλά ακόμα.
Cossutius. Δημοσ. 27 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2014 Βασικά τα παιδιά σου λένε οτι ειναι άδικο αυτο που σου συνεβει αλλά ειναι η σκληρή πραγματικότητα. Οσο άκομψα και αν στο λένε είναι η αλήθεια. Προσωπικά στεναχωριεμαι για τέτοιες καταστάσεις αλλά και εσύ χέστηκες τι κανω εγω. Το θέμα ειναι οτι δεν υπάρχει τρόπος να πάρεις χρηματα τα οποια θα έπρεπε να πάρεις. Παντου τα ιδια συμβαίνουν αν σε παρηγορεί. Δεν ειναι μονο Ελληνικο φαινόμενο.
Porg Δημοσ. 27 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2014 Επίσης, καλό θα ήταν να μην υπάρχει ανεργία και φτώχεια. Θα τα καταργήσει η κυβέρνηση της Αριστεράς με ένα νομοσχέδιο
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα