Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

εχω οικογενεια δικη μου και το σπιτι που διαμενω ειναι στο ονομα του πατερα μου.

ο πατερας μου εχει και μια γκαρσονιερα στο ονομα του η οποια ειναι ξενοικιαστη.

το ερωτημα μου ειναι αν δηλωσω στη φορολογικη μου δηλωση οτι την νοικιαζω εγω υπαρχει καποιο προβλημα?

ποιο μπορει να ειναι το ελαχιστο ποσο ενοικιασης μου μπορω να δηλωσω?

γιατι ηδη φετος εχω χασει και επιδομα ορεινου ογκου 500 ευρω και 750 ευρω μερισμα.

συμφαιρει να το κανω αυτο?

• Απαντ. 45
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

1)Δεν μπορείς να δηλώσεις οτι την νοικιάζει εσυ και οτι εισπράττεις τα ενοίκια, εκτος αν εχεις την επικαρπία

2)Δεν υπάρχει ελάχιστο οτι λεει το συμβόλαιο.

Δημοσ.

1)Δεν μπορείς να δηλώσεις οτι την νοικιάζει εσυ και οτι εισπράττεις τα ενοίκια, εκτος αν εχεις την επικαρπία

2)Δεν υπάρχει ελάχιστο οτι λεει το συμβόλαιο.

μαλλον δεν το καταλαβες τι εννοω.εννοω να δηλωσω οτι εγω την νοικιαζω απο τον πατερα μου και μενω εγω μεσα.δεν τη νοικαζω σε αλλον

Δημοσ.

μαλλον δεν το καταλαβες τι εννοω.εννοω να δηλωσω οτι εγω την νοικιαζω απο τον πατερα μου και μενω εγω μεσα.δεν τη νοικαζω σε αλλον

Βεβαίως και μπορεις να το κανεις, τα 2 ισχυει οπως στο ειπα

Δημοσ.

ποσο φορολογηση μπορει να εχει δηλαδη?μια γκαρσονιερα 30-40 τμ ειναι.

Βεβαίως και μπορεις να το κανεις, τα 2 ισχυει οπως στο ειπα

να βαλω οτι πχ τη νοικιαζω 30 ευρω το μηνα μπορω?τι φορο θα πληρωσει μετα ο πατερας μου?

Δημοσ.

ποσο φορολογηση μπορει να εχει δηλαδη?μια γκαρσονιερα 30-40 τμ ειναι.

Πού ξέρουμε ρε φίλε τι περιουσία έχει ο πατέρας σου και τι εισόδημα δηλώνει και πόσο θα δηλώσετε το ενοίκιο.

Ή δώσε όλες τις λεπτομέρειες, ή ρώτα τον λογιστή σας να σου πει.

Δημοσ.

θα ρωτησω και το λογιστη.απλα εθεσα το θεμα.

απλα αναρρωτιεμαι ποσο παραπανω θα ειναι να πληρωσει για τοσα λιγα χρηματα που θα δηλωσει οτι λαμβανει απο το ενοικιο

Δημοσ.

Φίλε μου δεν εχει σημασια τι εισοδημα εχει ο πατερας σου...ο φορος για τα ενοικια πλεον ειναι αυτοτελης..δλδ δεν πα να εχεις εισοδηματα απο μισθους 1.000 ευρώ..δεν πα να έχεις 200.000...τα ενοίκια που παίρνεις φορολογούνται από μόνα τους με 11% μέχρι 12.000 ευρώ τον χρόνο και αν τα υπερβαίνει κάποιος τότε το ποσό πάνω από τα 12.000 με 33%. 

Δήλωσε πχ 50 ευρώ νοίκι ότι στο νοικιάζει ο πατέρας σου και θα πληρώσε τον χρόνο 50χ12=600 επί 11%= 66 ευρώ τον χρόνο.Δηλαδή τίποτα...

Δημοσ.

Φίλε μου δεν εχει σημασια τι εισοδημα εχει ο πατερας σου...ο φορος για τα ενοικια πλεον ειναι αυτοτελης..δλδ δεν πα να εχεις εισοδηματα απο μισθους 1.000 ευρώ..δεν πα να έχεις 200.000...τα ενοίκια που παίρνεις φορολογούνται από μόνα τους με 11% μέχρι 12.000 ευρώ τον χρόνο και αν τα υπερβαίνει κάποιος τότε το ποσό πάνω από τα 12.000 με 33%. 

Δήλωσε πχ 50 ευρώ νοίκι ότι στο νοικιάζει ο πατέρας σου και θα πληρώσε τον χρόνο το 11% των 600 ευρώ...άρα 55 ευρώ τον χρόνο.Δηλαδή τίποτα...

Δεν είναι μόνο αυτό.

Πχ, παίρνει ο πατέρας πως διάολο το λένε, που δίνουν κάτι παραπάνω στη σύνταξη στους χαμηλοσυνταξιούχους, μου διαφεύγει η λέξη τώρα. Με τα 600 έξτρα τον χρόνο μπορεί να περνά το όριο και να το χάσει ο πατέρας.

Δημοσ.

Δεν είναι μόνο αυτό.

Πχ, παίρνει ο πατέρας πως διάολο το λένε, που δίνουν κάτι παραπάνω στη σύνταξη στους χαμηλοσυνταξιούχους, μου διαφεύγει η λέξη τώρα. Με τα 600 έξτρα τον χρόνο μπορεί να περνά το όριο και να το χάσει ο πατέρας.

Τα νοίκια δεν προστίθενται στο συνολικό εισόδημα λέμε...είναι κάτι το αυτοτελές...το τεκμήριο του σπιτιού υπάρχει για τον πατέρα και σε περίπτωση που αυτό (μαζί με ότι άλλο τεκμηριο μπορεί να υπάρχει,αυτοκινητο,σκαφος,χωραδια κτλαπ)είναι μεγαλύτερο από το εισόδημα τότε πληρώνει φόρο για αυτό και όχι για το εισόδημα.Αλλιω΄ς πληρώνει μόνο για το εισόδημα..

Τα ενοίκια είναι έξω από όλα αυτά...είναι όπως είπαμε και πριν κάτι το αυτοτελές!!

• Like 1
Δημοσ.

Δηλαδη μεχρι 12000 ευρω δινεις στο κρατος το 11%?αρα με συμφαιρει.αν ειναι να παρω και τα 750 του μερισματος με την δηλωση του 2014 που θα κανβ

Αποστολή από το SM-N9005 με τη χρήση Insomnia App

Δημοσ.

Δηλαδη μεχρι 12000 ευρω δινεις στο κρατος το 11%?αρα με συμφαιρει.αν ειναι να παρω και τα 750 του μερισματος με την δηλωση του 2014 που θα κανβ

Αποστολή από το SM-N9005 με τη χρήση Insomnia App

Ναι φίλε μου φυσικά σε συμφέρει τρελά και πρέπει να το κάνεις...βάλε ένα τριαντάευρο συμβολικό νοίκι...πηγαινε το συμβόλαιο στην εφορια και τελείωσες...

Απλά μετά φυσικά σε περίπτωση που ο πατέρας σου θέλει οντως και βρει να το νοικιάσει θα πρέπει να θυμηθείς να σπάσετε το μεταξύ σας συμβόλαιο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...