celt3 Δημοσ. 25 Απριλίου 2014 Δημοσ. 25 Απριλίου 2014 Δηλαδή θέλετε να πείτε πως φευγοντας για παράδειγμα Αγγλία δεν ήσασταν ξένο στοιχείο και δεν αντιμετωπιστήκατε διαφορετικά?Δεν είναι ειρωνεία,έχω απορία είναι πραγματικά τόσο ανοιχτοί απέναντι στους ξένους γιατί αυτό με το μεγάλο χωριό της Ευρώπης μου φαίνεται ουτοπικό.
viper2005 Δημοσ. 25 Απριλίου 2014 Δημοσ. 25 Απριλίου 2014 Δηλαδή θέλετε να πείτε πως φευγοντας για παράδειγμα Αγγλία δεν ήσασταν ξένο στοιχείο και δεν αντιμετωπιστήκατε διαφορετικά?Δεν είναι ειρωνεία,έχω απορία είναι πραγματικά τόσο ανοιχτοί απέναντι στους ξένους γιατί αυτό με το μεγάλο χωριό της Ευρώπης μου φαίνεται ουτοπικό. μηπως εισαι λιγο αρνητικα προκατειλημμένος;
celt3 Δημοσ. 25 Απριλίου 2014 Δημοσ. 25 Απριλίου 2014 Οχι,είναι πραγματική απορία το πώς αντιμετωπίζονται οι μετανάστες,αν υπάρχει ρατσισμός και ρωτάω αυτούς που έχουν εμπειρία.Είναι πχ όπως εδώ που λένε οτι ο ξένος παίρνει τις δουλειές? Πάντα πίστευα οτι είναι πιο ανοιχτόμυαλοι πάνω αλλά μετά είδα κάτι ανακοινώσεις για βέτο στους μετανάστες και λέω τι γίνεται και εκεί?
FilipposMD Δημοσ. 25 Απριλίου 2014 Δημοσ. 25 Απριλίου 2014 Δηλαδή θέλετε να πείτε πως φευγοντας για παράδειγμα Αγγλία δεν ήσασταν ξένο στοιχείο και δεν αντιμετωπιστήκατε διαφορετικά?Δεν είναι ειρωνεία,έχω απορία είναι πραγματικά τόσο ανοιχτοί απέναντι στους ξένους γιατί αυτό με το μεγάλο χωριό της Ευρώπης μου φαίνεται ουτοπικό. Στο Λονδίνο που είμαι εγώ, καμία σχέση. Στη δουλειά μου, ζήτημα το 20-30% των εργαζομένων να έχει γεννηθεί στην Αγγλία, οπότε δεν τίθεται καν τέτοιο θέμα. Τώρα αν πας σε κανένα χωριό, ενδεχομένως να είναι αλλιώς τα πράγματα. 1
viper2005 Δημοσ. 25 Απριλίου 2014 Δημοσ. 25 Απριλίου 2014 Οχι,είναι πραγματική απορία το πώς αντιμετωπίζονται οι μετανάστες,αν υπάρχει ρατσισμός και ρωτάω αυτούς που έχουν εμπειρία.Είναι πχ όπως εδώ που λένε οτι ο ξένος παίρνει τις δουλειές? Πάντα πίστευα οτι είναι πιο ανοιχτόμυαλοι πάνω αλλά μετά είδα κάτι ανακοινώσεις για βέτο στους μετανάστες και λέω τι γίνεται και εκεί? Αν πηγαινεις σαν μεταναστης θα εχεις προβλημα. Βασικα αν πηγαινεις σαν ελληνας, θα εχεις προβλημα εξω οπως και να εχει. okay, δεν λεω οτι και οτι καποιοι στην ευρωπη δεν το τραβανε (Βελγοι "πινετε μπυρες με τα δικα μας λεφτα").
celt3 Δημοσ. 25 Απριλίου 2014 Δημοσ. 25 Απριλίου 2014 Αν πηγαινεις σαν μεταναστης θα εχεις προβλημα. Βασικα αν πηγαινεις σαν ελληνας, θα εχεις προβλημα εξω οπως και να εχει. okay, δεν λεω οτι και οτι καποιοι στην ευρωπη δεν το τραβανε (Βελγοι "πινετε μπυρες με τα δικα μας λεφτα"). Για κάτι τέτοιες περιπτώσεις ρώτησα,γιατί έχει γίνει τρελή προπαγάνδα.
viper2005 Δημοσ. 25 Απριλίου 2014 Δημοσ. 25 Απριλίου 2014 Για κάτι τέτοιες περιπτώσεις ρώτησα,γιατί έχει γίνει τρελή προπαγάνδα. ειναι πραγματικοτητα... 1
tehAllantin Δημοσ. 25 Απριλίου 2014 Δημοσ. 25 Απριλίου 2014 ενας πηγε να αστειευτεί με αυτη την παπαρια και τον έκοψα μαχαίρι 1
militarist Δημοσ. 25 Απριλίου 2014 Δημοσ. 25 Απριλίου 2014 Σε μένα πάντως δεν έτυχε να νιώθω ξένος και ούτε να πετύχω κάποιον που να μου πει για του τεμπέληδες έλληνες , πιστεύω πως και έχω αρκετούς σλοβακους φίλους. Φυσικά παθαίνουν ενα σοκ οταν ακούνε να τους λέω πως ειναι οι εργασιακές συνθήκες στην Ελλάδα ... Και τους μισθούς .... Αλλά πάντα θα υπάρχει η κυρα Δήμητρα στο τάδε κουτσοχωρι που βλέπει και πιστεύει όσα λένε στην τηλεόραση . Μάλιστα μερικοί φίλοι μου Σλοβάκοι που ειναι σε μια Α θέση και έχουν απο κάτω τους έλληνες μου λένε ότι γενικά έχουν πολύ καλή εντύπωση απο μας.... Το κακό φρούτο εδώ ειναι οι έλληνες φοιτητές, μιλάμε το 90 % ειναι Ζώα 2
Praetorianos Δημοσ. 26 Απριλίου 2014 Δημοσ. 26 Απριλίου 2014 Praet, δεν αποτελώ εξαίρεση. Σε ποιόν δεν αρέσει ο ωχαδερφισμός.Σε μενα ας πουμε. Τι σημαινει προσαρμοστηκες γυρω σου; Δηλαδη γεννηθηκες ουγκανος που εφτυνε στα πεζοδρομια και παρκαρες σε θεσεις αναπηρων αλλα ο. Καναδας σε αλλαξε; No offence αλλα εγω σπουδασα εντος Ελλαδας χωρις να επικαλεστω μαθησιακες δυσκολιες για να εξεταστω προφορικα οπως εκαναν μερικοι γυφτοι στις πανελληνιες, δεν μπηκα ουδεποτε σε κομμα, δεν εκατσα ουτε εξαμηνο παραπανω στη σχολη, εκανα σπουδες σε πολυ καλο πανεπιστημιο στο εξωτερικο με συμφοιτητες επισης απο τα καλυτερα πανεπιστημια χωρις να θεωρηθω ποτε β διαλογης φοιτητης, βρηκα δουλεια σε υπερανταγωνιστικο τομεα, χωρις μπαρμπα και μπατζανακη και δεν ανεχομαι να με λενε αναξιο η ωχαδελφιστη πως να το κανουμε. Οσο ανθρωπος ειμαι εκτος ειμαι και εντος. Οσο (δεν) τρωω τη σειρα του διπλανου μου στην Ελλαδα, ετσι δεν την τρωω και στην Αγγλια, οσο δεν εκμεταλλευομαι sick days και benefits στην δουλεια μου εδω, ετσι και δεν εισεπραξα ποτε επιδομα που δεν το δικαιουμαι στην Ελλαδα. Μην σου πω οτι τους χαρισα και το επιδομα ανεργιας μου. Και δεν ειμαι μονο εγω. Μια τεραστια πλειοψηφια νεων παιδιων παλευει σημερα να ορθοποδησει, οσοι ειναι τυχεροι διαπρεπουν εξω, οι υπολοιποι παλευουν μεσα κι εχουν τον καθενα πρωι βραδυ να τους λεει ωχαδελφιστες, αναξιους, απατεωνες, φοροκλεφτες, η ολα αυτα μαζι. Τι γενιτσαροπρετεντερικο κομπλεξ κατωτεροτητας ειναι αυτο δηλαδη; Ειναι πεντε εξι χρηστες που σε καθε thread τα ιδια. Προσωπικα, πες με ευθικτο, πες με οτι θες δεν το δεχομαι. Οσοι ειναι να λενε "εγω, και οι γνωστοι μου, και ο κυκλος μου ειμαστε απατεωνες και αναξιοι" κι απο μενα ολα κομπλε. Ουτε ολοι, ουτε ναι μεν αλλα. Σε καθε thread τα ιδια. ΥΓ δεν απευθυνομαι προσωπικα, απλα το ποστ σου σταθηκε αφορμη επειδη σε θεωρω νορμαλ παλικαρι. Σε αλλους ουτε quote δεν αξιζει. 1
Basilhs23___ Δημοσ. 26 Απριλίου 2014 Δημοσ. 26 Απριλίου 2014 Καλησπέρα, ανοίγω αυτό το τοπικ (ελπίζω να μην υπάρχει κάτι αντίστοιχο) καθώς τώρα κάνω την μετάβαση από την φοιτητική ζωή στην εργασία. Η πρώτη μου δουλειά ως πτυχιούχος ήταν με το voucher, και τώρα εργάζομαι σε ένα γραφείο. Αυτό που με προβληματίζει πολύ είναι ότι πληρώνομαι με την ώρα, δεν νοιώθω ότι μαθαίνω ιδιαίτερα πράγματα απλά ότι καλύπτω τα πιο εύκολα και ως εκ τούτου δεν έχω σταθερό ωράριο. Δηλαδή τυχαίνει να κάτσω και λιγότερο από τις ώρες της ημιαπασχόλησης (παρότι έχω προσληφθεί ως ημιαπασχόληση). Για τα λεφτά δεν το συζητάω.... ψίχουλα. Εσάς γενικά η επαγγελματική σας καθημερινότητα πως είναι; Οικονομικά τα βγάζετε πέρα; Οι εργασιακές ώρες επηρεάζουν την κοινωνική σας ζωή; Έχω 2 φίλους μου που εργάζονται κάπου με αυτό το πρόγραμμα. Δεν πρόκειται να μάθεις τίποτα σε αυτό το χρονικό διάστημα. Ο μόνος λόγος που γίνονται αυτά είναι για να πάρουν μερικά ψίχουλα οι εργαζόμενοι και να φαίνεται και καλά οτι ασχολείσαι με κάτι και δεν κάθεσαι σπίτι.
headbanger Δημοσ. 26 Απριλίου 2014 Δημοσ. 26 Απριλίου 2014 ίσως ναι το θέμα της ευθυξίας σε κάνει να φανατίζεσαι εν Ολίγης πρετοριανε :Ρ Κοίτα σε αυτά που είπες έχεις ένα δίκιο, αλλά βάζω τον εαυτό μου στην ίδια κλάση με αυτά που παρατηρούσα γύρω μου όσο ήμουν Ελλάδα, πιο πολύ σαν παραδειγματισμό παρά σαν γεγονός αυτο καθε αυτό. Ειμαστε ουγκ σαν λαός σε σχέση με τον Καναδά -εδώ έχω εμπειρία μάγκεσ μόνο. Δεν σεβόμαστε τις ιδιαιτερότητες του δίπλανού μας, είμαστε πρόβατα κομματικά και πολλά παραπάνω από αυτά που ανέφερες. Το ότι λίγοι καταφέρνουμε με πολλές προσπάθειες και ανισες συνθήκες ( δεν είχα λεφτά να σπουδάσω εκεί που ήθελα πχ) να κάνουμε όσα κάνουμε αποτελεί την εξαίρεση και όχι τον κανόνα από την δική μου οπτική. Εκεί που σπούδασα, το 80% ήθελε να μπει στο δημόσιο και ήταν η ΔΑΠ η ΠΑΣΠ. το αλλο 19.5 ήτανε ΚΝΕ και τα συναφή. Ε πως να το κάνουμε, δεν τους αναγνωρίζω σαν άτομα που προσπαθήσανε ούτε στο ελάχιστο για το καλύτερο. Η πρόεδρος της ΚΝΕ από το ΤΕΙ ειναι ΕΠΟΠ έτσι για το τραγικό της ιστορίας! Βέβαια, όπως διαφορετικά διατύπωσες, ο καθένας κρίνει με τα προσωπικά του βιώματα. Δεν μπορεί να έχουμε τις ίδιες εμπειρίες δεν είμαστε σιαμαία. Θα συμφωνήσουμε να έχουμε διαφορετική άποψη. Ή απλά εγώ απογοητεύτηκα τόσο που δημιουργήθηκε ένας δυνατός πεσιμισμός για τις δυνατότητες μας ως λαός. 3
viper2005 Δημοσ. 26 Απριλίου 2014 Δημοσ. 26 Απριλίου 2014 Για να καταλάβει τις ιδιαιτερότητες του αλλού, ο έλληνας θα πρεπει να τις ακούσει απο κάποιον γιατι δεν εχει μάθει διαφορετικά... Επίσης και έξω να βγει ο έλληνας δεν σημαίνει οτι θα γίνει καλύτερος. Sure, μπορει να του πέσουν λεφτα αλλα καλύτερος άνθρωπος δεν προκειται να γίνει επειδη ακόμα θα μιλάει άσχημα για τους άλλους λαούς, ακόμα θα θελει φραπέ ή την σπανακόπιτα της μάνας του ή τους φίλους του. Σε απλά ελληνικα αν δεν ελεθευρωθει απο την έννοια της οικογένειας (μικρές ελληνικές μαφίες) δεν προκειται ποτέ να παει μπροστά. Off topic off 2
gigisoni Δημοσ. 26 Απριλίου 2014 Δημοσ. 26 Απριλίου 2014 okay, δεν λεω οτι και οτι καποιοι στην ευρωπη δεν το τραβανε (Βελγοι "πινετε μπυρες με τα δικα μας λεφτα"). Ποιος Βέλγος το λέει αυτό; Εγώ που ζω Βέλγιο δεν το έχω ακούσει. Αντίθετα, ακόμα και τώρα όταν ακούνε Ελλάδα φαντάζονται ηλιοφάνεια και ωραία μέρη όπως πριν. Για ένα διάστημα 2010-2011 επειδή έπαιζε συνέχεια η Ελλάδα στις ειδήσεις με την κρίση μιλούσαν και ρωτούσαν για την κατάσταση εκεί, μετά ξεχάστηκε.
viper2005 Δημοσ. 26 Απριλίου 2014 Δημοσ. 26 Απριλίου 2014 Ποιος Βέλγος το λέει αυτό; Εγώ που ζω Βέλγιο δεν το έχω ακούσει. Αντίθετα, ακόμα και τώρα όταν ακούνε Ελλάδα φαντάζονται ηλιοφάνεια και ωραία μέρη όπως πριν. Για ένα διάστημα 2010-2011 επειδή έπαιζε συνέχεια η Ελλάδα στις ειδήσεις με την κρίση μιλούσαν και ρωτούσαν για την κατάσταση εκεί, μετά ξεχάστηκε. ο μπαμπης ο σουγιας... On that note, στο τραπεζι της κυριακης του πασχα μου τα λεγανε χωρις να τους ρωτησω. #justsaying
Προτεινόμενες αναρτήσεις