Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ξέρει κανείς να μου πει αν η συγκεκριμένη κάρτα είναι καλή κι αν κάνει για φωτορεαλιστικές απεικονίσεις και 3d rendering?

Δημοσ.

Είναι λίγο παλιά, μεταχειρισμένη τη βρήκες ?

Θα κοιτούσα για πιο καινούρια σειρά

Τι προγράμματα χρησιμοποιείς ακριβώς (max/autocad)?

Δημοσ.

Πάρε μια gaming κάρτα με cuda mid-range και είσαι μια χαρά.

Αν πάλι έχεις να τα σκάσεις, πάρε μια Titan που έχει καλύτερες επιδόσεις σε compute. Οι quadro δεν αξίζουν πλέον και είναι πολύ πιθανό να καταργηθούν σαν σειρά και να αντικατασταθούν από Titan Z ή κάτι αντίστοιχο.

Το μεγαλύτερο ατού των quadro ήταν το μέγεθος μνήμης και πλέον δεν υπερισχύουν.

Δημοσ.

Το θέμα είανι ότι θέλω να την βάλω σε  εναν mac pro που εχω... Για αυτο ρωτάω! Χρησιμοποιώ photoshop λίγο autocad κι ένα αλλο αρχιτεκτονικης-διακοσμητικής το chief architect

Δημοσ.

Είναι λίγο παλιά, μεταχειρισμένη τη βρήκες ?

Θα κοιτούσα για πιο καινούρια σειρά

Τι προγράμματα χρησιμοποιείς ακριβώς (max/autocad)?

Το θέμα είανι ότι θέλω να την βάλω σε  εναν mac pro που εχω... Για αυτο ρωτάω! Χρησιμοποιώ photoshop λίγο autocad κι ένα αλλο αρχιτεκτονικης-διακοσμητικής το chief architect... Έχει ςνα προτείνεις καμία άλλη?

Πάρε μια gaming κάρτα με cuda mid-range και είσαι μια χαρά.

Αν πάλι έχεις να τα σκάσεις, πάρε μια Titan που έχει καλύτερες επιδόσεις σε compute. Οι quadro δεν αξίζουν πλέον και είναι πολύ πιθανό να καταργηθούν σαν σειρά και να αντικατασταθούν από Titan Z ή κάτι αντίστοιχο.

Το μεγαλύτερο ατού των quadro ήταν το μέγεθος μνήμης και πλέον δεν υπερισχύουν.

Το θέμα είανι ότι θέλω να την βάλω σε  εναν mac pro που εχω... Για αυτο ρωτάω! Χρησιμοποιώ photoshop λίγο autocad κι ένα αλλο αρχιτεκτονικης-διακοσμητικής το chief architect... Έχει ςνα προτείνεις καμία άλλη?

Δημοσ.

οταν λεμε για autocad κτλ προγραμματα....μονο οι Quadro είναι οι σωστες καρτες γραφικων!ολες οι αλλες είναι για gamers.

εφοσον εχεις mac pro,τοτε ψαξε να βρεις καινουργια ή μεταχειρισμενη αυτες:

http://www3.pny.com/category_buymulti.aspx?Category_ID=409

Δημοσ.

Συγνώμη για την τριπλή ανάρτηση!!!! Κι ευχαριστώ για την απάντηση και την καθοδήγηση!

Δημοσ.

οταν λεμε για autocad κτλ προγραμματα....μονο οι Quadro είναι οι σωστες καρτες γραφικων!ολες οι αλλες είναι για gamers.

εφοσον εχεις mac pro,τοτε ψαξε να βρεις καινουργια ή μεταχειρισμενη αυτες:

http://www3.pny.com/category_buymulti.aspx?Category_ID=409

΄Ετσι που μου το περιγράφει δεν ακούγεται για τόσο υψηλές απαιτήσεις έτσι ώστε να δώσει 840 ευρώ για μια 4000 ή 1460 ευρώ για μια Quadro5000 οι οποίες έχουν και αρκετά ταπεινές προδιαγραφές. Δεν ξέρω αν οι απλές GeForce κάνουν για MacPro αλλά αν ναι είναι προτιμότερο να πάρει μια GeForce 780 με 440 ευρώ ή μια GTX Titan που πρότεινε ο άλλος χρήστης με 6 γίγα μνήμης στα 960 ευρώ:

΅https://www.skroutz.gr/s/4682182/Zotac-GeForce-GTX-Titan-Black-6GB-ZT-70801-10P.html

• Like 1
Δημοσ.

Το θέμα είναι το παραμυθάκι με το Autocad κλπ που αναφέρεται κάθε φορά που γίνεται λόγος για quadro πρέπει να σταματήσει. Δεν είμαστε στις αρχές του 2000 που στην ουσία δεν μπορούσε καν να τρέξει το πρόγραμμα απροβλημάτιστα χωρίς ειδικό εξοπλισμό. Οι quadro είναι πεταμένα λεφτά αν δεν πρόκειται για 3D animation ή ερευνητικές εφαρμογές. Το autocad είναι από τα πιο απλά προγράμματα που μπορούν να τρέξουν πλέον σε μια κάρτα γραφικών. Προσωπικά επεξεργάζομαι πολύπλοκους χάρτες (όχι απλά αρχιτεκτονικά σχέδια) με μια 660 Ti (και μια 4890 παλιότερα) και ποτέ δεν είχα πρόβλημα. Σίγουρα οι quadro είναι πιο γρήγορες στην συγκεκριμένη δουλειά για πολλούς λόγους αλλά δεν αξίζουν τα χρήματα που ζητάνε.

Στην ουσία η nvidia δεν εξέλιξε σωστά την σειρά και έμειναν πίσω σε σχέση με τις gaming κάρτες. Βάζω στοίχημα ότι σε μια πενταετία η σειρά quadro δεν θα υπάρχει. Μάλλον θα πάνε στο μοντέλο "gaming κάρτες που ξεκλειδώνεις επαγγελματικές λειτουργίες for premium price".

Και εγώ την 7950 προτείνω.

Δημοσ.

απο αποψη τιμη,χωρις πολλα σχολια 7950,μαζι σας.Η απλη ενσταση που εχω είναι αν θα υπαρχει η σειρα quadro στο μελλον.σιγουρα η τιμη τους είναι τεραστια (το ονομα ουσιαστικα ανεβαζει παραπανω την τιμη),αλλα γιατι βγαλανε απο την αλλη την 12GB καρτα τους......εξαλου η μεγαλη αγορα της αμερικης είναι αυτη που καθοριζει ,το οτι ενα προϊον θα συνεχησει ή οχι.Δηλαδη,τι εννοω:

Mac & quadro κατα το μεγαλυτερο ποσοστο πουλιουνται εκει σε επαγγελματιες ή απλους χρηστες.και βεβαια ο χρονος που θα τρεξει ενα προγραμμα είναι σημαντικος τετοιων προδιαγραφων.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...