Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδια καλησπερα μια γνωστη μου ειναι χορτοφαγος καποια χρονια και τωρα τελευταια δεν νιωθει και πολυ καλα τι εξετασεις θα επρεπε να κανει για να δει αμα παιζει τιποτα λογικά αιματος? Αλλα ειναι κάποιες ειδικες?

Δημοσ.

Δεν ξεκινάς με το ότι είναι χορτοφάγος.

Ας πάει να κάνει αιματολογικές πρώτα, γενική, βιοχημικά +σίδηρο/φερριτίνη και Β12 και το πιάνει από εκεί.

• Like 3
Δημοσ.

Στο κοντινο σουβλατζιδικο της γειτονιας γινονται οι καλυτερες εξετασεις...Θα προτεινα 1 για αρχη γιατι μετα απο τοσα χρονια θα πεσει βαρυ..

• Like 6
  • Moderators
Δημοσ.

για να ψαχνει να μαθει τι εξαιτασεις να κανει καταλαβει ποσο καλη χορτοφαγος θα ναι! (δεν εννοοω οτι θα τρωει κρεας αλλα οτι προφανως δεν εχει μαθει τι ελειψεις εχεις απο την αποχη απο το κρεας ωστε να φροντιστει να τα παρει απο αλλου)

χορτοφαγος και εγω!

Δημοσ.

Είναι μία ειδική εξέταση που λέγεται γενική αίματος. Χούμορ, σόρρυ.

Όπως και να 'χει επειδή έχω θέμα με σιδήρους κτλ και το 'χω ζήσει (εάν πρόκειται για θέμα στοιχείων), ας κλείσει πρώτα με παθολόγο (που θα της γράψει και τις εξετάσεις γιατί ενδεχομένως να προτείνει και θυροειδή κτλ για κάθε περίπτωση).

Γνωρίζω πολλούς χορτοφάγους που δεν έχουν αντιμετωπίσει πρόβλημα καθώς προσέχουν πολύ με το θέμα του σιδήρου και του ασβεστίου (ειδικά οι vegans για το ασβέστιο). Το μόνο πρόβλημα που έχω εντοπίσει και που θα πρέπει να ελέγξω κι εγώ πριν ασπαστώ τη χορτοφαγία, είναι προβλήματα που δημιουργούνται στην πέψη σε όσους έχουν κάνει σκωληκοειδεκτομή.

Δημοσ.

για να ψαχνει να μαθει τι εξαιτασεις να κανει καταλαβει ποσο καλη χορτοφαγος θα ναι! (δεν εννοοω οτι θα τρωει κρεας αλλα οτι προφανως δεν εχει μαθει τι ελειψεις εχεις απο την αποχη απο το κρεας ωστε να φροντιστει να τα παρει απο αλλου)

χορτοφαγος και εγω!

Το λες και δεν ντρεπεσαι παλιοχορτοφαγε :P

Δημοσ.

Να κάνει αυτές που λέει ο Lucifer.

Αφού είναι κοπέλα μπορεί να έχει χαμηλό σίδηρο και ας κοιτάξει και τη Β12 καλού κακού.

Για ασβέστιο δεν νομίζω να έχει θέμα, ακόμα και vegan να είναι.

Το ότι είναι χορτοφάγος μας λέει τη ΔΕΝ τρώει (αν και δεν ξέρουμε τι είδους χορτοφάγος είναι), τι τρώει όμως είναι το θέμα.

Εγώ πχ είμαι vegan και οι αναλύσεις μου είναι τέλειες,

χωρίς να σκέφτομαι συνέχεια από πού να πάρω σίδηρο, ασβέστιο κλπ 

Είναι και ανάλογα το άτομο βέβαια, κάποιοι μπορεί να τρώνε σωστά αλλά να έχουν και θέματα απορρόφησης.

Δημοσ.

Αντε και τις κανει τις εξετασεις, μετα τι? Ξανα φορουμ?

Να επισκεφθει εναν παθολογο (ιδιωτη, ΕΟΠΥΥ, whatever) να της παρει σωστο ιστορικο,  να την εξετασει και να της πει τι να κανει.

Συμφωνω με Galatea.

• Like 1
Δημοσ.

Όμως είπα πιο πάνω δεν ξέρουμε τι τρώει η κοπέλα. Δεν βοηθάς με τις εξυπνάδες σου.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αντε και τις κανει τις εξετασεις, μετα τι? Ξανα φορουμ?

Να επισκεφθει εναν παθολογο (ιδιωτη, ΕΟΠΥΥ, whatever) να της παρει σωστο ιστορικο,  να την εξετασει και να της πει τι να κανει.

Συμφωνω με Galatea.

Δε συμφέρει κιόλας να ξεκινήσει τις εξετάσεις εκτός ταμείου. Π.χ. εγώ έκανα ένα full set αίματος και πάλι μου ζήτησαν μετά να κάνουμε και μαγνητική. Δεν τολμάς να τα κάνεις αυτά εκτός ταμείου. Και χρειάζεται έναν καλό γιατρό να την κατευθύνει πριν και μετά τις εξετάσεις.

Οπότε, επειδή οι ζαλάδες μπορεί να 'ναι από οτιδήποτε κι όχι απαραίτητα κάτι σοβαρό ούτε απαραίτητα κάτι προερχόμενο απ'τη χορτοφαγία της, άμεσα εξετάσεις. Κι υπόταση να 'ναι, θα πρεπε να το ξέρει!

Επεξ/σία από Galatea
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...