The_Judas Δημοσ. 22 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2014 Με αυτό τον τρόπο δεν αδικείται μόνο ο εθελοντής υπάλληλος αλλά και ο επιχειρηματίας που δουλεύει νομότυπα. Αν ο ένας έχει επιχείρηση με 3 άτομα που μπορεί να συντηρήσει (με ασφάλιση ΙΚΑ) και ο απέναντι ανταγωνιστής έχει 6 εθελοντές, δεν θα παρέχει καλύτερες υπηρεσίες με λιγότερο κόστος; Δημιουργείται αθέμιτος ανταγωνισμός και εξευτελίζεται η έννοια της εργασίας. Αυτό δεν είναι ούτε καν καπιταλισμός. 4
forgotten Δημοσ. 22 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουνίου 2014 Μου φαίνεται λογικό αν θέλεις να μάθεις μια δουλειά και να αποκτήσεις πείρα σε έναν τομέα να ζητήσεις να εργαστείς κάπου έστω και αμισθί για ένα χρονικό διάστημα. Υποτίθεται ότι είναι για το καλό σου. θεωρω το πιο πανω σχολιο ως ακρος αστειο αφου ο κατωτατος δινεται συμφωνα με τους νομους στο προσωπικο χωριις πειρα και ειδικευση ,το αμισθι σημαινει κερδοςς χωρις κοστος ,απο την στιγμη που παραγεις εργο πρεπει να αμοιβεσαι ,το αμισθι για μενα ειναι το λιγοτερο αστειο,οταν ξεκινησα να δουλευω επαιρνα ανιδικευτος τοτε γυρω στα 600 ευρω ,μετα εφτασα τα 1200 και τωρα 800 με την διαφορα οτι τωρα μου πληρωνεται το δευτερο πτυχιο ,και ερωτω αν ξεκινας απο 0 μισθο που θα πας στο 500 καποτε και εαν? 1
tehAllantin Δημοσ. 22 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2014 παλιά για να μάθεις την τέχνη δεν πήγαινες "Τσιράκι";;;
forgotten Δημοσ. 22 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουνίου 2014 παλιά για να μάθεις την τέχνη δεν πήγαινες "Τσιράκι";;; αν ειναι να παμε στο 1800 αστο...
Sova Δημοσ. 22 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2014 θεωρω το πιο πανω σχολιο ως ακρος αστειο αφου ο κατωτατος δινεται συμφωνα με τους νομους στο προσωπικο χωριις πειρα και ειδικευση ,το αμισθι σημαινει κερδοςς χωρις κοστος ,απο την στιγμη που παραγεις εργο πρεπει να αμοιβεσαι ,το αμισθι για μενα ειναι το λιγοτερο αστειο,οταν ξεκινησα να δουλευω επαιρνα ανιδικευτος τοτε γυρω στα 600 ευρω ,μετα εφτασα τα 1200 και τωρα 800 με την διαφορα οτι τωρα μου πληρωνεται το δευτερο πτυχιο ,και ερωτω αν ξεκινας απο 0 μισθο που θα πας στο 500 καποτε και εαν? Δεν ξέρω τι λέει ο νόμος και τι όχι, προσωπικά όμως θα το έκανα. Άνετα. Θεωρώ ότι όταν είσαι καταρτισμένος, τότε μόνο μπορείς να διεκδικήσεις αυτό που σου αξίζει. Άσε που αν είσαι καλός μπορεί και να σε προλάβουν μετά την πρακτική σου.
Pablo_Hasan Δημοσ. 22 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2014 κάντο πρώτα και αν πάρεις καμια σοβαρή καταρτιση, εκτος απο το πως δουλευει το φωτοτυπικο πες μας 1
forgotten Δημοσ. 22 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουνίου 2014 Δεν ξέρω τι λέει ο νόμος και τι όχι, προσωπικά όμως θα το έκανα. Άνετα. Θεωρώ ότι όταν είσαι καταρτισμένος, τότε μόνο μπορείς να διεκδικήσεις αυτό που σου αξίζει. Άσε που αν είσαι καλός μπορεί και να σε προλάβουν μετά την πρακτική σου. o νομος υπαρχει για να θετει ενα οριο στις ορεξεις των εργοδοτων ,αυτο που σου αξιζει ειναι καταρχας το δικαιωμα στην επ αμοιβη εργασια για την αποκτηση πειρας ,με αυτη την λογικη η εταιρια που με εκπαιδευει και ειναι σε πολυ διαφορετικο τομεα απο τον τομεα που εγω τελειωσα σπουδες δεν θα πρεπε να με πληρωνει και ουτε να ξοδευει λεφτα πανω μου για καταρτιση ...
panos2171 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2014 Δεν ξέρω τι λέει ο νόμος και τι όχι, προσωπικά όμως θα το έκανα. Άνετα. Θεωρώ ότι όταν είσαι καταρτισμένος, τότε μόνο μπορείς να διεκδικήσεις αυτό που σου αξίζει. Άσε που αν είσαι καλός μπορεί και να σε προλάβουν μετά την πρακτική σου. Κάντο αυτή την περίοδο που διανίουμε και θα δεις ότι θα καταφέρεις μια τρύπα στο νερό. Θα σε εκμεταλλευτούν μέχρι βλακείας και μετά θα σε σουτάρουν. 2
Anorymous Δημοσ. 22 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2014 Σαν ανεργος εδω και πολυ καιρο θα πηγαινα αλλα φυσικα σε γνωστες εταιριες πχ στον τομεα μου siemens ή kleemann αλλα τωρα να πας σε μαγαζακια που δεν σου προσφερουν τιποτα εκτος απο χαμαλικι ειναι κοροιδια.
Sova Δημοσ. 22 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2014 Δεν έχουν όλοι τους ίδιους στόχους, ούτε τις ίδιες ικανότητες. Αν προορίζεις τον εαυτό σου για κάτι απλό ή αν το μόνο που σε νοιάζει είναι απλά να βρεις μια δουλειά για να καλύψεις κάποιες βασικές σου ανάγκες, ειδικά αν έχεις κι εξαρτώμενα, συμβιβάζεσαι με τον κατώτατο μισθό. Για άλλους η πρακτική μπορεί και να ανοίγει δρόμους. Μην είστε τόσο απαισιόδοξοι. 1
Silverage Δημοσ. 22 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2014 Ναι, οι 6 μήνες πρακτική που θα κουβαλάς πράγματα σε αποθήκες είναι που θα σου ανοίξουν τους δρόμους.
forgotten Δημοσ. 22 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουνίου 2014 Δεν έχουν όλοι τους ίδιους στόχους, ούτε τις ίδιες ικανότητες. Αν προορίζεις τον εαυτό σου για κάτι απλό ή αν το μόνο που σε νοιάζει είναι απλά να βρεις μια δουλειά για να καλύψεις κάποιες βασικές σου ανάγκες, ειδικά αν έχεις κι εξαρτώμενα, συμβιβάζεσαι με τον κατώτατο μισθό. Για άλλους η πρακτική μπορεί και να ανοίγει δρόμους. Μην είστε τόσο απαισιόδοξοι. αναιρεις τα λεγομενα σου ο ιδιος απο την στιγμη που περνεις τον κατωτατο εισαι ανιδικευτο προσωπικο,με την εμπειρα της εργασιας αποκτας πλεον ειδικευση και εμπειρια και ενδεχομενως και καλυτερο μισθο... Σαν ανεργος εδω και πολυ καιρο θα πηγαινα αλλα φυσικα σε γνωστες εταιριες πχ στον τομεα μου siemens ή kleemann αλλα τωρα να πας σε μαγαζακια που δεν σου προσφερουν τιποτα εκτος απο χαμαλικι ειναι κοροιδια. πριν βρεθω στη θεση που μαι ημουν ανεργος 9 μηνες ,δουλειες για να δουλεψω ειχα αλλα ηθελαν σκλαβους ,και γιια να σε προλαβω το ανεργειακο ειναι 6 μηνες απλα παντα εκαννα τα κουμαντα μου για τετοιες περιπτωσεις .οι σοβαρες εταιριες που λες σε καμια περιπτωση δεν θα θελαν προσωπικο δωρεαν ,να το θεσω αλλιως ,αν ημουν σοβαρος επιχειρηματιας δεν θα περνα ποτε καποιον που θα ρθει να μου πει να δουλεψω δωρεαν γιατι σημαινει οτι το ατομο δεν εχει α) αυτοεκτιμηση και διεκδικητικοτητα και β) δεν θα θελα προσωπικο που δεν εχει καποιιο οραμα για τον εαυτο του και θεωρει οτι η οποια του εργασια δεν αξιζει αμοιβη...
