Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν ξέρω είσαι ιατρός στην Αγγλία ή Γερμανία, αλλά στη Γερμανία φορολογείται και το 40% των αποδοχών τους. 'Μη λέμε ό,τι θέλουμε'. ;)

Απο το φορολογειται το εισοδημα τους πως κατεληξες στο οτι πληρωνουν  για 5 χρονια καθε μηνα ενα ολοκληρο μισθο ? Μαλλον μπερδευτηκες στην βιασυνη σου να υποστηριξεις τους καημενους εργοδοτες.Απο την πολυ ευγνωμοσυνη

. Αν δεν υπάρχει κενή θέση εργασίας και παρ'όλα αυτά δέχονται να μπω στην ομάδα τους, είμαι ευγνώμων.

• Απαντ. 246
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Απάντησα σε δυο διαφορετικές ερωτήσεις. 

-Στη Γερμανία φορολογείται το 40%.

-Στη Ρωσία πληρώνεις 5 χρόνια την ειδικότητά σου. Και όχι μόνο εκεί, αλλά από ό,τι ξέρω σε όλες σχεδόν τις χώρες της πρώην ΕΣΣΔ. 

Στη 2η παράθεση, ναι. Θα το έκανα γιατί ο στόχος μου είναι να βελτιώσω τις γνώσεις μου και να αποκτήσω πείρα. Όποιος το θεωρεί χάσιμο χρόνου, δεν το κάνει. Απλό.

Επισκέπτης
Δημοσ.

n3k21 μου αρέσει που γράφω

'δεν πάει σε εσένα το παραπάνω rant. Το πήρα όπως είπα αποσπασματικά γιατί τυγχαίνει να ταυτίζεται'

και μου αρέσει που απαντάς 'No problem'

Αλλά πες μου κάτι

Εγώ θεωρώ κακομοίρηδες όσους έχουν καραμέλα το εν λόγω ρητό

Εσύ δεν συμφωνείς με το ρητό, άρα πως ίσως να ανήκεις κι εσύ στην κατηγορία των κακοιμοίρηδων;

Με μπερδεύεις γιατί έγραψα ότι δεν πάει σε εσένα αλλά εσύ μου απαντάς προσωπικά σε ένα ένα κομμάτι.

Το όλο point μου είναι ότι κάποιες δουλειές (αυτές που είσαι αναλώσιμος) είναι κατά πλειοψηφία για ένα μισθό με λιγοστά περιθώρια για πιο φιλόδοξα πλάνα.

Δημοσ.

-Στη Ρωσία πληρώνεις 5 χρόνια την ειδικότητά σου. Και όχι μόνο εκεί, αλλά από ό,τι ξέρω σε όλες σχεδόν τις χώρες της πρώην ΕΣΣΔ. 

link παιζει ? 

Δημοσ.

Δεν σας καταλαβαίνω.Κάποτε τους εκλειναν σε στρατόπεδα εργασίας ,τους πυροβολούσαν στο δρόμο,ή  τους έβαζαν μπάλες στα πόδια.Αντί να είστε ευχαριστημένοι που σήμερα σας παρέχονται κλιματιζόμενοι χώροι,κομπιουτερς ,τηλέφωνα κτλ,κάθεστε και το φιλοσοφείτε χωρίς κανένα πρακτικό αποτέλεσμα για τη μετέπειτα καριέρα σας.

και στον μεσαιωνα αν δεν ησουν ευγενης θα σουν δουλοπαροικος και με προσδοκιμο χρονο ζωης τα 35ετη ,παμε μπρος οχι πισω , το να φιλοσοφας βοηθα και στην ανεξελιξη αν δεν στοχαζεσαι τοτε δεν εξελισεσαι ,δυστυχως απο οτι φαινεται το μονο που θα μας πεις σε λιγο οτι θα ναι καλυτερα να μαστε δουλοι για να προοδευσει το συστημα ...

Δημοσ.

Απάντησα σε δυο διαφορετικές ερωτήσεις. 

-Στη Γερμανία φορολογείται το 40%.

Στη 2η παράθεση, ναι. Θα το έκανα γιατί ο στόχος μου είναι να βελτιώσω τις γνώσεις μου και να αποκτήσω πείρα. Όποιος το θεωρεί χάσιμο χρόνου, δεν το κάνει. Απλό.

ωραια  ξαναλεω οτι εχω πει σε αντιστοιχη μου απαντηση ,η kpg ,coopers και λοιποι που πληρωνουν το intership και την εκπαιδευση και τολμουν μαλιστα  να σου δινουν και συμβολαιο μετεπειτα συνεργασιας ειναι βλακες? αρκετα ακουσα στο θεμα αλλα καποια δεν γινεται να τα παραβλεψω ,ο νομος λεει ξεκαθαρα καποια πραγματα και υπαρχει για να προστατευει ατομα που πιστευουν οτι δουλευοντας δωρεαν θα παρουν κατι,ολοκληρωνω τον συλλογισμο μου οπως και πριν αν ημουν εργοδοτης σε μεγαλη εταιρια δεν θα λαμβανα υποψιν ατομο που δουλεψε δωρεαν για ποικιλους λογους .

Δημοσ.

Αρα, που το  προβλημα; Απλα δεν πας.

οσο ειναι εθελοντικο δεν βλέπω προβλημα, αν ομως γίνει υποχρεωτικό τότε βλέπω διαφορα. 

Πριν κανα μήνα γνώρισα μια κοπελα που εργάστηκε 1 χρόνο απληρωτη ως συντηρήτρια έργων τέχνης σε κεντρικό μουσείο στην Αθήνα. Όταν τελειωσε η πρακτική και άρχισε να ψάχνεται για κανονική θέση δεν έβρισκε με τίποτα, τώρα δουλευει ως tatoo artist...

Απ'ότι καταλαβα τα μουσεία εκει που θα χρειάζονταν πχ. 3 μονιμους συντηρητές, έχουν 1 μονιμο και 5 πρακτικαριους, αυτοί σιγά σιγά και με την επιβλεψη του μονιμου και των παλιοτερων μαθαινουν τη δουλειά και το μουσείο φαινομενικά δεν έχει προβλημα, ισα ισα κάνει και οικονομία. Το προβλημα είναι ότι το ίδιο κάνουν και όλα τα άλλα μουσεία.

Οταν όμως λήξει η πρακτική και φύγουν ό,τι έμαθαν και εκαναν πάει χαμένο, εκτός αν βρουν κανα βύσμα. Και σε μια χώρα που έχει 60% ανεργία στους νέους αντί να κοιτάξεις να αυξήθούν οι θέσεις εργασίας το να δουλευει κοσμος θεσμοθετημένα χωρίς πληρωμη σημαινει απλά ότι δεν προκειται να ανοιξουν νεες θέσεις.

• Like 1
Δημοσ.

n3k21 μου αρέσει που γράφω

'δεν πάει σε εσένα το παραπάνω rant. Το πήρα όπως είπα αποσπασματικά γιατί τυγχαίνει να ταυτίζεται'

και μου αρέσει που απαντάς 'No problem'

Το "no problem" γράφτηκε από τη μια ως άμεση απάντηση στο "that's all", αλλά και για να τονίσω πως δεν με έθιξε η -έστω και από σπόντα- ταύτιση των απόψεων μου, με τις βλακείες στις οποίες αναφέρεσαι. 

Απόπειρα χιούμορ και ένδειξη καλής διάθεσης ήταν λοιπόν. Μη μου φρικάρεις. Είμαι και σχεδόν 22 ώρες άγρυπνος, ίσως λοιπόν έλλειπε από τη δημοσίευσή μου η απαραίτητη σαφήνεια.

Αλλά πες μου κάτι

Εγώ θεωρώ κακομοίρηδες όσους έχουν καραμέλα το εν λόγω ρητό

Εσύ δεν συμφωνείς με το ρητό, άρα πως ίσως να ανήκεις κι εσύ στην κατηγορία των κακοιμοίρηδων;

Ίσως είμαι κακομοίρης για διάφορους λόγους, το τονίζω.

Γιατί; Επειδή δεν έχω σταθερή εργασία και τη βγάζω με μεροκάματα και freelance δουλίτσες ίσως. Γιατί δεν κάνω κάτι άμεσα σχετικό με τις σπουδές μου. Γιατί έπαψα να έχω φιλοδοξίες και συμβιβάστηκα, παρά τις όποιες ικανότητές μου. Άρα ακόμα κι αν διαφωνώ με το επίμαχο ρητό, δεν θεωρώ "τίμιο" το να ξεχωρίσω τον εαυτό μου απ' τους "υπόλοιπους κακομοίρηδες", μόνο και μόνο επειδή τυγχάνει ν' ακολουθούν διαφορετική φιλοσοφία ζωής. 

Αλλά όπως και να 'χει, γιατί σου φαίνεται πως διαφωνούμε; Έχω γράψει κατά καιρούς σε παρόμοια threads την άποψή μου, ειλικρινά δεν νομίζω πως διαφέρει ιδιαίτερα απ' τη δικιά σου. Μάλλον τα παραδείγματα που χρησιμοποίησα σε μπέρδεψαν και ζητώ συγγνώμη γι' αυτό. Αλλά είπαμε, 22 ώρες έχω να την πέσω σε κρεβάτι.

Με μπερδεύεις γιατί έγραψα ότι δεν πάει σε εσένα αλλά εσύ μου απαντάς προσωπικά σε ένα ένα κομμάτι.

Όπως έγραψα προηγουμένως, ευκαιρία να συνεχίσω την κουβέντα ήθελα. 

Το όλο point μου είναι ότι κάποιες δουλειές (αυτές που είσαι αναλώσιμος) είναι κατά πλειοψηφία για ένα μισθό με λιγοστά περιθώρια για πιο φιλόδοξα πλάνα.

Αυτό ακριβώς κατάλαβα και συμφώνησα. Το παράδειγμα του σερβιτόρου χρησιμοποιήθηκε συνειδητά και για πολύ συγκεκριμένο λόγο. Είναι μια δουλειά η οποία, όσο κι αν δεν συνδυάζεται συνήθως με φιλόδοξα πλάνα, προϋποθέτει κάποιες συγκεκριμένες ικανότητες. 

Ωστόσο τονίζω πως, κάποιος που ενδιαφέρεται να την κάνει και δεν ξέρει δίσκο, μπορεί να εργαστεί τζάμπα μέχρι να μάθει. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο. 

Το πρόβλημα δηλαδή δεν είναι η αμισθί εργασία αυτή καθαυτή, αλλά η σχέση κόπου με κίνητρο και ενδεχόμενο όφελος. Είτε θες να γίνεις μπάρμαν, είτε αστροναύτης, δεν είναι παράλογο το να εργαστείς τζάμπα, εφόσον βέβαια απ' αυτή σου την εργασία θα αποκομίσεις απαραίτητη εμπειρία και δεξιότητες. Αν όμως σου ζητούν να εργαστείς υπό τέτοιες συνθήκες και το μόνο που κάνεις, είναι να βγάζεις φωτοτυπίες και να χτυπάς φραπέ, ε, χέσε μέσα.

Ναι αλλά το ότι υπάρχουν κακοί εργοδότες δε μου λέει κάτι. Δε θα επιλέξω καν την εταιρεία τους. 

Αυτό δυστυχώς, όπως ήδη αναφέρθηκε, για αρκετούς δεν αποτελεί πραγματική επιλογή.

Με συγχωρείς αλλά δε θα απαντήσω εκτενώς για την ώρα, ούτε μια πρόταση δε μπορώ να γράψω σωστά απ' τη νύστα. Επιφυλάσσομαι για απάντηση αύριο. Δες πάντως το post #143 του Pablo_Hasan, είναι εξαιρετικά διαφωτιστικό σχετικά με την κατάσταση στην Ελλάδα σήμερα.  :)

Με την προαναφερθείσα ειδικότητα, εννοώ την ιατρική. 

Ακόμα κι έτσι όμως, ο ειδικευόμενος ιατρός κυνηγάει το δίπλωμά του, κάτι που θα του εξασφαλίσει εργασία στον τομέα του. Η καημένη η λογίστρια όμως, η οποία και πρακτική έκανε κατά τη διάρκεια των σπουδών της και πτυχίο απέκτησε, τι θα κερδίσει φτιάχνοντας καφέ και βγάζοντας φωτοτυπίες; Μόνη της ελπίδα είναι το ενδεχόμενο κανονικής πρόσληψης στο μέλλον από την ίδια επιχείρηση.
Δημοσ.

6000 για γιατρο ειδικευομενο στην Γερμανια ουτε μικτα δεν παιζουν . Καπου στα 2400-2500 καθαρα παιρνουν στην τσεπη (καμια 4400-4500 μικτα πανω κατω) χωρις τα νυχτερινα ,αυτα τα αφησα απεξω γιατι προφανως εξαρταται ποσα θα κανεις και αν θα κανεις

Για τις πρωην ΕΣΣΔ ισχυει οτι πληρωνεις να κανεις ειδικοτητα , δεν ξερω αν υπαρχουν και απειροελαχιστες θεσεις που ειναι σαν να εχεις "υποτροφια" και να μην χρειαζεται να πληρωνεις

Κατα τα αλλα σε μια υγιή αγορα εργασιας η πρακτικη θα ηταν κατι το παρα παρα πολυ χρησιμο ωστε να μαθεις καποια πραγματα και να βγαλεις κανενα χαρτζιλίκι . Σε πολλες χωρες οι φοιτητες κανουν 2-3 καλοκαιρια πρακτικης κατα την διαρκεια των σπουδων τους.Στην Ελλαδα προφανως εκτος καποιων λιγων εταιριών ειναι τροπος να συμπιεσουν το κοστος μισθοδοσιας οσο παει  . Εχω κανει 2 πρακτικες στο εξωτερικο και στις 2 πληρωνόμουν (και μαλιστα καλα) και στις 2 ειδα και εμαθα πραγματα που δεν θα μπορουσα με κανεναν τροπο να τα μαθω/δω στην σχολη ειτε σπιτι μου διαβάζοντας . Η μονη φορα που εκανα κατι που προσεγγιζε σε αγγαρεια (ουτε καν αγγαρεία βεβαια βε βαση τα ελληνικα στανταρτς)  ηταν γιατι το ζητησα εγω ο ιδιος για να κανω κατι το πιο χαλαρο για καμια μερα. Αν ζητουσα τις ιδιες συνθηκες ειτε τον ιδιο μισθο(ειτε εστω αναλογικα τον ιδιο μισθο) στην Ελλαδα λογικα ακομα θα γελουσαν στο interview με το θρασος μου... 

Δημοσ.

Τι είναι τα tips? Εννοείς μπουρμπουάρ και τέτοια? Αυτά έχω την αίσθηση οτι απλά δεν υπάρχουνε πλέον και δεν κάθεται σχεδόν κανείς να δώσει....

Απλά αφήνουν λίγα ψιλά στο τραπέζι, 0,5-2 ευρώ. Αυτά συνήθως πάνε σ'ενα κουτί και μοιράζονται στους σερβιτόρους, δεν τα παίρνει μόνο αυτός που έκανε την εξυπηρέτηση. Αν το μαγαζί είναι αρκετά μεγάλο, τότε μπορεί και να ανεβάζουν τον χαμηλό μησθό σε αξιοπρεπή επίπεδα.

Δημοσ.

Απλά αφήνουν λίγα ψιλά στο τραπέζι, 0,5-2 ευρώ. Αυτά συνήθως πάνε σ'ενα κουτί και μοιράζονται στους σερβιτόρους, δεν τα παίρνει μόνο αυτός που έκανε την εξυπηρέτηση. Αν το μαγαζί είναι αρκετά μεγάλο, τότε μπορεί και να ανεβάζουν τον χαμηλό μησθό σε αξιοπρεπή επίπεδα.

Απ τα πιο ακυρα συστηματα...

Δημοσ.

Ειδικα οταν τα μοιραζονται και με μπουφετζιδες. Εχω δει να δινουν 10 ευρα σε σερβιτορες και μετα παραπονιοταν οτι θα το μοιραστει με ολους. λολ

• Like 1
Δημοσ.

Για μένα είναι σωστό να μοιράζονται σε όλους τα τιπς

Δινεις ενα τιπ, αν ο σερβιτορος ειναι ευπρεπης, θα ειναι απικο για σενα κλπ. Αντιθετα δεν δινεις τιπ, αν ο σερβιτορος ειναι μεσα στη μουρμουρα, εμφανιζεται μετα απο μιση ωρα κλπ. Αρα το τιπ το δινεις για τη συμπεριφορα του σερβιτορου που σε εξυπηρετησε. Οι αλλοι δεν εχουν λογο στο συγκεκριμενο κομματι. 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...