Star_Light Δημοσ. 26 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2014 Ρε παιδιά συγκρατηθείτε λίγο, ας μην καταλήξει κι αυτό το thread σε μάχη "Δ.Υ vs Ι.Υ". @Dakonblackblade: Το να λειτουργούν οι επιχειρήσεις (είτε πρόκειται περί καταστημάτων, είτε περί εταιρειών παροχής υπηρεσιών) και τα Σαββατοκύριακα, είναι καλό, οκ. Έτσι, θεωρητικά, και η αγορά θα κινείται περισσότερο, ενώ οι επιχειρήσεις παίζει να προχωρήσουν σε προσλήψεις επιπλέον προσωπικού για να καλύψουν το ωράριο, συνεπώς ενδέχεται να μειωθούν και τα ποσοστά της ανεργίας. Ωστόσο, όπως άλλωστε λες κι εσύ, χρειάζεται πρώτα να θεσπιστούν οι απαραίτητοι νόμοι για την προστασία των εργαζομένων, αλλά κυρίως, να διασφαλιστεί η εφαρμογή αυτών. Χρειάζεται έλεγχος και ξανά μανά έλεγχος. Γιατί αλλιώς, κανείς δε μπορεί να μας εγγυηθεί ότι οι επιπλέον ώρες δε θα καλυφθούν από απλήρωτες/μαύρες υπερωρίες του προσωπικού για παράδειγμα. Αλλά εδώ που τα λέμε, αν υπήρχε αυτός ο περιβόητος έλεγχος, ούτε θα μιλάγαμε σήμερα για ρουφιάνους εργοδότες, ούτε για μαύρη εργασία, ούτε για χασούρα του κράτους από φοροδιαφυγή, απλήρωτες εισφορές κ.λ.π. Όσο για το άλλο που λέτε με τις δημόσιες υπηρεσίες, γουστάρω κι εγώ τρελά να δουλεύουν και απόγευμα. Καταλαβαίνετε όμως ότι κάτι τέτοιο προϋποθέτει την πρόσληψη επιπλέον Δ.Υ., ναι; O άλλος εβαζε να δουλευουν 8ωρο ρε φιλε και τους δηλωνε για 4ωρο και θα ερθει τωρα αυτος να μου πει για το δημοσιο. Το δημοσιο ειναι ο καλυτερος εργοδοτης και τα λεφτα παντα στην ώρα τους.
george_gr1 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2014 Πήγε γνωστή μου σε μαγαζί με παπούτσια για δουλειά μέσω ενός προγράμματος όπου την πλήρωνε το κράτος για ενίσχυση των ιδιωτικών επιχειρήσεων. άρχισαν τα όργανα με τις τυρόπιτας και τους καφέδες και έφτασε σε σημείο η εργοδότης να της πει να της κάνει μασάζ. ΟΌλα αυτά διότι όταν δεν σε πληρώνει δεν σε βλέπει σαν εργαζόμενο, αλλά σαν υπηρέτη και για να το πω πιο κομψά σαν ΜΟΥΛΟ
CROM271 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2014 Ο καθένας ανάλογα τη δουλειά του, δουλεύει και τις ανάλογες μέρες/ώρες. Σε εμάς έχει αποφασιστεί να δουλέυουμε 5ημερο / 37ώρες την εβδομάδα και δεν δέχομαι κανένας επειδή έχει κόμπλεξ να μου επιβάλει να δουλέυω περισσότερο. Αν έχεις παράπονα με αυτό, πες τα στην Ο.Τ.Ο.Ε. στην επόμενη κλαδική να μας το αλλάξει. Μα και εγω δεν εχω παραπονονο απο τους ΔΥ. Απο το μπουρδελο το κρατος εχω που τους συντηρει. Όσο για το άλλο που λέτε με τις δημόσιες υπηρεσίες, γουστάρω κι εγώ τρελά να δουλεύουν και απόγευμα. Καταλαβαίνετε όμως ότι κάτι τέτοιο προϋποθέτει την πρόσληψη επιπλέον Δ.Υ., ναι; Απο που και ως που προυποθετει την προσληψη επιπλεον ΔΥ. Δεν φτανουν τα 5 ατομα που κανουν την δουλεια ενος? O άλλος εβαζε να δουλευουν 8ωρο ρε φιλε και τους δηλωνε για 4ωρο και θα ερθει τωρα αυτος να μου πει για το δημοσιο. Το δημοσιο ειναι ο καλυτερος εργοδοτης και τα λεφτα παντα στην ώρα τους. Χαχαχα. Ο καλυτερος εργοδοτης το δημοσιο. Για αυτο χρεωκοπησε.... Γινε και εσυ εργοδοτης προσελαβε 10 ατομα ενω χρειαζεσαι 3, δωστους 3 χιλιαρικα ενω η δουλεια τους αξιζει 700 και θα σε λενε ολοι οι υπαλληλοι τον καλυτερο εργοδοτη. Μονο που το κρατος δεν ειναι απλος εργοδοτης και τις μ@λ@κιες του τις πληρωνουμε ολοι...
bluesattack Δημοσ. 26 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2014 Βασικα ειμαι υπερ της ισοτητας των πολιτων και οχι υπερ ευνοημενων ομαδων εις βαρος των υπολοιπων. Βασικα μαλλον εισαι ελευθερος επαγγελματιας και την βρισκεις να δουλευεις σαββατα . Τα εμπορικα μαγαζια δουλευουν δευτερα τεταρτη απογευμα ? Οχι.Οι εταιρειες ομως , των ''βολεμενων'' εργαζομενων δουλευουν οκταωρο κανονικα.
Star_Light Δημοσ. 26 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2014 Το κακο ειναι οτι κάποιοι δεν τις πληρώνουν καν γιατι κρυβουν εισοδηματα , ξεπλένουν λιγο μαυρο χρημα , απασχολουν και κάποιον 8 ωρες ενω τον δηλωνουν για 4 αλλες φορες δεν τον δηλωνουν καθολου για αυτο ρε φιλε πριν παρεις το μέρος κάποιου κάτσε και δες τι ακριβως προσφερει αυτος στο κρατος. 1
bluesattack Δημοσ. 26 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2014 Εμπορικα καταστηματα, σουπερ μαρκετ, ξενοδοχεια, γιατροι, δικηγοροι, λογιστες, κρεοπωλες, τουριστικα γραφεια και σχεδον ολες οι επιχειρησεις για να μην πολυλογω. Ολοι ειναι ανοιχτοι και το Σαββατο και οι υπαλληλοι δουλευουν 6 μερες. Τα παντα το Σαββατο ειναι ανοιχτα. Μονο ο ΔΥ ριχνει υπνο.... Ξερεις πολλους ιδιωτες γιατρους που να δουλευουν Σαββατο ? Αληθεια ? Ξερεις πολλλους δικηγορους και λογιστες που να δουλευουν Σαββατο ? Ποσες φορες εχεις παει η σου εχουν κλεισει ραντεβου Σαββατο απογευμα ? Η πρωι.Δουλευομαστε ?
N3k21 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2014 Απο που και ως που προυποθετει την προσληψη επιπλεον ΔΥ. Δεν φτανουν τα 5 ατομα που κανουν την δουλεια ενος? Κάτσε ρε συ: Έστω υπηρεσία που χρειάζεται συνολικά 5 εργαζομένους. Για να δουλέψει και απόγευμα, χρειάζονται δύο βάρδιες. Η πρώτη από 7.00 μέχρι 15.00, η δεύτερη από 15.00 έως 22.30 ξέρω 'γω. Ή έστω, πες ότι η δεύτερη βάρδια είναι 4ωρη, μέχρι τις 19.00. Εκτός αν βάλουμε τους πρώτους 5 να δουλεύουν 15 ώρες, δε βλέπω πως μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο χωρίς επιπλέον προσλήψεις.
CROM271 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2014 Βασικα μαλλον εισαι ελευθερος επαγγελματιας και την βρισκεις να δουλευεις σαββατα . Τα εμπορικα μαγαζια δουλευουν δευτερα τεταρτη απογευμα ? Οχι.Οι εταιρειες ομως , των ''βολεμενων'' εργαζομενων δουλευουν οκταωρο κανονικα. Μμμμ, για το δημοσιο μιλαω αδερφε.... Κάτσε ρε συ: Έστω υπηρεσία που χρειάζεται συνολικά 5 εργαζομένους. Για να δουλέψει και απόγευμα, χρειάζονται δύο βάρδιες. Η πρώτη από 7.00 μέχρι 15.00, η δεύτερη από 15.00 έως 22.30 ξέρω 'γω. Ή έστω, πες ότι η δεύτερη βάρδια είναι 4ωρη, μέχρι τις 19.00. Εκτός αν βάλουμε τους πρώτους 5 να δουλεύουν 15 ώρες, δε βλέπω πως μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο χωρίς επιπλέον προσλήψεις. Εστω η υπηρεσια χρειαζεται 5 εργαζομενους. Στην υπηρεσια ομως ''δουλευουν'' (ή μας δουλευουν για την ακριβεια...) 15 ατομα. Βρε και 24ωρο βγαινει ανετα.... 1
bluesattack Δημοσ. 26 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2014 Μμμμ, για το δημοσιο μιλαω αδερφε.... Δηλαδη το προβλημα σου ειναι αν θα πρεπει η οχι να δουλευει η εφορια σαββατο απογευμα ?
CROM271 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2014 Δηλαδη το προβλημα σου ειναι αν θα πρεπει η οχι να δουλευει η εφορια σαββατο απογευμα ? Και με πρωι μονο βολευομαι....
bluesattack Δημοσ. 26 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2014 Εγω θα προτιμουσα να μην πηγαινω καν και να κανω ολα μεσω ιντερνετ.Λοιπον ?
CROM271 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2014 Και αυτο καλο ειναι. Αρκει βεβαια να παρει τον μπουλο το πλεοναζων προσωπικο και να μην τους πλερωνουμε τζαμπα....
bluesattack Δημοσ. 26 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2014 Και αυτο καλο ειναι. Αρκει βεβαια να παρουν τον μπουλο οσοι δουλευουν εκει και να μην τους πλερωνουμε τζαμπα.... Ναι τωρα ενταξει.Εγιναν ολοι φιλελουδια .Τι νομιζει οτι ισχυει οξω ? Ειναι οι μπαρμπαμητσοι η ''ραχοκοκκαλια'' της οικονομιας (οπως μας ζαλιζουν εδω ) η γινονται ολοι ελευθεροι επαγγελματιες για να μην εχουν αφεντικο ? Οσο για τους Δ.Υ βασικα σκασιλα μου.Φυσικα και ηταν τοσα χρονια απο τους πιο προνομιουχους.Καρφι δεν μου καιγεται για αυτους.
CROM271 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2014 Ηταν οι πιο προνομιουχοι και μια απο τις βασικες αιτιες που φτασαμε εδω. Και εξακολουθουν να ειναι οι πιο προνομιουχοι. Ας χρεωκοπησε ο ''εργοδοτης'' τους. Τα βαρη τα πηραν αλλοι...
bluesattack Δημοσ. 26 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2014 Ενω οι ελευθεροι επαγγελματιες πληρωναν ολοι τα φορολογικα τους βαρη, δεν φοροδιαφευγανε ,ηταν συνεπεις και βοηθαγαν την οικονομια με την ''καταναλωση''. Ασε κατι μπαρμπαμητσους πρωταθλητες στην (φοροδιαφυγη επισης ) μαυρη εργασια επειδη ''δεν βγαινουν''. Την ειδαν και καινοτομοι μερικοι, startupηδες μη χεσω
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα