Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερίζω το forum, ο αδερφός μου έχει το Sony Vaio VGN-FE41S, είναι μοντέλο του 2008. Σήμερα απ ότι μου είπε ξαφνικά έκλεισε και όταν το άνοιξε του εμφανίζει το πρόβλημα που φαίνεται στις παρακάτω εικόνες:

post-200726-0-18683700-1396373735_thumb.jpg

post-200726-0-84851400-1396373781_thumb.jpg

post-200726-0-15493800-1396374165_thumb.jpg

post-200726-0-67847800-1396373811_thumb.jpg

Είναι 2 τα πράγματα που με προβληματίζουν, 1ον τα σπασίματα στην εικόνα που κάνει η οθόνη και 2ον ότι δεν μπορεί να κάνει repair στα Windows 7 Ultimate 64bit που έχει.

Θέλω τα φώτα σας, ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Δημοσ.

Λοιπον για αρχή δοκίμασε να βάλεις μια εξωτερική οθόνη να δεις αν κανει το ιδιο , επισης δες αν μπορεις να μπεις σε ασφαλή λειτουργία.

Δημοσ.

Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. Δυστυχώς δεν έχει κάποια άλλη εξωτερική οθόνη για να το συνδέσει. Θα δοκιμάσει με safe mode και θα ενημερώσω.

Δημοσ.

Αφού το κάνει απο το ποστάρισμα κιόλας δεν είναι καλό όμως :/ Ειδικά αμα έχεις κάρτα γραφικών 7600  :wacko: (γκούγκλαρε nvidia defect και θα δεις).

Πάστες του είχε αλλάξει πρόσφατα; Ήταν ζεστό οταν δούλευε; Γενικά πάντως αυτό είναι τιναγμένη κάρτα γραφικών....

Δημοσ.

Update!

Λοιπόν ο αδερφός μου κατάφερε και μπήκε με safe mode, όλα καλά. Το πρόβλημα όμως με την οθόνη παραμένει, εικόνα παρακάτω:

DSC_0002.jpg

Ας τα πάρουμε με τη σειρά. Ο αδερφός μου έβλεπε ένα βίντεο στο youtube όταν ξαφνικά η οθόνη άρχισε να χωρίζεται σε γραμμές από πάνω προς τα κάτω και μετά έκλεισε τελείως το laptop. Ήταν πάνω σε βάση, οπότε από θερμοκρασίες ήταν στα φυσιολογικά του. Δυστυχώς πάστα δεν έχω αλλάξει ποτέ, μόνο εσωτερικό καθαρισμό είχα κάνει παλιότερα.

Το συγκεκριμένο laptop έχει προϊστορία με την οθόνη του, πριν κάποια χρόνια είχε σκοτεινιάσει τελείως η οθόνη και το είχα στείλει για service, μου είχαν πει τότε ότι αντικατέστησαν το καλώδιο που συνδέεται με την οθόνη. Μέχρι πρόσφατα είχε τα θεματάκια του, καθώς κάποιες φορές με απότομο τράβηγμα της οθόνης έσβηνε, βέβαια με restart έστρωνε πάντα.

Πριν λίγο μπήκα με TeamViewer στο laptop, μέσω TeamViewer σε μένα η οθόνη έδειχνε κανονική (αν βοηθάει κάπου αυτό).

Οπότε και εγώ πλέον πιστεύω ότι είναι θέμα κάρτας γραφικών ή καλωδιοταινίας. Υπάρχει κάποιος τρόπος να εξακριβώσουμε τι από τα 2 δημιουργεί το πρόβλημα και αν ναι, ποιος;

Σε περίπτωση καμμένης κάρτας γραφικών, γίνεται αντικατάσταση; Αξίζει; Η κάρτα του είναι η NVIDIA GeForce Go 7600

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

Δημοσ.

Κοιτα εκ πρώτης όψεως θα έλεγα και εγω οτι υπάρχει θέμα με την κάρτα γραφικών αλλα πριν παμε προς τα εκει βρες μια οθόνη οταν μπορέσεις να σιγουρευτούμε 100 % οτι δεν εχει πρόβλημα η οθόνη.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Update!

Λοιπόν βρήκα μια εξωτερική οθόνη για να συνδέσω το laptop.

Τα συνδέω με καλώδιο VGA, μπαίνω με safe mode γιατί μόνο έτσι έχω πρόσβαση στα windows και πατάω όλους του πιθανούς συνδυασμούς Win + P, Fn + (F1, F2, ..., F12) αλλά η εξωτερική οθόνη δεν παίρνει σήμα από το laptop. Τι άλλο μπορώ να κάνω;

Δημοσ.

Σε ευχαριστώ για την απάντηση και το video.

Απλά να ήθελα να μου πείτε τι άλλο ή τι λάθος κάνω και δεν παίρνει σήμα η εξωτερική οθόνη έτσι ώστε να σιγουρευτώ ότι όντως είναι το πρόβλημα στην κάρτα γραφικών και όχι στην καλωδιοταινία.

Γιατί όπως και να έχει το λύσιμο του laptop απαιτεί κάποια διαδικασία/χρόνο και είναι η έσχατη λύση.

Δημοσ.

O καθαρισμός του συρτήματος ψύξης είναι κάτι που πρέπι να γίνεται μια φορά τον χρόνο.

Δεν πρέπει να το αναβάλεις.

Δημοσ.

Μπες και safe mode και σβήσε τους drivers απο την nvidia, κάνε επανεκκίνηση και άστο να πάρει μπροστά κανονικά, λογικά δεν θα σου πετάξει bsod.

Μετά άμα δεν βρεις την συντόμευση για την εξωτερική οθόνη μπες απο τις ρυθμίσεις οθόνης και δες εκεί αμα μπορείς να βάλεις εξωτερική οθόνη σαν δεύτερη.

Εναλλακτικά μπες στο bios και δες τι επιλογές έχει για display.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Update!

Παιδιά άνοιξα το laptop από την πίσω μεριά και με την κλασσική πλέον μέθοδο με το πιστολάκι για τα μαλλιά, το laptop αναστήθηκε..

Χρησιμοποίησα το πιστολάκι από ύψος 6 cm, στην μέγιστη σκάλα και για ~8 λεπτά.

Διαβάζοντας για το πρόβλημα με τη συγκεκριμένη σειρά της Nvidia, δε μοιάζει και τόσο με θαύμα το ότι δουλεύει πάλι κανονικά..

Κατανοώ ότι είναι μια ημίμετρη λύση και ελπίζω να κρατήσει όσο το δυνατό περισσότερο καθώς και οι καιροί είναι δύσκολοι..

Δημοσ.

Με πιστολάκι για τα μαλλιά; :/ Δεν θέλω να σε απογοητεύσω αλλά σου δίνω 1 βδομάδα, ούτε ώρα παραπάνω :P :p Άμα έχεις επαγγελματικό δεν ξέρω αλλά το δικό μου δεν πιάνει τους 200 που θέλει το reflow... Βρες κάποιον φίλο / γνωστό που να έχει heatgun και πήγαινε να στο ζεστάνει κανονικά (240 βαθμούς για 15-20 δεύτερα), διαφορετικά πήγαινε για reball ή αλλαγή μητρικής θα έλεγα... Δύσκολοι οι καιροί που λες αλλά άμα δεν κάνεις χωρίς υπολογιστή τι να γίνει :( Όπως και να έχει καλή επιτυχία.

Δημοσ.

Δυστυχώς μέχρι εδώ άντεξε..  :wacko:

Επιβαιβεώθηκε και  ο φίλος nikos903 όσον αφορά την πρόβλεψη που έκανε..

Αυτό που θέλω να ρωτήσω τώρα είναι αν αξίζει να αγοράσω αυτό το Πιστόλι θερμού Αέρα Link.png Site: Kinzo 72200 Ecoline και να δοκιμάσω άλλη μια φορά το γνωστό κόλπο..

Δημοσ.

Καλησπέρα.

Για reflow που το θες εσύ κάνει, ναι, απλά θέλει λίγο προσοχή μην ψήσεις το τσιπάκι (πάνω απο 260 πες ψήνεται), όταν δεις και αλλάζει χρώμα η κόλληση απάνω στο τσιπάκι (θα γυαλίζει) πάει να πει οτι έφτασε τους 240 (10 πόντοι; μην το πλησιάζεις περισσότερο), σε εκείνο το σημείο να σταματήσεις να πλησιάζεις το heatgun στην κάρτα γραφικών και να το κρατήσεις εκεί για 10-20 δεύτερα. Πιο πριν αμα θες βάλε το σεσουάρ που έχεις να χτυπάει συνέχεια την μητρική απο την πίσω μεριά στο τσιπάκι ακριβώς απο πίσω και συγχρόνως να ζεσταίνεις απο μπροστά με το heatgun με τον παραπάνω τρόπο. Δες και κανένα βιντεάκι απο youtube κτλπ και δώσε γκάζι.... Όπως και να έχει απο πριν κόλα αλουμινόχαρτο γύρω απο το τσιπάκι και πίσω στην μητρική εκτός απο την πίσω μεριά του τσιπακιού. Καλή τύχη.

Plan B:

Παίρνεις αυτήν: link που πρέπει να είναι η ίδια απλά με ιντέλ γραφικά και ξεμπέρδεψες... Όπως βολεύεσαι...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...