Fotis13 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2014 Πριν επαναφερει τους μισθους και τις παροχες στα επιπεδα του 2008 η' μετα ?
Dakonblackblade Δημοσ. 27 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2014 Και αφού αποκτήσουμε δραχμή και ανεξάρτητη οικονομία , στα πρότυπα της βενεζουέλας και Αργεντινής και Κούβας μη σου πω. 1
defacer Δημοσ. 27 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2014 Αγαπητοι , κανονικα θα επρεπε την βοηθεια απο το κρατος να την επερναν οι ανεργες , αυτες που εχουν 0 ενσημα. και οχι αυτες που θα οριζει ο νομος που θα εχουν 50-100-200-1000.... Άρα δηλαδή το μόνο στο οποίο διαφωνείτε με τα παιδιά είναι ο αριθμός των ενσήμων που απαιτούνται για να πάρει κανείς τη βοήθεια. Εσύ λες 0 και οι άλλοι Ν > 0. Φίλε μου, από αυτό το ποστ και μόνο μπορεί να καταλάβει κάποιος πόσο άσχετος είσαι. Το επίδομα τοκετού δεν σου το δίνει το κράτος, αλλά το ΙΚΑ. Για να σου δόσει το ΙΚΑ επίδομα, θα πρέπει να δουλεύεις και να πληρώνσεις το ΙΚΑ σου. Όταν δεν δουλεύεις και δεν συνεισφέρεις οικονομικά σε αυτό που λέμε ΚΟΙΝΩΝΙΑ, δεν μπορείς να έχεις και ιδιαίτερες απαιτήσεις. Το Μήτσο δηλαδή που είναι π.χ. παραπληγικός να τον πετάξουμε στον Καιάδα έτσι; Όχι της Χρυσής Αυγής, τον άλλο Καιάδα. Αν και παίζει το αποτέλεσμα να είναι το ίδιο και στις δύο περιπτώσεις. Δε θα σπεύσω να σε χαρακτηρίσω "νεοφιλελέ" γιατί ξερνάω μ' αυτούς που το κάνουν έτσι, αλλά μάλλον ξέχασες μετά το "συνεισφέρεις οικονομικά" να βάλεις "σύμφωνα με τις δυνατότητές σου". Όταν έχουμε 65% ανεργία στους νέους το να κοιτάς κάποιον συγκαταβατικά και να του εξηγείς ότι αφού δεν "συνεισφέρει οικονομικά" δεν πρέπει να έχει και πολλές απαιτήσεις μπορεί να είναι το υγρό όνειρο κάποιου υποσυνόλου της πολιτικής δεξιάς, αλλά είναι επίσης υποκριτικό, ανήθικο και άνανδρο. Επίσης, έχεις σκεφτεί πόσες γυναίκες είναι κατ'επιλογή άνεργες, γιατί οι σύζυγοί τους βγάζουν μερικά εκατομμύρια; Σύμφωνα με τη δική σου λογική, αυτές οι γυναίκες πρέπει να πάρουν επίδομα. Φαντάσου την Βαρδινογιάννη και την Λάτση να περιμένουν να πάρουν το επίδομα τοκετού. Γιατί να μην πάρουν; Στο πηγάδι κατούρησαν; Είναι λιγότερο πολίτες από μας; Πρέπει να καταλάβεις ότι ο νόμος αυτός είναι για να προστατέψει ΕΣΕΝΑ και τα ΔΙΚΑ ΣΟΥ χρήματα. Τα λεφτά που δίνονται σε επιδόματα, δεν πέφτουν από τον ουρανό, αλλά κάποιοι τα δίνουν από την τσέπη τους και αυτοί οι κάποιοι είμαστε εγώ και εσύ. Το πώς μπορείς να προστατέψεις τα χρήματα το έχουμε δει πολλές φορές: αν σε πιάσω να τα κλέβεις σε βάζω μέσα και σου απαυτώνω την ψυχολογία γενικότερα. Όταν υπάρχει θέληση. Γιατί στην Ελλάδα είναι πιο εύκολο να μην ασχοληθείς με το πρόβλημα (εικονικές προσλήψεις) και αντ' αυτού να κάνεις μια πίπα η οποία μαζί με τα ξερά θα κάψει και τα χλωρά. Μιας που είπα εικονικές, με τις εικονικές απολύσεις για να πάρει ο απολυόμενος επίδομα ανεργίας τι γίνεται; Εμένα και τα δικά μου χρήματα εκεί ποιός μας προστατεύει, ο Άγιος Φούφουτος; Να μη μιλήσω καν για το φαρισαϊσμό όσων με το ένα χέρι κάνουν διάλεξη περι "δικαιοσύνης" και με το άλλο υπογράφουν την εικονική. Φαντάσου τώρα να μην υπήρχε αυτός ο νόμος και η κάθε μία εγγυμονούσα να έκανε εικονική πρόσληψη για μια-δυο εβδομάδες και στη συνέχεια να έπερνε επίδομα τοκετού. Πού θα τα έβρισκε το ΙΚΑ αυτά τα λεφτά; Δεν ξέρω, αλλά ας ρωτήσουν τον ΟΑΕΔ. Αυτός κάπου τα βρίσκει για τα επιδόματα ανεργίας, θα ξέρει. Οι εισφορές που πλήρωσε αυτές τις 15 μέρες δεν αρκούν ούτε για το 1/100 του επιδόματος. Άρα το ΙΚΑ θα έπρεπε να τα δόσει από τα λεφτά που δίνουμε εγώ και εσύ για τις συντάξεις μας. Και όταν θα ερχόταν η ώρα να πάρεις σύνταξη, πάλι θα γκρίνιαζες γιατί το ΙΚΑ δεν έχει να σου τη δόσει ή γιατί είναι πολύ χαμηλή. Δηλαδή το μοντέλο που προτείνεις για τη χρηματοδότηση των συντάξεων είναι πως υπάρχει στα κεντρικά του ΙΚΑ ένας τεράστιος κουμπαράς που ρίχνουμε μέσα τις εισφορές και όταν χρειαζόμαστε λεφτά για συντάξεις τον σπάμε για να βρούμε. Να το σχολιάσω ή αντιλαμβανόμαστε όλοι πως δεν είναι τόσο απλοϊκά τα πράγματα και άρα πως δεν είναι ούτε κατά διάνοια απαραίτητο πως κινδυνεύει η σύνταξη του κυρ Τάκη από τα επιδόματα τοκετού; Καταλαβαίνω τον εκνευρισμό σου, μιας που για εργασία τριών εβδομάδων θα χάσετε εσύ και η γυναίκα σου το επίδομα, αλλά προσωπικά θεωρώ ότι ο συγκεκριμένος νόμος είναι ΔΙΚΑΙΩΤΑΤΟΣ, γιατί προστατευει τα λεφτά μου από τους πονηρούς και τους τυχάρπαστους. Σταμάτα να είσαι ο κλασικός Έλληνας που δεν μπορεί να δει πέρα από τη μύτη του και σταμάτα να γκρινιάζεις. Θα μπορούσες να κάνεις καριέρα σαν υπουργός του Αντώνη. Σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες δηλαδή που έχουν δωρεάν παροχές χωρίς καμία προϋπόθεση είναι άδικοι και δεν προστατέυουν τα λεφτά τους; Να τους το πούμε τους χαζούληδες, δεν ξέρουν τι χάνουν. Επεσες στην περίπτωση να εισαι στο οριο, αδικο αλλα ετσι ειναι οι νομοι και πιανουν πολλους. Κανονικα θα επρεπε και με 0 ενσημα μια γυναικα να έχει στηριξει στην γέννα, αλλα εδω ειναι Ελλαδα και οχι σκανδιναβία, τα φαγαμε τα προηγουμενα χρονια και τωρα πληρώνουμε τον λογαριασμο. Εχω τεχνιτη στην δουλεια που με 8.500 ενσημα σε οικοδομη του εβαλαν επιπλέον 2 χρόνια εργασίας επειδη αργησε 1 μηνα να βγει στην σύνταξη. Συνάδελφος του με 3.500 βγήκε κανονικά στην σύνταξη ενα μηνα πριν απο αυτον. Ηλιθιοι οι νομοι, καποια στιγμή ισως γίνουν λιγο ποιο έξυπνοι. Στην πρώτη παράγραφο είσαι σωστός, αλλά στη δεύτερη μου τα χάλασες. Ποιός του έφταιγε που άργησε να βγει στη σύνταξη; Ο γείτονας; 1
kalogeros Δημοσ. 27 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2014 Το Μήτσο δηλαδή που είναι π.χ. παραπληγικός να τον πετάξουμε στον Καιάδα έτσι; Όχι της Χρυσής Αυγής, τον άλλο Καιάδα. Αν και παίζει το αποτέλεσμα να είναι το ίδιο και στις δύο περιπτώσεις. Φίλε μου, μην συγκρίνεις καταστάσεις που από τη φύση τους δε συγκρίνονται. Άλλο η αναπηρία και άλλο ο τοκετός. Ο ανάπηρος δεν μπορεί να δουλέψει για να έχει εισοδήματα και για αυτόν το λόγο παίρνει επίδομα. Η εν δυναμεί μητέρα όμως μπορεί να δουλέψει. Αν μία μητέρα περιμένει το επίδομα τοκετού για να γεννήσει επειδή είναι άνεργη, πώς διάολο θα το μεγαλώσει το παιδί; Τι σκατά θα το ταΐζει; Θα παίρνει επίδομα και για τις πάνες ή μόνο για τα μωρομάντηλα; Πάντως, εάν θες να το συζητήσουμε, υπάρχουν περιπτώσεις πραπληγικών που κατά τη γνώμη μου δεν θα έπρεπε να παίρνουν επίδομα, αλλά αυτό είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο. Δε θα σπεύσω να σε χαρακτηρίσω "νεοφιλελέ" γιατί ξερνάω μ' αυτούς που το κάνουν έτσι, αλλά μάλλον ξέχασες μετά το "συνεισφέρεις οικονομικά" να βάλεις "σύμφωνα με τις δυνατότητές σου". Όταν έχουμε 65% ανεργία στους νέους το να κοιτάς κάποιον συγκαταβατικά και να του εξηγείς ότι αφού δεν "συνεισφέρει οικονομικά" δεν πρέπει να έχει και πολλές απαιτήσεις μπορεί να είναι το υγρό όνειρο κάποιου υποσυνόλου της πολιτικής δεξιάς, αλλά είναι επίσης υποκριτικό, ανήθικο και άνανδρο. Έχεις απόλυτο δίκιο, καθένας συνεισφέρει σύνφωνα με τις δυνατότητές του. Αλλά σύμφωνα με τις δυνατότητές του θα πρέπει να ρυθμίσει και τις υπόλοιπες πτυχές της ζωής του, όπως για παράδειγμα το να κάνει οικογένεια. Πάντως αυτό το ελάττωμα να βάζουμε δεξιές και αριστερές ταμπέλες σε όποιον εκφέρει αντίθετη με τη δικιά μας άποψη δεν πρόκειται να το κόψουμε ποτέ σαν λαός. Κρίμα, γιατί πίστευα ότι η γενιά μας θα κάνει τη διαφορά. Γιατί να μην πάρουν; Στο πηγάδι κατούρησαν; Είναι λιγότερο πολίτες από μας; Αν το δικαιούνται, και βέβαια να το πάρουν. Δεν είπα εγώ το αντίθετο. Το πώς μπορείς να προστατέψεις τα χρήματα το έχουμε δει πολλές φορές: αν σε πιάσω να τα κλέβεις σε βάζω μέσα και σου απαυτώνω την ψυχολογία γενικότερα. Όταν υπάρχει θέληση. Γιατί στην Ελλάδα είναι πιο εύκολο να μην ασχοληθείς με το πρόβλημα (εικονικές προσλήψεις) και αντ' αυτού να κάνεις μια πίπα η οποία μαζί με τα ξερά θα κάψει και τα χλωρά. Μιας που είπα εικονικές, με τις εικονικές απολύσεις για να πάρει ο απολυόμενος επίδομα ανεργίας τι γίνεται; Εμένα και τα δικά μου χρήματα εκεί ποιός μας προστατεύει, ο Άγιος Φούφουτος; Να μη μιλήσω καν για το φαρισαϊσμό όσων με το ένα χέρι κάνουν διάλεξη περι "δικαιοσύνης" και με το άλλο υπογράφουν την εικονική. Αν έχεις συγκεκριμένες περιπτώσεις εικονικών προσλήψεων ή απολύσεων μπορείς να κάνεις καταγγελία. Δεν ξέρω, αλλά ας ρωτήσουν τον ΟΑΕΔ. Αυτός κάπου τα βρίσκει για τα επιδόματα ανεργίας, θα ξέρει. Αν νομίζεις ότι στην ταράτσα του ΟΑΕΔ έχουν λεκάνες για να μαζεύουν τα λεφτά που βρέχει, σόρρυ που θα σου το χαλάσω αλλά κάνεις λάθος. Επειδή λοιπόν ο ΟΑΕΔ ξέμεινε από ρευστό, μείωσε τα επιδόματα και αύξησε τις κρατήσεις των εργαζομένων. Έτσι βρίσκονται τα λεφτά. Από τους συνήθεις ύποπτους. Δηλαδή το μοντέλο που προτείνεις για τη χρηματοδότηση των συντάξεων είναι πως υπάρχει στα κεντρικά του ΙΚΑ ένας τεράστιος κουμπαράς που ρίχνουμε μέσα τις εισφορές και όταν χρειαζόμαστε λεφτά για συντάξεις τον σπάμε για να βρούμε. Να το σχολιάσω ή αντιλαμβανόμαστε όλοι πως δεν είναι τόσο απλοϊκά τα πράγματα και άρα πως δεν είναι ούτε κατά διάνοια απαραίτητο πως κινδυνεύει η σύνταξη του κυρ Τάκη από τα επιδόματα τοκετού; Δεν είναι καθόλου απλοϊκά τα πράγματα. Αλλά ελπίζω και εσύ να αντιλαμβάνεσαι ότι έτσι και αρχίσεις να μοιράζεις τα χρήματα σου εδώ και εκεί, κάποια στιγμή θα μείνεις πανί με πανί και τότε θα κινδυνέψει η σύνταξη του κυρ Τάκη. Σε αυτήν την περίπτωση (του ξοδέματος) τα πράγματα είναι πολύ απλοϊκά, αλλά αν θες μπορώ και να σου το εξηγήσω. Θα μπορούσες να κάνεις καριέρα σαν υπουργός του Αντώνη. Σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες δηλαδή που έχουν δωρεάν παροχές χωρίς καμία προϋπόθεση είναι άδικοι και δεν προστατέυουν τα λεφτά τους; Να τους το πούμε τους χαζούληδες, δεν ξέρουν τι χάνουν. α) αυτό με τις ταμπέλες και τα πολιτικά στο εξήγησα παραπάνω. β) δεν με ενδιαφέρει τι κάνουν οι άλλες χώρες. Με ενδιαφέρει ΜΟΝΟ τι γίνεται στο σπίτι μου μέσα. Αν πάνε οι άλλες χώρες να κάνουν χαρακίρι, δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να πάω να κάνω και εγώ. γ) έχεις κάποια συγκεκριμένη ευρωμαϊκή χώρα στο νου σου για να συζητήσουμε και να κάνουμε σύγκριση σε όλους τους τομείς ή απλά γράφεις για να γράφεις; Έντιτ: Ξέχασα να σου κάνω μια ερωτηση. Μιας που είσαι τόσο άπλας και δεν σε νοιάζει πού καταλήγουν τα χρήματά σου, θα δόσεις κανένα φράγκο στον TS που τα έχει ανάγκη το παιδί ή μόνο θα κάθεσαι και θα αμπελοφιλοσοφείς από το πληκτρολόγιό σου;
defacer Δημοσ. 27 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2014 Φίλε μου, μην συγκρίνεις καταστάσεις που από τη φύση τους δε συγκρίνονται. Άλλο η αναπηρία και άλλο ο τοκετός. Ο ανάπηρος δεν μπορεί να δουλέψει για να έχει εισοδήματα και για αυτόν το λόγο παίρνει επίδομα. Η εν δυναμεί μητέρα όμως μπορεί να δουλέψει. Αν μία μητέρα περιμένει το επίδομα τοκετού για να γεννήσει επειδή είναι άνεργη, πώς διάολο θα το μεγαλώσει το παιδί; Πρώτον, πλάκα μου κάνεις ότι ο ανάπηρος δε μπορεί να δουλέψει ενώ η μάνα μπορεί έτσι; Αν σου κόψω τα πόδια δε βλέπω γιατί να μη μπορείς να δουλέψεις π.χ. σαν κουρέας άρα με τη δική σου λογική δε δικαιούσαι κάποιο επίδομα. Σωστά; Και η εν δυνάμει μητέρα μέχρι πότε θα δουλεύει; Μέχρι μια ώρα πριν τον τοκετό; Αν η δουλειά της είναι να μαζεύει σκουπίδια στις 5 το πρωί θα της βρεις εσύ μια άλλη κατάλληλη δουλειά όσο εγκυμονεί ή απλά δεν τα σκέφτηκες αυτά το ενδεχόμενα; Δεύτερον, ποιός σου είπε ότι η υποθετική μητέρα για την οποία συζητάμε είναι άνεργη; Εγώ σίγουρα όχι. Τρίτον, ποιός σου είπε ότι η μητέρα "περιμένει" το επίδομα της άδειας τοκετού "για να γεννήσει το παιδί"; Προφανώς στον κόσμο σου υπάρχουν δύο μόνο περιπτώσεις, το "θα πεθάνουμε από την πείνα" και το "τα χρήματα δε με απασχολούν". Σ' αυτόν που ζούμε εμείς υπάρχει και το "εργάζομαι και βγάζω τα έξοδά μου, αλλά αν δε μπορώ να εργαστώ υπάρχει πρόβλημα". Αλλά σύμφωνα με τις δυνατότητές του θα πρέπει να ρυθμίσει και τις υπόλοιπες πτυχές της ζωής του, όπως για παράδειγμα το να κάνει οικογένεια. Αν εννοείς ότι εφόσον είσαι μονίμος άνεργος (ή άεργος, δεν αλλάζει κάτι) θα έπρεπε να έχεις δυο δράμια μυαλό και να μη κάνεις 10 παιδιά τότε συμφωνώ. Αν πάλι εννοείς ότι σ' αυτή την περίπτωση "δεν έχεις δικαίωμα" να κάνεις παιδιά τότε πραγματικά αν έβλεπα να σε λυντσάρουν δε θα σήκωνα δαχτυλάκι. Πάντως αυτό το ελάττωμα να βάζουμε δεξιές και αριστερές ταμπέλες σε όποιον εκφέρει αντίθετη με τη δικιά μας άποψη δεν πρόκειται να το κόψουμε ποτέ σαν λαός. Πρώτα όμως θα χρειαστεί να κόψουμε το άλλο ελάττωμα, το να μη καταλαβαίνουμε τι διαβάζουμε και να λέμε αυτό που μας αρέσει. Δε χαρακτήρισα την τοποθέτησή σου δεξιοφέρουσα σε βαθμό πολύ επικίνδυνο επειδή δε συμφωνεί με τη δικιά μου. Τη χαρακτήρισα έτσι επειδή είναι δεξιοφέρουσα σε βαθμό πολύ επικίνδυνο. Κι αμα φοράς μαύρα και πω ότι είναι μαύρα, σημαίνει όχι ότι δε μου αρέσουν αλλά ότι είναι μαύρα. Εγώ ο ίδιος έχω γίνει αποδέκτης του "νεοφιλελέ ψόφα" οπότε καταλαβαίνω σε τι αναφέρεσαι, but this is not it. Είναι πολύ πιθανό ότι στη συνέχεια θα με χαρακτηρίσεις Συριζαίο. Guess what, this is not it. Αν το δικαιούνται, και βέβαια να το πάρουν. Δεν είπα εγώ το αντίθετο. Είπες ακριβώς το αντίθετο, δηλαδή κατά λέξη: "Σύμφωνα με τη δική σου λογική, αυτές οι γυναίκες πρέπει να πάρουν επίδομα. Φαντάσου την Βαρδινογιάννη και την Λάτση να περιμένουν να πάρουν το επίδομα τοκετού." Αν αυτό εσύ το περιγράφεις ως "δεν είπα να μη πάρει η Λάτση επίδομα" τότε είτε δεν καταλαβαίνεις τι λες (το χρησιμοποίησες για να κάνεις εις άτοπον απαγωγή στο επιχείρημα του φίλου παραπάνω) είτε ψάχνεις για μαλάκες. Σε κάθε περίπτωση δε θα ασχοληθώ περισσότερο. Επίσης δε θα ασχοληθώ περισσότερο με τα υπόλοιπα αν και έχεις μερικά φανταστικά διαμάντια ("δε με ενδιαφέρει τι γίνεται στις άλλες χώρες" -- με την ίδια λογική που δε σ' ενδιαφέρει και η ιστορία να υποθέσω, επειδή δε μας επηρρεάζει?) Έντιτ: Ξέχασα να σου κάνω μια ερωτηση. Μιας που είσαι τόσο άπλας και δεν σε νοιάζει πού καταλήγουν τα χρήματά σου, θα δόσεις κανένα φράγκο στον TS που τα έχει ανάγκη το παιδί ή μόνο θα κάθεσαι και θα αμπελοφιλοσοφείς από το πληκτρολόγιό σου; Όχι, αλλά μπορώ να δώσω ένα φράγκο σε σένα να πάρεις ένα ταξί να πας στο λιμάνι να δεις αν κουνιούνται οι βάρκες. Το τι κάνω στην προσωπική μου ζωή και τι όχι δε σε αφορά. Αν θέλεις να αντιμετωπίσεις τις ιδέες και τα επιχειρήματά μου αντιμετώπισέ τα, αλλιώς τις προσωπικές αναφορές εκεί που περνάνε και το ξυδάκι κερασμένο. Edit: νομίζω σ' αυτό το σημείο μπορώ να πω "νεοφιλελέ" με μικρή πιθανότητα λάθους. Αλλά να ξέρεις είναι επειδή διαφωνώ μαζί σου, όχι επειδή πιστεύεις ότι όποιος έχει ατυχήσει στη ζωή να πάει στη γωνία του να πεθάνει χωρίς να ενοχλεί εμάς τους υπόλοιπους.
kalogeros Δημοσ. 28 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2014 Πρώτον, πλάκα μου κάνεις ότι ο ανάπηρος δε μπορεί να δουλέψει ενώ η μάνα μπορεί έτσι; Αν σου κόψω τα πόδια δε βλέπω γιατί να μη μπορείς να δουλέψεις π.χ. σαν κουρέας άρα με τη δική σου λογική δε δικαιούσαι κάποιο επίδομα. Σωστά; Και η εν δυνάμει μητέρα μέχρι πότε θα δουλεύει; Μέχρι μια ώρα πριν τον τοκετό; Αν η δουλειά της είναι να μαζεύει σκουπίδια στις 5 το πρωί θα της βρεις εσύ μια άλλη κατάλληλη δουλειά όσο εγκυμονεί ή απλά δεν τα σκέφτηκες αυτά το ενδεχόμενα; Υπάεχει μία κατηγορία ανθρώπων που λέγονται επιστήμονες (δεν ξέρω αν τους έχεις ποτέ ακουστά), οι οποίοι αφού διάβασαν, μελέτησαν και ερεύνησαν, κατέληξαν στον συμπέρασμα ότι με κομμένα πόδια ΔΕΝ μπορείς να δουλέψεις. Παρόλα αυτά, αν έχεις κάποια δικιά σου έρευνα που να τεκμηριώνει ότι χωρίς πόδια μπορείς να δουλέψεις ως κουρέας, θα χαρώ πολύ να τη διαβάσω. Αυτό που εννοούσα για την εν δυνάμει μητέρα δεν ήταν ότι πρέπει να δουλέυει μέχρι να της σπάσουν τα νερά, αλλά μπορεί να δουλεύει ΠΡΙΝ την εγγυμοσύνη, ώστε να δικαιούται το επίδομα τοκετού, για το οποίο γίνεται λόγος σε αυτό το thread. Αν δεν έχεις ένσημα, επίδομα ΓΙΟΚ και σ' όποιον αρέσει. Όποιος διαφωνεί, η πόρτα ανοιχτή και τα σκυλιά δεμένα. Μπορεί να πάει σε κάποια από τις ευρωπαΐκές χώρες που προανέφερες και να συνεχίσει εκεί τη ζωούλα του όμορφα κι ωραία. Όχι, αλλά μπορώ να δώσω ένα φράγκο σε σένα να πάρεις ένα ταξί να πας στο λιμάνι να δεις αν κουνιούνται οι βάρκες. Το τι κάνω στην προσωπική μου ζωή και τι όχι δε σε αφορά. Αν θέλεις να αντιμετωπίσεις τις ιδέες και τα επιχειρήματά μου αντιμετώπισέ τα, αλλιώς τις προσωπικές αναφορές εκεί που περνάνε και το ξυδάκι κερασμένο. Edit: νομίζω σ' αυτό το σημείο μπορώ να πω "νεοφιλελέ" με μικρή πιθανότητα λάθους. Αλλά να ξέρεις είναι επειδή διαφωνώ μαζί σου, όχι επειδή πιστεύεις ότι όποιος έχει ατυχήσει στη ζωή να πάει στη γωνία του να πεθάνει χωρίς να ενοχλεί εμάς τους υπόλοιπους. Κράτα τα λεφτάκια σου ρε φίλε. Τις βάρκες τις βλέπω και από τι σπίτι μου και από τη δουλειά μου. Δεν έχω ανάγκη τα λεφτά σου. Τις ιδέες σου και τα ανύπαρκτα επιχειρήματά σου του τύπου "τι κάνουν στις άλλες χώρες" (btw και γαμώ τα επιχειρήματα) αντιμετώπισα στην προσωπική επίθεση που μου έκανες. Αλλά μάλλον δεν το κατάλαβες. Τέσπα, ξυδάκι δεν υπάρχει λόγος να πιω, κράτα το και αυτό για τον εαυτό σου.
cine maniac Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2014 Βασικά τα παιδιά σου λένε οτι ειναι άδικο αυτο που σου συνεβει αλλά ειναι η σκληρή πραγματικότητα. Οσο άκομψα και αν στο λένε είναι η αλήθεια. Προσωπικά στεναχωριεμαι για τέτοιες καταστάσεις αλλά και εσύ χέστηκες τι κανω εγω. Το θέμα ειναι οτι δεν υπάρχει τρόπος να πάρεις χρηματα τα οποια θα έπρεπε να πάρεις. Παντου τα ιδια συμβαίνουν αν σε παρηγορεί. Δεν ειναι μονο Ελληνικο φαινόμενο. οχι δεν συμβαινουν παντου τα ιδια...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα