Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 156
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

νομιζω πως το ανθρωπινο σωμα μπορει να λειτουργησει παραγωγικα για ολη την ημερα με 6 ωρες υπνο το λιγοτερο και 8 το περισσοτερο. οτιδηποτε εξω απο αυτα τα ορια ειναι ειτε πολυ λιγο για ενεργεια, ειτε υπερβολικα πολυ ωστε να νοιωθεις σαν νυσταγμενο ζομπι ολη την υπολοιπη μερα.

αλλα αυτο δεν ειναι στανταρ οπως και να εχει.!

Δημοσ.

Γιατι πικρα στο εξωτερικο ? Και συγνωμη τωρα για να λεμε τα πραγματα με το ονομα τους, η ζωη στην Ελλαδα ειναι γλυκια σε εισαγωγικα, γιατι σε ξεγελανε οι πολλοι καφεδες τα ποτα τα ξενυχτια και τα τσιπουρα. Σορρυ κιολας, αλλα με αυτα περνας καλα αντε μεχρι τα 30 , μετα αρχιζουνε να περνανε αλλα πραγματα απο το μυαλο σου και δεν σε καλυπτουν πλεον.

Η ζωη στην Ελλαδα ειναι ιδανικη μεχρι τα 30 , αλλα μετα απο αυτα η ζωη στο εξωτερικο ειναι σαφεστατα ανωτερη. Δεν θελεις αμα εισαι 30 και εχεις τον ανθρωπο σου να βγαινεις στα μπαρακια και να λιωνεις σε καφετεριες για ωρες, θελεις να πατε βολτες, ταξιδια να βλεπετε λιγο πρασινο και να μην βλεπεις πραγματα που σου την σπανε ολη την μερα . Αντε να δεχτω οτι αμα εχεις θαλλασα κοντα στο σπιτι σου ειναι και γαμω, αλλα αμα εισαι απο καπου που η θαλασσα ειναι 2 ωρες μακρια ε δεν τα σπαει και τοσο... Τωρα που ειμαι στο εξωτερικο περισσοτερο βλεπω θαλασσα στην Ελλαδα απο οταν εμενα Θεσσαλονικη σαν φοιτητης  (με το βλεπω θαλασσα εννοω κανω διακοπες και μπανιο ). 

Αυτοι που παραπονιουνται συνηθως που πανε στο εξωτερικο , ειναι οι καλοβολεμενοι και μη μου απτου που και οταν ειναι Ελλαδα παραπονιουνται για χιλια πραγματα. 

• Like 5
Δημοσ.

Kαθολου πικρα επειδη ειμαι στο εξωτερικο, το αντιθετο μαλλον, δεν θα ηθελα να ειμαι μονιμα ελλαδα.

Δημοσ.

Παπακαλιάτη τα σέβη μου.

Μόνη ένσταση στο ότι η ξενιτιά δεν είναι για όλους, οπότε ας μη βάζουμε αυτούς που παραπονιούνται όλους στο ίδιο καλάθι.

Σίγουρα πάντως η σύντομη παραμονή στο εξωτερικό (ας πούμε 1-2 χρόνια) σου δίνει τη δυνατότητα να γίνεις άλλος άνθρωπος στο μυαλό ακόμα κι αν επιστρέψεις μετά. Και λέω δυνατότητα γιατί τον ελληνάρα κι αν τον πλένεις το σαπούνι σου χαλάς.

Δημοσ.

Παιδιά, αυτό το "ξενιτιά" θα πρέπει να το κόψετε σιγά-σιγά, τουλάχστον όσον αφορά στις χωρες της Ευρώπης και πολύ περισσότερο στις χώρες τις ΕυρωπαΪκής ένωσης (δε μιλάμε να πάει κάποιος σε καμιά Σ. Αραβία, Νιγηρία κλπ). Καταντάει εκνευριστικό και είναι υπκοριτικό.

Δεν μπορεί να πηγαίνεις να δουλέψεις στην Ελβετία, στη Σουηδία, στην Αγγλία κλπ και να το λες ξενιτιά.

Σε μια παγκοσμιοποιημένη οικονομία, και πολύ περισσότερο σε μια ελευθερη αγορά σαν αυτή της ΕΕ η "δίαχυση" του εργατικού δυναμικού δεν είναι απλά "επιτρεπτή" αλλά και αναμενόμενη και σε μεγάλο βαθμό το ζητούμενο.

Δε μπορεί στην Ελλάδα να επικτρατούν φιλοευρωπαικες ιδεες περι Ευρωπαικής Ενωσης και να αντιμετωπίζεται το ενδεχόμενο κάποιος από τη Λάρισα να βρει δουλειά στη Μπρατισλάβα ξερωγω σαν κάτι διαφορετικό από το να βρει στη Θεσσαλονίκη, πολύ περισσότερο όταν ακολουθεί μια εξειδίκευση που έχει ζήτηση εκεί. Αν κάποιος τελειώσει φαρμακευτική πχ και πει "ρε γαμώτο πάω μετανάστης στην Ελβετία" πρέπει να τρώει φάπες από το πρωί μέχρι το βράδυ.

Δε μπορείς να ζητάς "Ενωμένη Ευρώπη" αλλά εσύ να μη κουνήσεις τον κώλο σου από εκεί που έτυχε να γεννηθείς. Το πήγα "ξενιτιά" στην Γαλλία πχ θα πρέπει να ακούγεται τόσο χαζό όσο το πήγα "ξενιτιά" στη Πάτρα πχ.

Αν έκανε ΕΝΑ καλό αυτή η κρίση στην Ελλάδα είτε ότι "αναγκασε" τους έλληνες να δουν τον εαυτό τους σαν εν δυνάμει εργαζόμενους σε οποιαδήποτε χώρα της ΕΕ (ή και περισσότερο).

• Like 6
Δημοσ.

Η γλύκα της πατρίδας έγκειται στα ξενύχτια, τσίπουρα και τους καφέδες δηλαδή; Ακόμα κι αν ήταν έτσι, το βρίσκω τουλάχιστον παράλογο να καθορίζεις την πορεία της ζωής σου με αποκλειστικό κριτήριο τη διασκέδαση ( ; ) και δη αυτού του είδους. Θεωρώ ότι σου λείπουν οι άνθρωποι και όχι οι φραπέδες, όσο χρονών κι αν είσαι, οπότε βάσει αυτού μίλησα για νοσταλγία και πίκρα.

Επίσης, η ποιότητα ζωής στο εξωτερικό μπορεί να είναι καλύτερη, αλλά όχι απαραίτητα. Εξαρτάται από το τι κάνεις εκεί που πας και πώς αυτό συμβάλλει στο να εξελιχθείς ως άνθρωπος αλλά και στην καριέρα σου. Τα υπόλοιπα, βόλτες, θάλασσες, ταξίδια κλπ έχεις τη δυνατότητα να τα κάνεις από οπουδήποτε και δεν είναι λόγος σοβαρός να την κάνεις για έξω.

Δημοσ.

Παιδιά, αυτό το "ξενιτιά" θα πρέπει να το κόψετε σιγά-σιγά, τουλάχστον όσον αφορά στις χωρες της Ευρώπης και πολύ περισσότερο στις χώρες τις ΕυρωπαΪκής ένωσης (δε μιλάμε να πάει κάποιος σε καμιά Σ. Αραβία, Νιγηρία κλπ). Καταντάει εκνευριστικό και είναι υπκοριτικό.

Δεν μπορεί να πηγαίνεις να δουλέψεις στην Ελβετία, στη Σουηδία, στην Αγγλία κλπ και να το λες ξενιτιά.

Σε μια παγκοσμιοποιημένη οικονομία, και πολύ περισσότερο σε μια ελευθερη αγορά σαν αυτή της ΕΕ η "δίαχυση" του εργατικού δυναμικού δεν είναι απλά "επιτρεπτή" αλλά και αναμενόμενη και σε μεγάλο βαθμό το ζητούμενο.

Δε μπορεί στην Ελλάδα να επικτρατούν φιλοευρωπαικες ιδεες περι Ευρωπαικής Ενωσης και να αντιμετωπίζεται το ενδεχόμενο κάποιος από τη Λάρισα να βρει δουλειά στη Μπρατισλάβα ξερωγω σαν κάτι διαφορετικό από το να βρει στη Θεσσαλονίκη, πολύ περισσότερο όταν ακολουθεί μια εξειδίκευση που έχει ζήτηση εκεί. Αν κάποιος τελειώσει φαρμακευτική πχ και πει "ρε γαμώτο πάω μετανάστης στην Ελβετία" πρέπει να τρώει φάπες από το πρωί μέχρι το βράδυ.

Δε μπορείς να ζητάς "Ενωμένη Ευρώπη" αλλά εσύ να μη κουνήσεις τον κώλο σου από εκεί που έτυχε να γεννηθείς. Το πήγα "ξενιτιά" στην Γαλλία πχ θα πρέπει να ακούγεται τόσο χαζό όσο το πήγα "ξενιτιά" στη Πάτρα πχ.

Αν έκανε ΕΝΑ καλό αυτή η κρίση στην Ελλάδα είτε ότι "αναγκασε" τους έλληνες να δουν τον εαυτό τους σαν εν δυνάμει εργαζόμενους σε οποιαδήποτε χώρα της ΕΕ (ή και περισσότερο).

Πλακα πλακα σιγα την ξενιτιά με ενα αεροπλάνο σε μερικές ώρες εισαι δίπλα. Να πω οτι πήγε Αυστραλια ή Αμερικη οκ. Και εγω αμα δεν έβρισκα δουλεια εδω θα την έκανα με την μια. Σιγα μη κάτσεις να δουλευεις για 200 ευρω και να νομιζουν οτι σου κανουν και χάρη κιολας αυτο ειναι το τρελο της υπόθεσης. 

Δημοσ.

γεια σου ρε παιδί του μάαστριχτ!!!

• Like 2
Δημοσ.

προσωπικα πιο δυσκολο μου φαινεται να αποχωριστω φιλους και συγγενεις και να παω στο εξωτερικο. δεν ξερω ρε παιδια πραγματικα νοιμιζω αδυνατω... ειδικα οσο μεγαλωνουμε τοσο πιο συναισθηματικα δενομαι μαζι τους και μου μοιαζει ολο και πιο δυσκολο . Βεβαια εδω στην Ελλαδα ειναι χαλια τα πραγματα στον επαγγελματικο τομεα δεν το συζητω

Δημοσ.

Μου εφερες στο μυαλο αυτο:

https://www.youtube.com/watch?v=rwPg2oarG_c

Δημοσ.

Ειλικρινά?  Εξωτερικό φεύγουν όσοι έχουν βρει μια ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ καλή εργασιακή ευκαιρία, ίσως καποιοι όπου ειναι υποχρεωμένοι να φύγουν διότι εδω δεν βρίσκουν τίποτε (και έχουν 5 φράγκα) όσοι ίσως που δεν έχουν τίποτε που να τους κρατάει στην χώρα τους, είτε αυτό ειναι οικογένεια, είτε φίλοι, είτε γυναίκα, "γκόμενα", παιδιά κτλ ή άλλοι τέλος πάντων που μπορει να έχουν την δύναμη να ξεχάσουν την καθημερινότητα με τους δικούς τους ανθρωπους, για να ζήσουν σε μια άλλη καλύτερη(?) ποιοτικά χώρα. (υπάρχουν βέβαια και οι γνωστοί "εδω ολα ειναι χάλια, πηγέντε έξω που ειναι γαμάτα κτλ :P, αλλά αυτοι ειναι άλλοι περίπτωση)

3 χρόνια έκανα έξω σε 2 διαφορετικές χώρες. Καλά λεφτά, ψιλοφέτα η κατάσταση, εργασιακά τουλάχιστον στην Ολλανδία (9 ακριβως ολοι στο γραφείο και 5 συνωστισμός στις σκάλες και στα ανσανσερ) και γαμάτη ζωή στη Γαλλία. Το κακό ειναι οτι η γαμάτη Γαλλία ειναι πανάκριβη, τα διαμερισματα στο Παρίσι δεν πλησιάζονται (έμεινα 6 μήνες με ενοίκιο που πλήρωνε η εταιρεία και 1 έτος σε επαρχιακή πόλη) και γενικά πρέπει να βγάζεις ΚΑΛΑ φράγκα για να πεις οτι "ζεις" κάνοντας νέες παρέες κτλ κτλ. Εκτός και αν εισαι κανας εργασιομανής οπότε εκει κλάιν. Απλά εισαι στη λάθος χώρα :P

Εγώ βέβαια είμαι και συναισθηματικότερος τύπος οπότε μου έλειπαν οι φίλοι, οι συγγενείς και γενικά ότι σε κρατάει σε ένα μέρος. Οποτε λογικό ήταν να ζητήσω μετά απο αυτή τη 3ετία την επιστροφή μου στα πάτρια εδάφη. Και ναι το αεροπλάνο ειναι μια λύση (αμα βγάζεις γαμω τα φράγκα και σου καυλώνει τη Τρίτη να έρθεις Ελλάδα για Σ.Κ.) η οποία ομως ειναι πανάκριβη, πρέπει να την έχεις προγραμματισμένη μήνες πριν, ή να ταξιδέψεις με καμια ραιανερ σα τον λαθρομετανάστη :P

Γενικά παντού δύσκολα ειναι αν δεν υπάρχουν φράγκα. Ποτέ μου δε κατάλαβα αυτή τη μανία κάποιων "φύγετε να σωθείτε". Να σωθείς απο τι? Ειναι καλύτερη η φορολογία ή τα ενοίκια στο εξωτερικό?Τα πράγματα παντου χειροτερεύουν. Υπάρχουν τόσες θέσεις εργασίας για όλους εμάς τους γαμάουα επιστήμονες που όλοι θα μας ανοίξουν τις πόρτες? Κλαίγοντας γυρνάνε πίσω στη μαμά τους, 30άρηδες με τέτοια νοοτροπία. Πρόσφατα γέλαγα με ένα παλικάρι που έλεγε για τη Σουηδία και πόσο γαμάτα ειναι, τι στιγμή που έχω 2 Σουηδους στη δουλειά μου που ήρθαν Ελλάδα να εργαστουν γιατι εκεί δεν υπάρχει τίποτα.

Παρεμπιπτόντως σα την Ελλάδα καλοκαίρι, καμία Ευρωπαϊκή χώρα. Kαι χωρίς να παίζουν πολλά φράγκα γαμάτα περνάς.  Οκ δεν ξέρω από Ηνωμένες Πολιτείες (Για Λατινική Αμερική δε το συστήνω αλλά εκεί για άλλους λογους, εκτός και αν οντως παίζει τρελή ευκαιρία) και από Ανατολή δε ξέρω τη τύφλα μου, το ομολογώ. Ότι διαβάζω και ότι μου λένε.

Διπλα ειναι μωρέ...ένα τσιγάρο δρόμος. Αεροπλανάκι και έφθασες. Σου στέλνει και κανα ταπερ η μαμά με κανα κουριερ και εισαι κορυφή. Κόστος μηδενικό. :P

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...