ZAKKWYLDE Δημοσ. 23 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2014 άσχετο αλλά μου θυμίσατε τους εθελοντές το 2004. και αυτoί δεν είχαν πάρει συστατικές; λες να τους βοήθησε; 1
bluesattack Δημοσ. 23 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2014 Τελωσπαντων η αμισθι εργασια με 28 % ανεργια και 60 % τοσο στους νεους φανταζει ... Απο κει και περα δεν ειναι εφευρημα των τελευταιων ετων.Παντα υπηρχε .Ειμαι σιγουρος οτι μερικοι συμπασχουν τοσο με το δραμα των εργοδοτων που δεν θα τους χαλαγε να διαρκουσε οχι 6 μηνες αλλα 6 χρονια.
zio10 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2014 Τελωσπαντων η αμισθι εργασια με 28 % ανεργια και 60 % τοσο στους νεους φανταζει ... Απο κει και περα δεν ειναι εφευρημα των τελευταιων ετων.Παντα υπηρχε .Ειμαι σιγουρος οτι μερικοι συμπασχουν τοσο με το δραμα των εργοδοτων που δεν θα τους χαλαγε να διαρκουσε οχι 6 μηνες αλλα 6 χρονια. Η συνέχεια του θέματος που κλειδώθηκε άδοξα μετά από μόλις καμιά 40αριά σελίδες οφ τόπικ.... 2
Adon1s Δημοσ. 23 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2014 Αυτο με την αμισθι εργασία μου θυμίζει την πρακτική σε εταιρίες που έκανα στο πανεπιστήμιο τα καλοκαιρια . Χαμάλης μεχρι αηδιας και οι αλλοι κανονικά τις άδειες.Λαυράκι δηλαδή. Αν έμαθα κάτι απο την πρακτική ; Το πως να κάνω πράγματα στον τομεα για τον οποιο πηγα για τα οποια ωστοσο δεν ειμαι εγω υπευθυνος . Και με κατανοητό παράδειγμα , σα να πηγαινει φοιτητης ιατρικης για πρακτική στο ΑΧΕΠΑ και αντι για τα επειγοντα και τις κλινικες , να τον βάζουν στις αλλαγες πάπιας , να κανει τον τραυματιοφορέα , να πηγαινει τους δισκους με τα φαγητα στα δωμάτια κλπ . Sent from my iPhone using Insomnia 4
bluesattack Δημοσ. 23 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2014 Η συνέχεια του θέματος που κλειδώθηκε άδοξα μετά από μόλις καμιά 40αριά σελίδες οφ τόπικ.... Οχι βρε συ καμμια σχεση.Εκεινο ειχε ταξικες αντιπαλοτητες , εξτρεμισμους και αλλα τετοια. Αυτο ειναι για τον εθελοντισμο.Ο εθελοντισμος ειναι ωραιο πραγμα , δεν ειναι ? 1
zio10 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2014 Οχι βρε συ καμμια σχεση.Εκεινο ειχε ταξικες αντιπαλοτητες , εξτρεμισμους και αλλα τετοια. Αυτο ειναι για τον εθελοντισμο.Ο εθελοντισμος ειναι ωραιο πραγμα , δεν ειναι ? Προς τα εκεί το βλέπω κι αυτό...
Timonkaipumpa Δημοσ. 23 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2014 Το τι μπορεί να μάθει ένας χωρίς εμπειρία από το internship είναι και θέμα δικό του. Μπορεί απλά να πάει εκεί κοιτώντας και χωρίς διάθεση να λερώσει τα χέρια του αλλά μπορεί να πάει εκεί με διάθεση να κάνει τα πάντα. Μπορεί να πάει εκεί λέγοντας πως τίποτα δεν είναι δική του ευθύνη αλλά μπορεί να πάει εκεί συμμετέχοντας στις ευθύνες τις ομάδες και με διάθεση να αναλάβει δικές του. Αυτό σημαίνει ότι στο επόμενο βιογραφικό αυτά που θα γράφει ως εμπειρία θα μπορεί να τα αποδείξει κιόλας. Από την άλλη, ένας επιχειρηματίας μπορεί να βασίζεται μόνο σε ανειδίκευτους χωρίς μισθό εργαζόμενους αλλά με τα λίγα που ξέρω θαρρώ πως το προϊόν που θα βγάζει θα έχει αξία αντίστοιχη των μισθών που δίνει στους ανειδίκευτους. Επίσης, μπορεί να χρησιμοποιεί το internship ως pool νέων εργαζομένων. Να παίρνει κάθε φορά έναν που εάν του αρέσει να τον κρατάει με κανονικό μισθό γιατί αλλιώς με την εμπειρία που θα έχει αποκτήσει μπορεί να πάει αλλού. Πάντως, μου κάνει πραγματικά εντύπωση το γεγονός πως οι περισσότεροι λένε ότι μέσα στα πανεπιστήμια δεν παίρνεις πραγματική εργασιακή εμπειρία (κάτι που όντως ισχύει) αλλά από την άλλη θέλουν κάποιον να τους πληρώσει για να την αποκτήσουν... λες και ο κάθε εργοδότης είναι ο μπαμπάκας τους ή η μαμάκα τους. Δεν θέλουν internship; Υπάρχουν τόσα free and open source projects εκεί έξω να πάνε να αποκτήσουν εμπειρία και να έχουν και τεκμήρια και όταν το κάνουν να αρχίσουν να στέλνουν βιογραφικά για εργασία ή να κάνουν κάτι δικό τους. Το γεγονός πως κάποιοι απλά απαιτούν να τους χρηματοδοτούν για να μάθουν να εργάζονται (και όχι για να μάθουν που είναι θέμα παιδείας - μάθησης) είναι απλά για γέλια.... Μάλλον ποτέ τους δεν έτυχε να θέλουν να κάνουν κάτι για το οποίο να πρέπει να έχουν και άλλα άτομα και από αυτά να περιμένουν συνέπεια, αποτελεσματικότητα και καλό παραδοτέο/αποτέλεσμα. Είναι σαν κάτι φοιτητές που ποτέ δεν πατάνε στην σχολή αλλά έχουν άποψη για όλα όσα γίνονται μέσα στα μαθήματα.... greek statistics.
forgotten Δημοσ. 23 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουνίου 2014 @ forgotten, μπορείς να κατηγορείς όσο θέλεις. Μη πας να δουλέψεις σε αυτή την εταιρεία. Υπάρχουν και καλύτερες ευκαιρίες εκεί έξω. δεν κατηγορω αν το κυνηγουσα θα πηγαιναν μεσα για προστιμο ,νομικα οι εταιριες που το κανουν αυτο δεν εχουν καμια κατοχυρωση ,και ναι υπαρχουν και καλυτερες εκει εξω ,ωστοσο δεν πρεπει να αφηνουμε να συμβαινουν αυτα που συμβαινουν ,διοτι α) οι καλυτερες σε καποια στιγμη θα τεινουν να ακολουθησουν αυτο το παραδειγμα και β) μπορει να μην θεωρεις λογικους τους νομους αλλα υπαρχουν και πρεπει να τηρουνται ,η απραξια εφερε την αταξια.
Timonkaipumpa Δημοσ. 23 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2014 Το μόνο κακό με το internship είναι ότι τώρα γίνεται τις μόδας και όσοι τελειώνουν τις σχολές δεν είχαν την ευκαιρία να το κάνουν όσο σπούδαζαν.... (μιλώντας για την Ελλάδα). 1
bluesattack Δημοσ. 23 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2014 Δεν θέλουν internship; Υπάρχουν τόσα free and open source projects εκεί έξω να πάνε να αποκτήσουν εμπειρία και να έχουν και τεκμήρια και όταν το κάνουν να αρχίσουν να στέλνουν βιογραφικά για εργασία ή να κάνουν κάτι δικό τους. Ειμαι ο μονος που γελασε με τα free open source projects ? Kαλα μερικοι στον κοσμο τους, εξω απο την ειδικοτητα τους ... Αυτο με την αμισθι εργασία μου θυμίζει την πρακτική σε εταιρίες που έκανα στο πανεπιστήμιο τα καλοκαιρια . Χαμάλης μεχρι αηδιας και οι αλλοι κανονικά τις άδειες.Λαυράκι δηλαδή. Αν έμαθα κάτι απο την πρακτική ; Το πως να κάνω πράγματα στον τομεα για τον οποιο πηγα για τα οποια ωστοσο δεν ειμαι εγω υπευθυνος . Και με κατανοητό παράδειγμα , σα να πηγαινει φοιτητης ιατρικης για πρακτική στο ΑΧΕΠΑ και αντι για τα επειγοντα και τις κλινικες , να τον βάζουν στις αλλαγες πάπιας , να κανει τον τραυματιοφορέα , να πηγαινει τους δισκους με τα φαγητα στα δωμάτια κλπ . Sent from my iPhone using Insomnia Ε τι ειναι τα περισσοτερα ? Τωρα αν η εταιρεια ειναι κανα βαρβατο ονομα, τοσο δηλαδη που να εντυπωσιασει τον επομενο εργοδοτη..
forgotten Δημοσ. 23 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουνίου 2014 Το τι μπορεί να μάθει ένας χωρίς εμπειρία από το internship είναι και θέμα δικό του. Μπορεί απλά να πάει εκεί κοιτώντας και χωρίς διάθεση να λερώσει τα χέρια του αλλά μπορεί να πάει εκεί με διάθεση να κάνει τα πάντα. Μπορεί να πάει εκεί λέγοντας πως τίποτα δεν είναι δική του ευθύνη αλλά μπορεί να πάει εκεί συμμετέχοντας στις ευθύνες τις ομάδες και με διάθεση να αναλάβει δικές του. Αυτό σημαίνει ότι στο επόμενο βιογραφικό αυτά που θα γράφει ως εμπειρία θα μπορεί να τα αποδείξει κιόλας. Από την άλλη, ένας επιχειρηματίας μπορεί να βασίζεται μόνο σε ανειδίκευτους χωρίς μισθό εργαζόμενους αλλά με τα λίγα που ξέρω θαρρώ πως το προϊόν που θα βγάζει θα έχει αξία αντίστοιχη των μισθών που δίνει στους ανειδίκευτους. Επίσης, μπορεί να χρησιμοποιεί το internship ως pool νέων εργαζομένων. Να παίρνει κάθε φορά έναν που εάν του αρέσει να τον κρατάει με κανονικό μισθό γιατί αλλιώς με την εμπειρία που θα έχει αποκτήσει μπορεί να πάει αλλού. Πάντως, μου κάνει πραγματικά εντύπωση το γεγονός πως οι περισσότεροι λένε ότι μέσα στα πανεπιστήμια δεν παίρνεις πραγματική εργασιακή εμπειρία (κάτι που όντως ισχύει) αλλά από την άλλη θέλουν κάποιον να τους πληρώσει για να την αποκτήσουν... λες και ο κάθε εργοδότης είναι ο μπαμπάκας τους ή η μαμάκα τους. Δεν θέλουν internship; Υπάρχουν τόσα free and open source projects εκεί έξω να πάνε να αποκτήσουν εμπειρία και να έχουν και τεκμήρια και όταν το κάνουν να αρχίσουν να στέλνουν βιογραφικά για εργασία ή να κάνουν κάτι δικό τους. Το γεγονός πως κάποιοι απλά απαιτούν να τους χρηματοδοτούν για να μάθουν να εργάζονται (και όχι για να μάθουν που είναι θέμα παιδείας - μάθησης) είναι απλά για γέλια.... Μάλλον ποτέ τους δεν έτυχε να θέλουν να κάνουν κάτι για το οποίο να πρέπει να έχουν και άλλα άτομα και από αυτά να περιμένουν συνέπεια, αποτελεσματικότητα και καλό παραδοτέο/αποτέλεσμα. Είναι σαν κάτι φοιτητές που ποτέ δεν πατάνε στην σχολή αλλά έχουν άποψη για όλα όσα γίνονται μέσα στα μαθήματα.... greek statistics. φιλε ειμαι με intership επ αμοιβης και συμβολαιο μετεπειτα 5 ετων με μεγαλυτερο μισθο, αν διαβασεις την εννοια του κατωτατου μισθου καταλαβαινεις οτι οτι λες ειναι αστειο ,ακου κει χρηματοδοτηση να εργαζονται,δλδ τι να σπαταλω 8 ωρες απο την ζωη μου καθημερινα δωρεαν για ποιο λογο ? οτι καποτε θα με εργοδοτησουν ,οι σοβαρες εταιριες δεν και το ξαναλεω δεν περνουν προσωπικο το οποιο δεν εκπαιδευσαν οι ιδιες και επ αμοιβης θα θεσω ενα παραδειγμα το lidl που αν και δεν ειναι στο τομεα μου καθολου ζητα ανα καιρο ατομα απο το προσωπικο του να τα μετεκπαιδευση και να τους ανελιξη,και φυσικα επι πληρωμης,ειναι mη σοβαρη εταιρια δλd, η kpg ,coopers επισης σε προσφερουν intership επ αμοιβης και αποκτηση με δικα τους εξοδα του cerified/charted accountant και ειναι και αυτοι βλακες?
Dakonblackblade Δημοσ. 23 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2014 Και πάλι όποιος θέλει ας κάνει καταγγελία. Και όπως και εσύ αναφέρεις, ας πάει κάποιος στις καλύτερες ευκαιρίες εκεί έξω. Δεν υποχρεώνεται κανείς με το ζόρι.
Pablo_Hasan Δημοσ. 23 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2014 Το γεγονός πως κάποιοι απλά απαιτούν να τους χρηματοδοτούν για να μάθουν να εργάζονται (και όχι για να μάθουν που είναι θέμα παιδείας - μάθησης) είναι απλά για γέλια.... Μάλλον ποτέ τους δεν έτυχε να θέλουν να κάνουν κάτι για το οποίο να πρέπει να έχουν και άλλα άτομα και από αυτά να περιμένουν συνέπεια, αποτελεσματικότητα και καλό παραδοτέο/αποτέλεσμα. Είναι σαν κάτι φοιτητές που ποτέ δεν πατάνε στην σχολή αλλά έχουν άποψη για όλα όσα γίνονται μέσα στα μαθήματα.... greek statistics. απλά για γέλια ειναι κάτι τέτοιες θεωρίες που στην πράξη αποδεικνύονται φάρσες...
Yperaspisths Δημοσ. 23 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2014 Καλως ήρθατε στον μαγικό κόσμο της Ελλάδας. Μετα το 2009 είναι η χαρά του καπιταλιστή εργοδότη. Πουθενά σε χώρα της Ευρωζώνης δεν θα βρείτε εργασιακές συνθήκες σαν τις δικές μας. Το μεροκάματο πλεον είναι 25ε και αν στο δώσουν. Ακόμα και στους Πακιστανούς που δουλεύουν στα χωράφια απο το πρωι μέχρι το βράδυ τα 25ε δεν τους τα δίνουν πάντα και φυσικά δουλεύουν χωρίς ασφάλεια. Συνήθως βολεμένοι ΔΥ ή άλλοι βολεμένοι θα σου πουν ''νταξ μην είσαι τεμπέλης ναουμε, απο το να κάθεσαι καλύτερα να βγάζεις κανα χαρτζιλικάκι'' Οχι ρε τρόμπα δεν θα μου πεις εσυ τι θα κάνω στην ζωη μου. Και θα κάτσω και μπορει να πάρω και δευτερο και τρίτο πτυχίο και μπορει να σου τραβήξω καμια μπουνιά στην μούρη γιατι έτσι μου κάπνισε. deal with it
Basilhs23___ Δημοσ. 23 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2014 Το μεροκάματο πλεον είναι 25ε και αν στο δώσουν. Ακόμα και στους Πακιστανούς που δουλεύουν στα χωράφια απο το πρωι μέχρι το βράδυ τα 25ε δεν τους τα δίνουν πάντα και φυσικά δουλεύουν χωρίς ασφάλεια. 25ευρώ? Μάλλον πλάκα κάνεις φίλε μου. Μπορεί αυτό να είναι το μέσο μεροκάματο, δεν το γνωρίζω. Φίλος μου πρίν 1 χρόνο έψαχνε δουλειά ως σερβιτόρος, βέβαια κατά 80% θα έφευγε έξω απλά έψαχνε μήπως και τελευταία στιγμή βρεί κάποια δουλειά εδώ και αποφύγει το εξωτερικό, σε μια δουλειά του είπανε για 10 ώρες την ημέρα σερβιτοριλίκι με 15 ευρώ χωρίς ένσημα, εννοείται δεν ασχολήθηκε άλλο και έφυγε για Λονδίνο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα