Επισκέπτης Δημοσ. 1 Μαΐου 2014 Δημοσ. 1 Μαΐου 2014 Καλησπέρα παιδιά, καλό μήνα. Ό,τι λέει ο τίτλος. Από πάντα ήθελα να μάθω κιθάρα, κλασική, αλλά ποτέ μέχρι τώρα δεν είχα την ευκαιρία. Από φθινόπωρο ίσως να γίνει τελικά. Αλλά σε πόσο καιρό μπορεί κάποιος να μάθει τα βασικά για την κιθάρα, και να παίζει με κάποια ευκολία. Δεν εννοώ τυφλά, χωρίς να βλέπει, αλλά με κάποια σχετική ευκολία. Και επίσης, είμαι 20, μήπως είμαι πολύ μεγάλος για μουσικό όργανο;; Ναι, το θρεντ βγήκε απ'το πουθενά. Happy May!
zio10 Δημοσ. 1 Μαΐου 2014 Δημοσ. 1 Μαΐου 2014 Καλησπέρα παιδιά, καλό μήνα. Ό,τι λέει ο τίτλος. Από πάντα ήθελα να μάθω κιθάρα, κλασική, αλλά ποτέ μέχρι τώρα δεν είχα την ευκαιρία. Από φθινόπωρο ίσως να γίνει τελικά. Αλλά σε πόσο καιρό μπορεί κάποιος να μάθει τα βασικά για την κιθάρα, και να παίζει με κάποια ευκολία. Δεν εννοώ τυφλά, χωρίς να βλέπει, αλλά με κάποια σχετική ευκολία. Και επίσης, είμαι 20, μήπως είμαι πολύ μεγάλος για μουσικό όργανο;; Ναι, το θρεντ βγήκε απ'το πουθενά. Happy May! Εννοείται να ξεκινήσεις και όσο πάει, αν δεν το κάνεις θα το μετανιώσεις αργότερα. Πιστεύω όσο χρονών και να είμαστε μπορούμε να ασχοληθούμε με κάτι που μας αρέσει και ας μη φτάσουμε στο κορυφαίο επίπεδο. (για κιθάρα ειδικά που ρώτησες δεν έχω ιδέα πόσο δύσκολη είναι, μιλάω γενικά και στην τελική 20 χρονών είσαι! Ό,τι θέλεις μπορείς να κάνεις!)
Cossutius. Δημοσ. 1 Μαΐου 2014 Δημοσ. 1 Μαΐου 2014 Αναλογα. Αμα "το χεις" ή όχι. Ξέρω άνθρωπο που όποιο όργανο πιάνει, βγάζει μελωδία και άλλον που ασχολείται με τη μουσική χρονια και δε μπορεί να παίξει βασικά κομμάτια. Εγώ ξεκίνησα στα 13 και κάπου στα 16-17 κάναμε μικροσυναυλίες ροκ σε χοροεσπερίδες του σχολείου μας με το γκρουπάκι. 1
thanasis00 Δημοσ. 1 Μαΐου 2014 Δημοσ. 1 Μαΐου 2014 Κοίτα, αν σε ενδιαφέρει πραγματικά να ασχοληθείς, κομμάτια μπορείς να αρχίσεις να βγάζεις από τον πρώτο μήνα (πολύ εύκολα και απλά τραγούδια). Το θέμα είναι μη καταλήξεις με μια κιθάρα που θα τη παρατήσεις στο 6μηνο, επειδή άρχισαν να δυσκολεύουν λίγο τα πράγματα. 4
gamanos Δημοσ. 2 Μαΐου 2014 Δημοσ. 2 Μαΐου 2014 Όταν λες κλασσική κιθάρα εννοείς μη ηλεκτρική, ή ότι θες να παίζεις κλασσικά κομμάτια πχ Μπαχ; Γιατί είναι άλλο πράγμα το ένα, άλλο το άλλο. Για συνοδευτικό όργανο, συγχορδίες και τραγούδια της παρέας, aka ρυθμική κιθάρα, μπορείς να δεις αποτελέσματα αξιοπρεπή ακόμα και πάνω στον χρόνο. 1
N3k21 Δημοσ. 2 Μαΐου 2014 Δημοσ. 2 Μαΐου 2014 Αφήστε ρε το παλικάρι στην ησυχία του, 20 χρονών είναι... Social Nick, για κλασσική κιθάρα -με την έννοια της κλασσικής Μουσικής, ή της κλασσικής κιθαριστικής τεχνοτροπίας- προτείνω να ψαχτείς για ωδείο ή για κάποιο δάσκαλο με κλασσική κατάρτιση. Θα χρειαστεί να μάθεις και Μουσική θεωρία ως ένα βαθμό. Από εκεί και πέρα, κιθάρα γενικότερα μπορείς να μάθεις ως ένα βαθμό και μόνος, υπάρχουν πλέον άπειρα video turorials σε YT, καθώς και αξιόλογα βιβλία για να μάθεις τρόπους, θέσεις κ.λ.π. Σε ένα χρόνο το πολύ, ανάλογα με το πόσο συχνά ασχολείσαι και πόσο "το 'χεις", θα μπορείς να παίζεις άνετα ρυθμικά μέρη, καθώς και να σολάρεις ικανοποιητικά. Αρκεί να 'χεις το "μικρόβιο". Μπορεί να μην αποκτήσεις κατ' αυτό τον τρόπο τις ικανότητες κάποιου που έλιωσε από πιτσιρίκι στα ωδεία, δε θα είσαι και κουλός όμως. 1
Mau-Maus Δημοσ. 2 Μαΐου 2014 Δημοσ. 2 Μαΐου 2014 φιλε ειναι πολυ αοριστη η ερωτηση σου ! να μαθεις απλα να παιζεις καποια τραγουδακια η καποια ακορντα ειναι πολυ ευκολο και μπορει να γινει πολυ γρηγορα ! γιαπερισσοτερα πραγματακια παιζει ρολο η εξασκιση - το ποιος θα σου δειξει και το κυριοτερο , το ποσο ταλεντο εχεις ! αλλοι μαθαινουν σε 1 μηνα πραγματα που αλλοι μαθαινουν σε 1 χρονο .. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα