giorgos9797 Δημοσ. 27 Απριλίου 2014 Δημοσ. 27 Απριλίου 2014 Αγαπητά μέλη του insomnia, είμαι 17 ετών 2α λυκείου και του χρόνου θα κληθώ να δηλώσω τις σχολές που θέλω στο μηχανογραφικό. Καταρχάς είμαι πολύ καλός σε μαθηματικά και φυσική, ενώ και στα παπαγαλιστά μαθήματα (όπως βιολογία και αοδε) τα πάω μια χαρά. Δηλαδή μάλλον θα είμαι από αυτούς που μπορούν να περάσουν σε όποια σχολή θέλουν, επειδή πέφτουν και οι βάσεις κατακόρυφα. Τέσπα εμένα με ενδιαφέρει να περάσω σε σχολή υπολογιστών. ΑΛλά όχι μόνο πληροφορική και προγραμματισμός, θέλω να έχει και σχεδίαση κυκλωμάτων hardware Και όλα τα σχετικά. ΔΗλαδή σχολή ΗΜΜΥ. Μέχρι σήμερα σκεφτόμουν του χρόνου (αν και νωρίς) να δηλώσω ΗΜΜΥ Χανιά. Επειδή είναι και η πόλη μου και είναι και καλή και η σχολή από όσα λένε. Σήμερα λοιπόν επειδή βαριόμουν έψαξα σε φορουμ για τη φοιτητική ζωή στα χανιά, τα οποία χαρακτηρίζονται ως ψωλόπολη. Δηλαδή δεν έχει καθόλου φοιτήτριες (η αναλογία είναι 1 στα 10 άτομα), η ζωή είναι ξενέρα (το χειμώνα νέκρα) και από στέκια έχει μόνο 4-5 καλά (π.χ. το βίλλα). Αν και εγώ είμαι μαθητής που διαβάζει και όχι τόσο του ξεφαντώματος, μόνο που τα διάβασα εξενέρωσα. Καταρχάς οι απορίες μου είναι 4. 1) Όσοι έχετε περάσει Χανιά φοιτητές, ισχύει ότι η ζωή είναι ξενέρα και ότι κορίτσια έχει ελάχιστα; 2) Από σχολές ΗΜΜΥ που να έχουν και hard Και software από όλα όσα έψαξα έχω καταλήξει ότι η καλύτερες είναι των Χανίων, της Πάτρας (ίσως και η πρώτη καλύτερη), της Θεσαλονίκης (ΗΜΜΥ θεσαλονίκης) και ΗΜΜΥ ΕΜΠ (δεν θέλω βέβαια Αθήνα διότι και η εγκλειματικότητα είναι μεγάλη, τα μαθήματα είναι ΠΑΛΟΥΚΙΑ και έχει και 60 μαθήματα, ενώ οι ΗΜΜΥ χανιά έχουν 48 ή 49. Επίσης στην Αθήνα έχει πολλά ηλεκτρολογικά και ενέργειας, τα οποία δεν με ενδιαφέρουν σχεδόν καθόλου). Επίσης μην μου πείτε για πληροφορική ηρακλείου, αθήνας, θεσαλονίκης ή τει και τέτοια διότι θέλω οπωσδήποτε και hardware. Απο οσα εχω ψαξει καλύτερη είναι η Μηχανικών Η/Υ και πληροφορικής στην Πάτρα. 3) Επίσης όσοι ξέρετε, επειδή θέλω να φύγω μετά τις σπουδές για μεταπτυχιακό στην Αμερική (όχι κάπου συγκεκριμένα αλλά Αμερική) , ποια από τις σχολές που ανέφερα πιο πάνω δίνει περισσότερες υποτροφίες στους φοιτητές που τελειώνουν; 4) Και επίσης από ποιες σχολές ζητάνε περισσότερο για δουλειά τους καλούς φοιτητές από εταιρείες της Αμερικής όπως Microsoft (το όνειρό μου). Ξέρω ότι οι στόχοι μου είναι υψηλοί αλλά πιστεύω να τα καταφέρω. Σας ευχαριστώ πρωκαταβολικά, το θέμα μου είναι θέμα ζωής και θανάτου!!!! Βασικά το 2) δεν είναι ερώτηση αλλά τεσπα
paylidis Δημοσ. 27 Απριλίου 2014 Δημοσ. 27 Απριλίου 2014 Καταρχάς ξεκινά σκεπτόμενος αν αυτονπουωθες να κανείς θα έχει Ητηση σε 6 χρόνια απο σήμερα. Κατα δεύτερον για εμένα η αθηνα (εμπ) είναι η κορυφή οπότε δεν έχει νόημα να μην την επιλεξεις... Για δυο μαθήματα λιγοτερα θα πας στην Κρήτη; Πραγματικά δεν αξίζει. Στην αθηνα έχεις πολλές παραπάνω επιλογές και δυνατότητες ενώ τα περί εγκληματικότητας είναι αστεία κατ εμε... Η κουβέντα αυτή πάντως θα είχε νόημα μετά τις πανελλήνιες. Τώρα είναι άσκοπο, του χρόνου θα έχεις ήδη αλλάξει γνώμη... 1
andreapaog328 Δημοσ. 27 Απριλίου 2014 Δημοσ. 27 Απριλίου 2014 σ'οποια ημμυ και να πας εχει μαθηματα ενέργειας, κυκλωμάτων, αυτοματου ελέγχου χωρις να αναφέρω τα άπειρα μαθηματικά. οι ημμυ ΔΕΝ είναι σχολές πληροφορικής και προγραμματισμού. ειδικά προγραμματισμό, αν δεν επιλέξεις τομέα (4ο-5ο) έτος, θα μαθεις μονο τα βασικά (C/Java κατι ψιλά αντε και καμια python και παει λεγοντας). η πάτρα επίσης έχει κανα 60αρι μαθηματα τωρα για σπουδες αμερική θες βαθμό >8.5 ή καμια χοντρή δημοσίευση + λεφτό αφθονο αν δε παιξει υποτροφια. σ'οποια ημμυ και να πας τα μαθηματα θαναι παλουκια. μπαίνουν λιγο μεγαλύτεροι βαθμοί στο εμπ. αλλά γενικά θέλει μπαλάκια...
Backpacker Δημοσ. 27 Απριλίου 2014 Δημοσ. 27 Απριλίου 2014 Αγαπητά μέλη του insomnia, είμαι 17 ετών 2α λυκείου και του χρόνου θα κληθώ να δηλώσω τις σχολές που θέλω στο μηχανογραφικό. Καταρχάς είμαι πολύ καλός σε μαθηματικά και φυσική, ενώ και στα παπαγαλιστά μαθήματα (όπως βιολογία και αοδε) τα πάω μια χαρά. Δηλαδή μάλλον θα είμαι από αυτούς που μπορούν να περάσουν σε όποια σχολή θέλουν, επειδή πέφτουν και οι βάσεις κατακόρυφα. Τέσπα εμένα με ενδιαφέρει να περάσω σε σχολή υπολογιστών. ΑΛλά όχι μόνο πληροφορική και προγραμματισμός, θέλω να έχει και σχεδίαση κυκλωμάτων hardware Και όλα τα σχετικά. ΔΗλαδή σχολή ΗΜΜΥ. Μέχρι σήμερα σκεφτόμουν του χρόνου (αν και νωρίς) να δηλώσω ΗΜΜΥ Χανιά. Επειδή είναι και η πόλη μου και είναι και καλή και η σχολή από όσα λένε. Σήμερα λοιπόν επειδή βαριόμουν έψαξα σε φορουμ για τη φοιτητική ζωή στα χανιά, τα οποία χαρακτηρίζονται ως ψωλόπολη. Δηλαδή δεν έχει καθόλου φοιτήτριες (η αναλογία είναι 1 στα 10 άτομα), η ζωή είναι ξενέρα (το χειμώνα νέκρα) και από στέκια έχει μόνο 4-5 καλά (π.χ. το βίλλα). Αν και εγώ είμαι μαθητής που διαβάζει και όχι τόσο του ξεφαντώματος, μόνο που τα διάβασα εξενέρωσα. Καταρχάς οι απορίες μου είναι 4. 1) Όσοι έχετε περάσει Χανιά φοιτητές, ισχύει ότι η ζωή είναι ξενέρα και ότι κορίτσια έχει ελάχιστα; 2) Από σχολές ΗΜΜΥ που να έχουν και hard Και software από όλα όσα έψαξα έχω καταλήξει ότι η καλύτερες είναι των Χανίων, της Πάτρας (ίσως και η πρώτη καλύτερη), της Θεσαλονίκης (ΗΜΜΥ θεσαλονίκης) και ΗΜΜΥ ΕΜΠ (δεν θέλω βέβαια Αθήνα διότι και η εγκλειματικότητα είναι μεγάλη, τα μαθήματα είναι ΠΑΛΟΥΚΙΑ και έχει και 60 μαθήματα, ενώ οι ΗΜΜΥ χανιά έχουν 48 ή 49. Επίσης στην Αθήνα έχει πολλά ηλεκτρολογικά και ενέργειας, τα οποία δεν με ενδιαφέρουν σχεδόν καθόλου). Επίσης μην μου πείτε για πληροφορική ηρακλείου, αθήνας, θεσαλονίκης ή τει και τέτοια διότι θέλω οπωσδήποτε και hardware. Απο οσα εχω ψαξει καλύτερη είναι η Μηχανικών Η/Υ και πληροφορικής στην Πάτρα. 3) Επίσης όσοι ξέρετε, επειδή θέλω να φύγω μετά τις σπουδές για μεταπτυχιακό στην Αμερική (όχι κάπου συγκεκριμένα αλλά Αμερική) , ποια από τις σχολές που ανέφερα πιο πάνω δίνει περισσότερες υποτροφίες στους φοιτητές που τελειώνουν; 4) Και επίσης από ποιες σχολές ζητάνε περισσότερο για δουλειά τους καλούς φοιτητές από εταιρείες της Αμερικής όπως Microsoft (το όνειρό μου). Ξέρω ότι οι στόχοι μου είναι υψηλοί αλλά πιστεύω να τα καταφέρω. Σας ευχαριστώ πρωκαταβολικά, το θέμα μου είναι θέμα ζωής και θανάτου!!!! Βασικά το 2) δεν είναι ερώτηση αλλά τεσπα Στο Ηράκλειο σπούδασα φίλε μου 5 χρόνια κάτοικος Κρήτης αλλά οι βόλτες στα Χανιά και μια δίμηνη δουλειά που είχα εκεί στο κουμκαπί σας το 2007 μου δίνουν πιστεύω το δικαίωμα να μπορώ να εκφέρω και γω μια άποψη για την πόλη...για καλοκαίρι πιστεύω ότι είναι ίσως η ΚΟΡΥΦΑΙΑ πόλη της Ελλάδας για διακοπές..χωρίς την παραμικρή υπερβολή. Αλλά για φοιτητική ζωή πιστεύω ότι είναι πραγματικά τραγική...ειδικά για άντρα..μια γυναίκα μπορεί να το δει παράδεισο το όλο θέμα όπως βλέπαμε εμείς οι άντρες το Ρέθυμνο π.χ. Και είναι αναμενόμενο στην τελική καθώς υπάρχει μόνο το πολυτεχνείο και ακόμα και οι 2 σχολές του ΤΕΙ είναι κι αυτές αρχιδόκαμπος. Ίσως η χειρότερη πόλη με πληθυσμό πάνω των 30.000 για φοιτητική ζωή στην Ελλάδα. (για άντρα) Εφόσον από ότι καταλαβαίνω οικονομικά έχεις την δυνατότητα θα σου πρότεινα Θεσσαλονίκη που είναι απλά η απόλυτη φοιτητική εμπειρία..λες και η πόλη φτιάχτηκε μόνο για αυτό και τίποτα άλλο..είναι η τέλεια πόλη για να ζήσει κάποιος μέχρι τα 25 του (αν δεν είναι από εκεί βέβαια καθώς αν είσαι από κει η άποψη μου είναι ότι ΠΡΕΠΕΙ να αλλάξεις παραστάσεις...είμαι τελείως κατά να σπουδάζει κάποιος στην πόλη εφόσον φυσικά έχει την οικονομική δυνατότητα να φύγει αλλιώς δεν τίθεται καν θέμα) Σαν δεύτερη επιλογή θα σου πρότεινα Αθήνα αλλά αν μου λες οτι θα μπορείς να πιάνεις της Αθήνας τότε θα πιάνεις αυτόματα και την Σαλονίκη οπότε πάλι εκεί καταλήγουμε. Πάτρα είναι σχετικά παρακμή μπροστά στην Σαλονίκη...χώρια ότι απο σαλονίκη έχεις και ένα αεροδρόμιο που εσένα ειδικά σε πάει κατευθείαν σπίτι σου με 25 ευρώ (ryanair Σαλονικη-Χανιά) και γενικά έχεις άλλη προσβασιμότητα σε περισσότερα μέρη. Για το ακαδημαικό κομμάτι της κάθε σχολής δεν έχω ιδέα εκεί θα πρέπει να ακούσεις την άποψη παιδιών που έχουν φοιτήσει στις αντίστοιχες σχολές...εγώ σου μιλάω καθαρά για το θέμα πόλης και φοιτητικής εμπειρίας. Αλλα πραγματικά μακρυά από Χανιά...αν σου έλεγα μια φορά μακρυά στην περίπτωση που πήγαινες εκει..τώρα που είσαι και από εκεί σου το λέω 10 φορές!!
giorgos9797 Δημοσ. 27 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 27 Απριλίου 2014 Στο Ηράκλειο σπούδασα φίλε μου 5 χρόνια κάτοικος Κρήτης αλλά οι βόλτες στα Χανιά και μια δίμηνη δουλειά που είχα εκεί στο κουμκαπί σας το 2007 μου δίνουν πιστεύω το δικαίωμα να μπορώ να εκφέρω και γω μια άποψη για την πόλη...για καλοκαίρι πιστεύω ότι είναι ίσως η ΚΟΡΥΦΑΙΑ πόλη της Ελλάδας για διακοπές..χωρίς την παραμικρή υπερβολή. Αλλά για φοιτητική ζωή πιστεύω ότι είναι πραγματικά τραγική...ειδικά για άντρα..μια γυναίκα μπορεί να το δει παράδεισο το όλο θέμα όπως βλέπαμε εμείς οι άντρες το Ρέθυμνο π.χ. Και είναι αναμενόμενο στην τελική καθώς υπάρχει μόνο το πολυτεχνείο και ακόμα και οι 2 σχολές του ΤΕΙ είναι κι αυτές αρχιδόκαμπος. Ίσως η χειρότερη πόλη με πληθυσμό πάνω των 30.000 για φοιτητική ζωή στην Ελλάδα. (για άντρα) Εφόσον από ότι καταλαβαίνω οικονομικά έχεις την δυνατότητα θα σου πρότεινα Θεσσαλονίκη που είναι απλά η απόλυτη φοιτητική εμπειρία..λες και η πόλη φτιάχτηκε μόνο για αυτό και τίποτα άλλο..είναι η τέλεια πόλη για να ζήσει κάποιος μέχρι τα 25 του (αν δεν είναι από εκεί βέβαια καθώς αν είσαι από κει η άποψη μου είναι ότι ΠΡΕΠΕΙ να αλλάξεις παραστάσεις...είμαι τελείως κατά να σπουδάζει κάποιος στην πόλη εφόσον φυσικά έχει την οικονομική δυνατότητα να φύγει αλλιώς δεν τίθεται καν θέμα) Σαν δεύτερη επιλογή θα σου πρότεινα Αθήνα αλλά αν μου λες οτι θα μπορείς να πιάνεις της Αθήνας τότε θα πιάνεις αυτόματα και την Σαλονίκη οπότε πάλι εκεί καταλήγουμε. Πάτρα είναι σχετικά παρακμή μπροστά στην Σαλονίκη...χώρια ότι απο σαλονίκη έχεις και ένα αεροδρόμιο που εσένα ειδικά σε πάει κατευθείαν σπίτι σου με 25 ευρώ (ryanair Σαλονικη-Χανιά) και γενικά έχεις άλλη προσβασιμότητα σε περισσότερα μέρη. Για το ακαδημαικό κομμάτι της κάθε σχολής δεν έχω ιδέα εκεί θα πρέπει να ακούσεις την άποψη παιδιών που έχουν φοιτήσει στις αντίστοιχες σχολές...εγώ σου μιλάω καθαρά για το θέμα πόλης και φοιτητικής εμπειρίας. Αλλα πραγματικά μακρυά από Χανιά...αν σου έλεγα μια φορά μακρυά στην περίπτωση που πήγαινες εκει..τώρα που είσαι και από εκεί σου το λέω 10 φορές!! Ρε φίλε τόσο αρνητικός πια; Όσον αφορά την οικονομική δυνατότητα ευτυχώς ο πατέρας μου έχει κάνει κουμάντο και οι 2 μου γονείς γενικά δουλεύουν σε καλές δουλειές οπότε δεν τίθεται ζήτημα. Εγώ θέλω με τα 10000000000 να φύγω από τα Χανιά, όχι τόσο γιατί είναι σπίτι μου εκεί απλά για το θέμα με τις γυναίκες. Το ΜΟΝΑΔΙΚΟ μου θέμα είναι ότι αν γίνει μια στραβή με τα οικονομικά να μπορώ να είμαι σπίτι μου. Και ναι Θεσ/νίκη θέλω πάρα πολύ, αλλά το θέμα είναι ότι οι δικοί μου με πιέζουν να μείνω Χανιά. Αν και αυτό ελέγχεται. Κάθε άλλη απάντησή σας δεχτή.
Silverage Δημοσ. 27 Απριλίου 2014 Δημοσ. 27 Απριλίου 2014 Δηλαδή θα αποφασίσεις το πού θα πας να σπουδάσεις με κριτήριο που θα γαμήσεις πιο πολλές; Σε βλέπω για αιώνιο. Ρίξε μια να ηρεμήσεις και του χρόνου το ξανασκέφτεσαι. 2
Backpacker Δημοσ. 27 Απριλίου 2014 Δημοσ. 27 Απριλίου 2014 (επεξεργασμένο) Ρε φίλε τόσο αρνητικός πια; Όσον αφορά την οικονομική δυνατότητα ευτυχώς ο πατέρας μου έχει κάνει κουμάντο και οι 2 μου γονείς γενικά δουλεύουν σε καλές δουλειές οπότε δεν τίθεται ζήτημα. Εγώ θέλω με τα 10000000000 να φύγω από τα Χανιά, όχι τόσο γιατί είναι σπίτι μου εκεί απλά για το θέμα με τις γυναίκες. Το ΜΟΝΑΔΙΚΟ μου θέμα είναι ότι αν γίνει μια στραβή με τα οικονομικά να μπορώ να είμαι σπίτι μου. Και ναι Θεσ/νίκη θέλω πάρα πολύ, αλλά το θέμα είναι ότι οι δικοί μου με πιέζουν να μείνω Χανιά. Αν και αυτό ελέγχεται. Κάθε άλλη απάντησή σας δεχτή. Καθόλου αρνητικός..σου είπα τα πράγματα όπως ακριβώς είναι αντικειμενικά και ωραία.. τα Χανιά στον τομέα φοιτητική ζωή (τα πάντα έξω απτο Πανεπιστήμιο δλδ) και ειδικά για άντρα είναι ίσως η χειρότερη πόλη στην Ελλάδα. Αν μπορείς εσύ ή κάποιος άλλος να μου πει κάποια άλλη πόλη που πιστεύει ότι είναι χειρότερη ευχαρίστως να ακούω...πόλεις είπα εεε..μην μου πει κανένας για τίποτα κωμοπόλεις των 10-20 χιλιάδων τύπου Μυτιλήνη-Χίος-Σάμος-Διδυμότειχο και πάει λέγοντας. Τα αρνητικά της: Απομονωμένη όντας σε νησί-Αρχιδόκαμπος-Λίγοι φοιτητές σχετικά με το μέγεθος της πόλης και έτσι δεν υπάρχει νυχτερινή ζωή και ούτε μαγαζιά προορισμένα για φοιτητές...οι Χανιώτες είναι σχετικά κλειστοί και σνομπ με τους ξένους..και οι Χανιώτισες 2 φορές πιο σνομπ... Θετικά: Πάρα πολύ όμορφη πόλη. Βλέπεις να γράφω κάτι που να μην ισχύει ή να το βλέπω εγώ προκατειλλημένα? Για το Ρέθυμνο παρότι δεν είναι τόσο ωραία πόλη και είναι αρκετά μικρότερη απ'τα Χανιά είναι μια πόλη που ζει από τους φοιτητές...τα πάντα είναι φτιαγμένα με μέτρο το "Τι θέλει ο φοιτητής". Κι όταν είσαι φοιτητής θα καταλάβεις ότι αυτό είναι που μετράει στην τελική..γιατί οι φοιτητές είναι σε όλες τις πόλεις μια ξεχωριστή οντότητα. Θα με θυμηθείς όταν έρθει η ώρα...χώρια ότι στο Ρέθυμνο οι αναλογίες είναι 7 φοιτήτριες για έναν φοιτητή. Στα Χανιά 12 φοιτητές για μια φοιτήτρια..και αυτή φοιτήτρια του Πολυτεχνείου άρα πιθανότητες για να είναι εμφανίσιμη άστο..είπες είσαι καλός στα μαθηματικά υπολόγισε το μόνος σου... Άστο στο στρατό πέτυχα μέρη που είχαμε καλύτερες αναλογίες αντρών-γυναικών... Τους γονείς σου να τους ακούς και να τους αγαπάς αλλά αυτά είναι αποφάσεις που πρέπει να πάρεις μόνος σου....γιατί να μείνεις στα Χανιά τελικά και ξενερώσεις την ζωή σου μετά από 1-2 χρόνια εσύ θα είσαι αυτός που θα χτυπάει το κεφάλι του στον τοίχο όχι αυτοί. Οι Έλληνες γονείς και ακόμα περισσότερο οι Κρητικοί αν μπορούσαν θα σε είχαν στο σπίτι μέχρι τα 40 σου...φύγε να γίνεις άνθρωπος και προσωπικότητα μόνος σου και όχι ακόμα ένας που θα πηγαίνει την γκόμενα του στο παιδικό του δωμάτιο και θα προσέχει μην κάνει φασαρία ενώ πηδάει για να μην ξυπνήσει η μανούλα του στο διπλανό δωμάτιο. Ωραίες πόλεις για να ζήσει κάποιος τα φοιτητικά του χρόνια με σειρά προτίμησης για μένα είναι Θεσσαλονίκη Ιωάννινα Αθήνα(αρκετά ακριβή όμως) Ηράκλειο Ρέθυμνο Πάτρα Κομοτηνή Λάρισα Βόλος Σέρρες Κοζάνη Αλεξανδρούπολη Ρόδος Χαλκίδα Έβαλα πόλεις που να έχουν έναν αξιοπρεπή αριθμό σχολών και ένα μέγεθος μεγαλύτερο από 30.000 κόσμο. Θυμήθηκα και το θρυλικό αυτό thread για την φοιτητική ζωή στα Χανιά που τα λέει όλα...το παιδί βέβαια τα είπε όλα μαζεμένα αφού είχε φτάσει στην πλήρηρ απογοήτευση...αλλά σε ότι λέει για το πως είναι να είσαι άντρας φοιτητής στα Χανιά έχει 100% δίκιο http://www.insomnia.gr/topic/237732-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%AC%CF%89-%CF%84%CE%B9%CF%82-%CF%83%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%B4%CE%AD%CF%82-%CE%BB%CF%8C%CE%B3%CF%89-%CF%80%CF%8C%CE%BB%CE%B7%CF%82-%CF%87%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%AC/ Επεξ/σία 27 Απριλίου 2014 από Backpacker
Razor_7 Δημοσ. 28 Απριλίου 2014 Δημοσ. 28 Απριλίου 2014 http://www.insomnia.gr/topic/237732-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%AC%CF%89-%CF%84%CE%B9%CF%82-%CF%83%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%B4%CE%AD%CF%82-%CE%BB%CF%8C%CE%B3%CF%89-%CF%80%CF%8C%CE%BB%CE%B7%CF%82-%CF%87%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%AC/ Χαχαχαχ τόσο πολύ? Oλόκληρο σεντόνι εντωμεταξύ,bookmark και διάβασμα αύριο, μυρίζομαι γερό τρολλάρισμα... Και ένα άρθρο που λέει για ΗΜΜΥ ΕΜΠ (είναι λίγο εριστικό βέβαια) δώσε βάση και στην τελευταία παράγραφο εδώ -> http://www.lifo.gr/confessions/view/66533 Νυν υπέρ πάντων ο αγών φίλε μου! 1
Backpacker Δημοσ. 28 Απριλίου 2014 Δημοσ. 28 Απριλίου 2014 Καλά εντάξει το παιδί που είχε ανοίξει εκείνο το thread είχε κι άλλα προβλήματα...αλλά πραγματικά όσα έλεγε για την πόλη και την ζωή της ήταν 100% έτσι.Και όσοι σχολίασαν χωρίς να έχουν πάει ποτέ στα Χανιά ή πηγαίνοντας διακοπές το καλοκαιράκι ήταν τραγικοί που τον έκραζαν. Όπως είπε και ένας σοφός για τα Χανιά..."ποτέ τόσοι πολλοί άντρες δεν γάμησαν τόσο λίγο..." και το επιστημονικό πόρισμα "Επί σειρά ετών επικρατούσε διαμάχη ανάμεσα σε βιολόγους για το πώς μπορεί η πόλη να διατηρεί τον πληθυσμό της με ένα τόσο μηδαμινό ποσοστό θηλυκών"
giorgos9797 Δημοσ. 28 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 28 Απριλίου 2014 Δηλαδή θα αποφασίσεις το πού θα πας να σπουδάσεις με κριτήριο που θα γαμήσεις πιο πολλές; Σε βλέπω για αιώνιο. Ρίξε μια να ηρεμήσεις και του χρόνου το ξανασκέφτεσαι. Όχι φίλε μου δεν κατάλαβες όπως έγραψα και στο πρώτο ποστ είμαι από τους αρκετά καλούς μαθητές και έχω όνειρα. Άμα είναι όμως η ζωή στα χανιά ψωλοκατάσταση και για να γαμήσεις πρέπει να πας ρέθυμνο ή μπουρδέλλα στη χειρότερη περίπτωση δεν υπάρχει κανένας μαα κανένας λόγος να κάτσω. Τα φοιτητικά χρόνια είναι τα καλύτερα. Εντάξει ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ πάνω απόλλα διάβασμα, αλλά στα Χανιά είναι ΜΟΝΟ διάβασμα από όσο έχω καταλάβει. Όσο για το παιδί πιο πάνω που γράφει το ποστ για το πόσο άθλια είναι στα Χανιά, πραγματικά τον ευχαριστώ πάρα πολύ γιατί μου άνοιξε τα μάτια απότι φαίνεται..... 2
Razor_7 Δημοσ. 28 Απριλίου 2014 Δημοσ. 28 Απριλίου 2014 Έχω φίλους από Χανιά και Ιεράπετρα μεριά οι οποίοι ήταν ακριβώς στην ίδια φάση με σένα (δεν ήθελαν οι γονείς τους να πάνε αλλού παρά μόνο κρήτη) αλλά μόλις βγάλαν τα μόρια και πέρναγαν ΕΜΠ, τότε τους άφησαν και μια χαρά λεφτά τους έδιναν για να βγαίνουν έξω μέρα παρά μέρα . Γαμώ τις φοιτητικές ζωές κάναν, ούτε δουλειά ούτε τίποτα, 800Ε στο λογαριασμό κάθε μήνα και κάναν ότι γουστάραν.Σε άλλη περίπτωση βέβαια, δηλαδή αν πέρναγαν Ξάνθη/ Πάτρα/ Θεσσαλονίκη δεν ξέρω τι θα γινόταν. [btw της Κρήτης μόνο 48μαθήματα έχει? Δύσκολο το κόβω.] Της Αθήνας έχει το εξής πλεονέκτημα που το θεωρώ από τα πολύ θετικά, μετά τα 2,5 πρώτα εξάμηνα φτιάχνεις εσύ το πρόγραμμα σπουδών που θες, διαλέγοντας κυριολεκτικά ό,τι γουστάρεις και εκεί όπου θες να επικεντρωθείς (12ροές με πάνω 150μαθήματα συνολικά από τα οποία διαλέγεις 25). Δεν υπάρχει δηλαδή περίπτωση να μη σ' αρέσει τίποτα (από Βιοιατρική,Ρομποτική,Μικροηλεκτρονική μέχρι Μηχανές,Τηλεπικοινωνίες,Λογισμικό κτλ.) Πάντως δεν προσφέρεται και για τρελή φοιτητική ζωή η συγκεκριμένη σχολή, αλλά οκ, όλα γίνονται αν θες...
giorgos9797 Δημοσ. 28 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 28 Απριλίου 2014 Έχω φίλους από Χανιά και Ιεράπετρα μεριά οι οποίοι ήταν ακριβώς στην ίδια φάση με σένα (δεν ήθελαν οι γονείς τους να πάνε αλλού παρά μόνο κρήτη) αλλά μόλις βγάλαν τα μόρια και πέρναγαν ΕΜΠ, τότε τους άφησαν και μια χαρά λεφτά τους έδιναν για να βγαίνουν έξω μέρα παρά μέρα . Γαμώ τις φοιτητικές ζωές κάναν, ούτε δουλειά ούτε τίποτα, 800Ε στο λογαριασμό κάθε μήνα και κάναν ότι γουστάραν.Σε άλλη περίπτωση βέβαια, δηλαδή αν πέρναγαν Ξάνθη/ Πάτρα/ Θεσσαλονίκη δεν ξέρω τι θα γινόταν. [btw της Κρήτης μόνο 48μαθήματα έχει? Δύσκολο το κόβω.] Της Αθήνας έχει το εξής πλεονέκτημα που το θεωρώ από τα πολύ θετικά, μετά τα 2,5 πρώτα εξάμηνα φτιάχνεις εσύ το πρόγραμμα σπουδών που θες, διαλέγοντας κυριολεκτικά ό,τι γουστάρεις και εκεί όπου θες να επικεντρωθείς (12ροές με πάνω 150μαθήματα συνολικά από τα οποία διαλέγεις 25). Δεν υπάρχει δηλαδή περίπτωση να μη σ' αρέσει τίποτα (από Βιοιατρική,Ρομποτική,Μικροηλεκτρονική μέχρι Μηχανές,Τηλεπικοινωνίες,Λογισμικό κτλ.) Πάντως δεν προσφέρεται και για τρελή φοιτητική ζωή η συγκεκριμένη σχολή, αλλά οκ, όλα γίνονται αν θες... Καταρχάς ευχαριστώ για την απάντηση. Το ότι δεν με αφήνουν δεν ισχύει. Απλά ο πατέρας μου μόνο θέλει για ορισμένους λόγους να μείνω. Σήμερα του έκανα μια κουβέντα και του είπα όλα τα επιειρήματα που έχω για το ότι είναι καλύτερο το ΕΜΠ (ΕΔ, 1 από τα 100 καλύτερα πανεπιστήμια για Η/Υ στον κόσμο (το είχα δει σε μια λίστα που είναι έγκυρη), ότι η φοιτητική ζωή στα Χανιά είναι για τον πέοντα, ότι έχει διασυνδέσεις με το εξωτερικό και άλλα τέτοια), και ήταν μία από τις λίγες φορές που τον αποστόμωσα σε κάποιες φάσεις (ενώ είναι πάντα ισχυρογνώμων). Οκ πείτε ότι δεν βγάζω τα μόρια και έχω τα ίδια με των Χανίων, μήπως παίζει κάνα επιχείρημα για το ότι η σχολή μηχανικών υπολογιστών και πληροφορικής της πάτρας είναι καλύτερη από των Χανίων;
Backpacker Δημοσ. 28 Απριλίου 2014 Δημοσ. 28 Απριλίου 2014 Καταρχάς ευχαριστώ για την απάντηση. Το ότι δεν με αφήνουν δεν ισχύει. Απλά ο πατέρας μου μόνο θέλει για ορισμένους λόγους να μείνω. Σήμερα του έκανα μια κουβέντα και του είπα όλα τα επιειρήματα που έχω για το ότι είναι καλύτερο το ΕΜΠ (ΕΔ, 1 από τα 100 καλύτερα πανεπιστήμια για Η/Υ στον κόσμο (το είχα δει σε μια λίστα που είναι έγκυρη), ότι η φοιτητική ζωή στα Χανιά είναι για τον πέοντα, ότι έχει διασυνδέσεις με το εξωτερικό και άλλα τέτοια), και ήταν μία από τις λίγες φορές που τον αποστόμωσα σε κάποιες φάσεις (ενώ είναι πάντα ισχυρογνώμων). Οκ πείτε ότι δεν βγάζω τα μόρια και έχω τα ίδια με των Χανίων, μήπως παίζει κάνα επιχείρημα για το ότι η σχολή μηχανικών υπολογιστών και πληροφορικής της πάτρας είναι καλύτερη από των Χανίων; Βρε κάτσε και πες του και μίλα του σαν άντρας με άντρα..εξήγησε του όμορφα και ωραία ότι την ωριμότητα σου και την υπευθυνότητα σου θα την αποδείξεις μα το διάβασμα που θα ρίξεις και την αυτοπειθαρχία που έχεις για να βγάλεις τα μόρια που θα βγάλεις. Εξήγησε του ότι φοιτητική ζωή δεν είναι μόνο το πανεπιστήμιο...είναι χίλιες δυο άλλες εμπειρίες που πρέπει να ζήσεις και όπως και να το κάνουμε αυτό δεν μπορεί αν μείνεις στο σπίτι σου...δεν θα αλλάξει τίποτα ουσιαστικά στην ζωή σου αν μεινεις εκεί..απλά αντί για σχολείο θα πηγαίνεις στο Πολυτεχνείο Μην αναφέρεις καν το θέμα γυναίκες γιατί μπορεί να το θεωρήσει σαθρό σαν επιχείρημα..απλά πες του ότι εφόσον είσαι από τους τυχερούς που έχουν την οικονομική άνεση πρέπει να ανεξαρτητοποιηθείς και να σχηματίσεις την προσωπικότητα σου...για να κερδίσεις τον σεβασμό του εαυτού σου αλλά και του πατέρα σου. Να γνωρίσεις κόσμο που στα Χανιά δεν θα γνώριζες...να τεστάρεις τον εαυτό σου χωρίς το μαξιλαράκι το δικό τους...να μάθεις να φροντίζεις το νοικοκυριό σου...και πες του και στην τελική το επιχειρημα που είχα πει εγώ στα 14 όταν είχα γίνει δεκτός σε ιδιωτικό σχολειο άλλης πόλης..."Άμα δεν μάθω να ζω με τον εαυτό μου πως θα μάθω αύριο να ζω με μια γυναίκα...άμα δεν μάθω να φροντίζω τον εαυτό μου πως θα φροντίσω αύριο την οικογένεια που θα κάνω" Μίλα του ώριμα και σοβαρά με επιχειρήματα και θα κερδίσεις τον σεβασμό του.
giorgos9797 Δημοσ. 28 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 28 Απριλίου 2014 Βρε κάτσε και πες του και μίλα του σαν άντρας με άντρα..εξήγησε του όμορφα και ωραία ότι την ωριμότητα σου και την υπευθυνότητα σου θα την αποδείξεις μα το διάβασμα που θα ρίξεις και την αυτοπειθαρχία που έχεις για να βγάλεις τα μόρια που θα βγάλεις. Εξήγησε του ότι φοιτητική ζωή δεν είναι μόνο το πανεπιστήμιο...είναι χίλιες δυο άλλες εμπειρίες που πρέπει να ζήσεις και όπως και να το κάνουμε αυτό δεν μπορεί αν μείνεις στο σπίτι σου...δεν θα αλλάξει τίποτα ουσιαστικά στην ζωή σου αν μεινεις εκεί..απλά αντί για σχολείο θα πηγαίνεις στο Πολυτεχνείο Μην αναφέρεις καν το θέμα γυναίκες γιατί μπορεί να το θεωρήσει σαθρό σαν επιχείρημα..απλά πες του ότι εφόσον είσαι από τους τυχερούς που έχουν την οικονομική άνεση πρέπει να ανεξαρτητοποιηθείς και να σχηματίσεις την προσωπικότητα σου...για να κερδίσεις τον σεβασμό του εαυτού σου αλλά και του πατέρα σου. Να γνωρίσεις κόσμο που στα Χανιά δεν θα γνώριζες...να τεστάρεις τον εαυτό σου χωρίς το μαξιλαράκι το δικό τους...να μάθεις να φροντίζεις το νοικοκυριό σου...και πες του και στην τελική το επιχειρημα που είχα πει εγώ στα 14 όταν είχα γίνει δεκτός σε ιδιωτικό σχολειο άλλης πόλης..."Άμα δεν μάθω να ζω με τον εαυτό μου πως θα μάθω αύριο να ζω με μια γυναίκα...άμα δεν μάθω να φροντίζω τον εαυτό μου πως θα φροντίσω αύριο την οικογένεια που θα κάνω" Μίλα του ώριμα και σοβαρά με επιχειρήματα και θα κερδίσεις τον σεβασμό του. Καλά τα λες, μόνο που έχω ένα τελευταίο μήνα. ΜΟυ έχει πει ότι αν κάτσω Χανιά, θα έχω το δικό μου σπίτι σαν να ζω σε άλλη πόλη. Άρα το μόνο μου πρόβλημα είναι η φοιτητική ζωή και μόνο. Θα βάλω τα Χανιά τελευταία επιλογή, αν και μετά αυτά που του είπα για το ΕΜΠ παίζει να θέλει να πάω εκεί... Τέσπα σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. 1
Razor_7 Δημοσ. 29 Απριλίου 2014 Δημοσ. 29 Απριλίου 2014 ^ Οκ καλό διάβασμα then, και καλά 18.500+ μόρια Βρε κάτσε και πες του και μίλα του σαν άντρας με άντρα.. Μην αναφέρεις καν το θέμα γυναίκες γιατί μπορεί να το θεωρήσει σαθρό σαν επιχείρημα. Νόμιζα ότι το πήγαινες να του μιλήσει ανοικτά για τις γυναίκες. ΝΟΤ! 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα