Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ναι αλλα ο ενοικιαστής ζήτησε και μείωση και την πήρε..ε όπως ο ενοικιαστής είπε δεν μπορώ να πληρώνω το ενοικιο να το μειώσουμε 80 ευρώ..έτσι και ο ιδιοκτήτης τώρα μπορεί να πει δεν μπορώ να συντηρώ το ψυγείο μου το οποίο φθείρεται από δική σου χρήση την οποία εγώ δεν γνωρίζω κιόλας αν είναι η πρέπουσα γι'αυτό το αφαιρώ από το οίκημα.

ακριβώς, ουτως η αλλως το συμβόλαιο δε νομίζω οτι έχει πλέον ισχύ δεδομένου οτι αναπροσαρμόστηκε το μισθωμα και επιπλέον παρήλθε η τριετία...

Απο την άλλη αν του φύγει ο νοικάρης ποσο καιρό θα κάνει να το νοικιάσει; ΕΙναι ένα θέμα και αυτό... :/

• Απαντ. 34
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Ναι αλλα ο ενοικιαστής ζήτησε και μείωση και την πήρε..ε όπως ο ενοικιαστής είπε δεν μπορώ να πληρώνω το ενοικιο να το μειώσουμε 80 ευρώ..έτσι και ο ιδιοκτήτης τώρα μπορεί να πει δεν μπορώ να συντηρώ το ψυγείο μου το οποίο φθείρεται από δική σου χρήση την οποία εγώ δεν γνωρίζω κιόλας αν είναι η πρέπουσα γι'αυτό το αφαιρώ από το οίκημα.

Το σκεπτικό σου είναι λάθος. Ο ενοικιαστής είτε ζήτησε είτε απαίτησε μείωση ενοικίου γιατί έχασε τη δουλειά του, γιατί μειώθηκαν οι αποδοχές του, γιατί το παιδί του ξεκίνησε σπουδές, γιατί τα ενοίκια έχουν πέσει γενικώς, γιατί βρήκε άλλο σπίτι παραδίπλα φτηνότερο ή δεν ξέρω τι άλλο, και ο ιδιοκτήτης συμφώνησε. Δεν φαντάζομαι να συμφώνησαν και στο να μειωθούν οι παροχές. Ούτε το άλλο που λες στέκεται δλδ το να αφαιρεί ο ιδιοκτήτης από το σπίτι κάθε μέρος του εξοπλισμού που παθαίνει ζημιά με την αιτιολογία ότι δεν γνωρίζει αν γίνεται σωστή χρήση.

Το σωστό στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι να καλύψει ο ενοικιαστής τη ζημιά επειδή έτσι συμφωνήθηκε.

ακριβώς, ουτως η αλλως το συμβόλαιο δε νομίζω οτι έχει πλέον ισχύ δεδομένου οτι αναπροσαρμόστηκε το μισθωμα και επιπλέον παρήλθε η τριετία...

Όταν γίνεται συμφωνία για μείωση ενοικίου υπογράφεται και τροποποιητικό του μισθωτηρίου που πάει κανονικά στη ΔΟΥ μέσα σε 30 ημέρες όπως και το αρχικό. Επίσης όταν περάσουν τα 3 χρόνια και δεν διακοπεί η μίσθωση, θεωρείται "σιωπηρή παράταση". Μια χαρά ισχύ έχει το αρχικό συμβόλαιο.

Δημοσ.

Απο την άλλη αν του φύγει ο νοικάρης ποσο καιρό θα κάνει να το νοικιάσει; ΕΙναι ένα θέμα και αυτό... :/

Πώς γίνεται να αναπροσαρμοστεί το ενοίκιο χωρίς να υπογραφτεί εκ νέου συμβόλαιο;

Αλλά θα μου πεις εδώ νοικιάζει ακίνητο με 80 ευρώ, στα συμβόλαια θα κολλήσει...

Δημοσ.

Πώς γίνεται να αναπροσαρμοστεί το ενοίκιο χωρίς να υπογραφτεί εκ νέου συμβόλαιο;

Εγω που έκανα μείωση δεν άλλαξε συμβόλαιο απλα παίρνει λιγότερα κ κόβει απόδειξη λιγότερα. Το ίδιο ισχύει και σε κανά δυο γνωστούς που έκαναν το ίδιο. Και είναι σε σιωπηρή μίσθωση και εγω οπότε το αρχικό συμβόλαιο ουσιαστικά είναι άκυρο

Δημοσ.

Εγω που έκανα μείωση δεν άλλαξε συμβόλαιο απλα παίρνει λιγότερα κ κόβει απόδειξη λιγότερα. Το ίδιο ισχύει και σε κανά δυο γνωστούς που έκαναν το ίδιο. Και είναι σε σιωπηρή μίσθωση και εγω οπότε το αρχικό συμβόλαιο ουσιαστικά είναι άκυρο

Κακώς... πως διασφαλίζεσαι εσύ στο ότι όντως έγινε μείωση μισθώματος? Αν ο ιδιοκτήτης σου ζητήσει αύριο τη διαφορά για όλους τους μήνες από τότε που σου έκανε μείωση μέχρι τώρα, τι θα κάνεις?

Επίσης δεν υπάρχει νομικός όρος "σιωπηρή μίσθωση", υπάρχει σιωπηρή παράταση μίσθωσης.

Δημοσ.

Το παρακάτω

Κακώς... πως διασφαλίζεσαι εσύ στο ότι όντως έγινε μείωση μισθώματος? Αν ο ιδιοκτήτης σου ζητήσει αύριο τη διαφορά για όλους τους μήνες από τότε που σου έκανε μείωση μέχρι τώρα, τι θα κάνεις?Επίσης δεν υπάρχει νομικός όρος "σιωπηρή μίσθωση", υπάρχει σιωπηρή παράταση μίσθωσης.

Επίσης, όταν τελειώνει η χρονική ισχύς του συμβολαίου και δεν υπογράφεται νέο, σημαίνει ότι ισχύει και συνεχίζεται το προηγούμενο, όχι ότι ακυρώνεται. Αν οι ιδιοκτήτες κάνουν μειώσεις χωρίς συμβόλαια και το δέχονται οι ενοικιαστές, σόρι αλλά βλάκες και οι μεν και οι δε.

Δημοσ.

απλα δεν πληρωνεις.αν θελει ψυγειο ας παει να αγορασει καινουριο να εχει ψυγειο.αν καει η κουζινα ας παει να αγορασει κουζινα αν θελει να μαγειρευει.80 ευρω το μηνα σας δινει ρε φιλε.μηπως θελει να του παρετε και καμια 50αρα τηλεοραση?

Δημοσ.

απλα δεν πληρωνεις.αν θελει ψυγειο ας παει να αγορασει καινουριο να εχει ψυγειο.αν καει η κουζινα ας παει να αγορασει κουζινα αν θελει να μαγειρευει.80 ευρω το μηνα σας δινει ρε φιλε.μηπως θελει να του παρετε και καμια 50αρα τηλεοραση?

Σοβαρολογείτε τώρα; 80 είναι η μείωση προφανώς, όχι το ποσό που δίνει

• Like 2
Δημοσ.

Εγώ πάλι δέν μπορώ να χωνέψω αυτή την παπαριά "το λέει στο συμφωνητικό".

Οκ, το καταλαβαίνω κάτι μπορεί να χαλάσει απο κακή χρήση.Αν αφήνω ανοιχτό τον θερμοσίφωνα συνέχεια ή πειράξω τον θερμοστάτη και αυτός κρεπάρει,ναι να πληρώσω.Αν ξηλώσω το φύλο της ντουλάπας,ναι να πληρώσω.Αν αφήσω τις τέντες κάτω μια μέρα που ο αέρας λυσσομανάει και έχει σηκώσει την Ντόροθυ,το σπίτι της και τον τάφο του παππού της...ε ναι ρε θα πληρώσω.

Το ψυγείο πάλι πώς χαλάει απο κακή χρήση;Οι ηλεκτρικές συσκευές δέν έχουν ένα Χ χρόνο ζωής;Γιατί να πληρώσω για κάτι που είναι bound να χαλάσει;Και σε τελευταία ανάλυση,παράδειγμα,μπαίνω σε σπίτι 15ετίας με επίσης ψυγείο 15ετίας.Αν τον επόμενο μήνα αποδημήσει,θα πρέπει να βάλω το χέρι στην τσέπη ή θα πρέπει να κοιτάω μόνο για σπίτια που έχουν ψυγεία ΙΖΟΛΑ;

Αυτό, και επίσης μην ξεχνάτε πως το ψυγείο, σε περίπτωση που φύγει αυτός που νοικιάζει το σπίτι, θα μείνει στο σπίτι για τον επόμενο, δεν θα το πάρει μαζί του.

Για ποιο λόγο να πληρώνει τις βλάβες και την συντήρησή του που προκαλούνται από φυσιολογική φθορά;

Τρόπος να χαλάσει ένα ψυγείο από κακή χρήση δεν υπάρχει, μόνο αν το κοπανήσεις με σφυρί κάτι θα καταφέρεις.

Και τα 80€ είναι σχετικά, αν ήταν 400€ το ενοίκιο και έπεσε στα 320€, είναι φυσιολογικότατη μείωση για τα δεδομένα της εποχής.

Δημοσ.

Σοβαρολογείτε τώρα; 80 είναι η μείωση προφανώς, όχι το ποσό που δίνει

Lol, δίκιο έχεις, παρερμηνεία του ποσταρίσματος!

Δημοσ.

Επίσης, όταν τελειώνει η χρονική ισχύς του συμβολαίου και δεν υπογράφεται νέο, σημαίνει ότι ισχύει και συνεχίζεται το προηγούμενο, όχι ότι ακυρώνεται. Αν οι ιδιοκτήτες κάνουν μειώσεις χωρίς συμβόλαια και το δέχονται οι ενοικιαστές, σόρι αλλά βλάκες και οι μεν και οι δε.

κράτα τους χαρακτηρισμούς για πάρτυ σου...

Ούτε εγω ήθελα νεο συμβόλαιο μιας και ανα πάσα στιγμή μπορεί να βρώ κάποια καλύτερη ευκαιρία και να φύγω... απλό...

Δημοσ.

Ούτε εγω ήθελα νεο συμβόλαιο μιας και ανα πάσα στιγμή μπορεί να βρώ κάποια καλύτερη ευκαιρία και να φύγω... απλό...

Εγώ γενικά μίλησα. Τώρα αν εσύ το πήρες προσωπικά, δεν φταίω εγώ που μυγιάστηκες.

Δημοσ.

Αυτό, και επίσης μην ξεχνάτε πως το ψυγείο, σε περίπτωση που φύγει αυτός που νοικιάζει το σπίτι, θα μείνει στο σπίτι για τον επόμενο, δεν θα το πάρει μαζί του.

Για ποιο λόγο να πληρώνει τις βλάβες και την συντήρησή του που προκαλούνται από φυσιολογική φθορά;

Κανονικά τις βλάβες τις χρεώνεται ο ιδιοκτήτης, αλλά τη συντήρηση(όπου προβλέπεται) τη χρεώνεται ο ενοικιαστής. Εκτός από το ότι έτσι είναι το ορθό, υπάρχει και σχετικός νόμος που το λέει αυτό.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως για κάποιο λόγο έχει γίνει διαφορετική συμφωνία, έχει γραφτεί και στο μισθωτήριο, αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να πληρώνει ο ένοικος τις βλάβες.

Να ένα συνηθισμένο σενάριο: Δείχνει ο ιδιοκτήτης στον υποψήφιο ενοικιαστή το σπίτι το οποίο έχει μέσα κουζίνα, πλυντήριο, κλιματιστικό και ψυγείο. Του λέει όμως πως θα τα αφήσει μέσα μόνο αν ο υποψήφιος ενοικιαστής συμφωνήσει να πληρώνει αυτός τις τυχόν βλάβες για τα παραπάνω, συμφωνείς ή να τα πάρω? Συμφωνεί λοιπόν, οπότε συμπεριλαμβάνουν και αυτή τη λεπτομέρεια στο συμφωνητικό.

Μπορεί ο gigisoni να το είπε λίγο άκομψα, έχει δίκιο όμως. Σου έγραψα παραπάνω τι πρόβλημα μπορεί να έχει ο ενοικιαστής(ερώτηση ήταν βασικά που δεν απάντησες). Όσον αφορά τον ιδιοκτήτη, και αυτός μπορεί να έχει πρόβλημα με την εφορία. Μόλις κάνει την φορολογική του δήλωση πρέπει να βάλει εισόδημα 12x400€ που γράφει το μισθωτήριο, και όχι 12x320 που είναι το μειωμένο πχ.

Τώρα αν εσάς(ενοικιαστή+ιδιοκτήτη) δεν σας πειράζουν τα προβλήματα που μπορεί να αποκτήσετε πάσο, δεν μου πέφτει λόγος.

Δημοσ.

Μπορεί ο gigisoni να το είπε λίγο άκομψα, έχει δίκιο όμως. Σου έγραψα παραπάνω τι πρόβλημα μπορεί να έχει ο ενοικιαστής(ερώτηση ήταν βασικά που δεν απάντησες). Όσον αφορά τον ιδιοκτήτη, και αυτός μπορεί να έχει πρόβλημα με την εφορία. Μόλις κάνει την φορολογική του δήλωση πρέπει να βάλει εισόδημα 12x400€ που γράφει το μισθωτήριο, και όχι 12x320 που είναι το μειωμένο πχ.

Τώρα αν εσάς(ενοικιαστή+ιδιοκτήτη) δεν σας πειράζουν τα προβλήματα που μπορεί να αποκτήσετε πάσο, δεν μου πέφτει λόγος.

δε τον παίρνει να το κάνει μιας και το παλαιότερο συμβόλαιο ήταν μικρότερο απο τα χρήματα που επαιρνε (μεσω τραπέζης) οποτε τώρα με τη μείωση είναι ακριβώς στα ίδια (το τσέκαρα χθές που ειδα την κουβέντα). Το θέμα ειναι οτι επειδη δεν είχε καλή αντιμετώπιση σε κάποια ζητήματα απέναντι μου (που εγω έως τις 3 του κάθε μήνα είχα πληρώσει το νοίκι) εκ των πραγμάτων δεν ήθελα νέο συμβόλαιο μιας και ανα πάσα στιγμή που θα βρώ κατι καλύτερο θα την κάνω με εγγραφη προειδοποίηση μήνα...

Δημοσ.

Εγώ πάλι δέν μπορώ να χωνέψω αυτή την παπαριά "το λέει στο συμφωνητικό".

Οκ, το καταλαβαίνω κάτι μπορεί να χαλάσει απο κακή χρήση.Αν αφήνω ανοιχτό τον θερμοσίφωνα συνέχεια ή πειράξω τον θερμοστάτη και αυτός κρεπάρει,ναι να πληρώσω.Αν ξηλώσω το φύλο της ντουλάπας,ναι να πληρώσω.Αν αφήσω τις τέντες κάτω μια μέρα που ο αέρας λυσσομανάει και έχει σηκώσει την Ντόροθυ,το σπίτι της και τον τάφο του παππού της...ε ναι ρε θα πληρώσω.

Το ψυγείο πάλι πώς χαλάει απο κακή χρήση;Οι ηλεκτρικές συσκευές δέν έχουν ένα Χ χρόνο ζωής;Γιατί να πληρώσω για κάτι που είναι bound να χαλάσει;Και σε τελευταία ανάλυση,παράδειγμα,μπαίνω σε σπίτι 15ετίας με επίσης ψυγείο 15ετίας.Αν τον επόμενο μήνα αποδημήσει,θα πρέπει να βάλω το χέρι στην τσέπη ή θα πρέπει να κοιτάω μόνο για σπίτια που έχουν ψυγεία ΙΖΟΛΑ;

Πωωωω ρε φίλε, στο πατρικό του πατέρα μου στο πρώτο έτος είχα δύο ψυγεία, ένα queen και ένα izola, 30ετίας και βάλε. Πραγματικά σκυλιά...

Σωστό. Και μια χαρά μπορεί να πάθει ζημιά το ψυγείο από κακή χρήση. Από το να το γεμίσεις πράγματα και να το βάλεις τέρμα καλοκαιριάτικα μέχρι το να μην του κάνεις την απαραίτητη απόψυξη όταν χρειάζεται (εκτός και αν είναι no frost βέβαια). Μην λέτε ό,τι θέλετε αν δεν ξέρετε... (δεν το λέω για σένα Backpacker)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...