Sova Δημοσ. 22 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2014 Δεν αναιρώ κάτι. Δε δέχομαι να δουλέψω για κατώτατο. Δεν δέχομαι.- Προτιμώ να κάνω 5-6 μήνες πρακτική για να μάθω αυτό που θέλω κι από εκεί και πέρα αποφασίζω το πώς θα κινηθώ. Αν δεν υπάρχει κενή θέση εργασίας και παρ'όλα αυτά δέχονται να μπω στην ομάδα τους, είμαι ευγνώμων. Θα κερδίσουν από εμένα, αλλά κερδίζω κι εγώ. Αν ο Α και ο Β πιστεύει ότι αυτό είναι μάταιο - γνώμη του.
forgotten Δημοσ. 22 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουνίου 2014 Δεν αναιρώ κάτι. Δε δέχομαι να δουλέψω για κατώτατο. Δεν δέχομαι.- Προτιμώ να κάνω 5-6 μήνες πρακτική για να μάθω αυτό που θέλω κι από εκεί και πέρα αποφασίζω το πώς θα κινηθώ. Αν δεν υπάρχει κενή θέση εργασίας και παρ'όλα αυτά δέχονται να μπω στην ομάδα τους, είμαι ευγνώμων. Θα κερδίσουν από εμένα, αλλά κερδίζω κι εγώ. Αν ο Α και ο Β πιστεύει ότι αυτό είναι μάταιο - γνώμη του. θα το θεσω ωμα ,δεν θα μαθεις... αλλα δικαιωμα σου να προσπαθησεις δωρεαν ,για μενα δεν ειναι ντροπη ο κατωτατος για μενα εινα σημαντικο να μπορεις να ζησεις με ενα μισθο ,τωρα οπως το λες εσυ μηδενιζεις οτι οι αλλοι παλεψαν για να αποκτησουν ,το δικαιωμα στην εργαασια,θα θελα να το αναλογιστεις αυτο και το τι εκφερεις ,ηλικιακα δεν ειμαι μεγαλος αλλα οτι κερδηθηκε μετα κοπων δεν μπορω να πω οτι δεν το δεχομαιι και ιδιαιτερα δεν μπορω να μηδενιζω τον κατωτατο οταν χιλιαδες συνανθρωποι μου εχουν αυτον ως μισθο ,φαινεται το λιγοτερο υποτιμητικο προς αυτους...
Sova Δημοσ. 22 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2014 Γιατί να μην μάθω; Πριν κάποια χρόνια (δεν ξέρω αν ακόμα είναι έτσι) οι γιατροί πριν την ειδικότητα, ίσως και πριν το αγροτικό που τότε ήταν υποχρεωτικό, έκαναν 6 μήνες δωρεάν πρακτική. 3 μήνες παθολογία και 3 χειρουργική. Όλο και κάτι θα μάθαιναν σε αυτό το χρονικό διάστημα. Αλλιώς γιατί το κάνανε; Ούτε είπα ότι είναι ντροπή ο κατώτατος μισθός. Αντιθέτως είναι σχεδόν κατόρθωμα να βρεις δουλειά στις μέρες μας και μπράβο σε όποιον παλεύει. Πρακτικές αμισθί υπάρχουν στο εξωτερικό, σε εταιρείες κολοσσούς, σε διεθνείς οργανισμούς, παντού. Αν δεν το γνωρίζεις ή αν σου φαίνεται παράλογο, έχεις την επιλογή να το αποφύγεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα