sklirosdiskos Δημοσ. 22 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 22 Απριλίου 2014 https://www.youtube.com/watch?v=Uvz6cM_LeW4 Οποιος δέν ξέρει απο όπλα πάντως καλό ειναι να μην πηγαίνει γυρεύοντας..
NickTG Δημοσ. 22 Απριλίου 2014 Δημοσ. 22 Απριλίου 2014 Δεν εχεις ψαξει γιατι δεν σου εδωσε ποτε αυτο το μαμημενο το κρατος την ευκαιρια να ψαξεις! Πηγες να γινεις μηχανολογος μηχανικος για να λες οτι εχεις καποιες θεωρητικες γνωσεις.. και τωρα σε καταντησανε να ψαχνεις χαμαλιστικες δουλειες επιβιωσης για να ζησεις.. Οι συναδελφοι σου στις αμυντικες βιομηχανιες τα περνουν εις βαρος σου και τα ξυνουν.. Η τελευταια τους δουλεια ηταν να στερεωσουν ενα πυροβολο ZU-23 πανω σε ενα Μ113 με εστορα απο L/60 και να το περιφέρουν για το νέο ΤΟΜΑ του στρατού.. Οι Αραβες που εξεγερθηκαν είναι πιο σοβαροί επαγγελματίες απο αυτους.. Λοιπον άσε τις θεωρητικες γνώσεις που είναι εντελώς άχρηστες.. ο μηχανικος φαίνεται απο το τί έχει δουλέψει και τι προβληματα έχει λύσει και όχι απο τη βαθμολογία στις εξεταστικες.. Βαλαμε εκει το ΑΣΕΠ και κοροιδεύομαστε.. Ποια είναι η λύση? Κρατικός καπιταλισμος!.. Εξίσωση ιδιωτικου και δημόσιου τομέα με διοικησεις απο μανατζερς και εξαγωγική πολιτική.. Αν όλοι οι Ελληνες μηχανικοι ειχαν τη δυνατοτητα να συναγωνιστουν μεταξύ τους και να φτιάξουν πραγματάκια χωρίς πλάκα σα το Ισραηλ θα είμασταν και μεις.. Αυτοι βεβαια εχουν όλες τις εταιριες τους σε αμερικανικους ομίλους.. ε να μπουμε και μεις.. Ολα τα πανεπιστημια και τις εταιριες της Ευρώπης να γυρίσεις δεν θα βρείς ούτε ένα Τουρκο μηχανικο.. Ολοι στη Τουρκία ειναι και φτιάχνουν παπάδες! Εσεις χτυπάτε παλαμάκια στη Μέργκελ που λεει ότι έχουμε πολλους στρατηγους και λίγους στρατιώτες και θα έπρεπε να ντρεπόμαστε που δεν δουλεύουμε αγρότες και σουβλατζήδες ολοι.. και να ζούμε απο τα γερμανικα δανεικά.. Ρε το έχετε πάρει χαμπάρι ότι μάς έχουν επιβάλει βιαίη φτωχοποίηση και οικονομική σκλαβια? Αρκετα με τις ηλιθιες δικαιολογίες του στυλ... να μην το φτιάξουμε γιατι δεν θα το πουλήσουμε και θα μπούμε μέσα.. Να το φτιάξουμε και να είναι το καλύτερο για να πουληθεί στα σίγουρα! Οποιος δεν θέλει να ζυμώσει δέκα μέρες κοσκινίζει.. Αν δεν μπορούμε να πάρουμε ένα έτοιμο τυφέκιο και να το τροποποιησουμε με ελληνικά υποσυστήματα για να γίνει καλύτερο τότε έιμαστε άξιοι της μοίρας μας! Αν δεν μπορούμε να αντιγράψουμε με αντίστροφη μηχανική ένα σύγχρονο τυφέκιο είμαστε για τον φαίουλα... Αν είμαστε για τον φαίουλα και θέλουμε να ζούμε σα μίζερα κρατικοδίαιτα ανθρωπάκια που έρπονται σα σκουλίκια που ειναι να το γυρίσουμε στον αντι-μιλιταρισμό και να φτιάχνουμε μονο τσατσάρες.. Οτι να ναι!!!! 2
qsis Δημοσ. 22 Απριλίου 2014 Δημοσ. 22 Απριλίου 2014 Ριξε πρωτα τις βολες και την ποικιλια οπλων που εχω ριξει εγω και μετα ελα να μου μιλησεις .Με τι έχεις ρίξει δηλαδή; και τι σχέση έχει αυτό με το τι χρειάζεται ο στρατός;Έχεις δηλαδή άποψη και γνώσεις πάνω στο θέμα λόγω επαγγελματικής ενασχόλησης με στρατιωτικά ζητήματα; έχεις κάποιοι ρεαλιστική για τα οικονομικά της Ελλάδας πρόταση; Εγώ πάντως δεν έχω ρίξει με ένα σωρό όπλα, αλλά αν και άσχετος με το g3 έβρισκα στόχο μια χαρά οπότε το τελευταίο πράγμα που ένιωσα ότι μου λείπει στον απαρχαιωμένο στρατό μας ήταν νέο όπλο. Θα προτιμούσα κάνα φαγητό της προκοπής σε ποσότητα και ποιότητα μιας και με είχε κόψει η πείνα 9 μήνες 1
ZAFIRIOSNT Δημοσ. 22 Απριλίου 2014 Δημοσ. 22 Απριλίου 2014 Με τι έχεις ρίξει δηλαδή; και τι σχέση έχει αυτό με το τι χρειάζεται ο στρατός; ααα.. γιατι τα χώνεις στον φίλο μας ? έχει ρίξει με 100 πιστόλια.. είναι μάχιμος τα ξέρει όλα.
Fotis13 Δημοσ. 22 Απριλίου 2014 Δημοσ. 22 Απριλίου 2014 ααα.. γιατι τα χώνεις στον φίλο μας ? έχει ρίξει με 100 πιστόλια.. είναι μάχιμος τα ξέρει όλα. Εσυ τι εισαι θα μας πεις ? την επαγγελματικη σου σχεση με τα οπλα ?Ασε με τι εχω ριξει εγω δεν ξερεις . Εγω εχω αποδειξεις για αυτα που λεω εσυ εχεις ? Βαλε καμια φωτο να πειστουμε και εμεις αλλιως τσαμπα τραγουδας σημασια δεν δινω .
ZAFIRIOSNT Δημοσ. 22 Απριλίου 2014 Δημοσ. 22 Απριλίου 2014 Εσυ τι εισαι θα μας πεις ? την επαγγελματικη σου σχεση με τα οπλα ?Ασε με τι εχω ριξει εγω δεν ξερεις . Εγω εχω αποδειξεις για αυτα που λεω εσυ εχεις ? Βαλε καμια φωτο να πειστουμε και εμεις αλλιως τσαμπα τραγουδας σημασια δεν δινω . τζαμπα τραγουδαω φιλε. δεν εχω καμια σχεση με τιποτα.. εσυ περα απο hobby?
N3k21 Δημοσ. 23 Απριλίου 2014 Δημοσ. 23 Απριλίου 2014 Μια παρατήρηση ρε μάγκες μόνο: εκεί που υπηρετούσα εγώ τουλάχιστον, μια χαρά τοποθετούνταν εκτοξευτές οπλοβομβίδων και διόπτρες (και με σύστημα υπερύθρων) στα κλασσικά G3A3. Δε λέω πως τα συγκεκριμένα συστήματα είναι state of the art, ωστόσο υπάρχουν και λειτουργούν μια χαρά. Το ότι δε φορτώνουμε τέτοια μαραφέτια όταν πάμε για σκοπιά, νομίζω πως είναι απολύτως λογικό και καμία σχέση δεν έχει με τις δυνατότητες του όπλου. Επιμένω επίσης στα όσα υποστήριξα νωρίτερα. Το G3 είναι εξαιρετικά "βολικό" όπλο λόγω της απλότητας του. Όσον αφορά τις επιδόσεις του, ε, όταν ο μέσος έφεδρος που δεν είχε ξαναπιάσει στρατιωτικό τυφέκιο στα χέρια του, κατάφερνε να πετύχει κατά Μ.Ο. 6/10 από τα 300 μέτρα, ή συχνά και 9/10 από τα 100 μέτρα, δεν βρίσκω λόγο για να υιοθετηθεί κάποιο άλλο όπλο. Τέλος, στη δικιά μας ΑΟΤ, υπήρχε οπλισμός "του κουτιού". Τέλεια συντηρημένος και σχεδόν αχρησιμοποίητος. Για ευνόητους λόγους φυσικά σ' εμάς έδιναν κάτι σκουριασμένες παλιατζούρες. Κακά τα ψέμματα, ο μέσος φαντάρος κακομεταχειρίζεται το όπλο του και σπάνια το συντηρεί. 3
ZAFIRIOSNT Δημοσ. 23 Απριλίου 2014 Δημοσ. 23 Απριλίου 2014 Μια παρατήρηση ρε μάγκες μόνο: εκεί που υπηρετούσα εγώ τουλάχιστον, μια χαρά τοποθετούνταν εκτοξευτές οπλοβομβίδων και διόπτρες (και με σύστημα υπερύθρων) στα κλασσικά G3A3. Δε λέω πως τα συγκεκριμένα συστήματα είναι state of the art, ωστόσο υπάρχουν και λειτουργούν μια χαρά. Το ότι δε φορτώνουμε τέτοια μαραφέτια όταν πάμε για σκοπιά, νομίζω πως είναι απολύτως λογικό και καμία σχέση δεν έχει με τις δυνατότητες του όπλου. Επιμένω επίσης στα όσα υποστήριξα νωρίτερα. Το G3 είναι εξαιρετικά "βολικό" όπλο λόγω της απλότητας του. Όσον αφορά τις επιδόσεις του, ε, όταν ο μέσος έφεδρος που δεν είχε ξαναπιάσει στρατιωτικό τυφέκιο στα χέρια του, κατάφερνε να πετύχει κατά Μ.Ο. 6/10 από τα 300 μέτρα, ή συχνά και 9/10 από τα 100 μέτρα, δεν βρίσκω λόγο για να υιοθετηθεί κάποιο άλλο όπλο. Τέλος, στη δικιά μας ΑΟΤ, υπήρχε οπλισμός "του κουτιού". Τέλεια συντηρημένος και σχεδόν αχρησιμοποίητος. Για ευνόητους λόγους φυσικά σ' εμάς έδιναν κάτι σκουριασμένες παλιατζούρες. Κακά τα ψέμματα, ο μέσος φαντάρος κακομεταχειρίζεται το όπλο του και σπάνια το συντηρεί. φίλε συμφονώ μαζί σου, γιατί τουλάχιστον βάζεις και λογική. αλλά μια μικρή παρατηρηση. ο έφεδρος πρέπει να μάθει να ρίχνει με το g3 και στα 250 μέτρα για να μάθει 5 πράγματα.. 1
N3k21 Δημοσ. 23 Απριλίου 2014 Δημοσ. 23 Απριλίου 2014 ο έφεδρος πρέπει να μάθει να ρίχνει με το g3 και στα 250 μέτρα για να μάθει 5 πράγματα.. Εννοείται ρε συ, δε διαφωνώ. Αναφέρθηκα σε βολές από 300 μ. και 100 μ. ως μέγιστη και ελάχιστη απόσταση πάντως, εμείς στο ΣΠΕΝ και στις βολές αργότερα ρίχναμε και από τα 200 μέτρα. Πάντως σ' αυτό που λες, παίζει ρόλο και η όρεξη των στελεχών και του διοικητή της εκάστοτε μονάδας. Αυτοί κανονίζουν τις βολές, αυτοί είναι εκπαιδευτές στα σχολεία. Δε θα ρίξει μόνος του ο έφεδρος. 1
Thanos1972 Δημοσ. 23 Απριλίου 2014 Δημοσ. 23 Απριλίου 2014 Αχ αυτο το g3a3 που ειχα που μου χαρισε και τις 5 μερουλες τιμητικης σε βολες (αντιθετα ακριβως απο διπλα ηταν ο ξαδερφος μου και επαιρνε καμψεις). ενταξει ρε συ Fotis13,και εμεις εχουμε ριξει με τις παναγιας τα ματια,μεχρι με το Zu 23 αλλα δεν το διατυμπανιζουμε.... μια χαρα ειναι το g3 ακομα.αλλου πασχουμε. και οσον αφορα τις αποθηκες οπλισμου,εδω πανω παντως,μια χαρα καλουδια εχουν μεσα.
ZAFIRIOSNT Δημοσ. 23 Απριλίου 2014 Δημοσ. 23 Απριλίου 2014 Εννοείται ρε συ, δε διαφωνώ. Αναφέρθηκα σε βολές από 300 μ. και 100 μ. ως μέγιστη και ελάχιστη απόσταση πάντως, εμείς στο ΣΠΕΝ και στις βολές αργότερα ρίχναμε και από τα 200 μέτρα. Πάντως σ' αυτό που λες, παίζει ρόλο και η όρεξη των στελεχών και του διοικητή της εκάστοτε μονάδας. Αυτοί κανονίζουν τις βολές, αυτοί είναι εκπαιδευτές στα σχολεία. Δε θα ρίξει μόνος του ο έφεδρος. φιλε τα 250 τα λεω για να δει ο εκπαιδευομενος που συγκεντρόνονται οι βολες όταν έχεις το κλισιοσκόπιο πχ στα 300μέτρα και να πράττει αναλόγως. και ένα συγχρονο σκοπευτικό να έχεις μηδενισμένο στα 100 μέτρα για να ρίξεις σε μεγαλύτερη απόσταση πρέπει για παράδειγμα να ξέρεις πόσο ψιλά να σημαδέψεις. έτσι θα μάθεις κάποιους βασικούς υπολογισμούς. νομοίζω καταλαβαίνεις την λογική μου το να κάνεις υπολογισμούς σε μεγάλες αποστάσεις που παίζουν ρόλο και άλλοι παράγοντες, απο κάποιους θεωρειτε ηδονή. 1
paylidis Δημοσ. 23 Απριλίου 2014 Δημοσ. 23 Απριλίου 2014 Αχ αυτο το g3a3 που ειχα που μου χαρισε και τις 5 μερουλες τιμητικης σε βολες (αντιθετα ακριβως απο διπλα ηταν ο ξαδερφος μου και επαιρνε καμψεις). ενταξει ρε συ Fotis13,και εμεις εχουμε ριξει με τις παναγιας τα ματια,μεχρι με το Zu 23 αλλα δεν το διατυμπανιζουμε.... μια χαρα ειναι το g3 ακομα.αλλου πασχουμε. και οσον αφορα τις αποθηκες οπλισμου,εδω πανω παντως,μια χαρα καλουδια εχουν μεσα. άλλες 5 εδώ με ΗΚ11 απο τα 400... Μην πεις με τι εχεις ρίξει γιατι θα πώ και εγώ που ήμουν ΠΒ και τον βλέπω το φίλο μας να ξαναπηγαίνει στρατό για να ερθει να το παίξει ιστορίας... Κατα τα αλλα μια χαρα ειναι το G3 για σκοπέτο και βασική εκπαίδευση, στη "μαχη" ωστόσο, αν ποτέ χρησιμοποιηθεί (δε βρίσκω λόγο όταν έχουμε υπερόπλα-ναι εχουμε), θα είναι σα να ρίχνεις με νεροπίστολο...
silverado Δημοσ. 23 Απριλίου 2014 Δημοσ. 23 Απριλίου 2014 Για οσους θεωρουν οτι το αξιομαχο του στρατου της χωρας τους δεν πρεπει να τους απασχολει. http://olympia.gr/2014/04/22/μαζικοσ-αποκεφαλισμοσ-απο-ισλαμοφασ/
Zein Δημοσ. 23 Απριλίου 2014 Δημοσ. 23 Απριλίου 2014 Κατα τα αλλα μια χαρα ειναι το G3 για σκοπέτο και βασική εκπαίδευση, στη "μαχη" ωστόσο, αν ποτέ χρησιμοποιηθεί (δε βρίσκω λόγο όταν έχουμε υπερόπλα-ναι εχουμε), θα είναι σα να ρίχνεις με νεροπίστολο... οχι και νεροπιστολο το g3! Απλα πρεπει να εισαι σχετικα μακρυα απο τον εχθρο, να μην ειναι καλυμενος, να ειναι στο πεδιο σου, να μην σου ριχνει, να μην σε εχει δει, να εισαι σε υψωμα, να.. να.. να.. Εξαλου το g3 δεν ειναι ενα τυφεκιο το οποιο θα ειναι 3-4 τυποι και θα σου ριχνουν απο ενα υψωμα, αλλα θα ειναι 20-30 ατομα και θα σε κανουν σουρωτηρι με αυτο. Εκει ειναι η δυναμη του, η δυναμη μας μαλλον. Να οχυρωθουμε σε μερικες λακουβες και να κανουμε σουρωτηρι τον εχθρο. Ειναι καθαρα για αμυντικο λογο επειδη πρεπει να εισαι ακινητος και να περιμενεις τον αντιπαλο σου. 2
Plug Δημοσ. 23 Απριλίου 2014 Δημοσ. 23 Απριλίου 2014 Το να αλλαχτεί το τυφέκιο και μαζί το διαμέτρημα αυτή τη στιγμή,θα ειναι η μεγαλύτερη μλκια που μπορούμε να κανουμε. Βασικά,απο τη στιγμή που ο ΕΣ δεν εχει κάποιο δικό του δόγμα αλλα ακολουθεί τυφλά τους αμερικανους,τοτε θα πρέπει να τους ακολουθήσει κι εκει και να μην επιλέξει,αφου κι αυτοι δε ξέρουν τι θέλουν(μαλλον θα προσανατολιστούν σε 6.77 διαμέτρημα). Γνωμη μου,έχουμε 2 λύσεις. Η μια περιλαμβάνει των ριζικό εκσυγχρονισμό των υφισταμένων τυφεκίων με τοποθέτηση σκοπευτικών επι ράγας οπως holo,reflex κλπ,αλλαγή του κοντακίου,αλλαγή του χειροφυλακτηρα με άλλου ελαφρού κράματος,ράγες πικατινι και αλλαγή αορτήρα και γεμιστήρα. Σε διαφορετική περίπτωση,η υιοθέτηση ενος τυφεκίου οπως το scar,που δέχεται 2 διαμετρήματα,με απλη αλλαγή κάννης(υπηρετεί ηδη στις ΕΔ). οσον αφορα: Μια παρατήρηση ρε μάγκες μόνο: εκεί που υπηρετούσα εγώ τουλάχιστον, μια χαρά τοποθετούνταν εκτοξευτές οπλοβομβίδων και διόπτρες (και με σύστημα υπερύθρων) στα κλασσικά G3A3. το κακο με αυτά,ειναι οτι κάνουν το τυφέκιο ασήκωτο.Και κατι τελευταίο,τι να το κάνεις το νέο τυφεκιο αγαπητέ,αν ο κληρωτός,ρίχνει 10 σφαίρες,σε 9 μήνες θητείας;Αρα λοιπον,πρέπει κάποια στιγμή να φτιάξουμε δόγμα μάχης και να αλλάξει ο τροπος που υπηρετούμε.Κατι σε ελβετικό ή ισραηλινό πρότυπο. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα