Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γενικα συμφωνω μαζι σου.Φαντασου τωρα να βαζουν 30αρηδες σε spoiler την πλοκη του Ροκυ η  του Σπαρτακου.Θα μου πεις τωρα υπαρχουν νεαροτερες ηλικιες που μπορει να μην τις εχουν δει ...ας προσεχαν.Αρα το θεμα ειναι βαθυτερο και αφορα το χασμα γενεων  :P 

ας προσεχαν ? ειναι δυνατον να λες "ας προσεχαν"? επρεπε να χαν δει ολεεεεεες τις ταινιες ε?οντως ας προσεχαν που γεννηθηκαν σε αυτον τον πλανητη..με τετοια οντα...

• Απαντ. 41
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Καλησπέρα και καλή Μ. Εβδομάδα.

Με αφορμή μια σχετική "διαμάχη" ανοίγω αυτό το νήμα, για να συζητήσουμε περί σπόιλερζ.

Γνώμη μου είναι ότι σπόιλερ θεωρείται μια πληροφορία όταν κάτι δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα και όχι σε περίπτωση που εσύ δεν το έχεις δει. 

Για παράδειγμα:

Σπόιλερ, είναι να σου πω τι γίνεται στην 3η ταινία του Χόμπιτ επειδή έχω διαβάσει τα βιβλία.

Αν όμως πω τι γίνεται στη 2η δεν είναι σπόιλερ καθώς η 2η έχει βγει και απλώς εσύ δεν την έχεις δει ακόμα.

Συμφωνείτε ή είμαι λάθος;

Αν υπάρχει σχετικό νήμα παρακαλώ να κλειδωθεί και ζητώ συγγνώμη. Αλλά στην αναζήτηση που έκανα δεν βρήκα κάτι.

Λαθος εισαι, διπλά μαλιστα, και στην λογικη που χρησιμοποιησες για να βγαλεις το συμπερασμα σου συμφωνα με τον ορισμο σου και στον ορισμο σου(αν και δεν ειναι σωστο να λεμε οτι ενας ορισμος τετοιου ειδους ειναι λαθος γιατι ειναι υποκειμενικο θεμα και μπορει ο καθενας να ορισει ο,τι θελει, απλως το λεω με την εννοια οτι ο ορισμος σου ειναι ολιγον αφελης-παραλογος), πχ εισαι λαθος στην λογικη της παρακατω 2ης προτασης σου, συμφωνα και με τον ορισμο σου στην 1η προταση:

Γνώμη μου είναι ότι σπόιλερ θεωρείται μια πληροφορία όταν(υποθετω οτι εννοεις οταν και μόνο οταν μιας και μιλαμε για ορισμο) κάτι δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα και όχι σε περίπτωση που εσύ δεν το έχεις δει. 

Πχ: Σπόιλερ, είναι να σου πω τι γίνεται στην 3η ταινία του Χόμπιτ επειδή έχω διαβάσει τα βιβλία.

Απο τη στιγμη που η πληροφορια που θα πεις(σε καποιον) εχει κυκλοφορησει, δεν ειναι σπόιλερ.

Αρα απο στιγμη που τα βιβλια που περιεχουν την πληροφορια(της ταινιας) που θα πεις(σε καποιον), εχουν κυκλοφορησει, αρα εχει κυκλοφορησει και η πληροφορια της ταινιας που θελεις να πεις σε καποιον, οποτε συμφωνα με τον ορισμο σου δεν ειναι σπόιλερ.

Απο την αλλη και ο ορισμος σου καπως "ανοητος".

Ενας μαλλον παγκοσμια δεκτος(απο την συντριπτικη πλειοψηφεια των ανθρωπων φανταζομαι) ορισμος για το τι ειναι σπόιλερ ειναι:

Σπόιλερ ειναι μια πληροφορια για μια ταινια, βιβλιο, κλπ, που ειναι ευρεως αποδεκτο οτι δεν ειναι ευρεως γνωστη η πληροφορια, οταν και μόνο οταν την αναφερεις σε ενα γκρουπ ανθρωπων και η πιθανοτητα να μην την ξερει εστω και ενα απο τα μελη ανθρωπων αυτου του γκρουπ να ειναι μη μηδενικη.

**Απο την αλλη, αρκετοι οπως και το ινσομνια.gr(που το κανει) θα οριζαν το τι ειναι "σπόιλερ" συμφωνα με την παραπανω προταση αφαιρωντας τελειως την προταση: "που ειναι ευρεως αποδεκτο οτι δεν ειναι ευρεως γνωστη η πληροφορια,".

Δημοσ.

Προσωπικα ποτε δεν καταλαβα τη φρικη που τρωει πολυς κοσμος με τα spoilers γιατι ο ιδιος ποτε δεν ειχα τετοιο θεμα....και ολη την ταινια να μου περιγραψεις και να μου πεις τι γινεται δεν μου καιγεται καρφι αμα θελω να τη δω θα την δω με το ιδιο ενδιαφερον και θα μου αρεσει το ιδιο. Οπως και μπορει να τη δω και 2 και 3 και 10 φορες αμα τη γουσταρω πολυ.

• Like 5
Δημοσ.

Μπραβο μαλακα τωρα δεν θα την δω την ταινια και θα πληρωσω και δυο ευρω τσαμπα  :devil:

Αυτο ειναι ασχετο την ταινια την βλεπεις για ο,τι εχει να σου προσφερει: σκηνοθεσια,σενάριο, φωτογραφία, μουσικη, παιξιμο ηθοποιών κτλπ. Δεν ξεκινας για να πας στο τελος, απολαμβανεις την διαδρομη.

βεβαια σου χαλαει ο αλλος το τελος αμα δεν το spoilarei...

• Like 1
Δημοσ.

Αυτο ειναι ασχετο την ταινια την βλεπεις για ο,τι εχει να σου προσφερει: σκηνοθεσια,σενάριο, φωτογραφία, μουσικη, παιξιμο ηθοποιών κτλπ. Δεν ξεκινας για να πας στο τελος, απολαμβανεις την διαδρομη.

βεβαια σου χαλαει ο αλλος το τελος αμα δεν το spoilarei...

Δεν την χαιρεσε την ταινια ειναι στην τσιτα και περιμενεις να δεις το τελος, εγω αυτο παθαινω τουλαχιστον.

Δημοσ.

Προσωπικα ποτε δεν καταλαβα τη φρικη που τρωει πολυς κοσμος με τα spoilers γιατι ο ιδιος ποτε δεν ειχα τετοιο θεμα....και ολη την ταινια να μου περιγραψεις και να μου πεις τι γινεται δεν μου καιγεται καρφι αμα θελω να τη δω θα την δω με το ιδιο ενδιαφερον και θα μου αρεσει το ιδιο. Οπως και μπορει να τη δω και 2 και 3 και 10 φορες αμα τη γουσταρω πολυ.

To φρικαρισμα που τρωνε οι περισσότεροι ειναι γιατι βλέπουν την ταινία μια φορα και μονο.

Μετα κλεινει αυτο το κεφάλαιο στη ζωη τους... Ειναι onetime experience και αμα τους την χαλασεις τρελαινονται.

Ύστερα απο 5 χρονια θα σου πουν: α την εχω δει αυτη και θα θυμούνται μονο το τελος και στο περιπου.

Αν ειχε ή δεν ειχε νόημα η ταινία δεν θα το θυμούνται, ουτε ατακες, ουτε σκηνες πολλες κτλπ.

Εχουν τις ταινιες "για μια χρήση".

• Like 2
Δημοσ.

To φρικαρισμα που τρωνε οι περισσότεροι ειναι γιατι βλέπουν την ταινία μια φορα και μονο.

Μετα κλεινει αυτο το κεφάλαιο στη ζωη τους... Ειναι onetime experience και αμα τους την χαλασεις τρελαινονται.

Ύστερα απο 5 χρονια θα σου πουν: α την εχω δει αυτη και θα θυμούνται μονο το τελος και στο περιπου.

Αν ειχε ή δεν ειχε νόημα η ταινία δεν θα το θυμούνται, ουτε ατακες, ουτε σκηνες πολλες κτλπ.

Εχουν τις ταινιες "για μια χρήση".

Εξαρταται την ταινια υπαρχουν ταινιες για να περναει η ωρα και ταινιες που σου μενουν πχ εγω οποτε πετυχω στην τηλεοραση το Blood In Blood Out παντα το βλεπω, παιζει να το εχω δει 6-7 φορες 

Δημοσ.

υπαρχουν ταινιες που ολη η υποθεση ειναι μια πουστια..ενα twist... αν στο πει ο αλλος..χανεται ολο το νοημα να την δεις...

ειναι ταινιες που θα τις δεις χιλιαδες φορες για χιλιους δυο λογους και αλλες ταινιες που θα τις δεις μια φορα γιατι απαξ και ξερεις το twist/πουστια δεν εχει ενδιαφερον να την ξαναδεις..

ενδεικτικα... 6th sense, the others , the moon , shawshank redemption , seven , buried , inception , repo men , shutter island και ενα καρο αλλα που δεν μου ρχονται στο μυαλο ή απλα δεν τα χω δει...συμβαινει και αυτο :)

• Like 1
Δημοσ.

Για μενα μεχρι και το ''αυτη η ταινια εχει twist'' ειναι σποιλερ. Μετα δεν μπορω να συγκεντρωθώ και φαντάζομαι τα πάντα.

• Like 3
Δημοσ.

υπαρχουν ταινιες που ολη η υποθεση ειναι μια πουστια..ενα twist... αν στο πει ο αλλος..χανεται ολο το νοημα να την δεις...

ειναι ταινιες που θα τις δεις χιλιαδες φορες για χιλιους δυο λογους και αλλες ταινιες που θα τις δεις μια φορα γιατι απαξ και ξερεις το twist/πουστια δεν εχει ενδιαφερον να την ξαναδεις..

ενδεικτικα... 6th sense, the others , the moon , shawshank redemption , seven , buried , inception , repo men , shutter island και ενα καρο αλλα που δεν μου ρχονται στο μυαλο ή απλα δεν τα χω δει...συμβαινει και αυτο :)

Αυτο ακριβως, πολυ spoiler ειχε πεσει θυμαμαι στο blair witch project! 

Δημοσ.

ας προσεχαν ? ειναι δυνατον να λες "ας προσεχαν"? επρεπε να χαν δει ολεεεεεες τις ταινιες ε?οντως ας προσεχαν που γεννηθηκαν σε αυτον τον πλανητη..με τετοια οντα...

Και οχι μονο αυτο.Επρεπε να τους παιρνουν το γλυκο απο το χερι οταν ηταν μικροι για να στρωσουν χαρακτηρα..

Για μενα μεχρι και το ''αυτη η ταινια εχει twist'' ειναι σποιλερ. Μετα δεν μπορω να συγκεντρωθώ και φαντάζομαι τα πάντα.

Και οι καημενοι οι reviewers τι θα κανουν ?  :( 

Δημοσ.

Αν σου πω ότι είμαι μέντιουμ και έχω 100% επιτυχία σε ότι λέω και το επιβεβαιώσεις αυτό και με πιστέψεις πέρα από κάθε αμφιβολία και μετά σου πω ότι αύριο το απόγευμα θα σου συμβεί κάτι που θα σου αλλάξει τη ζωή με έναν καταιγιστικό τρόπο και ποτέ ξανά δε θα είσαι ίδιος, τότε πες μου λίγο πως θα περάσει η μέρα σου; Χαλαρά;

Δημοσ.

ετσι βγαινουν τα ανεκδοτα?

Δημοσ.

Τωρα με τις σειρες ειναι το χειροτερο spoiler... Με τις ταινιες οχι τοσο... Ειδικα με καποιες που ειναι 30 χρονια πριν θα τις εχουν δει και οι γονεις σου και θα σου το σποϊλαρουν. Ταινίες οπως ο Ταξιτζης, η φωλια του κουκου, ελαφοκηνυγος, platoon κτλπ.

Δουλευα 2 μερες σερι 12 ωρα και μολις μπαινω fb εβαζαν φωτογραφια ξερετε ποιανου με μηνυματα μισους...

Μου χαλασαν τη φαση...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...