Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εστω οτι συνεργατης θελει να πουλησει καποια προιον μου με ποσοστο 15% προμηθεια.Αν εγω θελω να εχω καθαρο κερδος 30 ευρω σε τι τιμη πρεπει να το πουλησει?

Ποιος ειναι ο γενικος τυπος?

Ευκολο ειναι αλλα εχω κολλησει...

Δημοσ.

Δεν ειναι κατανοητο τι θελω?Δεν νομιζω να μπερδευω κατι.Απλα θελω να μου πειτε ποιο ειναι το ποσο που αν αφαιρεσω 15% θα κανει 30.Και τον γενικο τυπο ωστε οπου Χ να βαζω το αντιστοιχο ποσο που θελω.

Δημοσ.

Εστω οτι συνεργατης θελει να πουλησει καποια προιον μου με ποσοστο 15% προμηθεια.Αν εγω θελω να εχω καθαρο κερδος 30 ευρω σε τι τιμη πρεπει να το πουλησει?

Ποιος ειναι ο γενικος τυπος?

Ευκολο ειναι αλλα εχω κολλησει...

Προμηθεια με ποσοστο 15% τινος πραγματος?

Οταν λεμε 15% μιλαμε σε σχεση με κατι.

Πχ 15% επι του καθαρου κερδους.

Αν πχ μιλαμε οτι ο συνεργατης σου θα παρει προμηθεια 15% επι του καθαρου κερδους(αρα εσυ θα παρεις 85% επι του καθαρου κερδους) τοτε πρεπει να πουλησεις το προιον (30/0.85 + Χ) ευρω.  Οπου Χ η αρχικη τιμη του προϊοντος.

Αν πχ μιλαμε οτι ο συνεργατης σου θα παρει προμηθεια 15% επι της τελικης τιμης πωλησης τοτε πρεπει να πουλησεις το προιον (30+Χ)/0.85 ευρω.  Οπου Χ η αρχικη τιμη του προϊοντος.

Δημοσ.

Οκ ειναι 35,29.Ο γενικος τυπος?85x=100*y οπου χ το συνολικο ποσο, και y το κερδος μας?

Προμηθεια με ποσοστο 15% τινος πραγματος?

Οταν λεμε 15% μιλαμε σε σχεση με κατι.

Πχ 15% επι του καθαρου κερδους.

Αν πχ μιλαμε οτι ο συνεργατης σου θα παρει προμηθεια 15% επι του καθαρου κερδους(αρα εσυ θα παρεις 85% επι του καθαρου κερδους) τοτε πρεπει να πουλησεις το προιον (30/0.85 + Χ) ευρω.  Οπου Χ η αρχικη τιμη του προϊοντος.

Οκ καταλαβα προς τι το μπερδεμα.Προμηθεια επι της τελικης τιμης (30 ευρω).

Ακυρο.

χ=y*1,1764.

Χ τιμη πωλησης.

Υ το δικο μου εσοδο.

Δημοσ.

Οκ ειναι 35,29.Ο γενικος τυπος?85x=100*y οπου χ το συνολικο ποσο, και y το κερδος μας?

Πρέπει να το πουλήσει 34,5€ για να σου μείνει 30€ (30*1,15)

(x+y)*1,15 Οπου Χ η αρχικη τιμη του προϊοντος και οπου y το κέρδος που θέλεις να σου μείνει

• Like 1
Δημοσ.

Πρέπει να το πουλήσει 34,5€ για να σου μείνει 30€ (30*1,15)

Λάθος, η προμήθεια υπολογίζεται στην τιμή πώλησης.

• Like 1
Δημοσ.

Λάθος, η προμήθεια υπολογίζεται στην τιμή πώλησης.

ναι έχεις δίκιο :)

Edit:

Πρέπει να το πουλήσει 35,3€ για να σου μείνει 30€ (30*1,15) (30/0,85)

(x+y)*1,15 (x+y)/0,85 Οπου Χ η αρχικη τιμη του προϊοντος και οπου y το κέρδος που θέλεις να σου μείνει

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...