zio10 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2014 Για να είμαστε και εντός θέματος, εθελοντική εργασία με tips!
forgotten Δημοσ. 25 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουνίου 2014 το θεμα το ξεκινησα αλλιως και στη πορεια βλεπω οτι παρα πολλοι θεωρουν την δωρεαν εργασια για τυχον αποκτηση πειρας ως φυσιολογικη ,θα θελα σε ολους αυτους να επισημανω να καθισουν να διαβασουν τί προνοει ο νομος και μετα να αναλογιστουν τους λογους που φτασαμε απο μονοι μας να καταργουμε οτι κερδηθηκε με μοχθο... το περιστατικο που εγινε δεν ηταν μεμονωμενο ,ειναι ομως λυπητερο οτι αντι να καταγγελονται τετοιες εκμεταλευσεις ενθαρυνονται. προσωπικα στο επομενο περιστατικο θα προχωρησω σε ενυπογραφη καταγγελια ,απο προσωπικη μου εμπειρια ως ατομο με 0 πειρα στο τομεα οπου καταρτιζομαι επι πληρωμη και δωρεαν εκπαιδευση(δευτερο πτυχιο πληρωμενο ) θεωρω οτι οι εταιριες που προσφερουν αυτο δεν προκειται να παραδωσουν εμπειρια ουτε τπτ παρα μονο το μεγαλυτερο δυνατο αποτελεσμα με μηδενικο κοστος 2
savvas1340 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2014 και στον μεσαιωνα αν δεν ησουν ευγενης θα σουν δουλοπαροικος και με προσδοκιμο χρονο ζωης τα 35ετη ,παμε μπρος οχι πισω , το να φιλοσοφας βοηθα και στην ανεξελιξη αν δεν στοχαζεσαι τοτε δεν εξελισεσαι ,δυστυχως απο οτι φαινεται το μονο που θα μας πεις σε λιγο οτι θα ναι καλυτερα να μαστε δουλοι για να προοδευσει το συστημα ... Μα δεν το λέω εγώ, αλλά το ίδιο το σύστημα κι απ ότι φαίνεται δεν υπαρχει πρόβλημα απο μια σημαντική μερίδα της κοινωνίας.Εσυ τώρα τι θες δηλαδή, να εμποδίσεις την βούληση των ελευθερων καταναλωτών;Αυτα περί μεσαίωνα είναι πεπαλαιωμένες αντιλήψεις.Αυριο μεθαυριο, η κανονικότητα της αγοράς εργασίας μπορεί να θεσμίζεται σύμφωνα με τις σεξουαλικές ορέξεις του εργοδότη:ένας σεξουαλικά ικανοποιημένος εργοδότης,αποδίδει καλύτερα,ανεβάζει την αξία των μετοχών του,δημιουργεί περισσοτερες θέσεις εργασίας ,φέρνει την αναπτυξη.
Επισκέπτης Δημοσ. 25 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2014 Μα δεν το λέω εγώ, αλλά το ίδιο το σύστημα κι απ ότι φαίνεται δεν υπαρχει πρόβλημα απο μια σημαντική μερίδα της κοινωνίας.Εσυ τώρα τι θες δηλαδή, να εμποδίσεις την βούληση των ελευθερων καταναλωτών;Αυτα περί μεσαίωνα είναι πεπαλαιωμένες αντιλήψεις.Αυριο μεθαυριο, η κανονικότητα της αγοράς εργασίας μπορεί να θεσμίζεται σύμφωνα με τις σεξουαλικές ορέξεις του εργοδότη:ένας σεξουαλικά ικανοποιημένος εργοδότης,αποδίδει καλύτερα,ανεβάζει την αξία των μετοχών του,δημιουργεί περισσοτερες θέσεις εργασίας ,φέρνει την αναπτυξη. Το παράδοξο είναι ότι στην καπιταλιστική Αγγλία, αυτά απαγορεύονται δια ροπάλου
