The_Judas Δημοσ. 14 Απριλίου 2014 Δημοσ. 14 Απριλίου 2014 Δεν ξέρω. Δεν είμαι ιστορικός. Μπορεί. Τι ακριβώς είναι τα 'χριστιανικά βιβλία'; Τα ευαγγέλια δεν είναι ιστορικά κείμενα αν αυτό εννοείς. Και για το χριστιανισμό δεν έχουν γράψει μόνο χριστιανοί , αλλά διάφορες πηγές .. Υποτίθεται ότι έγιναν κοσμογονικές αλλαγές, αναστάσεις, σεισμοί κλπ, και το μόνο που αναφέρεται από ιστορικούς είναι 1-2 γραμμούλες. Αυτό δεν το θεωρώ σοβαρή ιστορική τεκμηρίωση. Άλλωστε δεν ήταν ο μόνος προφήτης, ούτε ο μόνος που σταυρώθηκε εκείνη την εποχή για να θεωρείται αδιάσειστο και ακλόνητο στοιχείο... Από χριστιανικά βιβλία άπειρες αναφορές. Επί 10+ αιώνες η μοναδική λογοτεχνία που παρήγαγε το Βυζάντιο ήταν βίοι αγίων και διαμάχες των αιρέσεων. Τα υπόλοιπα κατέληξαν στην πυρά ή διασώθηκαν έμμεσα από χριστιανικά βιβλία που αντέκρουαν τα επιχειρήματά τους.
kfyros Δημοσ. 14 Απριλίου 2014 Δημοσ. 14 Απριλίου 2014 Ψήσε ό,τι θέλεις. Αντίστοιχα πήγαινε στην Ινδία και φόρα δερμάτινο μπουφάν από δέρμα αγελάδας. Κανείς δεν σου τα απαγορεύει αυτά. μπα, μάλλον αν πας στην Ινδία έτσι, μάλλον θα σε φορέσει κάποιος Ινδός για μπουφάν.. Ακριβώς. Για ποιό λόγο θα πρέπει να προσαρμόζω τη ζωή μου στη κ@βλάντα του καθενός; Μη φας αυτό γιατί το απαγορεύει η θρησκεία του Χ, μη φορέσεις το άλλο γιατί το απογορεύει η θρησκεία του Ψ, μη κλάσεις γιατί το απαγορεύει η θρησκεία του Ω κλπ; Ωπ!! Αυτό με την κλανιά με ενδιαφέρει. Να ξέρω πού ισχύει να μην πάω ποτέ! Μεγάλο πρόβλημα μιλάμε...
mathsrule Δημοσ. 14 Απριλίου 2014 Δημοσ. 14 Απριλίου 2014 μπα, μάλλον αν πας στην Ινδία έτσι, μάλλον θα σε φορέσει κάποιος Ινδός για μπουφάν.. Μπα... το είχα κάνει το εν λόγω λάθος στην Ινδία. Είχα ένα Chevignon μπουφάν από δέρμα αγελάδας και το πήρα κατά λάθος εκεί. Απλά δεν το φόρεσα καθόλου, ήταν στην βαλίτσα μονίμως. 1
kfyros Δημοσ. 14 Απριλίου 2014 Δημοσ. 14 Απριλίου 2014 Υποτίθεται ότι έγιναν κοσμογονικές αλλαγές, αναστάσεις, σεισμοί κλπ, και το μόνο που αναφέρεται από ιστορικούς είναι 1-2 γραμμούλες. Αυτό δεν το θεωρώ σοβαρή ιστορική τεκμηρίωση. Άλλωστε δεν ήταν ο μόνος προφήτης, ούτε ο μόνος που σταυρώθηκε εκείνη την εποχή για να θεωρείται αδιάσειστο και ακλόνητο στοιχείο... Από χριστιανικά βιβλία άπειρες αναφορές. Επί 10+ αιώνες η μοναδική λογοτεχνία που παρήγαγε το Βυζάντιο ήταν βίοι αγίων και διαμάχες των αιρέσεων. Τα υπόλοιπα κατέληξαν στην πυρά ή διασώθηκαν έμμεσα από χριστιανικά βιβλία που αντέκρουαν τα επιχειρήματά τους. Δεν μπαίνω στην ουσία του πράγματος. Προφανώς όλα αυτά είναι ωραίες ιστορίες του τύπου 'Σεβάχ ο Θαλασσινός' αν το καλοσκεφτείς.. Προσωπικά τα γουστάρω ως παραδόσεις , και δεν εξετάζω την πιθανότητα να είναι πραγματικά ή όχι , γιατί προφανώς και αν τα δούμε πραγματιστικά δε στέκουν. Γενικά , ελπίζω να υπάρχει μετά θάνατον ζωή και θα ήθελα να πίστευα σε αυτήν χωρίς να το εκλογικεύω, όπως άλλοι πιστεύουν στη μετενσάρκωση, απλά γιατί βρίσκω πολύ καταθλιπτικό να μη μένει τίποτα όταν πεθαίνουμε παρά ένα μάτσο κόκαλα. . Στην πράξη με αυτά που βλέπω τριγύρω μου, αυτούς που δηλώνουν χριστιανοί και ανεβαίνουν στα γόνατα την ανηφόρα στην Παναγία της Τήνου (από τη μοκέτα φυσικά για να μην κάνουν αβαβά), και μετά πάνε και περιδρομιάζουν 'νηστίσιμα' φυτικά τυριά, μαργαρίνες και μπιφτέκια σόγιας τους θεωρώ μέγιστους καραγκιόζηδες και νούμερα. Στην ίδια κατηγορία γελοιότητας τοποθετώ και όσους δηλώνουν με στόμφο άθεοι , κάτι που τελευταία είναι της μόδας και κολλάει μαζί και με διάφορες άλλες ιδιότητες με α στερητικό.. Μπα... το είχα κάνει το εν λόγω λάθος στην Ινδία. Είχα ένα Chevignon μπουφάν από δέρμα αγελάδας και το πήρα κατά λάθος εκεί. Απλά δεν το φόρεσα καθόλου, ήταν στην βαλίτσα μονίμως. χαχαχαχαχχα, δερματίνη ήταν σε δουλέψανε!!! 1
Super Moderators Thresh Δημοσ. 14 Απριλίου 2014 Super Moderators Δημοσ. 14 Απριλίου 2014 Μάλλον δεν κατάλαβες αυτό που είπα. ούτε εσύ κατάλαβες ότι η προσβολή είναι υποκειμενική... αν αρχίσω εγώ να προσβάλομαι ΜΕ ΟΤΙ ΓΡΑΦΕΙΣ θες να το ανταλλάξεις με την προσβολή άλλων στα πιστεύω σου? δλδ να μην γράφεις τπτ και σε αντάλλαγμα να μην σου προσβάλουν τα πιστεύω? Και εγω προσβάλομαι από τη παρουσία σου και απαιτώ τη συγνώμμη σου. Ασφαλώς αστειεύομαι αλλά καταλαβαίνεις οτι η λογική σου ειναι ΑΚΡΙΒΩΣ αυτη. προφανώς κι είναι αυτή, αλλά δεν κάθομαι να ζητάω από τον καθένα να μην γράφει/ζει... Μα αυτό είναι το θέμα. Γιατί να τα ακούσει; Γιατί πολύ απλά δεν τον παρατάς στην ησυχία του να πιστεύει ό,τι θέλει και να τρώει ό,τι θέλει; Σε πείραξε; Σου σκότωσε την οικογένεια; δλδ αν σου προσβάλει τα πιστεύω σου σκότωσε την οικογένεια?
Cossutius. Δημοσ. 14 Απριλίου 2014 Δημοσ. 14 Απριλίου 2014 προφανώς κι είναι αυτή, αλλά δεν κάθομαι να ζητάω από τον καθένα να μην γράφει/ζει... Mα ουσιαστικά αυτό τους λες βρε συ. Και κατα βάση οι "πορωμένοι" άθεοι, αυτό ζητάνε. δλδ αν σου προσβάλει τα πιστεύω σου σκότωσε την οικογένεια? Γιατι να το κάνει? Σοβαροί άνθρωποι, "έξυπνοι" (σε πολλές περιπτώσεις εξυπνότεροι οπως οι ίδιοι αυτοαποκαλουντε), θα πέσουν στο επίπεδο της προσβολής? Ποιος άνθρωπος με ποιότητα, με μυαλό που παίρνει στροφές χρησιμοποιεί τη μέθοδο της προσβολής των πιστεύω του άλλου, ή της προσβολης γενικά για να "κερδίσει" σε μια μάχη που ουσιαστικά δεν υπάρχει? Δεν υπάρχει κανένας λόγος. Θέλει ο γείτονας να πιστευει στην αγελάδα? Αστον να πιστεύει. Κλάιν μάιν. 1
Lucifer Δημοσ. 14 Απριλίου 2014 Δημοσ. 14 Απριλίου 2014 Λοιπόν, το θρεντ είναι για μια αρχαιολογική ανακάλυψη και τις παρελκόμενες ερμηνείες της. Όσοι έχετε θέμα επειδή αυτές τις μέρες είναι το πάσχα σας, το ραμαζάνι σας ή το χάνουκά σας, μην ανοίγετε το θρεντ. Κανείς δε σας έδεσε στην καρέκλα μπροστά στην οθόνη. Δε θα βάλουμε και φίμωτρο στα νέα επειδή προσβάλλεστε. Αν κάτι στα παραπάνω σας δίνει την εικόνα πως θέτω το θέμα προς συζήτηση και θέλω τις απόψεις σας, δεν είναι έτσι. Από δω και κάτω ontopic ή διακοπές. 7
Cossutius. Δημοσ. 14 Απριλίου 2014 Δημοσ. 14 Απριλίου 2014 Άσχετο αλλά σε ότι αφορά την ιστορικότητα του Ιησου, τα τελευταία που έχω διαβάσει ειναι πως αυτός που τον ανέφερε αρκετά ήταν ο Ιώσηπος Φλάβιος , για τα γραπτά του οποίου όμως υπάρχουν αρκετές αμφιβολίες. Και αυτό διότι θεωρουν οτι έχουν πετσοκοπεί, έχουν γραφτεί άλλα απο πάνω και τέτοια. Βέβαια με την ιδια λογική θα πρέπει να αμφιβάλουμε για όλους τους ιστορικούς, αλλά εν πάση περιπτώση. Άλλωστε είτε ηταν ιστορικό πρόσωπο, είτε παντρεμένος, είτε gay, κλάιν και πάλι. Οποιος πιστεύει σε ότι πιστεύει θα συνεχίσει να το κάνει, δε πα να έρθουν οι μηχανικοι απ το άλιεν και πουν οτι αυτοι μας κατασκεύασαν.
deesnider Δημοσ. 14 Απριλίου 2014 Δημοσ. 14 Απριλίου 2014 Κατάπτυστη πέραν πάσης αμφιβολίας η θέση τού Σεραφείμ. Παρουσιάζεις όμως τη θέση ενός αρτηριοσκληρωτικού εκπροσώπου τής επίσης αρτηριοσκληρωτικής επίσημης εκκλησίας - περίπτωση η οποία μόνο αντίστοιχη δεν είναι - ως αντεπιχείρημα για τις λεκτικές επιθέσεις και προσβολές μεμονωμένων άθεων προς μεμονωμένους πιστούς. Μα αυτό είναι το θέμα. Γιατί να τα ακούσει; Γιατί πολύ απλά δεν τον παρατάς στην ησυχία του να πιστεύει ό,τι θέλει και να τρώει ό,τι θέλει; Σε πείραξε; Σου σκότωσε την οικογένεια; Αυτό...
status Δημοσ. 14 Απριλίου 2014 Δημοσ. 14 Απριλίου 2014 Ο Ιησούς σαν χαρκτηρας ηταν πολυ γαματος, αλλωστε ποτε έγραψαν εβραίοι κακό χαρακτήρα, οεο!; αλλα μετά ήρθε το φραντσαιζ και του γαμησε την, ξέρετε ποια. Μέι δε φορς μπι γουιθ γιου. Επίσης, ο Λιουκ Σκαιγουοκερ ηταν παρθένος, τελος, he who says otherwise us a blasphemer!
mathsrule Δημοσ. 14 Απριλίου 2014 Δημοσ. 14 Απριλίου 2014 Επίσης, ο Λιουκ Σκαιγουοκερ ηταν παρθένος, τελος, he who says otherwise us a blasphemer! http://en.wikipedia.org/wiki/Ben_Skywalker_(Star_Wars)#Ben_Skywalker Αφού δεν σε εξιτάρει η θρησκεία, τουλάχιστον διάβασε και λίγο lore για το Star Wars.
status Δημοσ. 14 Απριλίου 2014 Δημοσ. 14 Απριλίου 2014 http://en.wikipedia.org/wiki/Ben_Skywalker_(Star_Wars)#Ben_Skywalker Αφού δεν σε εξιτάρει η θρησκεία, τουλάχιστον διάβασε και λίγο lore για το Star Wars. Το θεωρώ υπερτιμημένο, δεν μπορω, τωρα να μου πεις, απο ενα έθνος χωρις ήρωες, τέτοια πειμενεις.
kreiz Δημοσ. 15 Απριλίου 2014 Δημοσ. 15 Απριλίου 2014 Εγώ πάλι δεν μπορώ να καταλάβω τι ζόρι τραβάνε οι Άθεοι με εμάς τους Χριστιανούς. Ο καθένας είναι ελεύθερος να πιστεύει ό,τι θέλει. Έτσι όπως εγώ δεν προσβάλλω την αθεότητά σας, έτσι κι εσείς να μην προσβάλλετε την θρησκεία στην οποία πιστεύω. Δεν θες να πιστεύεις και νομίζεις πως είσαι υπεράνω; Μπράβο σου και μαγκιά σου, απλά μην ασχολείσαι με εμένα και την θρησκεία μου. Το να βγαίνεις σε φόρουμ κτλ και να μειώνεις τόσο τις άλλες θρησκείες όσο και τα άτομα που τις πιστεύουν, δεν αυξάνει το iQ σου, ίσα-ίσα που κάνει το αντίθετο. My 2 cents. Η ελευθερία του λόγου τελειώνει εκεί που ξεκινάει η θρησκεία. Μπορείς να κράξεις πολιτικά κόμματα, ιδεολογίες, ανθρώπους, hobby, αλλά η θρησκεία είναι υπεράνω κριτικής. Σε μια χώρα που μέχρι πριν λίγα χρόνια δεν υπήρχε στην ύλη του λυκείου η θεωρία της εξέλιξης, σε μια χώρα που πληρώνουν όλοι για τους μισθούς των παπάδων(άθεοι και θρήσκοι), που τα θρησκευτικά είναι υποχρεωτικό μάθημα, πιστεύω ότι η κριτική προς την εκκλησία δεν είναι χολή ή κόμπλεξ. Όπως μπορώ να κρίνω την κυβέρνηση μπορώ να κρίνω και την επίσημη θρησκεία του κράτους. ontopic: ισχύει ότι κάθε τόσο βγαίνουν στο φως πληροφορίες για τον Ιησού, είτε πάπυροι, είτε ευαγγέλια χωρίς ποτέ να καταλήγουν κάπου οι πληροφορίες. Πιθανότατα δεν υπάρχουν αρκετά κίνητρα για να καταλήξουν κάπου τέτοιες έρευνες 2
Tilemaxx Δημοσ. 15 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 15 Απριλίου 2014 Τροφή για σκέψη, ή αλλιώς το πώς εκτιλύχθηκε η πιο διάσημη σκηνοθέτηση θανάτου στην ιστορία. Διαβάστε το όλο γιατί είναι πραγματικά εξαιρετικό:http://apollonios.pblogs.gr/2014/04/giati-fobhthhke-ton-thanato-o-ihsoys-rwmioi-enw-hxere-oti-tha-an.html
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα