Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πονεμενη ιστορια 

Ε ναι...  Γιατί δηλαδή να αφιερώνεις καθημερινά τόσες ώρες από τα ομορφότερα χρόνια της ζωής σου στη δουλειά; :( Αν είχα την επιλογή θα δούλευα πάρτ τάιμ εγώ.

Εσύ θεματοθέτη μην τρελαίνεσαι για το χαρτζιλίκι. Προσωρινό είναι εξάλλου και μπορείτε παράλληλα να ψάχνετε για κάτι άλλο.

• Like 1
Δημοσ.

Ε ναι...  Γιατί δηλαδή να αφιερώνεις καθημερινά τόσες ώρες από τα ομορφότερα χρόνια της ζωής σου στη δουλειά; :( Αν είχα την επιλογή θα δούλευα πάρτ τάιμ εγώ.

Εσύ θεματοθέτη μην τρελαίνεσαι για το χαρτζιλίκι. Προσωρινό είναι εξάλλου και μπορείτε παράλληλα να ψάχνετε για κάτι άλλο.

Εγω που ειμαι ανεργος να σπαταλαω ακομα πιο πολυ γιατι ουτε τιποτα κανω, σχδια για οικογενια και τετοια δεν μπορω να κανω οποτε αναπολω τα χρονια που φευγουν και δυστηχως ενω οταν ημουν μικρος δεν περναγαν τα χρονια για να μεγαλωσω τωρα τα χρονια περνανε και δεν τα καταλαβαινω,

Να φανταστεις εκανα πρακτικη πριν 6 χρονια και νομιζω οτι ηταν χθες.

Δημοσ.

Από πότε βάζουν τα λεφτά της πρακτικής κάθε μήνα ; Απ όσο ήξερα κααααποια στιγμή στα βάζουν όλα μαζεμένα,και ναι όντως το ποσό είναι αυτό. 

Δημοσ.

Tοσο ηταν σε δημαρχειο οταν εκανα εγω πρακτικη.

Αφου και τοτε 2009 ειχα παλεψει να μου τα δωσουν την πρωτη 3μηνια και στο φινάλε αλλα παρατραγουδα ειχαμε.

Η πλακα ηταν οτι εκανα φασαρια εγω με τα στελεχη εκει μεσα και χαρις σε μενα πληρωθηκαν αλλα 2 ατομα που εκαναν και αυτοι πρακτική νωριτερα.

Βεβαια τα συγκεκριμένα άτομα ηταν με τους "απεναντι" και με σχολίαζαν και αυτοι μαζι με τους άλλους (ηθελαν να μπουν βλεπεις στην κλίκα), οτι ημουν απότομος έκανα φασαρίες στα λογιστήρια κτλπ αλλα οταν ειπα να πατε στον 2 οροφο να πληρωθείτε τρεξαν σαν μαραθωνοδρομοι! 

Κερασάκι στην τούρτα:

Ειχαν κάνει λαθος με τις παρουσίες και μου βγάλαν μειον 68 ευρω.

Και αφου τα βρήκαν τα λαθη τους μου ειπαν οτι χρειαζεται γραφειοκρατια να τα δικαιολογησουν αφου έκλεισε ο φακελος μισθοδοσιας μου και θα παρει 2 μηνες. Ηταν Μαϊος και μου παν ελα Ιουλιο.

Πεταγεται μια λογηστρια και μου λεει: "Ελα μωρε θα μπουμε σε μπελαδες τι ειναι 68 ευρω;" Αστα μωρε. Θα παρεις και το πτυχιο σου.

Εκεινη τη στιγμη κοκκινιζω παιρνω μια βαθια ανασα και της λεω: "Ναι εχεις δικαιο, δωστα μου εσυ."

Τι ειπες μου λεει; Ανοιξε το πορτοφολι σου και δωστα μου. Τι ειναι 68 ευρω της λεω; Δωστα εσυ και θα πιω 2 μπυρες στο ονομα σου.Τρελενεται και μου λεει ακαταλαβιστικα πραγματα.

Με τα πολλα και με τα λιγα με στελνουν στο γραφειο του αρχιλογιστη κομματοσκυλου και γινεται μαχη. Εσυ εισαι που προκαλεις προβλήματα μου ελεγε...Βγηκαν ολοι απο τα γραφεια τους και κοιταγαν. Φωνές, βρισιδια, χτύπαγε τα γραφεια να με τρομαξει και καλα, πεταγε βιβλια απο τα ραφια σαν τον θεοχαρη. Τετοια εκανα και γω και γελαγα ειρωνικα. Του λεγα "χρωστας πέσε φραγκα κτλπ". Μου ελεγε: "παμε εξω να δεις". Του ελεγα με απειλεις; εχω μαρτυρες προσεχε τι θα κανεις γιατι θα με πληρωνεις μια ζωη με ειρωνικο χαμογελο και ηρεμη φωνη και αλλα τετοια. Ειχε γινει κατακοκκινος και πηγε να παθει καρδια απο την εκρηξη θυμου που ειχε απεναντι μου.

Τελικα έρχεται μια μου τα δινει απο τη τσέπη της και οταν θα τελείωνε η "γραφειοκρατια" θα ερχόμουν να υπογράψω οτι τα παρέλαβα Ιουλιο μηνα δλδ.

Και ετσι εγινε 2 μηνες αργότερα.

Ποτε πρακτική σε Δημο. Ισως ο δικός μου δήμος ηταν μαλάκας βέβαια...!

• Like 3
Δημοσ.

Πηγέ λοιπόν η κοπέλα μου να κάνει πρακτική στον δήμο και στην πρώτη μισθοσοσία της βάζουν 176€!!

Έκατσα και έψαξα λοιπόν και βάση της απόφασης Κ.Υ.Α. 2025805/2917/0022/1993 ΦΔΚ Β' 307 η αποζημίωση σε φορείς δημοσίου τομέα είναι 60.000 δρχ. που πλέον το μεταφράζουν σε 176,08€.

Ισχύει όντος τέτοιο πράγμα? Πληρόνονται δηλαδή χρήματα αξίας του έτους 1993? Σαν να ειχαμε δηλαδη 20 χρόνια τώρα 0% πληθωρισμό????

Αν είναι όντως έτσι, τότε να σηκωθεί να φύγει, να πάει σε κανά γνωστό και της δίνει τα λεφτά που δίνει ο ΟΑΕΔ το 50% του 80% του βασικού μισθού (182€).

Γίνεται τωρα να δουλεύεις 8ωρο κάθε μέρα, χωρίς καμία άδεια και να πληρώνεσαι 1.1€ την ωρα??

Και εγω τοςα έπαιρνα οταν έκανα πρακτική (ΙΕΚ). Αν ήμουν απο πανεπιστημιο θα έπαιρνα 4χχ.

Ολα αυτα το 2004

Δημοσ.

Και εγω τοςα έπαιρνα οταν έκανα πρακτική (ΙΕΚ). Αν ήμουν απο πανεπιστημιο θα έπαιρνα 4χχ.

Ολα αυτα το 2004

Μην το λες! :D

Κάνοντας πρακτική ως φοιτητής ΤΕΙ σε δημόσιο φορέα (ως τεχνικός σε Πανεπιστήμιο), τόσα έπαιρνα κι εγώ. Απλά εμείς είχαμε τη δυνατότητα να διεκδικήσουμε και τα έξτρα φράγκα του ΕΣΠΑ (τα οποία προσωπικά δεν πήρα, διότι σύμφωνα με τη γραμματεία χάθηκε κάποια προθεσμία, μιας και η πρόσληψη έγινε 7 του μήνα αντί για 1).

Όλα αυτά το 2010.

Επίσης, δεν πληρωνόμουν με το μήνα, αλλά πήρα τα χρήματα σε 2 δόσεις - τα μισά στο πρώτο τρίμηνο και τα υπόλοιπα περίπου ένα μήνα μετά το τέλος της πρακτικής μου άσκησης.

Δημοσ.

Μην το λες! :D

Κάνοντας πρακτική ως φοιτητής ΤΕΙ σε δημόσιο φορέα (ως τεχνικός σε Πανεπιστήμιο), τόσα έπαιρνα κι εγώ. Απλά εμείς είχαμε τη δυνατότητα να διεκδικήσουμε και τα έξτρα φράγκα του ΕΣΠΑ (τα οποία προσωπικά δεν πήρα, διότι σύμφωνα με τη γραμματεία χάθηκε κάποια προθεσμία, μιας και η πρόσληψη έγινε 7 του μήνα αντί για 1).

Όλα αυτά το 2010.

Επίσης, δεν πληρωνόμουν με το μήνα, αλλά πήρα τα χρήματα σε 2 δόσεις - τα μισά στο πρώτο τρίμηνο και τα υπόλοιπα περίπου ένα μήνα μετά το τέλος της πρακτικής μου άσκησης.

στην ιδια τραπεζα, οι του uni παιρναν αυτα τα λεφτα που ανεφερα πριν. 

Τοτες

=]

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.

Κερασάκι στην τούρτα:

Ειχαν κάνει λαθος με τις παρουσίες και μου βγάλαν μειον 68 ευρω.

Και αφου τα βρήκαν τα λαθη τους μου ειπαν οτι χρειαζεται γραφειοκρατια να τα δικαιολογησουν αφου έκλεισε ο φακελος μισθοδοσιας μου και θα παρει 2 μηνες. Ηταν Μαϊος και μου παν ελα Ιουλιο.

Πεταγεται μια λογηστρια και μου λεει: "Ελα μωρε θα μπουμε σε μπελαδες τι ειναι 68 ευρω;" Αστα μωρε. Θα παρεις και το πτυχιο σου.

Εκεινη τη στιγμη κοκκινιζω παιρνω μια βαθια ανασα και της λεω: "Ναι εχεις δικαιο, δωστα μου εσυ."

Τι ειπες μου λεει; Ανοιξε το πορτοφολι σου και δωστα μου. Τι ειναι 68 ευρω της λεω; Δωστα εσυ και θα πιω 2 μπυρες στο ονομα σου.Τρελενεται και μου λεει ακαταλαβιστικα πραγματα.

Με τα πολλα και με τα λιγα με στελνουν στο γραφειο του αρχιλογιστη κομματοσκυλου και γινεται μαχη. Εσυ εισαι που προκαλεις προβλήματα μου ελεγε...Βγηκαν ολοι απο τα γραφεια τους και κοιταγαν. Φωνές, βρισιδια, χτύπαγε τα γραφεια να με τρομαξει και καλα, πεταγε βιβλια απο τα ραφια σαν τον θεοχαρη. Τετοια εκανα και γω και γελαγα ειρωνικα. Του λεγα "χρωστας πέσε φραγκα κτλπ". Μου ελεγε: "παμε εξω να δεις". Του ελεγα με απειλεις; εχω μαρτυρες προσεχε τι θα κανεις γιατι θα με πληρωνεις μια ζωη με ειρωνικο χαμογελο και ηρεμη φωνη και αλλα τετοια. Ειχε γινει κατακοκκινος και πηγε να παθει καρδια απο την εκρηξη θυμου που ειχε απεναντι μου.

Τελικα έρχεται μια μου τα δινει απο τη τσέπη της και οταν θα τελείωνε η "γραφειοκρατια" θα ερχόμουν να υπογράψω οτι τα παρέλαβα Ιουλιο μηνα δλδ.

Και ετσι εγινε 2 μηνες αργότερα.

Ποτε πρακτική σε Δημο. Ισως ο δικός μου δήμος ηταν μαλάκας βέβαια...!

problem solved? :P

• Like 1
Δημοσ.

Είναι πρακτική και τα χρήματα αυτά είναι για τα έξοδα μετακίνησης και φαγητού στη δουλειά. Σε άλλες χώρες ή δεν πληρώνεσαι ή και πληρώνεις στην πρακτική οπότε να λέμε πάλι καλά.

Εδώ κάνεις λάθος.

Εξωτερικό που βρέθηκα, τα χρήματα ήταν περίπου το 1/3 του βασικού.Δούλευες όμως προγραμματισμένα και η πρακτική γινόταν παράλληλα με τη σχολή στο τελευταίο έτος, πχ δούλευες 1 μήνα, μετά 1 μήνα σχολή κλπ.Πάντως, δεν υπήρχε λούφα, με την έννοια "αχ αυτός είναι μικρός, είναι πρακτική αφήστε τον κλπ". Δούλευε σα να ήταν ο οποιοσδήποτε εργαζόμενος.

Σε καμία περίπτωση δεν ήταν δωρεάν η εργασία, αυτά γίνονται μόνο σε μπανανίες.

• Like 1
Δημοσ.

Κι όμως. Σε μεγάλους διεθνείς οργανισμούς μπορεί και να μην πληρώνεσαι τίποτα. Και μιλάμε για χώρες οργανωμένες υποτίθεται.

Ότι μαθαίνεις όμως μαθαίνεις. Και ότι έχεις και προοπτικές μετά, ναι, επίσης τις έχεις.

Δημοσ.

Κι όμως. Σε μεγάλους διεθνείς οργανισμούς μπορεί και να μην πληρώνεσαι τίποτα. Και μιλάμε για χώρες οργανωμένες υποτίθεται.

Ότι μαθαίνεις όμως μαθαίνεις. Και ότι έχεις και προοπτικές μετά, ναι, επίσης τις έχεις.

εδω γίνεται το αντιθετο. δεν μαθάινεις τιποτα. απλά πληρωνεσε για να βγαζεις φωτοτυπίες, να φτιάχνεις καφέδες και να αγοράζεις κουλούρια.

Δημοσ.

Έχει και τα καλά του αυτό μερικές φορές, το ότι πχ δεν έχεις σοβαρές ευθύνες και έχεις ήσυχο το κεφάλι σου.

Δημοσ.

Έχει και τα καλά του αυτό μερικές φορές, το ότι πχ δεν έχεις σοβαρές ευθύνες και έχεις ήσυχο το κεφάλι σου.

Και μετά πας στην εταιρία βιογραφικό και λες ξέρω να κουβαλάω καφέδες.

Αν είσαι 20 κάτι χρόνων και το μόνο που θες είναι να μην έχεις ευθύνες, τότε απλά απατάσαι για το τι σημαίνει δουλειά και ζωή.Σκέψου να πας 40 κάτι.

Δεν το λέω συγκεκριμένα για σένα, γενικά μιλάω.

• Like 1
Δημοσ.

Ναι, ειρωνικά το λέω.

Προφανώς χρειάζεσαι καλή πρακτική για να νοιώθεις άνετα μετά στη δουλειά σου. Οπότε ακόμα κι αν δεν πληρώνεσαι δεν πειράζει. Το θέμα είναι να αποκτήσεις γνώσεις και δεξιότητες που θα σε βοηθήσουν στα επόμενα σχέδιά σου.

• Like 1
Δημοσ.

Πω πω, ωραια πραγματα γινονται στην χωρα μας :Ρ

Απ οσα διαβασα μεχρι τωρα, επεσε το ματι μου στο ΕΣΠΑ. Γινεται με καποιο τροπο να μπει η κοπελα μου στο ΕΣΠΑ ενω εχει ξεκινησει πρακτικη;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...