Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Συμφωνω πλήρως μαζι σου και μαλιστα ορισμενοι βρηκαν  Μεγαλη Εβδομαδα να πουν όλα αυτά.Λιγος σεβασμος στις Αγιες αυτές ημερες και στην πιστη των υπολοιπων.

αγιες μερες ειναι για τους χριστιανους. για τους αθεους ειναι μια ακομα μερα και δεν υπαρχει λογος να σεβαστουμε το οτιδηποτε.

• Like 1
  • Απαντ. 87
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

που το ξέρεις ότι δεν προσβάλεις? κάποιος μπορεί να προσβάλεται μόνο και μόνο επειδή τα λες αυτά...

δεν προσβάλονται όλοι από τα ίδια πράγματα...

Σοβαρά τώρα; Μπορεί κάποιος να προσβάλλεται, ακούγοντας κάποιον άλλον να λέει ότι πιστεύει; Χωρίς ο άλλος να επιχειρεί να τον προσηλυτίσει, αλλά απλώς και μόνο επειδή ...λέει ότι πιστεύει και νιώθει καλά γι' αυτό; Ε, ας προσβάλλεται, τι να κάνουμε τώρα; Το ίδιο είναι αυτό, με το να νιώθει ο πιστός προσβεβλημένος επειδή αυτοί που δεν πιστεύουν τον λένε βλάκα; Ακόμα κι αν είναι, για χίλιους δυο λόγους, ποιον πείραξε για να δικαιολογείται η εναντίον του λεκτική επίθεση;

Η γιαγιά μου ήταν ένα από τα πιο θρήσκα άτομα που θα μπορούσε κανείς να συναντήσει και, ασχέτως αυτού προφανώς, ήταν ένας άνθρωπος που κακή κουβέντα δεν είχε πει για κανέναν, ούτε και υπήρξε κανείς που τη γνώρισε ο οποίος είπε κακό για εκείνη. Αν τής έλεγε κάποιος ότι ο ίδιος δεν πιστεύει, δεν άλλαζε τίποτα στη συμπεριφορά και την αντιμετώπισή της προς εκείνον.

Εδώ μέσα δεν έχεις πάρει χαμπάρι τι γίνεται; Αν τολμήσει κανείς να πει ότι πιστεύει σε Θεό, πλευροκοπείται από σαράντα μεριές, με ειρωνείες για ...μονόκερους και δε συμμαζεύεται. Γιατί; Χτύπησε κανενός την πόρτα, σε στυλ μαρτύρων τού Ιεχωβά π.χ.; Πόσους απ' όσους έχουν δηλώσει ότι πιστεύουν εδώ, έχεις δει να εκτοξεύουν απρόκλητα προσωπικούς χαρακτηρισμούς στους άλλους;

Δεν προσβάλλονται όλοι από τα ίδια πράγματα; Φυσικά! Κάποιος μπορεί να θεωρεί ότι προσβάλλω την ...αισθητική του, επειδή έχω μακριά μαλλιά. Λες να τον αντιμετωπίσω στα σοβαρά, ή να το τραβήξω ένα βήμα παραπέρα και να πάω να κουρευτώ για να μη συγχύζεται;  

• Like 12
Δημοσ.

Δεν είαμι εγώ όμως που έχω πρόβλημα με τους Άθεους. Εκείνοι είναι που έχουν πρόβλημα με εμάς τους Χριστιανούς.

Σοβαρά τώρα; Μπορεί κάποιος να προσβάλλεται, ακούγοντας κάποιον άλλον να λέει ότι πιστεύει; Χωρίς ο άλλος να επιχειρεί να τον προσηλυτίσει, αλλά απλώς και μόνο επειδή ...λέει ότι πιστεύει και νιώθει καλά γι' αυτό; Ε, ας προσβάλλεται, τι να κάνουμε τώρα; Το ίδιο είναι αυτό, με το να νιώθει ο πιστός προσβεβλημένος επειδή αυτοί που δεν πιστεύουν τον λένε βλάκα; Ακόμα κι αν είναι, για χίλιους δυο λόγους, ποιον πείραξε για να δικαιολογείται η εναντίον του λεκτική επίθεση;

Η γιαγιά μου ήταν ένα από τα πιο θρήσκα άτομα που θα μπορούσε κανείς να συναντήσει και, ασχέτως αυτού προφανώς, ήταν ένας άνθρωπος που κακή κουβέντα δεν είχε πει για κανέναν, ούτε και υπήρξε κανείς που τη γνώρισε ο οποίος είπε κακό για εκείνη. Αν τής έλεγε κάποιος ότι ο ίδιος δεν πιστεύει, δεν άλλαζε τίποτα στη συμπεριφορά και την αντιμετώπισή της προς εκείνον.

Εδώ μέσα δεν έχεις πάρει χαμπάρι τι γίνεται; Αν τολμήσει κανείς να πει ότι πιστεύει σε Θεό, πλευροκοπείται από σαράντα μεριές, με ειρωνείες για ...μονόκερους και δε συμμαζεύεται. Γιατί; Χτύπησε κανενός την πόρτα, σε στυλ μαρτύρων τού Ιεχωβά π.χ.; Πόσους απ' όσους έχουν δηλώσει ότι πιστεύουν εδώ, έχεις δει να εκτοξεύουν απρόκλητα προσωπικούς χαρακτηρισμούς στους άλλους;

Δεν προσβάλλονται όλοι από τα ίδια πράγματα; Φυσικά! Κάποιος μπορεί να θεωρεί ότι προσβάλλω την ...αισθητική του, επειδή έχω μακριά μαλλιά. Λες να τον αντιμετωπίσω στα σοβαρά, ή να το τραβήξω ένα βήμα παραπέρα και να πάω να κουρευτώ για να μη συγχύζεται;  

Δεν θα μπορούσα να το θέσω καλύτερα.

Δημοσ.

αγιες μερες ειναι για τους χριστιανους. για τους αθεους ειναι μια ακομα μερα και δεν υπαρχει λογος να σεβαστουμε το οτιδηποτε.

Σαφώς ρε 'συ Εύα και δεν υπάρχει λόγος να σεβαστεί οτιδήποτε σχετικό ο άθεος. Δεν υπάρχει όμως ούτε λόγος να επιλέγει μια χρονική περίοδο που για πολύ κόσμο είναι σημαντική για να προσβάλλει λεκτικά τη δική τους πίστη. Διότι αυτό γίνεται εδώ μέσα (δεν εννοώ ειδικά και αποκλειστικά στο συγκεκριμένο thread) και μη μού πεις ότι δεν το βλέπεις.

Αν δηλαδή εγώ είμαι χριστιανός και διαλέξω μια περίοδο θρησκευτικής εορτής των μουσουλμάνων για να τους αρχίσω στα μπινελίκια και το δούλεμα, δε θα με πεις μαλάκα; Εγώ θα μ' έλεγα, ανεξαρτήτως χρονικής περιόδου πάντως, πόσο μάλλον τότε...  

• Like 1
Δημοσ.

Δεν είαμι εγώ όμως που έχω πρόβλημα με τους Άθεους. Εκείνοι είναι που έχουν πρόβλημα με εμάς τους Χριστιανούς.

εχουμε προβλημα οταν βγαινουν και λενε περι παπυρων και προσβαλουν δεκαδες επιστημονες. κατα τ αλλα προσωπικα δεν μου καιγεται καρφι,

• Like 1
Δημοσ.

Εγω παντως που είμαι Χριστιανος Ορθοδοξος σεβομαι το ραμαζανι των μουσουλμάνων όπως και το δικαιωμα τους να εχουν δικο τους τζαμι στην Ελλαδα για να προσευχονται.Θρησκευτικη ελευθερια και ανεξηθρησκεια εχουμε και ο καθενας εχει δικαιωμα να πιστευει οπου θελει και ότι θελει αλλα δεν εχει δικαιωμα να ειρωνεευται και να υβριζει αυτους που πιστευουν.

• Like 4
Δημοσ.

Σαφώς ρε 'συ Εύα και δεν υπάρχει λόγος να σεβαστεί οτιδήποτε σχετικό ο άθεος. Δεν υπάρχει όμως ούτε λόγος να επιλέγει μια χρονική περίοδο που για πολύ κόσμο είναι σημαντική για να προσβάλλει λεκτικά τη δική τους πίστη. Διότι αυτό γίνεται εδώ μέσα και μη μού πεις ότι δεν το βλέπεις.

Αν δηλαδή εγώ είμαι χριστιανός και διαλέξω μια περίοδο θρησκευτικής εορτής των μουσουλμάνων για να τους αρχίσω στα μπινελίκια και το δούλεμα, δε θα με πεις μαλάκα; Εγώ θα μ' έλεγα, ανεξαρτήτως χρονικής περιόδου πάντως, πόσο μάλλον τότε...  

αν η ιστορια με τον παπυρο ειχε βγει τον φλεβαρη δεν θα αλλαζε και πολυ η γνωμη των αθεων,  επειδη ετυχε και βγηκε απριλη τρελενεστε;

• Like 3
Δημοσ.
που το ξέρεις ότι δεν προσβάλεις? κάποιος μπορεί να προσβάλεται μόνο και μόνο επειδή τα λες αυτά...

Και εγω προσβάλομαι από τη παρουσία σου και απαιτώ τη συγνώμμη σου.

Ασφαλώς αστειεύομαι αλλά καταλαβαίνεις οτι η λογική σου ειναι ΑΚΡΙΒΩΣ αυτη.

Οπως γράφω και σε άλλο τοπικ που πήρε τροπη Αθεοι, ένθεοι, το πρόβλημα έχει τεθεί μόνο από τη μια πλευρά, τουλάχιστον σε οτι αφορά το φόρουμ. Δεν ειδα κανέναν πιστο να γκαρίζει για την ύπαρξη των άθεων. Το αντιθετο βλέπουμε και μάλιστα με μεγάλη συχνότητα.

εχουμε προβλημα οταν βγαινουν και λενε περι παπυρων και προσβαλουν δεκαδες επιστημονες. κατα τ αλλα προσωπικα δεν μου καιγεται καρφι,

Στο χέρι σου ειναι να τους ταπώνεις. Χρησιμοποιεις επιστημονικα τεκμηρια και τελειώνει το θέμα. Ουτε γάτα ούτε ζημια.

αν η ιστορια με τον παπυρο ειχε βγει τον φλεβαρη δεν θα αλλαζε και πολυ η γνωμη των αθεων,  επειδη ετυχε και βγηκε απριλη τρελενεστε;

Οποτε και να βγει την ιδια ιστορία έχουμε. Δεν αλλάζει κάτι τα τελευταία χρόνια.

Δημοσ.

Διαφορετική άποψη σημαίνει μπινελίκια στον χριστιανισμό; Δεν μπήκε κανένας μέσα στην εκκλησία για να διακόψει τα μυστήρια.

• Like 2
Δημοσ.

Δεν θυμάμαι να βγήκε κάποια Ένωση Χριστιανών και να προσέβαλε επιστήμονες. Κατά τ'άλλα συζητάμε εδώ ένα γεγονός που σχετίζεται άμεσα με την θρησκεία μας και το τι πιστεύουμε. Ουδεμία προσβολή υπήρξε προς επιστήμονες και Άθεους. Φαίνεται σαν να ψάχνετε απλά αφορμές να αδειάσετε την χολή σας και να υπονομεύσετε τους Χριστιανούς απλά επειδή δεν πιστεύετε.

• Like 1
Δημοσ.

Σαφώς ρε 'συ Εύα και δεν υπάρχει λόγος να σεβαστεί οτιδήποτε σχετικό ο άθεος. Δεν υπάρχει όμως ούτε λόγος να επιλέγει μια χρονική περίοδο που για πολύ κόσμο είναι σημαντική για να προσβάλλει λεκτικά τη δική τους πίστη. Διότι αυτό γίνεται εδώ μέσα (δεν εννοώ ειδικά και αποκλειστικά στο συγκεκριμένο thread) και μη μού πεις ότι δεν το βλέπεις..  

Και έλεγα να ψήσω κάτι μπριζολίδια την Παρασκευή. Δεν πιστεύω να προσβληθεί κανείς... από τη τσίκνα!

• Like 9
Δημοσ.

Και έλεγα να ψήσω κάτι μπριζολίδια την Παρασκευή. Δεν πιστεύω να προσβληθεί κανείς... από τη τσίκνα!

Ψήσε ό,τι θέλεις. Αντίστοιχα πήγαινε στην Ινδία και φόρα δερμάτινο μπουφάν από δέρμα αγελάδας.

Κανείς δεν σου τα απαγορεύει αυτά.

Δημοσ.

Κατ' αρχήν μην παρασύρεσαι και χρησιμοποιείς δεύτερο πρόσωπο πληθυντικού. Ορθολογιστικά θεωρώ ότι μιλάω και - αν αυτό έχει κάποια σημασία για το πώς αντιμετωπίζονται τα όσα λέω - ούτε εγώ είμαι «παιδί τής εκκλησίας». Δε θα έπρεπε να έχει σημασία θεωρώ, αλλά τέλος πάντων...

Από 'κει και πέρα: Σε έχω αξιολογήσει ως αρκετά έξυπνο άτομο, ώστε να καταλαβαίνεις ότι δεν «έτυχε»...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...