4saken Δημοσ. 20 Απριλίου 2014 Δημοσ. 20 Απριλίου 2014 Θελω να φυγω απο τον χωρο που νοικιαζω.Το συμβολαιο ηταν 5ετες και εληξε το 2011 και δεν το εχουμε ανανεωσει. Αν επιθυμω να φυγω αρχες Νοεμβρη θα πρεπει να ειδοποιησω 3 μηνες πριν? Θα πρεπει να ξανακανουμε συμβολαιο εστω για ενα χρονο για να ειμαι καλυμενος? Δεν χρωσταω κανενα ενοικιο.
Flexeril Δημοσ. 20 Απριλίου 2014 Δημοσ. 20 Απριλίου 2014 Θελω να φυγω απο τον χωρο που νοικιαζω.Το συμβολαιο ηταν 5ετες και εληξε το 2011 και δεν το εχουμε ανανεωσει. Αν επιθυμω να φυγω αρχες Νοεμβρη θα πρεπει να ειδοποιησω 3 μηνες πριν? Θα πρεπει να ξανακανουμε συμβολαιο εστω για ενα χρονο για να ειμαι καλυμενος? Δεν χρωσταω κανενα ενοικιο. Έτσι όπως έχουν γίνει τα πράγματα,δεν νομίζω να σου πει κάτι.Εμένα (αρχές κρίσης,2009),όταν του είχα ζητήσει μείωση,αμέσως μου την έκανε (-10%). Στη πορεία,πηγαίνοντας η αγορά απ´ το κακό στο χειρώτερο,του ξαναζήτησα μείωση ένα χρόνο αργότερα και ενω στην αρχή στράβωσε (και με το δίκιο του),μετά κάμφθηκαν οι αντιστάσεις του,παραχωρώντας μου ένα εκόμα ποσοστό μείωσης. Όμως αυτό (το μειωμένο νοίκι) ήταν "ασπιρίνη στον καρκινοπαθή" και μία ωραία πρωία του ανακοίνωσα ότι δεν βγαίνω και πως σε ένα μήνα μεταφέρομαι σε ιδιόκτητο χώρο,ζητώντας του ευγενικά να μη με "κυνηγήσει",γιατί απλούστατα "ουκ αν λάβοις παρά του μή έχοντος". Για να σε τρέξει πρέπει να χώσει φράγκα,τα οποία είναι αμφίβολο αν του εκχωρήσει ο νόμος να εισπράξει,αφού δεν πρόκειται γιά κακοπιστία εκ μέρους σου,δεν χρωστάς δηλαδή...
Backpacker Δημοσ. 20 Απριλίου 2014 Δημοσ. 20 Απριλίου 2014 Θελω να φυγω απο τον χωρο που νοικιαζω.Το συμβολαιο ηταν 5ετες και εληξε το 2011 και δεν το εχουμε ανανεωσει. Αν επιθυμω να φυγω αρχες Νοεμβρη θα πρεπει να ειδοποιησω 3 μηνες πριν? Θα πρεπει να ξανακανουμε συμβολαιο εστω για ενα χρονο για να ειμαι καλυμενος? Δεν χρωσταω κανενα ενοικιο. Τα συμβόλαια για επαγγελματική στέγη νομίζω ήταν 12ετή το ελάχιστο ανεξαρτήτως τι έγραφαν πάνω..όπως ειναι τετραετή για τα σπίτια. Τώρα αν το πεις κάποιους μήνες πριν όπως λες και αφού δεν χρωστάς κάτι δεν νομίζω ότι θελήσει να κάνει τίποτα ακόμα και αν έχει το δικαίωμα..γιατί θα πρέπει να σκάσει πόσα λεφτά για δικαστικά και τέτοια που είναι και χρονοβότα πολύ . Ο Νόμος που έκανε 3ετη το ελάχιστο τις επαγγελματικές μισθώσεις ψηφίστηκε πριν κάνα μήνα αν θυμάμαι καλά..όσα ήταν από πριν ισχύει η 12ετία.
Flexeril Δημοσ. 20 Απριλίου 2014 Δημοσ. 20 Απριλίου 2014 Δωδεκαετία ήταν για τη προστασία του ενοικιαστή...
gigisoni Δημοσ. 20 Απριλίου 2014 Δημοσ. 20 Απριλίου 2014 Δωδεκαετία ήταν για τη προστασία του ενοικιαστή... Και του ιδιοκτήτη. Ιδίως τις σημερινές μέρες που δεν νοικιάζονται πια. Μια εκχώρηση στο δημόσιο, και ούτε γραμματόσημο δεν θα μπορεί να πάρει από την εφορία ο ενοικιαστής μέχρι να ξεχρεώσει στο κράτος.
Flexeril Δημοσ. 20 Απριλίου 2014 Δημοσ. 20 Απριλίου 2014 Καλά,άμα έρθεις να ζήσεις εδώ,ίσως θα μάθεις. 12 χρόνια θα τα εκχωρήσει στο κράτος;Και θα υπάρξει φορέας που θα κάνει αποδεκτή αυτή την εκχώρηση; Δεν λέω τι πίνεις,δεν θέλω να γνωρίζω.
gigisoni Δημοσ. 21 Απριλίου 2014 Δημοσ. 21 Απριλίου 2014 Καλά,άμα έρθεις να ζήσεις εδώ,ίσως θα μάθεις. 12 χρόνια θα τα εκχωρήσει στο κράτος;Και θα υπάρξει φορέας που θα κάνει αποδεκτή αυτή την εκχώρηση; Δεν λέω τι πίνεις,δεν θέλω να γνωρίζω. Εγώ τι πίνω ή εσύ που δεν έχεις ιδέα από την ελληνική νομοθεσία; Να μην πέσεις στον ανάποδο ιδιοκτήτη, και μια χαρά την δέχεται το δημόσιο την εκχώρηση και 12 ετών ενοικίου.
Joshua21 Δημοσ. 21 Απριλίου 2014 Δημοσ. 21 Απριλίου 2014 Και του ιδιοκτήτη. Ιδίως τις σημερινές μέρες που δεν νοικιάζονται πια. Μια εκχώρηση στο δημόσιο, και ούτε γραμματόσημο δεν θα μπορεί να πάρει από την εφορία ο ενοικιαστής μέχρι να ξεχρεώσει στο κράτος. Όχι. Η νομοθεσία για τα 12 έτη υπήρχε(και συνεχίζει να υπάρχει) για την προστασία ΜΟΝΟ του ενοικιαστή. Με τη λογική ότι ο ενοικιαστής μια και στεγάζει εκεί το επάγγελμα του έχει κάνει έξοδα, έχει αποκτήσει φήμη και πελατεία κτλ. Ο ιδιοκτήτης δεν μπορεί να κάνει έξωση στον ενοικιαστή για 12 έτη, αλλά ο ενοικιαστής μια χαρά μπορεί να το αφήσει αν έχει λήξει το συμβόλαιο. Δεν έχει τύχει να ακούσεις ποτέ ότι οι νόμοι στην Ελλάδα είναι πάντα υπέρ των ενοικιαστών? Όσο για την εκχώρηση μισθωμάτων στο δημόσιο ισχύει μόνο για ανείσπρακτα ενοίκια, και ο μοναδικός λόγος που υπάρχει είναι γιατί ο ιδιοκτήτης πρέπει υποχρεωτικά να δηλώσει τα δεδουλευμένα ενοίκια άσχετα αν έχουν εισπραχθεί ή όχι. Εφόσον ο ενοικιαστής ξενοικιάσει τον επαγγελματικό χώρο χωρίς να χρωστάει μέχρι εκείνη τη στιγμή, τι εκχώρηση μισθωμάτων μπορεί να γίνει? Ο ιδιοκτήτης εφόσον πιστεύει πως ο ενοικιαστής του χρωστάει παρόλο που ξενοίκιασε το χώρο, το μόνο που μπορεί να κάνει είναι δικαστήριο. Επίσης η δήλωση εκχώρησης στην εφορία πρέπει να συνοδεύεται και με αποδεικτικά όπως μισθωτήριο, τυχόν εξώδικα, αγωγές κτλ. Αν δεν υπάρχουν αποδεικτικά, τότε δεν διεκπεραιώνεται η εκχώρηση. Και σίγουρα το ληγμένο μισθωτήριο από μόνο του δεν αποτελεί αποδεικτικό έγγραφο ανείσπρακτων ενοικίων. 1
Flexeril Δημοσ. 21 Απριλίου 2014 Δημοσ. 21 Απριλίου 2014 Ετοιμάσου,θα πιεί το "σούπερ καουτόνικ" και θα σε περάσει γενιές δεκατέσσερις. Άσχετε.
4saken Δημοσ. 21 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 21 Απριλίου 2014 Μα ετσι κι αλλιως εχω τις αποδειξεις παιδια, δεν μπορει να ισχυριστει οτι δεν πληρωνα...
Flexeril Δημοσ. 21 Απριλίου 2014 Δημοσ. 21 Απριλίου 2014 Μα ετσι κι αλλιως εχω τις αποδειξεις παιδια, δεν μπορει να ισχυριστει οτι δεν πληρωνα...Μη μασάς ρε φιλαράκι,σου είπα πως παίζεται αυτή η "πίστα".Τον ειδοποιείς ότι φεύγεις και πατσίζεις μαζί του την εγγύηση με το τελευταίo νοίκι,φροντίζεις δε να πας εγκαίρως στη ΔΕΗ να κόψεις το ρεύμα,ό,τι κάψει μετά την αποχώρησή σου το επιβαρύνεσαι αν δεν το κόψεις.
bluesattack Δημοσ. 21 Απριλίου 2014 Δημοσ. 21 Απριλίου 2014 Αυτο βοηθαει ? http://www.realestatenews.gr/component/content/article/302-nomika-themata/11422-2010-10-03-12-43-07
Flexeril Δημοσ. 21 Απριλίου 2014 Δημοσ. 21 Απριλίου 2014 Αυτο βοηθαει ? http://www.realestatenews.gr/component/content/article/302-nomika-themata/11422-2010-10-03-12-43-07 Ευχολόγια... Να πάει να του πει ότι φεύγει,ανθρώποι είμαστε,δεν πιστεύω να βρεθεί άνθρωπος σήμερα που θα του κάνει το βιο-αβίωτο. Εκτός αν πάει ...απέναντι.
bluesattack Δημοσ. 21 Απριλίου 2014 Δημοσ. 21 Απριλίου 2014 Εξαρταται τον ανθρωπο,το σημερα μπορει να κανει αλλον να εχει κατανοηση και αλλον να αρπαξει οτι μπορει ...
Joshua21 Δημοσ. 21 Απριλίου 2014 Δημοσ. 21 Απριλίου 2014 Μα ετσι κι αλλιως εχω τις αποδειξεις παιδια, δεν μπορει να ισχυριστει οτι δεν πληρωνα... Εφόσον το μισθωτήριο έχει λήξει και στο μεταξύ δεν το έχετε ανανεώσει, μπορείς να φύγεις όποτε θέλεις. Χωρίς ειδοποίηση.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα