arc Δημοσ. 22 Απριλίου 2014 Δημοσ. 22 Απριλίου 2014 Raphaell πρέπει πρώτα να επιβεβαιώσεις οτι υπάρχει/δουλεύει η γείωση της πρίζας και του πολύπριζου (αν χρησιμοποιείς). Αυτό γίνεται στα γρήγορα μόνο με πολύμετρο. Μεθοδολογία έχει γραφεί στο insomnia (αμα ψάξεις θα το βρεις εύκολα). Είναι υποθεση 1 λεπτού. Ουτε δοκιμαστικά, ουτε τιποτα. Αν η γειωση σου δεν λειτουργεί σωστά, αν εχεις διαρροές ή στατικό ηλεκτρισμό που δεν φεύγει προς τη γείωση είναι πολύ πιθανό να κάουν εξαρτήματα του υπολογιστή σου. Φαντασου τη γείωση σαν το σιφόνι που τραβά τα νερά του μπάνιου. Αν δεν τα τραβήξει τότε αργά ή γρήγορα θα εχεις προβλήματα με σκασίματα. Αν η γειωση λειτουργεί σωστα, εξετάζεις αλλα ενδεχόμενα.
veteranos123 Δημοσ. 22 Απριλίου 2014 Δημοσ. 22 Απριλίου 2014 Δεν πιστεύω να έχεις καμία κινεζια τροφοδοτικό τύπου deer, turbo-x κλπ.
madtaz Δημοσ. 23 Απριλίου 2014 Δημοσ. 23 Απριλίου 2014 Αφαίρεσε ότι είναι συνδεμένο και δοκίμασε το ηλεκτρικό κατσαβίδι απευθείας στην πρίζα του τοίχου, έλεγξε τις 2 τρύπες και το λαμάκι της γείωσης ανεξάρτητα. Εαν το λαμπάκι στο κατσαβίδι ανάβει μόνο στη μία τρύπα τότε είναι οκ η εγκατάστασή σου και επικεντρωνόμαστε στη μονάδα του pc, διαφορετικά αν ανάβει και στις 2 τρύπες ή στο λαμάκι της γείωσης τότε πρέπει να τσεκάρεις τα ηλεκτρολογικά. Και ξαναρωτάω Αυτά που σου είπα στο ποστ νούμερο #9 τα έλεγξες?
zeroGravity Δημοσ. 23 Απριλίου 2014 Δημοσ. 23 Απριλίου 2014 Αφαίρεσε ότι είναι συνδεμένο και δοκίμασε το ηλεκτρικό κατσαβίδι απευθείας στην πρίζα του τοίχου, έλεγξε τις 2 τρύπες και το λαμάκι της γείωσης ανεξάρτητα. Εαν το λαμπάκι στο κατσαβίδι ανάβει μόνο στη μία τρύπα τότε είναι οκ η εγκατάστασή σου και επικεντρωνόμαστε στη μονάδα του pc, διαφορετικά αν ανάβει και στις 2 τρύπες ή στο λαμάκι της γείωσης τότε πρέπει να τσεκάρεις τα ηλεκτρολογικά. Και ξαναρωτάω Αυτά που σου είπα στο ποστ νούμερο #9 τα έλεγξες? Η πρίζα μου είναι παλιά και έχει τρεις τρύπες αλλά το δοκιμάσαμε το κατσαβίδι και ανάβει μόνο στην μια επίσης κοίταξα αν κάνει βραχυκύκλωμα το ψυγείο μου και δεν κάνει μετά έβαλά στην πρίζα το pc και το pc έκανε βραχυκύκλωμα αυτό δεν αποδεικνύει ότι φταίει το pc;Sent from my iPhone using Insomnia Sent from my iPhone using Insomnia
Raphaell92 Δημοσ. 23 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 23 Απριλίου 2014 Η πρίζα μου είναι παλιά και έχει τρεις τρύπες αλλά το δοκιμάσαμε το κατσαβίδι και ανάβει μόνο στην μια επίσης κοίταξα αν κάνει βραχυκύκλωμα το ψυγείο μου και δεν κάνει μετά έβαλά στην πρίζα το pc και το pc έκανε βραχυκύκλωμα αυτό δεν αποδεικνύει ότι φταίει το pc;Sent from my iPhone using Insomnia Sent from my iPhone using Insomnia συγγνωμη παιδια που εστειλα απο αλλο προφιλ απλος εχω χασει τον κωδικο μου αλλα ειμαι ακομα συνδεδεμενος απο το κινητο μου
.::NikoS::. Δημοσ. 23 Απριλίου 2014 Δημοσ. 23 Απριλίου 2014 Πρίζα που δεν είναι σούκο ε; Άρα το PC δε γειώνεται (και όχι μόνο το PC) Τροφοδοτικό δε μας λες τι μάρκα. Επίσης σημαντικό. Και μάλλον δεν είναι κι ότι πιο ποιοτικότερο γιατί το να έχει τέτοια διαρροή στο σασί κάτι περίεργο παίζει (γιατί από το τροφοδοτικό θα γίνεται η ζημιά εφόσον όπως επιβεβαίωσες στην πρίζα είναι όλα εντάξει) Για την δική σου προστασία καταρχήν και χωρίς παρεξήγηση, μην ξεβιδώσεις την πρίζα. Καλά είδες με το δοκιμαστικό σε ποιες τρούπες ανάβει, αλλά τώρα άντε να αγοράσεις μία πρίζα σούκο την οποία θα την εγκαταστήσει κάποιος που να ξέρει. Και ναι το PC μπορεί να πάθει ζημιά από αυτό, όπως και εσύ επίσης. (Καλά σε σένα σε τέτοιες περιπτώσεις το πολύ πολύ να τσούξει λίγο ) ΥΓ: Αν και λες πως δεν συμβαίνει σε σένα αυτό, ας το ξανα αναφέρουμε για σιγουριά. Αν το κατσαβίδι ανάβει σε περισσότερες από μία τρύπα τις πρίζας έχεις σημαντικό πρόβλημα στην ηλεκτρολογική εγκατάσταση του σπιτιού!
Raphaell92 Δημοσ. 23 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 23 Απριλίου 2014 Πρίζα που δεν είναι σούκο ε; Άρα το PC δε γειώνεται (και όχι μόνο το PC) Τροφοδοτικό δε μας λες τι μάρκα. Επίσης σημαντικό. Και μάλλον δεν είναι κι ότι πιο ποιοτικότερο γιατί το να έχει τέτοια διαρροή στο σασί κάτι περίεργο παίζει (γιατί από το τροφοδοτικό θα γίνεται η ζημιά εφόσον όπως επιβεβαίωσες στην πρίζα είναι όλα εντάξει) Για την δική σου προστασία καταρχήν και χωρίς παρεξήγηση, μην ξεβιδώσεις την πρίζα. Καλά είδες με το δοκιμαστικό σε ποιες τρούπες ανάβει, αλλά τώρα άντε να αγοράσεις μία πρίζα σούκο την οποία θα την εγκαταστήσει κάποιος που να ξέρει. Και ναι το PC μπορεί να πάθει ζημιά από αυτό, όπως και εσύ επίσης. (Καλά σε σένα σε τέτοιες περιπτώσεις το πολύ πολύ να τσούξει λίγο ) ΥΓ: Αν και λες πως δεν συμβαίνει σε σένα αυτό, ας το ξανα αναφέρουμε για σιγουριά. Αν το κατσαβίδι ανάβει σε περισσότερες από μία τρύπα τις πρίζας έχεις σημαντικό πρόβλημα στην ηλεκτρολογική εγκατάσταση του σπιτιού! https://www.skroutz.gr/s/2591540/Corsair-Builder-Series-CX600-80Plus-Bronze.html αυτο ειναι το τροφοδοτικο μου και οπως ειπα πριν μονο σε μια τρυπα αναβη αρα λογικα το pc φτειαι
.::NikoS::. Δημοσ. 23 Απριλίου 2014 Δημοσ. 23 Απριλίου 2014 To PC δε φταίει απαραίτητα... Η πρίζα που δεν είναι σούκο ομως και δε μπορεί να γειωθεί το PC, φταίει. Αν γειωνόταν δε θα είχες πρόβλημα. (όλο αυτό που φτάνει στο σασί του PC θα πέρναγε στην γείωση) Εμένα μου κάνει εντύπωση που έχεις τόση τάση που καταφέρνει και ανάβει το δοκιμαστικό! Αλήθεια γράφει πάνω το δοκιμαστικό στα πόσα Volt ανάβει; (κάποια κλασσικά δοκιμαστικά μπορεί να λένε από 100 έως 500V). Αν φτάνει και ανάβει σε τέτοια τάση τότε Δε σε χτυπάει το ρεύμα όταν ακουμπας το PC? (έστω και ένα μικρο μούδιασμα δε νιώθεις; )
Raphaell92 Δημοσ. 23 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 23 Απριλίου 2014 το δοκιμαστικο γραφει απο 120-250v και ναι παλια οταν το επιανα απο πισω το pc το ενιωθα ετσι το καταλαβα κιολας οτι κατι δεν παει καλα τωρα εγω αν παρω μια καινουρια πριζα πιστευεις θα ειμαι ενταξει? και αν ναι μπορεις να μου ανεβασεις μια photo με την πριζα που πρεπει να παρω σε αυχαριστω πολυ για τον χρονο σου
Tribal21 Δημοσ. 23 Απριλίου 2014 Δημοσ. 23 Απριλίου 2014 https://www.google.gr/search?q=souko&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=bBdXU7n7LMXvPO-CgdgN&ved=0CDgQsAQ&biw=1920&bih=962#q=%CF%83%CE%BF%CF%85%CE%BA%CE%BF&spell=1&tbm=isch
veteranos123 Δημοσ. 23 Απριλίου 2014 Δημοσ. 23 Απριλίου 2014 (επεξεργασμένο) Βρέθηκε το πρόβλημα. Αγόρασε χωνευτές πρίζες σούκο και όπου έχεις τις παλιές με τις τρεις τρύπες τις αλλάζεις.τσέκαρε και αυτό που σου λέω στο ποστ 30 Επεξ/σία 23 Απριλίου 2014 από veteranos123
Raphaell92 Δημοσ. 23 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 23 Απριλίου 2014 ειχατε δικιο παιδια τελικα εφταιγε η πριζα πηγα και πηρα σημερα πριζα σουκο την τοποθετησα και ολα μια χαρα σας ευχαριστω πολυ ολους 2
madtaz Δημοσ. 23 Απριλίου 2014 Δημοσ. 23 Απριλίου 2014 Καλύτερα να αντικαταστήσεις όλες τις πρίζες που έχεις συνδέσει ηλεκτρονικές συσκευές πχ Τηλεόραση, ηχοσύστημα και γενικά όπου κουμπώνεις χοντρό διπολικό φις με λαμάκια γείωσης. 1
Raphaell92 Δημοσ. 24 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 24 Απριλίου 2014 ναι σιγα σιγα θα τα αλλαξω ολα δεν ειναι πολλα 3-4 ακομα και παλι σας ευχαριστω παιδια
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα