Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εγω παντως που είμαι Χριστιανος σεβομαι το ραμαζανι των μουσουλμάνων όπως και το δικαιωμα τους να εχουν δικο τους τζαμι στην Ελλαδα για να προσευχονται.Θρησκευτικη ελευθερια και ανεξηθρησκεια εχουμε και ο καθενας εχει δικαιωμα να πιστευει οπου θελει και ότι θελει αλλα δεν εχει δικαιωμα να ειρωνεευται και να υβριζει αυτους που πιστευουν.

ουτε τους μουσουλμανους σεβομαι. του θεωρω ακομα πιο ηλιθιους απο τους χριστιανους. το προβλημα δεν ειναι αν πιστευει καποιος, το προβλημα αρχιζει οταν ξεκιναει να πουλαει εξυπναδα περι παπυρων και ιστορικων πηγων χωρις να ξερει που του πανε τα 4 και επιπλεον να θεωρει το ενδεχομενο γαμου της εν λογω προσωπικοτητας υψιστης σημασιας. ενα γεγονος που ντε φακτο δεν επαιξε κανενα απολυτως ρολο στην αθρωπινη ιστορια.

• Like 1
  • Απαντ. 87
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

εγω για παϊδάκια ελεγα...

Ψήσε ό,τι θέλεις, τον σεβασμό όμως που υποτίθεται ότι δείχνεις στις (άλλες) θρησκείες και την ωριμότητά σου, τα δείχνεις μέσα από post σου σαν το συγκεκριμένο.

Δημοσ.

Διαφορετική άποψη σημαίνει μπινελίκια στον χριστιανισμό; Δεν μπήκε κανένας μέσα στην εκκλησία για να διακόψει τα μυστήρια.

«Διαφορετική άποψη» = «Είσαι βλάκας» ; Αυτό σχολιάζω...

Και έλεγα να ψήσω κάτι μπριζολίδια την Παρασκευή. Δεν πιστεύω να προσβληθεί κανείς... από τη τσίκνα!

Κι εγώ τρώω τον αγλέουρα τη Μεγάλη Εβδομάδα. Ούτε νηστεύω, ούτε τίποτα σχετικό. Δεν πάω όμως σε όσους νηστεύουν να τους αποκαλέσω ηλίθιους. Ίσως και να είναι θέμα χαρακτήρα. 

• Like 2
Δημοσ.

Κατ' αρχήν μην παρασύρεσαι και χρησιμοποιείς δεύτερο πρόσωπο πληθυντικού. Ορθολογιστικά θεωρώ ότι μιλάω και - αν αυτό έχει κάποια σημασία για το πώς αντιμετωπίζονται τα όσα λέω - ούτε εγώ είμαι «παιδί τής εκκλησίας». Δε θα έπρεπε να έχει σημασία θεωρώ, αλλά τέλος πάντων...

Από 'κει και πέρα: Σε έχω αξιολογήσει ως αρκετά έξυπνο άτομο, ώστε να καταλαβαίνεις ότι δεν «έτυχε»...

ναι αυτο ειναι σχετικα προφανες, ειναι λιγο σαν τις διαφημισεις κλιματιστικων μολις αρχισουν να πλακωνουν οι ζεστες.

Δημοσ.

ουτε τους μουσουλμανους σεβομαι. του θεωρω ακομα πιο ηλιθιους απο τους χριστιανους. το προβλημα δεν ειναι αν πιστευει καποιος, το προβλημα αρχιζει οταν ξεκιναει να πουλαει εξυπναδα περι παπυρων και ιστορικων πηγων χωρις να ξερει που του πανε τα 4 και επιπλεον να θεωρει το ενδεχομενο γαμου της εν λογω προσωπικοτητας υψιστης σημασιας. ενα γεγονος που ντε φακτο δεν επαιξε κανενα απολυτως ρολο στην αθρωπινη ιστορια.

Οφειλεις όμως να σεβαστείς και τους μουσουλμάνους αλλα και τους χριστιανους όπως και εκεινοι οφειλουν να σεβαστουν  εσενα.

Μιλα λιγο πιο κοσμια,εσυ εισαι αυτή που τωρα προσβαλει και αποκαλει ηλιθιους οσους πιστεύουμε.

• Like 1
Δημοσ.

Ψήσε ό,τι θέλεις. Αντίστοιχα πήγαινε στην Ινδία και φόρα δερμάτινο μπουφάν από δέρμα αγελάδας.

Κανείς δεν σου τα απαγορεύει αυτά.

Ακριβώς. Για ποιό λόγο θα πρέπει να προσαρμόζω τη ζωή μου στη κ@βλάντα του καθενός; Μη φας αυτό γιατί το απαγορεύει η θρησκεία του Χ, μη φορέσεις το άλλο γιατί το απογορεύει η θρησκεία του Ψ, μη κλάσεις γιατί το απαγορεύει η θρησκεία του Ω κλπ;

• Like 1
Δημοσ.

Δεν θυμάμαι να βγήκε κάποια Ένωση Χριστιανών και να προσέβαλε επιστήμονες. Κατά τ'άλλα συζητάμε εδώ ένα γεγονός που σχετίζεται άμεσα με την θρησκεία μας και το τι πιστεύουμε. Ουδεμία προσβολή υπήρξε προς επιστήμονες και Άθεους. Φαίνεται σαν να ψάχνετε απλά αφορμές να αδειάσετε την χολή σας και να υπονομεύσετε τους Χριστιανούς απλά επειδή δεν πιστεύετε.

Με ένα μακροσκελές άρθρο, ο μητροπολίτης Πειραιά Σεραφείμ επιχειρεί να μπει στη συζήτηση που προκάλεσαν οι απόψεις του παγκοσμίου φήμης φυσικού Stephen Hawking περί ανυπαρξίας του Θεού, αποκαλώντας τον «συμπλεγματικό» λόγω της αναπηρίας του, εξαιτίας της οποίας «διαθέτει ελαφρυντικά για τη σύγχυση του νου του» (!), σύμφωνα πάντα με τον μητροπολίτη.

Για του λόγου το αληθές, διαβάστε ακριβές απόσπασμα της εν λόγω επιστολής:

«Με αφορμή τον συνεχιζόμενο θόρυβο που έχει προκαλέσει διεθνώς η κυκλοφόρησις του τελευταίου βιβλίου του παραπληγικού Βρετανού αστροφυσικού Stephen Hawking με τίτλο “The Grand Desing” («Ο μεγάλος σχεδιασμός») και της συνεχούς παρουσιάσεως των απόψεών του που στοχεύουν στο να απομειώσουν την δράσι του Δημιουργού Θεού στην εκδίπλωση των θαυμασίων της δημιουργίας Του και όπως χαρακτηριστικά ανεφέρθη σε γνωστά έντυπα που «πατρωνάρουν» τέτοιες απόψεις «να σκοτώσει τον Θεό» και να διαψεύση την παρουσία και την αγαθοποιόν ενέργειαν Του επιθυμούμε να ενημερώσωμε τον ευαγή κλήρο και τον φιλόθεο λαό του Θεού:

1. Ο συγκεκριμένος παραπληγικός Βρετανός επιστήμων είναι απολύτως συμπαθής ιδιαιτέρως διότι
ευρίσκεται εις μίαν δραματικήν κατάστασιν υγείας
 απεικονιζομένην εις δημοσιευθέντα φωτογραφικά στιγμιότυπα, απολύτως καθηλωμένος και επικοινωνών με ηλεκτρονικήν φωνήν, 
που επιφέρει την κατανόησιν δια την συμπλεγματικότητα και τραγικότητα των απόψεών του
 που αδίκως βεβαίως ενοχοποιούν ουσία τον Τρισάγιον Θεόν δια την δυσχερεστάτην θέσιν της υγείας του διότι η ασθένεια, η φθορά και ο θάνατος δεν προέρχονται από τον Θεόν αλλά είναι αποτέλεσμα της σχάσεως των ανθρώπων και του κόσμου από Αυτόν.

…………………………………………………………………

Και όμως την άπειρη αυτή δύναμη, σοφία και πρόνοια αποδίδουν κατά καιρούς οι άφρονες υλιστές και σήμερον ο κ. Χώκινγκ που έχει το 
ελαφρυντικό της συγχύσεως του νοός του, από την αφόρητο σωματική δυστυχία του
, στα άβουλα και άψυχα σωματίδια του ηλεκτρισμού που σχηματίζουν εν τω συνόλω την συμπαντικήν ύλην και που δεν έχουν προς άλληλα μήτε συνοχήν.»

Ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ

• Like 2
Δημοσ.

«Διαφορετική άποψη» = «Είσαι βλάκας» ; Αυτό σχολιάζω...

Κι εγώ τρώω τον αγλέουρα τη Μεγάλη Εβδομάδα. Ούτε νηστεύω, ούτε τίποτα σχετικό. Δεν πάω όμως σε όσους νηστεύουν να τους αποκαλέσω ηλίθιους. Ίσως και να είναι θέμα χαρακτήρα. 

Όλα σχετικά είναι. Αν μου πεις ότι δε τρώς κρέας γιατί είναι έθιμο, οκ. Αν μου πεις ότι δε τρως γιατί η αγελάδα είναι ο Θεός σου και δημιουργός του σύμπαντος... θα τα ακούσεις αργά ή γρήγορα.

• Like 3
Δημοσ.

Δηλαδή από ότι κατάλαβα το πρόβλημά σου είναι στο γιατί εμείς οι Χριστιανοί δίνουμε τόση σημασία στο εάν ήταν παντρεμένος ή όχι ο Χριστός;

Ακριβώς. Για ποιό λόγο θα πρέπει να προσαρμόζω τη ζωή μου στη κ@βλάντα του καθενός; Μη φας αυτό γιατί το απαγορεύει η θρησκεία του Χ, μη φορέσεις το άλλο γιατί το απογορεύει η θρησκεία του Ψ, μη κλάσεις γιατί το απαγορεύει η θρησκεία του Ω κλπ;

Βρε άνθρωπέ μου, σου είπαμε να προσαρμοστείς; Φάε ό,τι ποθεί η ψυχή σου, και φόρα ό,τι γουστάρεις. Απλά σεβάσου το γεγονός ότι κάποιοι άλλοι δεν τα φοράμε αυτά και δεν τρώμε ό,τι να'ναι. Εν ολίγοις: Τρώγε ό,τι θες αλλά μην κοροϊδεύεις τους Χριστιανούς που νηστεύουν. Εντάξει;

Δεν πιστεύω τα λόγια ενός ατόμου να αντικατοπτρίζουν τα πιστεύω όλων των Χριστιανών.

Δημοσ.

την εποχή όπου χρονολογείται ο εν λόγω πάπυρος, στην βυζαντινή αυτοκρατορία έχουν κυριαρχήσει οι αιρέσεις, βασικός πολέμιος των εκάστοτε βυζαντινών αυτοκρατόρων.
Γι΄ αυτό κρίθηκε ως αιρετικό και συγκαταλέγεται στα απόκρυφα ευαγγέλια του Ορθόδοξου Πατριαρχείου. 
Πολύς ντόρος για το τίποτα εφόσον δεν μπορεί να αποδειχθεί κάτι παραπάνω από το τίποτα! 

• Like 1
Δημοσ.

θα τα ακούσεις αργά ή γρήγορα.

Μα αυτό είναι το θέμα. Γιατί να τα ακούσει; Γιατί πολύ απλά δεν τον παρατάς στην ησυχία του να πιστεύει ό,τι θέλει και να τρώει ό,τι θέλει; Σε πείραξε; Σου σκότωσε την οικογένεια;

• Like 5
Δημοσ.

Για μένα μου φαίνεται λογικό να έχει γραφεί από κάποιον πολέμιο του μονοφυσιτισμού (κόπτες: ο πάπυρος είναι γραμμένος στην κοπτική)
Μονοφυσιτισμός αποδέχεται τη μια φύση του Θεού, αυτή της θεϊκής 

• Like 1
Δημοσ.

Παντόφλα ο Μανωλης; ζαμε των ζαμων!

Φανταστείτε τι θα γίνονται εαν δεβ έλεγε "η γυναικα μου" αλλα "το 9αχρονο πουτανακι μου".;ε

• Like 1
Δημοσ.

Και με αυτό το σκεπτικό καταργούνται τα όποια claims για ιστορικότητα έχουν οι χριστιανοί και βασίζονται μόνο σε χριστιανικά βιβλία. 

Δεν ξέρω. Δεν είμαι ιστορικός. Μπορεί. Τι ακριβώς είναι τα 'χριστιανικά βιβλία';

Τα ευαγγέλια δεν είναι ιστορικά κείμενα αν αυτό εννοείς.

Και για το χριστιανισμό δεν έχουν γράψει μόνο χριστιανοί , αλλά διάφορες πηγές ..

To αρχικό άρθρο το διαβάσατε εσείς που κάνετε σχόλια; Η γυναίκα ήταν σαφής:

Η αλήθεια είναι πως δεν το πρόσεξα.

Τώρα που το ξαναδιάβασα ολόκληρο, δε βγάζει ιδιαίτερο νόημα,

κάτι που μου υπενθυμίζει για άλλη μια φορά πόσο πετυχημένες (γιού φάουλ) είναι οι μεταφορές - μεταφράσεις ξένων ειδήσεων από τους ντόπιους ιθαγενείς ..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...