alexzgt4 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2014 Καλησπέρα στην παρέα. Επανέρχομαι με ακόμη ένα πρόβλημα. Δεν ανοίγει το macbook, μου βγάζει έναν φάκελο με ερωτηματικό. Μπαίνω από recovery για να κάνω επισκευή τον δίσκο και δεν τον βρίσκει καθόλου. Δοκίμασα τον δίσκο σε υπολογιστή με windows και είδα ότι τον βρίσκει αν και δεν τον διαβάζει μάλλον γιατί είναι σε άλλο φορματ. Από ότι έψαξα, μου μοιάζει για βλάβη στην καλωδιοταινία. Είναι δυνατόν να χαλάσει? Δεν έχει κανένα εμφανή σημάδι, έλιωσε από μέσα? Και τώρα τα δύσκολα, υπάρχει κανένα μαγαζί Ελλάδα που να πουλάει το ανταλλακτικό? Το ρημάδι από έξω το βρίσκω κοντά στο 30άρικο με τα μεταφορικά. Το μοντέλο είναι macbook pro early 2011.
leonidas_fs Δημοσ. 1 Απριλίου 2014 Δημοσ. 1 Απριλίου 2014 Δες αν ειναι σκισμενη πουθενα! Επισης βεβαιωσου οτι απο την μερια που κουμπωνει στην motherboard, ειναι κουμπωμενη καλα!! Sent from my iPad using Insomnia
msakis01 Δημοσ. 1 Απριλίου 2014 Δημοσ. 1 Απριλίου 2014 Δοκίμασε να βάλεις έναν άλλον δίσκο και δες αν στον βλέπει. Ξέρω πως τον είδε στα Windows τον δικό σου δίσκο αλλά ποτέ δεν ξέρεις!
ozelot Δημοσ. 1 Απριλίου 2014 Δημοσ. 1 Απριλίου 2014 Για δοκίμσε την εντολή fsck. Αν δεν βρει τον δίσκο, μάλλον κάτι παίζει με την σύνδσεση του στην logic board.
mistr4l Δημοσ. 1 Απριλίου 2014 Δημοσ. 1 Απριλίου 2014 Θα σου πρότεινα να κάνεις το εξής. Βρες μία θήκη 2.5'' (10Ε αν δεν έχει καποιος γνωστός σου) για να κάνεις τον σκληρό εξωτερικό. Κάνε την σύνδεση με usb και δοκίμασε να μπουτάρεις. Αν μπουτάρει, προφανώς φταίει η ταινία. Πάντως, επειδή έψαχνα για ασυμβατότητες στα ξένα forum μεταξύ σκληρών SSD, είχα πέσει αρκετές φορές σε άτομα που είχαν πρόβλημε κατά την αλλαγή κι ενώ πίστευαν πως έφταιγε ο νέος τους SSD, τελικά έφταιγε η ταινία. Πάντως ασχέτως αν τον αναγνώρισε ή όχι στα Windows, ενδεχομένως το πρόβλημα να το έχει ο σκληρός. Κι εγώ έχω έναν εξωτερικό που αναγνωρίζεται κανονικά από mac και windows, αλλά δεν λειτουργεί καθώς δεν μπορούν να διαβαστούν τα δεδομένα. Update Η επόμενη λύση που σκέφτομαι αν όντως είναι η ταινία (και είναι δύσκολο να βρεθεί) είναι ν'αφαιρέσεις το optical drive, να πάρεις με 10Ε από ebay/amazon το kit και να βάλεις τον σκληρό εκεί. Κρατώ μία επιφύλαξη μόνο για την περίπτωση που αν έχει χαλάσει η ταινία δημιουργείται πρόβλημα στο mac γενικότερα επειδή δεν θα βλέπει τον κύριο σκληρό, αλλά δεν πιστεύω να ισχύει κάτι τέτοιο. Και το λέω καθώς με τη μέθοδο αυτή μπορείς να λειτουργήσεις τον κύριο σκληρό με το λειτουργικό από τη θέση του optical drive. Ας απαντήσει κάποιος επ'αυτού όμως αν γνωρίζει καλύτερα...
alexzgt4 Δημοσ. 1 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 1 Απριλίου 2014 Ούτε άλλο σκληρό αναγνωρίζει. Δεν δοκίμασα την εντολή fsck ακόμα, αλλά δεν νομίζω να κάνει δουλειά. Έκανα μια απόπειρα να το βάλω στη θέση από το cd αλλά εκείνο το καλώδιο είναι διαφορετικο. Ίσως ψάξω και για bootable USB. Ευχαριστώ για την μέχρι τώρα βοήθεια.
mistr4l Δημοσ. 2 Απριλίου 2014 Δημοσ. 2 Απριλίου 2014 @alexzgt4 Έκανα μια απόπειρα να το βάλω στη θέση από το cd αλλά εκείνο το καλώδιο είναι διαφορετικο Αν καταλαβαίνω σωστά, όχι δεν γίνεται έτσι απλά. Για να βάλεις στον σκληρό στη θέση του optical drive, πρέπει ν'αγοράσεις το συγκεκριμένο kit, στο οποίο μπαίνει ο σκληρός, βγαίνει το optical drive και μπαίνει στην θέση του ο σκληρός (μαζί με το kit). Αυτό θα σου κοστίσει 12-13Ε μαζί μετα μεταφορικά από amazon. Την στιγμή που δεν αναγνωρίζει άλλο σκληρό, προφανώς δεν διαβάζει η ταινία. Οπότε είτε πας για ταινία είτε ψάξε την μέθοδο που σου έγραψα. Αν εννοείς κάτι άλλο, οκ... Καλό ψάξιμο
alexzgt4 Δημοσ. 2 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 2 Απριλίου 2014 Θα ψάξω για ταινία. Εντομεταξύ πήρα τηλ. την isquare και μόνο για να ελέγξουν θέλουν 35ε!! Είναι σοβαροί? τους είπα κιόλας ότι 99% είναι η ταινία. Ήθελα να μάθω τιμή για ανταλλακτικό από αυτούς μπας και γίνει γρήγορα. Παραγγελία από ίντερνετ και ας αργήσει και έναν μήνα!
alexzgt4 Δημοσ. 22 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 22 Απριλίου 2014 'Ηρθε σήμερα η ταινία, όλα καλά, μπήκε και δούλεψε με την μια!! 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα