Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δυστυχως για εσενα αν πας αμισθι καπου απλα δεν θα σου μαθουν τιποτα. Απλα θα σε φορτωσουν με ογκο εργασιας με τετοιο τροπο ωστε οι αλλοι να καθονται και να μπορεσουν να παρουν τις αδειουλες τους με ανεση. Το αμισθι απο μονο του σημαινει οτι δεν δινεις την πρεπουσα σοβαροτητα στο προσωπο σου και επιπλεον οτι για να το κανεις αυτο σημαινει οτι εχεις αρκετες πλατες ετσι ωστε να τη βγαζεις ανετα 6 μηνες χωρις να παιρνεις μια. 

Δεν παω στα ποιο βαθεια να αρχισω να μιλαω για ειδος ειδικευσης, ζητηση, μισθολογικη κλιμακα κτλ γιατι θα μου παρει σεντονια. Γενικα απλα εχε στο μυαλο σου οτι θα σε εκμεταλευτουν χωρις επι της ουσιας ομως να μαθεις τιποτα. Ενα απλο τσιρακι θα εισαι και τιποτα παραπανω. 

Νομίζω ότι άλλου τύπου δουλειές εννοεί η Sova και άλλες εννοείς εσύ και κάποιοι άλλοι φίλοι. Έχω την εντύπωση ότι μιλάει για κάτι πιο εξειδικευμένο και ¨σοβαρό" ας πούμε και όχι για χαμαλοδουλειές. Καλύτερα να το διευκρινίσει και η ίδια όμως :-)

• Like 1
  • Απαντ. 246
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Οτι δουλεια και να εννοει η Sova δεν γινεται να μιλαμε για δουλεια αμισθι. Αν μιλαμε για δουλεια ειδικευσης τοτε αυτο σημαινει οτι ο ενδιαφερομενος εχει ηδη περασει εκπαιδευση, μελετη, στο σπιτι του, whatever οποτε μετα απλα βαζει σε πραξη αυτα που εμαθε μεσα στον εργασιακο χωρο και αναπτυσει παραπανω skills και χαρακτηρα. 

Ο δε "ανειδικευτος" -πρεπει- να πληρωθει αμεσα για το λογο του οτι η θεση την οποια καταλαμβανει παραγει αμεσα και εργο. Αρα λοιπον με λιγα λογια δεν υπαρχει δικαιολογια για αμισθι "πρακτικη" την οποια πρακτικη ενας ειδικευομενος μπορει να την κανει και παραλληλα με τις σπουδες του. 

• Like 2
Δημοσ.

ωραια επειδη καποιοι το συγχιζουνε ιδιαιτερα να αναφερω οτι ειμαι με intership σε εταιρια και εκτος απο το οτι η εταιρια με πληρωνει ,μου πληρωνει και τις σπουδες,διοτι ακουω κατι για intership και δωρεαν και μου φαινονται τουλαχιστο αστεια,για μενα το θεωρημα που υπαρχει ειναι ,οποιαδηποτε δουλεια απαιτει χρονο και παραγει κατι εκτος του προσωπικου οφελους τοτε πρεπει να αμειβεται ανεξαρτητως του βαθμου δυσκολιας,σε περιπτωση στη κυπρο ξενοδοχειο απελυσε 35 ατομα προσωπικο και πηρε σε εισαγωγικα εθελοντες απο ξενες χωρες με παροχη στεγης και σιτισης μονο και τωρα κινδυνευει να κλεισει ,υπο την οπτικη καποιων εδω μεσα δεν εκανε κατι παρανομο...

Δημοσ.

Άντε ρε που θέλετε να πληρώνεστε κιόλα. Ξέρετε τι τραβάει ο κακομοίρης ο επιχειρηματίας σήμερα στην Ελλάδα; ΟΑΕΕ, νοίκια, ΙΚΑ, φόρος εισοδήματος, φόρος επιτηδεύματος. Μου θέλετε και μισθο, αν είναι δυνατόν :P

• Like 7
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

αλητεία και ξεφτίλα... Φταίμε όμως και εμεις/εσεις που τους δίνουμε σημασία και αέρα... Αν δε πηγαινε ΚΑΝΕΝΑΣ δε θα ειχαν το θράσσος να βαλουν την αγγελία αυτή...

Αλλα παντα θα βρεθει ένας ραγιας Ελληνας που θα σκύψει το κεφάλι και θα παει τρέφοντας φρούδες ελπίδες...

Αυτο ειναι το πρόβλημα μας, οτι συμβιβαζόμαστε... Και οσο συμβιβαζόμαστε θα μας κόβουν και άλλα..

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΑ ΕΧΟΥΝ ΜΙΑ ΤΙΜΗ-ΑΞΙΑ.-

την καλημέρα μου!

(τι επαναστατικό με επιασε δευτεριάτικα; )

Επεξ/σία από paylidis
  • Like 1
Δημοσ.

Οτι δουλεια και να εννοει η Sova δεν γινεται να μιλαμε για δουλεια αμισθι. Αν μιλαμε για δουλεια ειδικευσης τοτε αυτο σημαινει οτι ο ενδιαφερομενος εχει ηδη περασει εκπαιδευση, μελετη, στο σπιτι του, whatever οποτε μετα απλα βαζει σε πραξη αυτα που εμαθε μεσα στον εργασιακο χωρο και αναπτυσει παραπανω skills και χαρακτηρα. 

Ο δε "ανειδικευτος" -πρεπει- να πληρωθει αμεσα για το λογο του οτι η θεση την οποια καταλαμβανει παραγει αμεσα και εργο. Αρα λοιπον με λιγα λογια δεν υπαρχει δικαιολογια για αμισθι "πρακτικη" την οποια πρακτικη ενας ειδικευομενος μπορει να την κανει και παραλληλα με τις σπουδες του. 

Δε λέω αν είναι σωστό ή όχι ή αν πρέπει να το κάνουμε, απλά έγραψα τι κατάλαβα εγώ από το ποστ της. Ότι είναι κάτι σαν "σεμινάριο" πχ, που θα τη βοηθήσει αργότερα να βρει καλύτερη δουλειά και να πάρει τα χρήματα που θέλει. Αυτά, καλημέρα :-)

Δημοσ.

Όπως και να το βλέπει ο καθένας μας, το πράγμα καταλήγει ως εξής. 

Έστω ότι δεν πάει κανένας. Αυτές οι θέσεις θα γίνουν έμμισθες? Μάλλον όχι. 

Αυτός που πήγε αμμισθί, έχει δικαίωμα να κάνει ότι γουστάρει με το χρόνο του?

Αν το κράτος απαγόρευε αυτές τις αγγελίες, θα υπήρχαν οι θέσεις απλά σε πιο ''εσωτερικό κύκλο?'' Μάλλον ναι. 

Με πιο τρόπο θα αντιμετωπίζατε αυτό το φαινόμενο?

Δημοσ.

Όπως και να το βλέπει ο καθένας μας, το πράγμα καταλήγει ως εξής. 

Έστω ότι δεν πάει κανένας. Αυτές οι θέσεις θα γίνουν έμμισθες? Μάλλον όχι. 

Αυτός που πήγε αμμισθί, έχει δικαίωμα να κάνει ότι γουστάρει με το χρόνο του?

Αν το κράτος απαγόρευε αυτές τις αγγελίες, θα υπήρχαν οι θέσεις απλά σε πιο ''εσωτερικό κύκλο?'' Μάλλον ναι. 

Με πιο τρόπο θα αντιμετωπίζατε αυτό το φαινόμενο?

ναι σε βαθος χρονου θα γινουν εμμισθες και με περισοτερη ευκαιρια για καποιον να αποκτησει γνωση στο τομεα  και με περισοτερη ορεξη και παραγωγικοτητα

το δικαιωμα εργασιας με μισθο ειναι νομικα καλυμενο δικαιωμα ,δεν μπορεις να εργαζεσαι δωρεαν ,η επιχειρηση που κερδιζει απο σενα αν καταγγελθει θα πληρωσει ενα αρκετα τσουχτερο προστιμο

και πολυ απλα ως κρατος θα εκανα ενα ελεγχο στην επιχειρηση με ατομα που προσλαμβανω ανα εξαμηνο και ειναι αγνωστα να πηγαινουν να κανουν ελεγχο στις εταιριες για να δω αν τηρουν την νομοθεσια.

Ο κατωτατος μισθος ειναι ο μισθος ανιδικευτου προσωπικου ,οποτε κουφετες για αποκτηση εμπειρας κλπ μονο ανεκδοτα μπορουν να ειναι

Δημοσ.

Το βάθος χρόνου δεν είναι παράγοντας για βελτίωση εργατικών συνθηκών. Σε βάθος χρόνου σκέτο, δε θα θα γινόταν τίποτα. Για την ακρίβεια, τα πράγματα θα γίνονταν ακόμα χειρότερα για τους υπερασπιστές της έμμισθης μόνο εργασίας, καθώς θεωρητικά η δωρεάν εργασία θα έδινε πλεονέκτημα στις επιχειρήσεις που ακολουθούσαν την αντίθετη προσέγγιση.

Τα υπόλοιπα που αναφέρεις, ήδη υπάρχουν και απλά δεν τηρούνται. Εκτός και αν όλοι ανά την Ελλάδα είναι νόμιμοι με νόμιμες συμβάσεις που τηρούνται στα νόμιμα πλαίσια. ¨Ηδη υπάρχει σώμα για τον έλεγχο εργασίας. Το ότι θα τα άλλαζες ανά εξάμηνο, σημαίνει πως θα ήταν ακόμα πιο επιρρεπή σε χρηματισμό ή άλλους τρόπους εκβιασμού. 

Ανέκδοτο μπορεί να είναι, για σένα , αλλά πλέον είναι η πραγματικότητα.  

Η εθελοντική εργασία υπήρχε και πολύ πιο πριν. Απλά δεν την βλέπατε σε αγγελίες ή στο φόρουμ. Έτσι ξεκίνησα και εγώ πχ. και χιλιάδες μηχανικοί δίπλα σε παλαιότερους μέχρι να βρούμε τις δικές μας δουλειές. Δεν μπορείς να τα μάθεις όλα σε πανεπιστήμιο , ούτε να έχεις την δικιά σου πελατεία με το που πήρες το πτυχίο. Και μιλάω μόνο για τη δική μου εμπειρία, χιλιάδες άλλοι θα σου πουν τα ίδια. 

Δημοσ.

διαβαζα σε αναρτηση σε εφημεριδα την εξης αγγελια ,ζητουνται ατομα για εθελοντικη εργασια 6 μηνων για σκοπους αποκτησης πειρας ,μετα το περας των 6 μηνων θα σας δοθει συστατικη επιστολη,

Ολοκληρη συστατικη επιστολη ? Ε τοτε αλλαζει.

Αν πας και δουλεψεις 4 τζαμπα εξαμηνα και παρεις 4 συστατικες επιστολες τετραπλασιαζονται αραγε οι πιθανοτητες για ευρεση εργασιας ?  :-D

• Like 2
Δημοσ.

Ολοκληρη συστατικη επιστολη ? Ε τοτε αλλαζει.

Αν πας και δουλεψεις 4 τζαμπα εξαμηνα και παρεις 4 συστατικες επιστολες τετραπλασιαζονται αραγε οι πιθανοτητες για ευρεση εργασιας ?  :-D

Τσιμπάς και μια σύνταξη μη σου πω! :-D

Δημοσ.

Σαν αμισθι μλκας ?  :-D

sh ,οι πλειστοι στο τοπικ πανε να με πεισουν οτι το αδικο το χω εγω και οτι δεν θα πρεπε καν να κανω τετοια κινηση να κατηγορησω μια εταιρια που στο μελλον θα προσφερε θεσεις εργασιας,τι να πω ,με 4 χρονια σπουδες στο πανεπιστημιο καποιοι δεν αντιλαμβανονται το δικαιωμα τους στην εργασια επ αμοιβης,το θεσα ωμα αλλα με μισθο 0 σε πρωτη εργασια και εθελοντικα πως θα σε λαβει σοβαρα μια σοβαρη εταιρια? θα πας να της πεις δουλευα 5 μηνες αμισθι για να παρω μισθο τωρα? ή θα σου πει δουλεψε και για μενα κανα χρονο δωρεαν διοτι δεν εχεις αρκετη πειρα ή θα σου πει απλα πηγαινε στο καλο δεν θελω ατομα που δεν διεκδικουν τα στοιχειωδη δικαιωματα και δεν εχουν αυτοεκτιμηση.

Δημοσ.

@ forgotten, μπορείς να κατηγορείς όσο θέλεις. Μη πας να δουλέψεις σε αυτή την εταιρεία. Υπάρχουν και καλύτερες ευκαιρίες εκεί έξω. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...