Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα. Γνωριζει κανεις να μου πει τι χαρτια χρειαζεται να δωθουν στον λογιστη, για να διαγραφει καποιος απο την εφορια, ως κατοικος εξωτερικου? Ο ξαδερφος μου ειναι εδω και ενα χρονο στην Αγγλια οπου σπουδαζει και εργαζεται. Ρωτησε τον λογιστη του στην Ελλαδα και αυτος του ειπε, να μην του στειλει τιποτα, να το αφησει ετσι. Και επειδη ηταν λιγο περιεργη η απαντηση, μπορει να δωσει καποιος τα φωτα του? Τον ενδιαφερει να διαγραφει και να ξεμπερδευει με την Ελληνικη εφορια εφοσον ζει και φορολογειται αλλου. Ευχαριστω για τον χρονο σας.

Δημοσ.

Θα πάει να ξεγραφτεί από την εφορία που ανήκει και θα κάνει εγγραφή στην εφορία κατοίκων του εξωτερικού.

Εκεί θα του πουν και αν χρειάζονται κάποια χαρτιά και από Αγγλία. Αν δεν έχει εισοδήματα στην Ελλάδα, δεν θα του ζητήσουν κάτι, απλά να έχει νούμερο ταυτότητας και ΑΦΜ του ατόμου που θα δηλώσει σαν αντίκλητό του.

Δημοσ.

Δεν διαγράφεται εγγράφεται στην εφορία κατοίκων εξωτερικού. 

Απλά να ξέρετε ότι υπάρχει περίπτωση να ταλαιπωρηθείτε πάρα πολύ γιατί κανένας εφοριακός δεν γνωρίζει σωστά τον νόμο (ο οποίος νόμος έχει αλλάξει 15 φορές)

Δημοσ.

Αυτο με ενδιαφερει και εμενα.!

Εδω και 8-9 μηνες μενω εξωτερικο και δε θελω να πληρωσω εφορια και στην ελλαδα και εδω..!

Δημοσ.

Δεν διαγράφεσαι, μετεγγράφεσαι στη ΔΟΥ κατοίκων εξωτερικού. Εμένα για να το κάνω μου είχαν ζητήσει τη φόρμα που θα βρείς εδώ:

http://www.gsis.gr/gsis/info/gsis_site/ddos/c_gr.html

(για το κράτος το οποίο σε αφορά προφανώς), συμπληρωμένη και σφραγισμένη από τις φορολογικές αρχές της χώρας στην οποία αποκτάς εισόδημα.

Δημοσ.

Eυχαριστω για τις απαντησεις, του τις μετεφερα ολες. 

Τωρα που κανει την ελληνικη φορολογικη του δηλωση δεν ξερει αν πρεπει να δηλωσει το εισοδημα που απεκτησε ως εργαζομενος στην Αγγλια.

Μηδενικο εισοδημα στην Ελλαδα και εισοδημα απο οκτωβρη 2013 μεχρι σημερα στην Αγγλια. Ειναι Αγγλια απο το καλοκαιρι του 2013. 

Φοιτητης και εργαζομενος. Τι δηλωνει σε αυτη την περιπτωση?

Δημοσ.

Eυχαριστω για τις απαντησεις, του τις μετεφερα ολες. 

Τωρα που κανει την ελληνικη φορολογικη του δηλωση δεν ξερει αν πρεπει να δηλωσει το εισοδημα που απεκτησε ως εργαζομενος στην Αγγλια.

Μηδενικο εισοδημα στην Ελλαδα και εισοδημα απο οκτωβρη 2013 μεχρι σημερα στην Αγγλια. Ειναι Αγγλια απο το καλοκαιρι του 2013. 

Φοιτητης και εργαζομενος. Τι δηλωνει σε αυτη την περιπτωση?

Θα το ξαναπούμε; Κάτοικος εξωτερικού.

Αν δεν αλλάξει εφορία, τότε ας δηλώσει ό,τι του κατέβει, τι να σου πω..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...