sphinxgr Δημοσ. 7 Απριλίου 2014 Δημοσ. 7 Απριλίου 2014 (επεξεργασμένο) Και μάλιστα το πέτυχα καταλάθος. Ένιωθα δηλαδή μια αδυναμία αλλά νόμιζα πως ήταν φυσιολογική, την είχα συνηθίσει. Στον οδοντίατρο πήγα τυχαία για καθαρισμό και έλεγχο. Ως προς τις ερωτήσεις: 1. Ναι 2. Πρωί και βράδυ 3. Υποτίθεται πως το έχω ψάξει και προσπαθώ να το κάνω σωστά. Έχω και ηλεκτρική οδοντόβουρτσα. 4. Όχι 5. 29 Είσαι αρκετά τυχερός. Τεράστιο ποσοστό δεν γνωρίζει καν να πλένει σωστά τα δόντια του. Προσωπική μου εκτίμηση είναι να δεις λίγο περισσότερο τον τρόπο καθαρισμού. Το πρόβλημα σου μάλλον δημιουργήθηκε γιατί δεν έκανες σωστά το ακόλουθο : Να τοποθετήσουμε τη βούρτσα λοξά (γωνία 45 μοιρών) στο σημείο που ενώνονται τα δόντια με τα ούλα. Πιέζουμε την βούρτσα με κατεύθυνση προς τα ούλα και κάνουμε μικρές επιτόπιες κινήσεις μπρός πίσω. http://www.tooth.gr/~tooth/index.php?option=com_content&view=article&id=81%3A2012-04-05-09-47-57&catid=34%3A2012-03-21-20-14-28&lang=el Επίσης να γράψω σύντομα: ΔΕΝ χρησιμοποιούμε λευκαντικά δοντιών / λεμόνια / μαγειρικές σόδες κλπ γιατί καταστρέφουν ανεπανόρθωτα την αδαμαντίνη (εξωτερική επιφάνεια του δοντιού) ΔΕΝ πλένουμε τα δόντια μας σε λιγότερο απο 30λεπτο αφου έχουμε πιει κρασί ή έχουμε κάνει εμετό κλπ. Μισή ώρα πριν πρέπει να έχουμε καθαρίσει τα δόντια με νερό. Ο λόγος? Το ίδιο με το πριν Χρησιμοποιούμε πάντα βουρτσάκι ή το οδοντικό νήμα που είναι σαν κιθάρα Χρησιμοποιούμε διάλυμα κατά προτίμηση μετά απο 30 λεπτά απο το πλύσιμο των δοντιών Σημαντικό: Η οδοντόβουρτσα χρησιμοποιείται πάνω κάτω και όχι μπρος πίσω καθαρίζουμε και απο τις μέσα μεριές των δοντιών. Δεν κάνει κακό με καθρέπτη και φακό να ελέγχουμε εξονυχιστικά τα δόντια μια στο τόσο να βλέπουμε που δεν καθαρίζουν καλά και να προσαρμόζουμε τον τρόπο πλυσίματος Πάμε έστω προληπτικά σε καλό οδοντίατρο μια φορά το χρόνο Το πλύσιμο δεν το κάνουμε με βρεγμένη οδοντόβουρτσα. Τη "σαπουνάδα" της οδοντόπαστας την αφήνουμε 1-2 λεπτά στα δόντια πριν την ξεπλύνουμε Για οδοντόκρεμα θα πρότεινα μετά απο άπειρες που έχω δοκιμάσει την Colgate Total Fresh Stripe. Πραγματικά ισχύει το 12ωρο που λεει! Επεξ/σία 7 Απριλίου 2014 από sphinxgr
fylatos Δημοσ. 7 Απριλίου 2014 Δημοσ. 7 Απριλίου 2014 Η ριζική απόξεση γίνεται στις περιπτώσεις που η πέτρα επεκτείνεται υποουλικά. Σε αντίθετη περίπτωση γίνεται ο κλασικός καθαρισμός. Γίνεται με συνδυασμό υπερήχων και ξέστρων (κάτι σαν τσιγκελάκια μικρά) και δεν πονάει εφόσον γίνει με τοπική αναισθησία. Το ιδανικό είναι να γίνει σε 4 συνεδρίες, μια ανά τεταρτημόριο, αλλά μερικές φορές σε ήπιες καταστάσεις και εντοπισμένες βλάβες, γίνεται ανά ημιμόριο άρα σε 2 συνεδρίες. Στη συνέχεια γίνονται επανέλεγχοι για να διαπιστωθεί αν είχαν αποτέλεσμα δλδ: α. αν μειώθηκε η κινητικότητα των δοντιών β. αν μειώθηκε η αιμορραγία γ. αν μειώθηκε το βάθος των θυλάκων (θύλακος είναι ο χώρος μεταξύ ούλου και δοντιού που δεν είναι φυσιολογικού βάθους λόγω παθολογικών εξεργασιών) Αν όλα αυτά πάνε καλά, τότε θεραπεύτηκες παροδικά από την περιοδοντίτιδα και θα χρειάζεσαι απλά μια αναμνηστική θεραπεία. Επίσης, δεν θα χάσεις τα δόντια σου. Αν καπνίζεις.... κόψτο. 1
funbreaker Δημοσ. 7 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 7 Απριλίου 2014 Είσαι αρκετά τυχερός. Τεράστιο ποσοστό δεν γνωρίζει καν να πλένει σωστά τα δόντια του. Προσωπική μου εκτίμηση είναι να δεις λίγο περισσότερο τον τρόπο καθαρισμού. Το πρόβλημα σου μάλλον δημιουργήθηκε γιατί δεν έκανες σωστά το ακόλουθο : [...] [/size] Να τοποθετήσουμε τη βούρτσα λοξά (γωνία 45 μοιρών) στο σημείο που ενώνονται τα δόντια με τα ούλα. Πιέζουμε την βούρτσα με κατεύθυνση προς τα ούλα και κάνουμε μικρές επιτόπιες κινήσεις μπρός πίσω.[/size][/size] http://www.tooth.gr/~tooth/index.php?option=com_content&view=article&id=81%3A2012-04-05-09-47-57&catid=34%3A2012-03-21-20-14-28&lang=el Επίσης να γράψω σύντομα: ΔΕΝ χρησιμοποιούμε λευκαντικά δοντιών / λεμόνια / μαγειρικές σόδες κλπ γιατί καταστρέφουν ανεπανόρθωτα την αδαμαντίνη (εξωτερική επιφάνεια του δοντιού) ΔΕΝ πλένουμε τα δόντια μας σε λιγότερο απο 30λεπτο αφου έχουμε πιει κρασί ή έχουμε κάνει εμετό κλπ. Μισή ώρα πριν πρέπει να έχουμε καθαρίσει τα δόντια με νερό. Ο λόγος? Το ίδιο με το πριν Χρησιμοποιούμε πάντα βουρτσάκι ή το οδοντικό νήμα που είναι σαν κιθάρα Χρησιμοποιούμε διάλυμα κατά προτίμηση μετά απο 30 λεπτά απο το πλύσιμο των δοντιών Σημαντικό: Η οδοντόβουρτσα χρησιμοποιείται πάνω κάτω και όχι μπρος πίσω καθαρίζουμε και απο τις μέσα μεριές των δοντιών. Δεν κάνει κακό με καθρέπτη και φακό να ελέγχουμε εξονυχιστικά τα δόντια μια στο τόσο να βλέπουμε που δεν καθαρίζουν καλά και να προσαρμόζουμε τον τρόπο πλυσίματος Πάμε έστω προληπτικά σε καλό οδοντίατρο μια φορά το χρόνο Για οδοντόκρεμα θα πρότεινα μετά απο άπειρες που έχω δοκιμάσει την Colgate Total Fresh Stripe. Πραγματικά ισχύει το 12ωρο που λεει! Πραγματικά όταν βλέπω τόσο χρήσιμα και με καλή θέληση posts χαίρομαι που είμαι μέλος του forum. Εννοείς πως το πρόβλημα δημιουργήθηκε γιατί πλένοντας τα δόντια με λάθος τρόπο έσπρωχνα ουσιαστικά την πέτρα προς τα ούλα αντί να την αφαιρώ? Γιατί κάτι τέτοιο μου είπε και ο οδοντίατρος. Σχετικά με το στοματικό διάλυμα τι λες? Έχω διαβάσει πως δεν κάνει και κάθε μέρα γιατί διαταρράσει την φυσιολογική χλωρίδα του στόματος. Επίσης διάβασα πως πρέπει να αποφεύγουμε τα αλκοολούχα όπως το listerine. Για το οδοντικό νήμα, το προτείνεις σε καθημερινή βάση ή υπάρχει ζήτημα φθοράς των ούλων? Για οδοντόκρεμες θεωρείς πως οι φαρμακευτικές που είναι πολυ πιο ακριβές είναι καλύτερες και υπάρχει πρακτικό νόημα να τις προτιμάμε ή είναι πάνω κάτω το ίδιο? Η ριζική απόξεση γίνεται στις περιπτώσεις που η πέτρα επεκτείνεται υποουλικά. Σε αντίθετη περίπτωση γίνεται ο κλασικός καθαρισμός. Γίνεται με συνδυασμό υπερήχων και ξέστρων (κάτι σαν τσιγκελάκια μικρά) και δεν πονάει εφόσον γίνει με τοπική αναισθησία. Το ιδανικό είναι να γίνει σε 4 συνεδρίες, μια ανά τεταρτημόριο, αλλά μερικές φορές σε ήπιες καταστάσεις και εντοπισμένες βλάβες, γίνεται ανά ημιμόριο άρα σε 2 συνεδρίες. Στη συνέχεια γίνονται επανέλεγχοι για να διαπιστωθεί αν είχαν αποτέλεσμα δλδ: α. αν μειώθηκε η κινητικότητα των δοντιών β. αν μειώθηκε η αιμορραγία γ. αν μειώθηκε το βάθος των θυλάκων (θύλακος είναι ο χώρος μεταξύ ούλου και δοντιού που δεν είναι φυσιολογικού βάθους λόγω παθολογικών εξεργασιών) Αν όλα αυτά πάνε καλά, τότε θεραπεύτηκες παροδικά από την περιοδοντίτιδα και θα χρειάζεσαι απλά μια αναμνηστική θεραπεία. Επίσης, δεν θα χάσεις τα δόντια σου. Αν καπνίζεις.... κόψτο. Υποθέτω πως η επιστημονική κατάρτιση ενός απλού οδοντίατρου αρκεί ε? και δεν χρειάζεται ειδικός περιοδοντολόγος. Η αναμνητική θεραπεία που λες τί είναι και γιατί λες πως θα θεραπευτώ παροδικά? Η ριζική απόξεση δεν θεραπεύει μόνιμα το πρόβλήμα? thanks για τις λεπτομερείς απαντήσεις σε όλους
sphinxgr Δημοσ. 7 Απριλίου 2014 Δημοσ. 7 Απριλίου 2014 Πραγματικά όταν βλέπω τόσο χρήσιμα και με καλή θέληση posts χαίρομαι που είμαι μέλος του forum. Εννοείς πως το πρόβλημα δημιουργήθηκε γιατί πλένοντας τα δόντια με λάθος τρόπο έσπρωχνα ουσιαστικά την πέτρα προς τα ούλα αντί να την αφαιρώ? Γιατί κάτι τέτοιο μου είπε και ο οδοντίατρος. Σχετικά με το στοματικό διάλυμα τι λες? Έχω διαβάσει πως δεν κάνει και κάθε μέρα γιατί διαταρράσει την φυσιολογική χλωρίδα του στόματος. Επίσης διάβασα πως πρέπει να αποφεύγουμε τα αλκοολούχα όπως το listerine. Για το οδοντικό νήμα, το προτείνεις σε καθημερινή βάση ή υπάρχει ζήτημα φθοράς των ούλων? Για οδοντόκρεμες θεωρείς πως οι φαρμακευτικές που είναι πολυ πιο ακριβές είναι καλύτερες και υπάρχει πρακτικό νόημα να τις προτιμάμε ή είναι πάνω κάτω το ίδιο? 1. Να τη σπρώχνεις δύσκολο το ακούω. Να μην την καθαρίζεις μάλλον 2. Νομίζω αν το κάνεις ανεξάρτητα απο το πλύσιμο, περισσότερα θετικά, παρά αρνητικά έχει. Προσωπικά παρότι είναι αηδιαστικό και ακριβό, νομίζω το πιο πλήρες ειναι το Listerine Total Care 3.Καθημερινή βάση μαζί με βουρτσάκι. Δεν πειράζει τα ούλα γιατί δεν ακουμπάς ούλα. Για ανάμεσα στα δόντια μόνο. Δοκίμασε μετά απο πλύσιμο και θα δεις τι θα βγάλεις και πως μυρίζει και δεν θα το πιστευεις 4. Colgate που σου είπα. Δεν βλέπω αιτία για κάτι άλλο. Τα παραπάνω προφανώς τα επιβεβαιώνουμε με τον οδοντιατρο μας για να έχουμε και το μυαλό μας ήσυχο. ps Ενδιαφέρουσα info. Χαλάει δόντι, βγάζει δόντι, βιδώνει καινούργιο δόντι ->2500€. Μόνο το κόστος τα λεει όλα. Για τον πόνο απλά δεν υπάρχει. Να γιατί προσέχουμε
fylatos Δημοσ. 7 Απριλίου 2014 Δημοσ. 7 Απριλίου 2014 Πραγματικά όταν βλέπω τόσο χρήσιμα και με καλή θέληση posts χαίρομαι που είμαι μέλος του forum. Εννοείς πως το πρόβλημα δημιουργήθηκε γιατί πλένοντας τα δόντια με λάθος τρόπο έσπρωχνα ουσιαστικά την πέτρα προς τα ούλα αντί να την αφαιρώ? Γιατί κάτι τέτοιο μου είπε και ο οδοντίατρος. Σχετικά με το στοματικό διάλυμα τι λες? Έχω διαβάσει πως δεν κάνει και κάθε μέρα γιατί διαταρράσει την φυσιολογική χλωρίδα του στόματος. Επίσης διάβασα πως πρέπει να αποφεύγουμε τα αλκοολούχα όπως το listerine. Για το οδοντικό νήμα, το προτείνεις σε καθημερινή βάση ή υπάρχει ζήτημα φθοράς των ούλων? Για οδοντόκρεμες θεωρείς πως οι φαρμακευτικές που είναι πολυ πιο ακριβές είναι καλύτερες και υπάρχει πρακτικό νόημα να τις προτιμάμε ή είναι πάνω κάτω το ίδιο? Υποθέτω πως η επιστημονική κατάρτιση ενός απλού οδοντίατρου αρκεί ε? και δεν χρειάζεται ειδικός περιοδοντολόγος. Η αναμνητική θεραπεία που λες τί είναι και γιατί λες πως θα θεραπευτώ παροδικά? Η ριζική απόξεση δεν θεραπεύει μόνιμα το πρόβλήμα? thanks για τις λεπτομερείς απαντήσεις σε όλους Όχι ο τρόπος βουρτσίσματος έχει να κάνει με το πόσο καλά ή ατελώς απομακρύνεις την πλάκα από τα δόντια (τα μικρόβια και τις οργανικές ουσίες που αυτά εναποθέτουν στους ιστούς) πριν αυτή γίνει σκληρή πέτρα (τρυγία). Για να ελέγξεις την ποιότητα βουρτσίσματος μπορείς να χρησιμοποιήσεις δισκία αποκάλυψης της μικροβιακής πλάκας που θα την χρωματίζουν κόκκινη ή μωβ και εσύ απλά θα πρέπει να διώχνεις το χρώμα όπου υπάρχει, έτσι θα μάθεις να βουρτσίζεις πιο αποδοτικά. Στοματικό δμα ανάλογα με τις συνθήκες μπορεί να χρησιμοποιείς καθημερινά αλλά όχι τύπου listerine. Θα σε ενημερώσει ο γιατρός σου για αυτό ωστόσο. Αυτό που ΠΡΕΠΕΙ να χρησιμοποιείς είναι τα βουρτσάκια μεσοδόντιου καθαρισμού. Τόσο αυτά όσο και το νήμα δεν φθείρουν απολύτως καθόλου τα ούλα ή τα δόντια το αντίθετο τα κρατούν υγιή. Προτίμησε νήμα super floss. Οι ακριβές οδοντόκρεμες έχουν συνήθως λιγότερα αποτριπτικά στοιχεία και καλύτερες απορρυπαντικές ουσίες μέσα και άρα δεν αφήνουν αίσθηση ξηρότητας. Αλλά δεν δικαιολογούν πάντα τη τιμή τους. Αν πρόκειται για απλή αρχόμενη περιοδοντίτιδα ή μέτριας βαρύτητας χωρίς έντονη κινητικότητα ο κάθε οδοντίατρος λογικά μπορεί να κάνει την θεραπεία και έχει εκπαιδευτεί για αυτό. Ο περιοδοντολόγος πρέπει να εντάσσεται όταν υπάρχει ανάγκη χειρουργικής θεραπείας ή εξαιρετικά δύσκολες καταστάσεις με κινητικότητα μεγάλους θυλάκους κλπ. Δυστυχώς η περιοδοντίτιδα δεν θεραπεύεται απλά αντιμετωπίζεται, άρα πρέπει τακτικά να επαναλαμβάνεις καθαρισμούς και ίσως τοπικά ριζικές αποξέσεις. Ωστόσο, η βαρύτητα της νόσου και άρα η έκταση των εργασιών κάθε φορά θα είναι μικρότερη αν φροντίζεις σωστά τα δόντια σου και το σημαντικότερο τα ούλα σου. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα