Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας παιδιά.

Λοιπόν μετά το Πάσχα αγόρασα ένα iphone 5s μεταχειρισμένο.

Το παρέλαβα σήμερα αλλά με το που άνοιξε ζητούσε το γνωστό apple id, νόμιζα ότι ξέχασε το παλικάρι να το απενεργοποιήσει και του έστειλα μήνυμα για περαιτέρω λεπτομέρειες. Από τότε πέρασαν πάνω από 7 ώρες. Ενδιάμεσα του έστειλα και άλλα μηνύματα, σε κανένα δεν απάντησε. Οπότε μου πέρασε η ιδέα μήπως είναι κλεμμένο και λόγο ότι έχω πέσει και εγώ θύμα, εσκεμμένα το συνέδεσα με το wifi περιμένοντας επικοινωνία με τον νόμιμο κάτοχο. Μέσα στο 5 λεπτό έσκασε ειδοποίηση με ένα τηλέφωνο. Ο αριθμός ανήκει στον νομικό κάτοχο της συσκευής, ΑΛΛΑ ποιο είναι το θέμα τώρα. Του πρότεινα να μου δώσει 100 ευρώ και να του το επιστρέψω, του είπα βέβαια όλα τα καθέκαστα.

Ο τύπος ισχυρίστηκε ότι εγώ του το έκλεψα και επειδή μου είναι άχριστο χωρίς τον κωδικό, προσπαθώ να βγάλω έστω και ένα μικρό ποσό. Εν το μεταξύ του έδωσα τα στοιχεία του πωλητή και από εκείνη τι στιγμή έκλεισε και το τηλέφωνο του πωλητή που δεν είχα σκεφτεί να πάρω, αλλά αντίθετα του είχα στείλει μηνύματα. Με παίρνει πριν από λίγο ο νόμιμος κάτοχος λέγοντας ότι τον κοροϊδεύω με ψεύτικους αριθμούς, και επιμένει στο να μην δέχεται να δώσει 100 ευρώ. Του εξήγησα ότι έσκασα 500 ευρώ για ένα τούβλο που θα μπορούσα και εγώ με την σειρά μου να το πουλήσω, αλλά λόγο ότι έχω πέσει και εγώ θύμα θεώρησα σωστό να το επαναφέρω στο κάτοχο του, βέβαια εγώ είμαι που είμαι ο χαμένος της υπόθεσης τουλάχιστον να μου δώσει ένα εκατοστάρικο και να πάρει πίσω την συσκευή του. Τελικά δεν πείστηκε και είπε ότι θα κινηθεί νομικά εναντίον μου. 

Στην παρούσα φάση εγώ δεν είμαι ο χαμένος, αλλά αντίθετα αυτός είναι ο χαμένος. Το ερώτημα είναι τι ακριβώς μπορεί να πετύχει με μια συναλλαγή που δεν είναι νόμιμη? Δεν υπάρχει κάποιο βίντεο ούτε κλοπής ούτε αγοροπωλησίας. Οι αλήθεια είναι ότι κανένας από τους τρεις μας δεν καλύπτετε από τον νόμο. Θα πρέπει να ανησυχώ? να ψάξω για δικηγόρο?

• Απαντ. 57
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

ρε πας καλα? ζητας απο τον νομιμο κατοχο του κινητου, να σε πληρωσει για να το παρει πισω?? ειμαστε σοβαροι??! δωσε το κινητο στον νομιμο κατοχο και αλλη φορα κοιτα μην την ξαναπατησεις

• Like 4
Δημοσ.

Οπότε μου πέρασε η ιδέα μήπως είναι κλεμμένο και λόγο ότι έχω πέσει και εγώ θύμα, εσκεμμένα το συνέδεσα με το wifi περιμένοντας επικοινωνία με τον νόμιμο κάτοχο. Μέσα στο 5 λεπτό έσκασε ειδοποίηση με ένα τηλέφωνο. Ο αριθμός ανήκει στον νομικό κάτοχο της συσκευής, ΑΛΛΑ ποιο είναι το θέμα τώρα. Του πρότεινα να μου δώσει 100 ευρώ και να του το επιστρέψω, του είπα βέβαια όλα τα καθέκαστα.

lol.ρε φιλε περιμενεις απο το δαρμενο να σου δωσει και λεφτα?καλύτερα να το πουλαγες παρα να εμπλεκες ετσι. εσυ εχεις δικιο αλλα γιατι να σε πιστεψει ο αλλος?

τωρα μια ειναι η επιλογη γυρνα το κινητο μην περιμενεις λεφτα.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

EDIT: To θέμα πλέον μυρίζει πολύ για trollοθέμα. Λυπάμαι που τον πήρα στα σοβαρα.

@parasaser

«Τυπικά» είσαι ένοχος και έχεις διαπράξει το αδίκημα της κλεπταποδοχής. Επειδή όμως πρέπει να είμαστε ψιλιασμένοι, μη σου κάνει εντύπωση κι αν όλο το θέμα ειναι στημένο εις βάρος σου (δηλαδή πωλητής και ιδιοκτήτης στο κόλπο). Δεδομένου οτι τα λεφτά ειναι πολλά, εγώ θα έλεγα του ιδιοκτήτη πάμε μαζί στην αστυνομία να κάνω μήνυση κατ αγνώστου με μάρτυρα εσενα (τον ιδιοκτήτη) οτι το τηλέφωνο εχει κλαπεί και να το δηλώσεις εγγράφως με όλα τα αναγκαία παραστατικά. Αν είναι στημένο κόλπο θα κάνει πίσω με χαζή δικαιολογία.

Στο δια ταύτα. Εδωσες 500 ευρω χωρίς να ξεψαχνίσεις το ενδεχόμενο να είναι κλεμμένο; Χέρι χερι σε κοινοχρηστο χώρο με wifi και μάρτυρες και δοκιμή του κινητου μεχρι να αδειασει η μπαταρία. 

Επεξ/σία από arc
  • Like 10
Δημοσ.

@parasaser Δεν επιτρέπετε σε μελος σαν εσενα, γραμμένο απο το 2010 και με 1500 ποστ να πατάει τετοιες πεπονόφλουδες

Επέστρεψε τωρα το τλφ στον άνθρωπο και μην πας διακοπές το καλοκαίρι μπας και βαλεις μυαλο, γιατι με αυτα που κάνεις μπορει να βρεθεις στο αυτόφωρο.

• Like 2
Δημοσ.

το θέμα είναι ότι ήδη έχω χάσει ένα κινητό 

και δίνοντας το έτσι, είναι σαν να έχω χάσει και δεύτερο.

εντάξει τα 100 ευρώ είναι πιο πολύ για την παρηγοριά.

θα περιμένω δικιά του επικοινωνία, και επειδή είμαι σχεδόν σίγουρος ότι δεν μπορεί να πετύχει κάτι, λογικό μετά να μου τα δώσει για να πάρει τι συσκευή πίσω.

Δημοσ.

Ο Arc και ο Nick τα είπαν ολόσωστα.  Δοκίμασε τη λύση της αστυνομίας να δείς μήπως παίζει καμμιά κομπίνα και αν όχι τότε μην το ρισκάρεις να μπλέξεις για 100 €

Δημοσ.

paraser δεν πιστεύω να κολλησες απο τον nicoc και να είναι trollοθέμα, έτσι;

Στη θέση του ιδιοκτήτη δεν θα σου εδινα τίποτα, δεν θα ξεκλείδωνα το κινητό και θα σου υπέβαλα μήνυση. Καλύτερα το 100άρικο της αμοιβης να πάει στο κράτος που απο σπόντα να κάνει κάτι, παρά να τα έδινα εκβιαστικά στον (αθώο ή όχι δεν εχει σημασία) κλεπταποδόχο.

• Like 1
Δημοσ.

Με τον νόμιμο κάτοχο πως μιλάτε; Πήγαινε στην Αστυνομία και παρέδωσε το κινητό όπως είπε ο arc. Ο νόμιμος κάτοχος να πάει εκεί. Είναι από την ίδια περιοχή;

Αν ήμουν νόμιμος ιδιοκτήτης θα είχα πάει στην αστυνομία να σε "δώσω".

Δημοσ.

Αυτό που του προτείνεις (να του δώσεις κάτι που του ανήκει επι πληρωμή) είναι 100% παράνομο και αν δεν μπορείς να το ξεκλειδώσεις μόνο μπλεγμένος μπορείς να βρεθείς αν δε του το δωσεις.

Δημοσ.

Εμπλεξες τωρα γαμισετα...

Καλυτερα να το κανες mp3 player σαν ipod touch...

Τωρα ο κατοχος του εχει τρελαθει και με το δικιο του.

Και συ αλλη φορα οταν ειναι για κινητο και ειδικα τετοιο να πηγαινεις σε καμια καφετερια που εχει wifi κερνα του και τον καφε αμα κλαιγεται, κανε ενεργοποιηση και μολις δεις ολα κομπλε. Αdios πες του...

Δημοσ.

το θέμα είναι ότι ήδη έχω χάσει ένα κινητό 

και δίνοντας το έτσι, είναι σαν να έχω χάσει και δεύτερο.

εντάξει τα 100 ευρώ είναι πιο πολύ για την παρηγοριά.

θα περιμένω δικιά του επικοινωνία, και επειδή είμαι σχεδόν σίγουρος ότι δεν μπορεί να πετύχει κάτι, λογικό μετά να μου τα δώσει για να πάρει τι συσκευή πίσω.

Μονο να προσέχεις μήπως σε περιμένει μαζι με κάποιους που στο πίσω μέρος του μπουφάν υπάρχει το λογότυπο "Police" γιατι  μετά σε βλεπω να ανοίγεις άλλο θέμα με τιτλο:

"Τελικά κρίθηκα ένοχος"

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...