Galatea Δημοσ. 4 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 4 Μαΐου 2014 Αν παντρευτείς Ελληνα δεν παίρνεις την υπηκοότητα; Facepalm... Ή μου κάνεις πρόταση γάμου ή μου κάνεις πλάκα. (ασε που όχι, δεν ισχύει πλέον)
pappous_soulis Δημοσ. 4 Μαΐου 2014 Δημοσ. 4 Μαΐου 2014 Αν παντρευτείς Ελληνα δεν παίρνεις την υπηκοότητα; Smooth. 3
The_Judas Δημοσ. 4 Μαΐου 2014 Δημοσ. 4 Μαΐου 2014 Μου αρέσει που ψάχνεις και για σοβαρή απάντηση. Αν κατάλαβα καλά, ψάχνεις έναν τρόπο να πάρεις την υπηκοότητα χωρίς γραφειοκρατεία. Δηλαδή θέλεις μέσω του ινσομνια να βρεις έναν μαγικό τρόπο με ένα κλικ να σου έρθει σπίτι η υπηκοότητα. Αυτό όχι δεν γίνεται...
Galatea Δημοσ. 4 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 4 Μαΐου 2014 Μου αρέσει που ψάχνεις και για σοβαρή απάντηση. Αν κατάλαβα καλά, ψάχνεις έναν τρόπο να πάρεις την υπηκοότητα χωρίς γραφειοκρατεία. Δηλαδή θέλεις μέσω του ινσομνια να βρεις έναν μαγικό τρόπο με ένα κλικ να σου έρθει σπίτι η υπηκοότητα. Αυτό όχι δεν γίνεται... Χαχαχαχαχα. Μπράβο, από όλα αυτά, εσύ αυτό κατάλαβες. 1
Getta Robo Δημοσ. 4 Μαΐου 2014 Δημοσ. 4 Μαΐου 2014 Μπορεις να παρεις την Κυπριακη υπηκοοτητα βαση της καταγωγης των δικων σου; Αν ναι, απο οτι καταλαβαινω θα ειναι απλουστερο επειτα να παρεις και την Ελληνικη. Τουλαχιστον το αντιθετο (Ελληνες με Κυπριακη καταγωγη) ειναι πολυ απλουστερη διαδικασια.
Galatea Δημοσ. 4 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 4 Μαΐου 2014 Μπορεις να παρεις την Κυπριακη υπηκοοτητα βαση της καταγωγης των δικων σου; Αν ναι, απο οτι καταλαβαινω θα ειναι απλουστερο επειτα να παρεις και την Ελληνικη. Τουλαχιστον το αντιθετο (Ελληνες με Κυπριακη καταγωγη) ειναι πολυ απλουστερη διαδικασια. Μα εχω την ιδια σχεση με την Κυπρο και με την Ελλαδα. Τουλάχιστον η γιαγιά μου είχε κάποτε την ελληνική ιθαγένεια, ο παππούς μου δεν την είχε ποτέ την κυπριακή. Μέχρι την επόμενη εβδομάδα θα ξέρω τι ακριβώς θα πρέπει να κάνω. Ευελπιστώ να ενταχθώ στην πολιτογράφηση ομογενών. Μούμπλε μούμπλε... Τι ωραία που θα 'ναι... Θα 'χω μερίδα στο Δήμο και δε θα χρειαστεί ποτέ να μάθω σε δημόσιο υπάλληλο ότι οι αλλοδαποί δεν έχουν μερίδα ούτε θα μου ζητείται φορολογική δήλωση βρετανίας. Ααααχ, ονειρικές καταστάσεις. 1
Galatea Δημοσ. 5 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 5 Μαΐου 2014 the awkward moment που στην πραγματικότητα το αληθινό όνομα του Bourne δεν ειναι Βourne και κανείς δεν μου την είπε im so dissapoint *ED Να, στην είπαμε για κάτι ρε τι μπέρδεμα είναι αυτό... ΦΙΛΕ! Θα τη βρω την άκρη, έχω πολύ πείσμα. Θα το φτάσω στα άκρα αν χρειαστεί (βλ. ευρωπαϊκά όργανα).
DrLo Δημοσ. 5 Μαΐου 2014 Δημοσ. 5 Μαΐου 2014 Θα τη βρω την άκρη, έχω πολύ πείσμα. Θα το φτάσω στα άκρα αν χρειαστεί (βλ. ευρωπαϊκά όργανα). Τι σχέση έχουν τα "Ευρωπαϊκά όργανα" με το κυρίαρχο δικαίωμα ενός κράτους μέλους ΕΕ να δίνει την υπηκοότητά του με βάση τους δικούς του κάνόνες?
Galatea Δημοσ. 5 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 5 Μαΐου 2014 Θεωρώ πως έχει σχέση όταν ένα κράτος μέλος δεν έχει ορίσει σαφείς διαδικασίες για απογόνους ομογενών που είχαν επαναπατριστεί πόσο μάλλον από ένα επίσης κράτος μέλος. Δεν είναι κάτι παραλογο αυτό που εκφράζω. Δεν πρόκειται για κανόνες στη περίπτωσή μου αλλά καθώς φαίνεται, για έλλειψη κανόνων. Περιμένω τώρα να σκάσει κι ο έξυπνος που θα πει πως είμαι ξένη και πρέπει να νιώθω ξένη και πρέπει να κάνω πολιτογράφηση ως ξένη κι ότι στην τελική, οι ξένοι δεν πρέπει να γίνονται έλληνες.
Getta Robo Δημοσ. 5 Μαΐου 2014 Δημοσ. 5 Μαΐου 2014 Μα εχω την ιδια σχεση με την Κυπρο και με την Ελλαδα. Τουλάχιστον η γιαγιά μου είχε κάποτε την ελληνική ιθαγένεια, ο παππούς μου δεν την είχε ποτέ την κυπριακή.ειναι αρκετα πολυπλοκο το ζητημα, αλλα χοντρικα ειναι εφικτοτερο πλεον να παρεις την Κυπριακη υπηκοοτητα -υπο τις συνθηκες σου- και επειτα να ψαξεις για την Ελληνικη υπηκοοτητα. Εχω μια μικρη εμπειρια απο παρομοια κατασταση, το Α και το Ω εδω ειναι ενας καλος δικηγορος οπου θα ξερει και θα κινηθει αναλογος. Δεν χανεις παντως να μιλησεις/ψαξεις εσυ η ιδια τι γινεται μεσω της Κυπρου. Μιλα με την πρεσβεια τους εδω. 1
DrLo Δημοσ. 5 Μαΐου 2014 Δημοσ. 5 Μαΐου 2014 Θεωρώ πως έχει σχέση όταν ένα κράτος μέλος δεν έχει ορίσει σαφείς διαδικασίες για απογόνους ομογενών που είχαν επαναπατριστεί πόσο μάλλον από ένα επίσης κράτος μέλος. Δεν είναι κάτι παραλογο αυτό που εκφράζω. Δεν πρόκειται για κανόνες στη περίπτωσή μου αλλά καθώς φαίνεται, για έλλειψη κανόνων. Περιμένω τώρα να σκάσει κι ο έξυπνος που θα πει πως είμαι ξένη και πρέπει να νιώθω ξένη και πρέπει να κάνω πολιτογράφηση ως ξένη κι ότι στην τελική, οι ξένοι δεν πρέπει να γίνονται έλληνες. Καλά, δεν είμαι δικηγόρος για να μιλάω με σιγουριά, αλλά μου φαίνεται εντελώς παράλογο αυτό που λες. Το ποιός είναι ή όχι Έλληνας/Ιταλός/Σλοβένος κλπ το αποφασίζει η Ελλάδα/Ιταλία/Σλοβενία .... της ΕΕ της πέφτει λόγος από τη στιγμή που κάποιος είναι Έλληνας/Ιταλός/Σλοβένος κλπ και μετά. Ξένη δεν είσαι (από την ιστορία της οικέγνειάς σου) αλλά δεν έχω καταλαβει απόλυτα το "γινάτι" σου να μην ακολουθήσεις τη διαδικασία της πολιτογράφησης ... στη τελική το αποτέλεσμα μετρά και "ο σκοπός αγιάζει τα μέσα"
TriLoBiTe Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 Τι σχέση νομίζεις έχω με το UK; Μία πιο ...πιο προφορά στ'αγγλικά κι ότι μ'αρέσει το τσάι με γάλα. Γάλα+tea Galatea??
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα