Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ο φιλος δεν ανησυχει μηπως η τραπεζα τον κλεψει ηθελημενα. Ανησυχει μηπως απο λαθος  του συστηματος δε γινει αντιληπτο το προβλημα.

Ναι, εγώ λέω ότι και να μη βρεθεί το πρόβλημα, 360 ευρώ θα τα δώσουν για να αποφύγουν τη δυσφήμιση. Όπως πχ η amazon σου ξαναστέλνει το προϊόν αν της πεις ότι δεν έφτασε, ασχέτως αν δεν μπορεί να το βεβαιώσει.

• Απαντ. 87
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ναι, εγώ λέω ότι και να μη βρεθεί το πρόβλημα, 360 ευρώ θα τα δώσουν για να αποφύγουν τη δυσφήμιση. Όπως πχ η amazon σου ξαναστέλνει το προϊόν αν της πεις ότι δεν έφτασε, ασχέτως αν δεν μπορεί να το βεβαιώσει.

Αμα ειναι ετσι, να παω εγω και να πω οτι εκανα αναληψη 300 αλλα πηρα μονο 100, θα μου δωσουν τα 200 για να αποφυγουν τη δυσφημηση?

Δημοσ.

600 χιλιαρικα τα εδωσε η τραπεζα απο τη καλη της καρδια? 'Η μηπως γιατι υποχρεωθηκε απο καποια δικαστικη αποφαση?

Για την ακρίβεια υπάλληλος έδινε δάνεια σε όποιον έβρισκε.

Μια παρατήρηση και αυτό ήταν όλο.

Δημοσ.

Για την ακρίβεια υπάλληλος έδινε δάνεια σε όποιον έβρισκε.

Oπως τα θαλασσοδανεια σε πασοκ-νδ, ας πουμε?

Δημοσ.

Αμα ειναι ετσι, να παω εγω και να πω οτι εκανα αναληψη 300 αλλα πηρα μονο 100, θα μου δωσουν τα 200 για να αποφυγουν τη δυσφημηση?

Αν έχει συμβεί κάτι τέτοιο, δηλαδή παρακράτηση από ανάληψη όλου ή μέρος του ποσού, πάλι επικοινωνείς με το κατάστημα για να ελέγξουν το πλεόνασμα. Ποιά δυσφήμιση να αποφύγουν; Τράπεζα είναι, όχι μπακάλης, τα πάντα καταγράφονται. Συγγνώμη για την ταλαιπωρία θα ζητήσουν, μέχρι εκεί.

Θα το πω ξεκάθαρα κι όποιος θέλει με πιστεύει γιατί γράφονται τα ίδια και τα ίδια:

1. Τα ΑΤΜ's είναι μηχανήματα με software και hardware. Ακόμα κι αν το hardware είναι συντηρημένο επαρκώς, το software είναι online, συνδέεται με τα συστήματα της εκάστοτε τράπεζας, ΔΙΑΣ κτλ. Άρα όταν χρησιμοποιείς atm πρέπει να 'σαι προετοιμασμένος και για τις άτυχες στιγμές.

2. Και οι τράπεζες είναι προετοιμασμένες γι'αυτές τις στιγμές και την τράπεζα δε τη νοιάζει να σου φάει 100 ευρώ αλλά τη νοιάζει ιδιαιτέρως η αξιοπιστία της (ακόμα κι αν καθυστερήσεις να πάρεις τα χρήματά σου για αντίστοιχο λόγο, να ξέρεις δηλαδή ότι είναι ασφαλή).

3. Γι'αυτό λοιπόν, τα ATM δεν δίνουν το πλεόνασμά σου σε άλλον πελάτη (αν ήταν έτσι, ζήτω που καήκαμε), δε λειτουργούν με χρονοκαθυστέρηση, δηλαδή δεν τρέχει το λογισμικό ξανά και κάποια στιγμή βγάζει χρήματα ή τα κρατάει στο πορτάκι και τα βγάζει μαζί με το ποσό της επόμενης συναλλαγής. Οι κινήσεις καταγράφονται. Ακόμα κι αν τα δικά σου χαμένα δίνονταν στον επόμενο, θα φαίνονταν στη συναλλαγή του επόμενου.

Συγκεκριμένα, περίπτωση που είχα ακούσει για έκδοση χρημάτων μετά την αποχώρηση του πελάτη, έγινε επειδή κόλλησε το σύστημα και σε δύο λεπτά έβγαλε τα χρήματα κι ευτυχώς ο φίλος μου που ήταν στο μηχάνημα εκείνη τη στιγμή ήταν αρκετά τίμιος για να μη τα κρατήσει και να τα δώσει στον προηγούμενο που δεν είχε προλάβει να απομακρυνθεί. Πολύ σπάνια αυτή η περίπτωση γι'αυτό θέλει προσοχή, ο συγκεκριμένος έπρεπε να καλέσει επιτόπου την τράπεζα εφόσον εμφανιζόταν κόλλημα στο μηχάνημα. Και ό,τι περίεργο βλέπετε στα μηχανήματα ή αν συμβεί κάτι στις συναλλαγές σας εκεί, να καλείτε στις τράπεζές σας άμεσα.

Δημοσ.

Γι' αυτό και έχουν κάμερες στα Atm. Αν μπλοκάρει το μηχάνημα και τα πάρει ο επόμενος μπορεί να φανεί από εκεί. Το ίδιο και σε περιπτώσεις που μπορεί από σφάλμα να μοιράσει παραπάνω χρήματα.

Δημοσ.

Γι' αυτό και έχουν κάμερες στα Atm. Αν μπλοκάρει το μηχάνημα και τα πάρει ο επόμενος μπορεί να φανεί από εκεί. Το ίδιο και σε περιπτώσεις που μπορεί από σφάλμα να μοιράσει παραπάνω χρήματα.

Φαίνονται στις κάμερες οι ενέργειες στην οθόνη και οι συναλλαγές? Νόμιζα πως φαίνεται μόνο από μακριά το ΑΤΜ.

Δημοσ.

Φαίνονται στις κάμερες οι ενέργειες στην οθόνη και οι συναλλαγές? Νόμιζα πως φαίνεται μόνο από μακριά το ΑΤΜ.

Όχι, αφού είσαι μπροστά απ΄την οθόνη και οφείλεις να την καλύπτεις κιόλας.

Δημοσ.

Όχι, αφού είσαι μπροστά απ΄την οθόνη και οφείλεις να την καλύπτεις κιόλας.

ναι αλλα πχ στης πειραιως που ξερω σιγουρα εχει και μια μικρη καμερουλα αριστερα απο εκει που μπαινει η καρτα..δεν φαινεται η οθονη και τι γραφεις αλλα φαινεται το προσωπο σου και ισως εαν απομακρυνθεις με κανενα 300 αντι για 20 που ζητησες..χαχα

Δημοσ.

ναι αλλα πχ στης πειραιως που ξερω σιγουρα εχει και μια μικρη καμερουλα αριστερα απο εκει που μπαινει η καρτα..δεν φαινεται η οθονη και τι γραφεις αλλα φαινεται το προσωπο σου και ισως εαν απομακρυνθεις με κανενα 300 αντι για 20 που ζητησες..χαχα

ακριβως, το pin και η οθονη δεν πρεπει να καταγραφονται, οι φυσικες κινησεις ναι κυριως για τις περιτπωσεις  βανδαλισμου φανταζομαι.

Δημοσ.

Αν έχει συμβεί κάτι τέτοιο, δηλαδή παρακράτηση από ανάληψη όλου ή μέρος του ποσού, πάλι επικοινωνείς με το κατάστημα για να ελέγξουν το πλεόνασμα. Ποιά δυσφήμιση να αποφύγουν; Τράπεζα είναι, όχι μπακάλης, τα πάντα καταγράφονται. Συγγνώμη για την ταλαιπωρία θα ζητήσουν, μέχρι εκεί.

Eμενα ρωτας φιλε? Ο PhilipposMD το ειπε.

Τα υπολοιπα που γραφεις τα εχω αναφερει κι εγω.

την τράπεζα δε τη νοιάζει να σου φάει 100 ευρώ αλλά τη νοιάζει ιδιαιτέρως η αξιοπιστία της

Bεβαιως και τη νοιαζει να μη σου φαει τιποτα, εξαλλου πως εχει αξιοπιστια αν σου τρωει λέφτα.

Δημοσ.

Eμενα ρωτας φιλε? Ο PhilipposMD το ειπε.

Τα υπολοιπα που γραφεις τα εχω αναφερει κι εγω.

Bεβαιως και τη νοιαζει να μη σου φαει τιποτα, εξαλλου πως εχει αξιοπιστια αν σου τρωει λέφτα.

1. ΦίλΗ και δε ρωτάω, ήμουν καταφατική.

2. Ναι, τα ίδια λέμε, μην σκαλώνεις. Έκανα λάθος quote, chill.

Δημοσ.

Καλά εγώ τραβηξα 20€, δεν τα έβγαλε, ενημερωσα κανονικά την Πειραιώς και απλά με έγραψαν...

• Sad 1
Δημοσ.

Καλά εγώ τραβηξα 20€, δεν τα έβγαλε, ενημερωσα κανονικά την Πειραιώς και απλά με έγραψαν...

Σε τι atm; Σε κατάστημα ή εκτός;

Δημοσ.

1. ΦίλΗ και δε ρωτάω, ήμουν καταφατική.

Ενταξει φιλΗ :)

Εγραψες ποιά δυσφήμιση να αποφύγουν? Αυτο ηταν ερωτηση.

Τι σου ειπαν δηλαδη? Οτι ελεγξαν το atm αλλα δεν ειδαν κατι παρατυπο?

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...