ghostman13 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2014 Καλό θα είναι αρκετοί να πέσουν από τα συννεφάκια που κάθονται και να δούν την πραγματικότητα χωρίς συναισθηματισμούς. Ακούμε για δωρεάν εργασία ή ακόμη και να πληρώνεις για να εργαστείς και πέφτουμε από τα σύννεφα. Ναι και σε εμένα αν μου τα έλεγαν πρίν χρόνια θα έπεφτα από τα δικά μου σύννεφα. Λέω λοιπόν τα εξής: Ναί, στο εξωτερικό είναι πολύ διαδεδομένο τόσο η πρακτική άσκηση όσο και μετά το πέρας των σπουδών κάποιου ο τελειόφοιτος να εργάζεται δωρεάν σε εταιρείες στις οποίες αποκτάει εμπειρία στο αντίκειμενο σπουδών, υπογράφει σύμβαση και κανονίζεται από πρίν το ωράριο και ο χρόνος απασχόλησης. Ναί, στο εξωτερικό υπάρχουν περιπτώσεις σε ορισμένα επαγγέλματα στα οποία πληρώνεις κιόλας για να εργαστείς και να αποκτήσεις εμπειρία σε ένα αντικείμενο. Το πρόβλημά μας εδώ στην Ελλάδα δεν είναι ούτε η τζάμπα εργασία ούτε αν θα πληρώσεις να εργαστείς, αλλά οτι οι ελληναράδες εργοδότες χρησιμοποίησαν τον θεσμό της πρακτικής άσκησης για να κάνουν ένα σωρό λαμογιές, να μην πληρώνουν τα νόμιμα χρήματα στον φοιτητή που προέρχονται από τον ΟΑΕΔ και τα δίνει ο ΟΑΕΔ στον εργοδότη για να τα δώσει μετά ο εργοδότης στον φοιτητή, άλλοι ούτε που βάζουν τον φοιτητή να ασχοληθεί με το αντικείμενό του και κάνουν ένα σωρό άσχετες εργασίες. Άλλο φαινόμενο στην δωρεάν εργασία μετά το πτυχίο είναι που ζητάνε από κάποιον να εργαστεί για κάποιο διάστημα δωρεάν αλλά δεν καθορίζουν από πρίν ποιό θα είναι αυτό το διάστημα και ούτε υπάρχει κάποια σύμβαση να υπογράφουν. Όχι φίλε εργοδότη εγώ δεν μπορώ να είμαι στην εταιρεία σου για αόριστο χρονικό διάστημα και να μην μου λές αν σου κάνω ή όχι, απλά με κρατάς δωρεάν και αν τα πάρω κάποια στιγμή μου λές σήκω φύγε και δεν έχω ούτε χαρτί προϋπηρεσίας μετά, να χάσω τόσο χρόνο απ' την ζωή μου για το τίποτα δηλαδή. Αφήστε κιόλας που κανονικά τα χαρτιά εμπειρίας από εργοδότες δεν τα δέχονται μερικές εταιρείες, σου λένε δείξε μας βεβαίωση ενσήμων από ΙΚΑ, αν δεν έχεις τον ήπιες.... Και για να το προχωρήσω ακόμα παραπέρα. Εργασία επί πληρωμή, μάλιστα. Υπάρχουν λίγες περιπτώσεις που το κάνουν και αυτό. Όποιος θέλει να πάει, όποιος μένει με τους γονείς του και συντηρείται με τα λεφτά τους ας πάει. Έτσι όπως έχει γίνει η κατάσταση στην Ελλάδα όμως σε λίγο θα πρέπει να πληρώσεις εργοδότη για να κάνεις άσχετες δουλειές πέρα από το αντικείμενο σπουδών, οπότε και να πληρώσεις για να εργαστείς από κάποια στιγμή και μετά θα είναι πάλι χαμένος κόπος. Η ουσία δεν είναι η αδικία της τζάμπα εργασίας ή της εργασίας επί πληρωμή σε εργοδότη. Η ουσία είναι η λαμογιά του Έλληνα, η ουσία είναι οτι έχουμε ξεπέσει τόσο πολύ πλέον που ακόμα και αυτά να κάνεις, θα υπάρχει full εκμετάλλευση και δεν σου εξασφαλίζουν είτε οτι θα αποκτήσεις την πολυπόθητη εμπειρία είτε οτι αν αποκτήσεις 6-7 μήνες ας πούμε εμπειρίας με τους παραπάνω τρόπους θα σε προσλάβουν σε άλλη εργασία αν ψάξεις μετά. Το πιθανότερο είναι οτι έχασες τον χρόνο σου και τα λεφτά σου άσκοπα. Δεν πειράζει όμως, καλά να πάθουμε. Γιατί όταν η νεολαία έπρεπε να βγεί στους δρόμους για να διεκδικήσει αυτά που πάνε να χαθούν με μόχθο δεκαετιών και αιώνων, αυτά που πάνε να καταργήσουν ορισμένοι χαρτογιακάδες χωρίς ένσημα από τα γραφεία τους, η νεολαία βρισκόταν στην καφετέρια στην παραλία και στο facebook. Μα δεν το λέω εγώ, αλλά το ίδιο το σύστημα κι απ ότι φαίνεται δεν υπαρχει πρόβλημα απο μια σημαντική μερίδα της κοινωνίας.Εσυ τώρα τι θες δηλαδή, να εμποδίσεις την βούληση των ελευθερων καταναλωτών;Αυτα περί μεσαίωνα είναι πεπαλαιωμένες αντιλήψεις.Αυριο μεθαυριο, η κανονικότητα της αγοράς εργασίας μπορεί να θεσμίζεται σύμφωνα με τις σεξουαλικές ορέξεις του εργοδότη:ένας σεξουαλικά ικανοποιημένος εργοδότης,αποδίδει καλύτερα,ανεβάζει την αξία των μετοχών του,δημιουργεί περισσοτερες θέσεις εργασίας ,φέρνει την αναπτυξη. Δηλαδή τι μας λές τώρα οτι θα πρέπει ο εργοδότης να την πέφτει στις εργαζόμενες και αυτό να το επικροτεί το σύστημα επειδή αυξάνει τα κέρδη; Όποιος θέλει να γίνουν αυτά είναι τραγικός. Ή μάλλον μας τρολλάρει ψηλό γαζί.
Dakonblackblade Δημοσ. 25 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2014 Γιατί για τον Έλληνα είναι προτιμότερο να μαζεύει χαρτιά, ECDL και τα ρέστα και να πληρώνει (μεταπτυχιακό) από το να κάνει πρακτική στον τομέα που θέλει δωρεάν. Και να έχει μεγαλύτερα πιθανότητα να διεκδικήσει και την θέση. Και όχι μόνο δε δικαιούται να έχει την επιλογή, πρέπει το κράτος-πατερούλης, να σε καταστήσει ΚΑΙ παράνομο.
bluesattack Δημοσ. 25 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2014 Δεν είναι πιο δίκαιο να αποφασίσει δημοκρατικά το κάθε μαγαζί ξεχωριστά; Nαι.Να το αποφασισουν οι εργαζομενοι θα ηταν πιο δημοκρατικο.Οι εργαζομενοι, οχι το μαγαζι. Και όχι μόνο δε δικαιούται να έχει την επιλογή, πρέπει το κράτος-πατερούλης, να σε καταστήσει ΚΑΙ παράνομο. Ναι να εχει την επιλογη να δουλεψει με λεφτα η τζαμπα.Και γιατι να μην εχει την επιλογη να δουλεψει με ενσημα η χωρις ? Με ασφαλεις εργασιακες συνηθηκες η χωρις ? Να αποφασισει με τον τροπο της η αγορα, μην το παρακανουμε με την σιοβιετια... Για να είμαστε και εντός θέματος, εθελοντική εργασία με tips! Μη δινεις ιδεες.Μερικοι σιγουρα θα θελανε αντι μισθο να ζει ο εργαζομενος μονο απο τα τιπς.Αν ειναι αρκετα ανταγωνιστικος θα υπερτερησει εναντι των υπολοιπων και θα τα καταφερει, ετσι δεν ειναι ?
Dakonblackblade Δημοσ. 25 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2014 Ενώ τώρα δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Ευτυχώς που έχουμε τους νόμους. Κάτσε να πάρω κανένα λαθρομετανάστη ή κορόιδο που κάνει υπερωρίες να τον ενημερώσω
bluesattack Δημοσ. 25 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2014 Ενώ τώρα δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Ευτυχώς που έχουμε τους νόμους. Και αφου σε πολλες περιπτωσεις δεν εφαρμοζονται γιατι να μην τους καταργησουμε ε ? Θα τους βολευε μερικους ε ?
zio10 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2014 Nαι.Να το αποφασισουν οι εργαζομενοι θα ηταν πιο δημοκρατικο.Οι εργαζομενοι, οχι το μαγαζι. Ναι να εχει την επιλογη να δουλεψει με λεφτα η τζαμπα.Και γιατι να μην εχει την επιλογη να δουλεψει με ενσημα η χωρις ? Με ασφαλεις εργασιακες συνηθηκες η χωρις ? Να αποφασισει με τον τροπο της η αγορα, μην το παρακανουμε με την σιοβιετια... Μη δινεις ιδεες.Μερικοι σιγουρα θα θελανε αντι μισθο να ζει ο εργαζομενος μονο απο τα τιπς.Αν ειναι αρκετα ανταγωνιστικος θα υπερτερησει εναντι των υπολοιπων και θα τα καταφερει, ετσι δεν ειναι ? Ήδη υπάρχουν αρκετοί που δουλεύουν χωρίς μισθό, μόνο με ποσοστά επί των πωλήσεων και tips! (πωλητές, σερβιτόροι, κάποια πόστα σε ξενοδοχεία κλπ)
bluesattack Δημοσ. 25 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2014 Ήδη υπάρχουν αρκετοί που δουλεύουν χωρίς μισθό, μόνο με ποσοστά επί των πωλήσεων και tips! (πωλητές, σερβιτόροι, κάποια πόστα σε ξενοδοχεία κλπ) Τα ποσοστα επι των πωλησεων ειναι αλλη φαση, εκει ουσιαστικα εισαι συναιτερος
Dakonblackblade Δημοσ. 25 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2014 Ε ναι ρε, μαζί τα φτιάχνουνε και παίρνουν και τα ίδια ποσοστά. Συναιτεράκια. Και ποιος μιλάει για κατάργηση? Για θέσπιση νέων νόμων μιλάμε. Το είπαμε και το ξαναλέμε. ¨Οταν η νομοθεσία αναιρείται από την αγορά, τότε πρέπει η νομοθεσία να εκμοντερνιστεί. 1
bluesattack Δημοσ. 25 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2014 Και ποιος μιλάει για κατάργηση? Για θέσπιση νέων νόμων μιλάμε. Το είπαμε και το ξαναλέμε. ¨Οταν η νομοθεσία αναιρείται από την αγορά, τότε πρέπει η νομοθεσία να εκμοντερνιστεί. Να τα μας και τα νεοφιλελευθερα. Να γινει μοδερνα η εργατικη νομοθεσια, να εκσυχρονιστει,και γιατι οχι να δουλευουμε απο ηλιο σε ηλιο , αμισθι. Να γινει ευελικτη ρε παιδι μου.Βρηκε ο εργοδοτης σκλαβο που να θελει να δουλερυει τζαμπα ? Οι αλλοι γιατι να ανακατευονται ? Κουμαντο θα του κανουν ?
Dakonblackblade Δημοσ. 25 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2014 Από το ένα άκρο στο άλλο δε γίνεται κουβέντα. Ας θεσπίσουμε ένα νόμο που να δουλεύουν όλοι 6άωρο. Οι 8 είναι πολλές. Και μισθό 2000 κατώτερο για τον καθένα. Γιατί να μη δουλέψει? Απορώ γιατί δεν έχει ψηφιστεί κάτι τέτοιο. Τι κάνουν οι συνδικαλισταράδες? Τζάμπα τα τρώνε? Το παιχνιδάκι με τις βλακείες το ξέρω και εγώ.
bluesattack Δημοσ. 25 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2014 Ωραια.Πες ενα νομο που θα ηθελες να διαφοροποιηθει.Εναν εργατικο νομο αναχρονιστικο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα