mphxths Δημοσ. 8 Απριλίου 2014 Δημοσ. 8 Απριλίου 2014 το suse δινει ρεστα με KDE..δοκιμασε το καλυτερα με αυτο.
warlock9_0 Δημοσ. 9 Απριλίου 2014 Δημοσ. 9 Απριλίου 2014 (επεξεργασμένο) Για μενα δεν αξιζει καμια παραλλαγη αvτι του real shit Επεξ/σία 9 Απριλίου 2014 από warlock9_0 1
tritonas00 Δημοσ. 9 Απριλίου 2014 Δημοσ. 9 Απριλίου 2014 καλα τα λεει ο war ή την κανεις σωστα ή δεν την κανεις καθολου.
Mixalis_t Δημοσ. 9 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 9 Απριλίου 2014 real shit = ? την ίδια απορία έχω και εγώ..
tritonas00 Δημοσ. 9 Απριλίου 2014 Δημοσ. 9 Απριλίου 2014 real shit = διανομες μαμαδες-βασεις, πανω στις οποιες εχουν πατησει αλλες "διανομες". πχ debian arch gentoo slackware κλπ
warlock9_0 Δημοσ. 9 Απριλίου 2014 Δημοσ. 9 Απριλίου 2014 Το αυτο Διανομη που απλα εχει αλλαγμενα θεματα η κανα προγραμμα προεγκατεστημενο δε λεει κατι, βαλε την κανονικη
Dracon.74 Δημοσ. 10 Απριλίου 2014 Δημοσ. 10 Απριλίου 2014 real shit = διανομες μαμαδες-βασεις, πανω στις οποιες εχουν πατησει αλλες "διανομες". πχ debian arch gentoo slackware κλπ Αν το πας έτσι τότε θα έλεγα ότι η λίστα είναι: Slackware, Debian, Gentoo, Fedora -μιας και το Arch πήρε ιδέες από το Crux. Το αυτο Διανομη που απλα εχει αλλαγμενα θεματα η κανα προγραμμα προεγκατεστημενο δε λεει κατι, βαλε την κανονικη Γενικώς, τείνω να συμφωνήσω με αυτήν την άποψη (αν και πρέπει να παραδεχθούμε ότι είναι υπεραπλούστευση)...
tritonas00 Δημοσ. 10 Απριλίου 2014 Δημοσ. 10 Απριλίου 2014 Dracon.74Το arch παταει πανω σε αλλη διανομη? Υπαρχει αλλη διανομη με pacman, πριν απο το arch? Αν ναι ποια?Δεν ειπα "διανομες" που παιρνουν ιδεες, ειπα διανομες που πατανε σε αλλη μαμα διανομη δεν ειναι real shit...
k_antoni Δημοσ. 11 Απριλίου 2014 Δημοσ. 11 Απριλίου 2014 Χαλαρά... ό,τι δουλεύει για τον καθένα! Κι εγώ κάποια στιγμή είχα κάνει remaster μια διανομή πάνω σε Ubuntu 6,06 με εργαλεία για την παραγωγή υλικού για καθηγητές ξένων γλωσσών. Την έδωσα σε 2-3 συναδέλφου/ισσες που ξετρελάθηκαν γιατί είχε όλα τα εργαλεία που χρειαζόταν για παραγωγή πολυμεσικού υλικού δωρεάν και προεγκατεστημένα! Την είχα ονομάσει Linugalinux Ούτε να ψάχνουν να εγκαθιστούν, να αναβαθμίζουν να λύνουν προβλήματα... τίποτα! Και μια καρασυντηρητική φίλη θεολόγος είχε κυριολεκτικά ερωτευτεί το Ubuntu Christian Edition. Είχα λιώσει στα γέλια γιατί πριν δεν ήθελε να ακούσει καν για υπολογιστές :-P... Ο καθένας πακετάρει ό,τι θέλει στη διανομή του! Τι θέλω να πω: Με τέτοια ποικιλία διανομών και υπο-διανομών (derivatives) είναι πάρα πολύ εύκολο να διαλέξεις πλέον αυτή που ταιριάζει στις ανάγκες σου! Έχεις διανομές που μοιάζουν πλέον με OSX... μπλιάχ Β-). Δεν έχει νόημα κατά τη ταπεινή μου άποψη να ερίζουμε για το crunchbang ή το archbang είναι καλύτερο. Από κάτω είναι debian και arch με όλα τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα! Να επιστρέψω στο ερώτημα του φίλου, εάν θα βάλεις debian! Θα βάλεις wheezy ή jessie; Έχεις όρεξη και χρόνο για πειραματισμούς και δοκιμές; Μήπως θα πρέπει να ψάξεις για κάτι live στην αρχή να δεις εάν σου ταιριάζει και να ελέγξεις εάν όλες οι συσκευές σου αναγνωρίζονται κανονικά (υπό προϋποθέσεις βέβαια . Αυτές που ενδεχομένως να έχεις πρόβλημα, έχουν επαρκή τεκμηρίωση στις κοινότητες; Πχ σε έναν σταθερό που έχω με ssd, το ubuntu 12.04 64bit αρνούνταν να κάνει trimming ενώ το xubuntu 12.04 έκανε κανονικά! Κ.
mphxths Δημοσ. 11 Απριλίου 2014 Δημοσ. 11 Απριλίου 2014 εγω θα το θεσω πιο απλα μ'αρεσει η arch , μ'αρεσει η debian ....δεν προκειται ομως επουδενι να κατσω να ασχοληθω να σεταρω DE , themes , icon sets, κλπ κλπ κλπ.... επουδενι ομως..το χω κανει στο παρελθον....εχω τις γνωσεις....αλλα δεν ψηνομαι....καποιος που θελει να το κανει για να μαθει ας το κανει. Οποτε τι θα κανω? θα βρω μια διανομη που θα στηριζεται πανω σε αυτες...και οταν λεω στηριζεται εννοω ιδια ρεπος...θα δω ποια μου αρεσει στο ματι και θα την τσιμπησω... π.χ. η linux mint debian edition , με mate/cinnamon που ειναι , δεν με χαλαει καθολου..και under the hood ξερω οτι ειναι debian... εντωμεταξυ μιας και λεω για debian υπαρχουν αλλες πιο κοντα στο debian γιατι τωρα που το πολυσκεφτομαι το linux mint εχει κανει σημαντικες παρεμβασεις ιδιως στυλιστικες..αλλα και ουσιας...παροτι ειναι debian ουσιαστικα. Αλλα υπαρχουν αλλες διανομες πολυ πιο κοντα στο debian...οπως συμβαινει με πολλες "μαμα διανομες" με τα "παιδια τους". Βλεπω ποια μου αρεσει στο ματι , διαβαζω και κανα review να δω μην ειναι καμμια τρελη αποτυχια και γελαμε...τρεχουμε και το live cd και αν περασει το interview ....install. ολα τα αλλα ειναι σκληροπυρηνικες φιλοσοφιες.... 1
Mixalis_t Δημοσ. 12 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 12 Απριλίου 2014 Να επιστρέψω στο ερώτημα του φίλου, εάν θα βάλεις debian! Θα βάλεις wheezy ή jessie; Έχεις όρεξη και χρόνο για πειραματισμούς και δοκιμές; Μήπως θα πρέπει να ψάξεις για κάτι live στην αρχή να δεις εάν σου ταιριάζει και να ελέγξεις εάν όλες οι συσκευές σου αναγνωρίζονται κανονικά (υπό προϋποθέσεις βέβαια . Αυτές που ενδεχομένως να έχεις πρόβλημα, έχουν επαρκή τεκμηρίωση στις κοινότητες; Πχ σε έναν σταθερό που έχω με ssd, το ubuntu 12.04 64bit αρνούνταν να κάνει trimming ενώ το xubuntu 12.04 έκανε κανονικά! Κ. Κοίτα...το επίπεδο μου αυτή τη στιγμή ως προς το τι σημαίνει linux - όχι θεωρητικά, ιστορικά ή ιδεολογικά αλλά στη πράξη - είναι τέτοιο ώστε είτε τρέχω live το SUSE ή ubuntu 12.04 ή mint 16 δεν βλέπω τις τεράστιες διαφορές ..όχι στην επιφάνεια του συστήματος (περιβάλλον, το desktop και τα συναφή) αλλά στον πυρήνα. Καταλαβαίνεις? Αλλά ο μόνος τρόπος είναι να πέσεις και να κολυμπήσεις ...H σκέψη λοιπόν είναι να μπω κατευθείαν στα πράγματικά σκατά.. με debian. Θέλω όμως μια καλή τεκμηρίωση (κάποιο βιβλίο θα είναι αυτό, το debian wiki..) και τουλάχιστον τη σιγουριά ότι κάποια βασικά πράγματα θα μπορώ να τα κάνω, χωρίς να σπάσω την οθόνη
deXub Δημοσ. 12 Απριλίου 2014 Δημοσ. 12 Απριλίου 2014 Νομίζω οτι ψάχνεις αυτό : http://debian-handbook.info/browse/stable/index.html
The_Judas Δημοσ. 13 Απριλίου 2014 Δημοσ. 13 Απριλίου 2014 Δική μου γνώμη να μην βάλεις debian γιατί είναι αρκετά πιθανό να έχεις προβλήματα με τους drivers που είναι παλιές εκδόσεις. Το ίδιο ισχύει και για τις διάφορες εφαρμογές που θα τρέχεις. Αν θέλεις να μάθεις τον πυρήνα των linux όπως λες μπορείς να δουλέψεις και να διαβάσεις πολύ με την κονσόλα και με unix εντολές. Αυτό γίνεται σε όλες τις εκδόσεις. Αν πάλι θέλεις να ασχοληθείς καθαρά με linux server, βάζεις απευθείας μια τέτοια έκδοση (που είναι καθαρά με εντολές και χωρίς γραφικό περιβάλλον).
haris13g Δημοσ. 21 Απριλίου 2014 Δημοσ. 21 Απριλίου 2014 sry για το highjack,έχω στήσει σε VM το debian netinstall,κάνωντας εγκατάσταση μόνο τα standard system utilities και τίποτα άλλο ώστε να βάλω μετά εγώ μόνος μου γραφικό περιβάλλον και γενικά να το στήσω εγώ το λειτουργικό ώστε να μάθω κίολας και για την εμπειρία. μόλις τέλειωσε η εγκατάσταση άλλαξα το source.list και πέρασα στην testing με μόνη προσθήκη στα repos την debian multimedia. τώρα τι πρέπει να κάνω για να έχω γραφικό περιβάλλον ή ποιο απλά τι άλλο χρειάζεται να προσθέσω ώστε το λειτουργικό να προσφέρει 100% εμπειρία χρήσης?(να μην λείπει κάτι βασικό πχ που χρειάζεται για να δουλέψει σωστά) εγώ έκανα install το openbox και το kde μετά αλλά δεν παίζαν σωστά και έκανα uninstall το openbox. μετά διάβασα ότι πρέπει να κάνω εγκατάσταση το xorg και του έριξα και αυτού μια εγκατάσταση καθώς και δημιούργησα ένα xorg.conf file που το τοποθέτησα στο /etc/X11. έχω παραλείψει κάτι ως εδώ? επίσης δεν μου αρέσει τελικά το kde και είναι κάπως βαρύ,τι να βάλω? θέλω κάτι minimal και transparent? ή κάτι σε OSX look?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα