Joshua21 Δημοσ. 29 Απριλίου 2014 Δημοσ. 29 Απριλίου 2014 μπερδευτικαν πολυ τα πραγματα.εγω μια πατεντα ηθελα να κανω να δηλωσω οτι νοικιαζω τη γκαρσονιερα για 2-3 μηνες να παρω το επιδομα αν γινοταν. αν καταθεσω στην εφορια αυριο πχ οτι νοικιαζω το εξης ακινητο και μεθαυριο κανω τη φορολογικη θα δηλωσω οτι δεν ειμαι φιλοξενουμενος και οτι μενω σε νοικιασμενο απο εμενα σπιτι.και κατα τα γραφομενα δικαιουμε το κοινωνικο μερισμα σωστα?η προκυρηξη γραφει οτι δεν τους ενδιαφερει που μεναμε περυσι η προπερσυ.που μενω τωρα.και εφοσων το δηλωσω εγω στη δηλωση θα το δικαιουμαι.σωστα? Κάτσε, η φορολογική δήλωση που θα κάνεις μεθαύριο είναι του έτους 2014, και αφορά τα του 2013. Αν νοικιάσεις σήμερα, θα το βάλεις στη δήλωση που θα κάνεις του χρόνου(2015).
doryforika2012 Δημοσ. 29 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 29 Απριλίου 2014 δεν θα δηλωσω που μενω αυτη τη στιγμη?
Joshua21 Δημοσ. 29 Απριλίου 2014 Δημοσ. 29 Απριλίου 2014 Από ότι είπε ο Θεοχάρης τη στιγμή που κάνεις την αίτηση για το κοινωνικό μέρισμα δηλώνεις τη ΤΩΡΙΝΗ διεύθυνση κατοικίας σου, γράφοντας ταυτόχρονα στο αντίστοιχο πεδίο τον αριθμό παροχής ΔΕΗ. Άσχετα που έχεις δηλώσει ότι μένεις στις προηγούμενες δηλώσεις.
Joshua21 Δημοσ. 29 Απριλίου 2014 Δημοσ. 29 Απριλίου 2014 Αν έχεις σκοπό να φτιάξεις το ενοικιαστήριο ναι, πιστεύω πως θα ελεγθείς πριν πάρεις χρήματα.
doryforika2012 Δημοσ. 29 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 29 Απριλίου 2014 και να ελεγθω εγω θα εχω δηλωσει οτι μενω εκει και θα το εχω καταθεσει και στην εφορια. μπορω να το κανω δηλαδη αυτο πιστευω
Joshua21 Δημοσ. 29 Απριλίου 2014 Δημοσ. 29 Απριλίου 2014 και να ελεγθω εγω θα εχω δηλωσει οτι μενω εκει και θα το εχω καταθεσει και στην εφορια. μπορω να το κανω δηλαδη αυτο πιστευω Από την άλλη όμως, τι αριθμό παροχής ΔΕΗ θα βάλεις? Υπάρχει αριθμός παροχής στην γκαρσονιέρα? Και εφόσον υπάρχει αριθμός παροχής, έχει ρεύμα αυτή τη στιγμή? Αν όχι, μήπως ελεγθεί και αυτό? Υπόψιν δεν σε συμβουλεύω, τροφή για σκέψη σου δίνω.
Timonkaipumpa Δημοσ. 29 Απριλίου 2014 Δημοσ. 29 Απριλίου 2014 μπερδευτικαν πολυ τα πραγματα.εγω μια πατεντα ηθελα να κανω να δηλωσω οτι νοικιαζω τη γκαρσονιερα για 2-3 μηνες να παρω το επιδομα αν γινοταν. αν καταθεσω στην εφορια αυριο πχ οτι νοικιαζω το εξης ακινητο και μεθαυριο κανω τη φορολογικη θα δηλωσω οτι δεν ειμαι φιλοξενουμενος και οτι μενω σε νοικιασμενο απο εμενα σπιτι.και κατα τα γραφομενα δικαιουμε το κοινωνικο μερισμα σωστα?η προκυρηξη γραφει οτι δεν τους ενδιαφερει που μεναμε περυσι η προπερσυ.που μενω τωρα.και εφοσων το δηλωσω εγω στη δηλωση θα το δικαιουμαι.σωστα? Αθάνατε Έλληνα... Και μετά μας ενόχλησε το "μαζί τα φάγαμε" αλλά κατά τα άλλα οι "πατέντες" ακόμα καλά κρατούν.
doryforika2012 Δημοσ. 29 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 29 Απριλίου 2014 Επειδη δεν προλαβα να φαω εγω και ειμαι ανεργος εξαιτιας τους καιβεχω οικογενεια και παιδι ψαχνω να παρω κανα πεντακοσαρικο να πληρωσω κανα χρωστουμενο.αυτοι τα φαγανα και δεν αφησαν πυτε για γλυψιμο.μονο για φτυσιμο αφησαν. Αποστολή από το SM-N9005 με τη χρήση Insomnia App
Timonkaipumpa Δημοσ. 29 Απριλίου 2014 Δημοσ. 29 Απριλίου 2014 Οπότε δικαιολογείτε να κάνει κανείς "πατέντα".... Σωστά... !
kfyros Δημοσ. 29 Απριλίου 2014 Δημοσ. 29 Απριλίου 2014 Νομίζω το συμβόλαιο ενοικίασης πρέπει να κατατεθεί στην εφορία πριν την ενοικίαση. Άρα δεν ξέρω πως θα δηλώσεις ότι μένει στο νοίκι 2-3 μήνες. Εκτός αν θες να τσακίσεις τον πατέρα σου στα πρόστιμα. Δεν ξέρω τι δικαιολογητικά χρειάζεται για το 'κοινωνικό μέρισμα' (εμετός εδώ) ,αλλά πέραν του αυτοτελούς του ενοικίου, ο πατέρας σου θα πληρώσει και προκαταβολή φόρου μετά.Λίγο προσοχή θέλει εκεί, για να μην τον γα..... 1
igoods Δημοσ. 29 Απριλίου 2014 Δημοσ. 29 Απριλίου 2014 Για κατοικια δεν ξερω τι αλλαζει αλλα για καταστημα το τεκμηριο του χωρου ασ πουμε δεν επιβαρυνει ουτε τον ενοικιαστη,ουτε αυτον που το νοικιαζει.Επισης για 50τμ και πανω χρειαζεται μαζι με το μισθωμα στην εφορια να καταθεσης και πιστοποιητικο ενεργειακης κλασης (ζητανε 200-300) απο οτι εχω ακουσει.....
doryforika2012 Δημοσ. 30 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 30 Απριλίου 2014 το βραδυ θα ρωτησω το λογιστη να δω τι μπορω να κανω
Joshua21 Δημοσ. 30 Απριλίου 2014 Δημοσ. 30 Απριλίου 2014 Νομίζω το συμβόλαιο ενοικίασης πρέπει να κατατεθεί στην εφορία πριν την ενοικίαση. Μέχρι πρόσφατα έπρεπε να κατατεθεί στην εφορία μέσα σε 30 ημέρες. Και μάλιστα 30 ημέρες από την υπογραφή του, όχι 30 ημέρες από την έναρξη της μίσθωσης. Πλέον όμως τα μισθωτήρια πρέπει να δηλώνονται ηλεκτρονικά στην εφορία, και η προθεσμία είναι ως τις 30 του επόμενου μηνός από την έναρξη της μίσθωσης. Πχ μίσθωση που ξεκίνησε μέσα στον Απρίλιο πρέπει να δηλωθεί ηλεκτρονικά ως τις 30 Μαίου. 1
doryforika2012 Δημοσ. 30 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 30 Απριλίου 2014 αρα λογικα μπορω να το κανω αυτο
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα