chicken32 Δημοσ. 5 Μαΐου 2014 Δημοσ. 5 Μαΐου 2014 Το κρέας υπεύθυνο για πολλές μορφές καρκίνου και καρδιοπάθειες Site: Το κουζινομάχαιρο υπεύθυνο για πολλές σφαγές και δολοφονίες μάθετε τι είναι το μέτρο... ορισμένοι φτάνουν στο επίπεδο των ιεχωβάδων, απορρίπτουν τις μεταγγίσεις αίματος που είναι για χιλιάδες λόγους απαραίτητοι για την υγεία μας και σαν δικαιολογία σου λένε ότι μπορεί να κολλήσεις ασθένειες 0a0x0ax00x0ax0ax00ax0a0x0ax 1
FaDeR Δημοσ. 5 Μαΐου 2014 Δημοσ. 5 Μαΐου 2014 Silverado, αυτό το θέμα είναι δύσκολο να απαντηθεί γιατί αθλητές που να έχουν φτάσει στα όρια την σωματική τους καταπόνηση και να μην παίρνουν συμπληρώματα (και ποιά θεωρούνται συμπληρώματα; τα ασπράδια είναι συμπλήρωμα ή τροφή; ο κουρκουμάς; οι σπόροι chia; η maca; ) ίσως να μην υπάρχουν, ανεξαρτήτως διατροφής.
De@th L0rd Δημοσ. 5 Μαΐου 2014 Δημοσ. 5 Μαΐου 2014 Το κρέας υπεύθυνο για πολλές μορφές καρκίνου και καρδιοπάθειες Σε τι ποσότητες; Σε αυτές που το τρώει ο Αμερικανός ή ο Ελληνάρας με τα κοψίδια κ τα πιτόγυρα, ναι. Μπορώ να σου βρω κι εγώ facts against για τη διατροφή χωρίς κρέας που έχει "μόνο καλά". Προσωπικά έχω ακολουθήσει ένα εξάμηνο χορτοφαγία με μόνο αυγά κ γαλακτοκομικά από ζωικά προϊόντα. Ήταν οι πιο "πράοι" μήνες της ζωής μου. Μου άρεσε δε λέω, άλλα όταν μετά από έξι μήνες έφαγα τη σταβλίσια με το αίμα μέσα, ήρθα στα ίσα μου κ δε το ξαναεπιχείρησα. Μου αρέσει να τρώω πτώματα , αν μπορούσα να τα τρώω κ ωμά μόλις έχουν σκοτωθεί θα το έκανα
CROM271 Δημοσ. 5 Μαΐου 2014 Δημοσ. 5 Μαΐου 2014 Και φυσικα οταν λεω επιστημονικο αρθρο δεν εννοω αυτο που εβαλε η pavlinara. Απο τετοιες μπαρουφες ειναι γεματο το internet. Θελω αρθρο επιστημονικο δημοσιευμενο σε εγκριτο περιοδικο οπως αυτα που εβαλα εγω.
De@th L0rd Δημοσ. 5 Μαΐου 2014 Δημοσ. 5 Μαΐου 2014 αν μιλησεις σε σοβαρο γιατρο θα σου πει επισης αν τρως κρεας να μην υπερβαινει τις 5 φορες το μηνα αλλα σε αυτο κανουμε τουμπεκι γιατι το κρεας ειναι ωραιο και το θελουμε σε σχεδον καθημερινη βαση παρα πανω απο μια φορες! σιλβε αθλητης ειμαι (τρεξιμο βουνο,δρομο και βαρη)! προβλημα με την αποκατασταση δεν εχω και κανω καθημερινα προπονησεις! ειναι και θεμα οργανισμου σε ενα μεγαλο βαθμο Εγώ το πολύ 3 φορές το μήνα τρώω κόκκινο κρέας, γιατί γνωρίζω τους κινδύνους που έχει εκτός αν είναι καμια περίοδος γιορτών κτλ. Αυτή την ανωμαλία με το κρέας κάθε μέρα δε τη κατάλαβα Δεν ερχομαστε σε αντιπαραθεση. Στο θεμα αποκαταστασης παιζει τεραστιο ρολο το κρεας αλλα αυτο φαινεται κυριως μετα τον τριτο χρονο. Οσο για αυτους που λενε οτι δεν εχουν προβλημα στην αποκατασταση και στις επιδοσεις , με αρκετα χρονια στην πλατη τους με τετοια διατροφη ή εχουν τρελαθει να παιρνουν συμπληρωματα κανοντας αμφιβολη την αξια της προσπαθειας τους ή ποτε δεν ειχαν πραγματικα φτασει στα ορια την σωματικη τους καταπονηση ή ειναι τερατα αφομοιωσης των θρεπτικων συστατικων και εχουν την ικανοτητα να χωνευουν και πετρες. Αυτό πέρα από τη πλάκα στο προηγούμενό μου μήνυμα είναι ένα πράγμα που συνεχώς το παραβλέπει η πλειοψηφία. 1
FaDeR Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 Δεν θα τελειώσουμε ποτέ με τα άρθρα σχετικά με τροφές ζωικής προέλευσης και ασθένειες... Την τελευταία εβδομάδα βγήκαν αυτά τα δύο: Η Ζωική πρωτεΐνη συνδέεται με σύνδρομο πρόωρου Θανάτου: http://www.cell.com/cell-metabolism/pdf/S1550-4131(14)00062-X.pdf Για τα "θαυματουργά" fish oils: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3914521/ Άλλα πιο παλιά: Thorogood M, Mann J, Appleby P, McPherson K. Risk of death from cancer and ischaemic heart disease in meat and non-meat eaters. Br Med J. 1994;308:1667-1670. Chang-Claude J, Frentzel-Beyme R, Eilber U. Mortality patterns of German vegetarians after 11 years of follow-up. Epidemiology. 1992;3:395-401. Chang-Claude J, Frentzel-Beyme R. Dietary and lifestyle determinants of mortality among German vegetarians. Int J Epidemiol. 1993;22:228-236. Barnard ND, Nicholson A, Howard JL. The medical costs attributable to meat consumption. Prev Med. 1995;24:646-655. World Cancer Research Fund. Food, nutrition, physical activity, and the prevention of cancer: A global perspective. American Institute of Cancer Research. Washington, DC:2007. Skog KI, Johansson MAE, Jagerstad MI. Carcinogenic heterocyclic amines in model systems and cooked foods: a review on formation, occurrence, and intake. Food and Chem Toxicol. 1998;36:879-896. Robbana-Barnat S, Rabache M, Rialland E, Fradin J. Heterocyclic amines: occurrence and prevention in cooked food. Environ Health Perspect. 1996;104:280-288. Thiebaud HP, Knize MG, Kuzmicky PA, Hsieh DP, Felton JS. Airborne mutagens produced by frying beef, pork, and a soy-based food. Food Chem Toxicol. 1995;33(10):821-828. Sinha R, Rothman N, Brown ED, et al. High concentrations of the carcinogen 2-amino-1-methyl-6-phenylimidazo-[4,5] pyridine [PhlP] occur in chicken but are dependent on the cooking method. Cancer Res. 1995;55:4516-4519. Jagerstad M, Skog K, Grivas S, Olsson K. Formation of heterocyclic amines using model systems. Mutat Res. 1991;259(3-4):219-233. Murtaugh MA, Ma KN, Sweeney C, Caan BJ, Slattery ML. Meat Consumption patterns and preparation, genetic variants of metabolic enzymes, and their association with rectal cancer in men and women. J Nutr. 2004;134(4):776-784. Norat T, Riboli E. Meat consumption and colorectal cancer: a review of epidemiologic evidence. Nutr Rev. 2001;59(2):37-47. Armstrong B, Doll R. Environmental factors and cancer incidence and mortality in different countries, with special reference to dietary practices. Int J Cancer. 1975;15:617-631. Carroll KK, Braden LM. Dietary fat and mammary carcinogenesis. Nutrition and Cancer. 1985;6:254-259. Rose DP, Boyar AP, Wynder EL. International comparisons of mortality rates for cancer of the breast, ovary, prostate, and colon, and per capita food consumption. Cancer. 1986;58:2363-2371. Lands WEM, Hamazaki T, Yamazaki K, et al. Changing dietary patterns. Am J Clin Nutr. 1990;51:991-993. Hirayama T. Epidemiology of breast cancer with special reference to the role of diet.Prev Med. 1978;7:173-195. Sang-Ah Lee, Xiao-Ou Shu, Honglan Li, et. al., Adolescent and adult soy food intake and breast cancer risk: results from the Shanghai Women's Health Study. Am J Clin Nutr. 2009; 89: 1920-1926. Dorgan JF, Hunsberger SA, McMahon RP, et al. Diet and sex hormones in girls: findings from a randomized controlled clinical trial. J Natl Cancer Inst. 2003;95:132-141. Cho E, Spiegelman D, Hunter DJ, et al. Premenopausal fat intake and risk of breast cancer. J Natl Cancer Inst. 2003;95:1079-1085. Boyd NF, Stone J, Vogt KN, Connelly BS, Martin LJ, Minkin S. Dietary fat and breast cancer risk revisited: a meta-analysis of the published literature. Br J Cancer. 2003;89(9):1672-1685. De Stefani E, Ronco A, Mendilaharsu M, Guidobono M, Deneo-Pellegrini H. Meat intake, heterocyclic amines, and risk of breast cancer: a case-control study in Uruguay. Cancer Epidemiol Biomarkers Prev. 1997;6(8):573-581. Matos EL, Thomas DB, Sobel N, Vuoto D. Breast cancer in Argentina: case-control study with special reference to meat eating habits. Neoplasma. 1991;38(3):357-366. Snyderwine EG. Some perspectives on the nutritional aspects of breast cancer research. Food-derived heterocyclic amines as etiologic agents in human mammary cancer. Cancer. 1994;74(3 suppl):1070-1077. Singh PN, Fraser GE. Dietary risk factors for colon cancer in a low-risk population. Am J Epidemiol. 1998;148(8):761-74. Giovannucci E, Rimm EB, Stampfer MJ, Colditz GA, Ascherio A, Willett WC. Intake of fat, meat, and fiber in relation to risk of colon cancer in men. Cancer Res. 1994;54(9):2390-2397. Willett WC, Stampfer MJ, Colditz GA, Rosner BA, Speizer FE. Relation of meat, fat, and fiber intake to the risk of colon cancer in a prospective study among women. N Engl J Med. 1990;323:1664-1672. Chao A, Thun MJ, Connell CJ, et al. Meat consumption and risk of colorectal cancer.JAMA. 2005;293:172-82. Fraser GE. Associations between diet and cancer, ischemic heart disease, and all-cause mortality in non-Hispanic white California Seventh-day Adventists. Am J Clin Nutr. 1999;70(suppl):532S-538S. Butler LM, Sinha R, Millikan RC, Martin CF, Newman B, Gammon MD, Ammerman AS, Sandler RS. Heterocyclic amines, meat intake, and association with colon cancer in a population-based study. Am J Epidemiol. 2003;157(5):434-445. Siegel RL, Jemal A, Ward EM. Increase in incidence of colorectal cancer among young men and women in the United States. Cancer Epidemiol Biomarkers Prev. 2009;18:1695-1698. Gann PH, Hennekens CH, Sacks FM, Grodstein F, Giovannucci EL, Stampfer MJ. Prospective study of plasma fatty acids and risk of prostate cancer. J Natl Cancer Inst. 1994;86(4):281-286. Giovannucci E, Rimm EB, Colditz GA, Stampfer MJ, Ascherio A, Chute CC, Willett WC. A prospective study of dietary fat and risk of prostate cancer. J Natl Cancer Inst. 1993;85(19):1571-1579. Kolonel LN. Nutrition and prostate cancer. Cancer Causes Control. 1996;7(1):83-44. Ma RW, Chapman K. A systematic review of the effect of diet in prostate cancer prevention and treatment. J Hum Nutr Diet. 2009;22(3):187-1899; quiz 200-202. Epub 2009 Apr 1. Dolwick Grieb SM, Theis RP, et al. Food groups and renal cell carcinoma: results from a case-control study. J Am Diet Assoc. 2009;109:656-667. Thiébaut ACM, Jia L, Silverman DT, et al. Dietary fatty acids and pancreatic cancer in the NIH-AARP Diet and Health Study. J Natl Cancer Inst. 2009;101:1001-1011. Key TJ, Appleby PN, Spencer EA, et. al. Cancer incidence in British vegetarians. British Journal of Cancer. 2009;101:192–197. Phillips RL. Role of lifestyle and dietary habits in risk of cancer among Seventh-day Adventists. Cancer Res. 1975;35(suppl):3513-3522. Όρεξη να έχεις να διαβάζεις. Όλα αυτά μόνο για τον καρκίνο και το κρέας.
FaDeR Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 Πήγε αργά και η αποκατάσταση, θέλει και ύπνο. ;-) Αντιγραφή απο wikipedia. Όχι τα θυμόμουν απ'έξω...
pavlinara Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 Έκατσες πολύ να τα ψάξεις;Εγώ βαριέμαι.Δεν θέλω να αποδείξω κάτι, φάε ότι θες. Εγώ δεν τρώω απλά κρέας.Αλλά τρώω αυγά, γάλα,ψάρια.Δεν έχω αρρωστήσει τα τελευταία 6 χρόνια που δεν τρώω κρέας.Θα ξαναέρθω σε 10-20 χρόνια να σας ενημερώσω.Καλές οι επιστημονικές έρευνες αλλά η καλύτερη απόδειξη για μένα είναι η δική μου υγεία. 3
Karkabilios Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 Με μια γρήγορη ματιά που κοίταξα, τα περισσότερα λένε για τον τρόπο μαγειρέματος.
CROM271 Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 Και φυσικα το αρθρο δεν λεει απολυτως τιποτα οσον αφορα το θεμα που εθεσα. Εντωμεταξυ το ρεζουμε σου Η Ζωική πρωτεΐνη συνδέεται με σύνδρομο πρόωρου Θανάτου δεν εχει απλα καμια σχεση με το τι λεει το αρθρο. Αλλα φυσικα δεν εκατσες καν να το διαβασεις φανταζομαι. Οπως φυσικα και τα υπολοιπα που αραδιασες... Οτι η υπερβολικη καταναλωση κρεατος βλαπτει και ειναι χειροτερη ακομα και απο την χορτοφαγια δεν νομιζω πως χρειαζεται να το συζητησουμε...
FaDeR Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 Το άρθρο; για ποιό άρθρο μιλάς; Όλες οι μελέτες αυτές μιλάνε για τη σχέση ζωικών τροφών και καρκίνου, καμία σχέση όμως ε; Νομίζεις ότι όλα αυτά αναφέρονται στην υπερβολική κατανάλωση κρέατος; Και ποιά είναι αυτή, ποιός την ορίζει; Ο μέσος Έλληνας τρώει υπερβολικά κρέας; ο μέσος Αμερικάνος;
thomasG4 Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 Και φυσικα το αρθρο δεν λεει απολυτως τιποτα οσον αφορα το θεμα που εθεσα. Οτι η υπερβολικη καταναλωση κρεατος βλαπτει και ειναι χειροτερη ακομα και απο την χορτοφαγια δεν νομιζω πως χρειαζεται να το συζητησουμε... Δες μας είπες όμως ποια ποσότητα μπορεί να οριστεί ότι είναι σωστή και με μέτρο κατανάλωση κρέατος; 1
FaDeR Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 Και φυσικα το αρθρο δεν λεει απολυτως τιποτα οσον αφορα το θεμα που εθεσα. Εντωμεταξυ το ρεζουμε σου Η Ζωική πρωτεΐνη συνδέεται με σύνδρομο πρόωρου Θανάτου δεν εχει απλα καμια σχεση με το τι λεει το αρθρο. Αλλα φυσικα δεν εκατσες καν να το διαβασεις φανταζομαι. Οπως φυσικα και τα υπολοιπα που αραδιασες... Οτι η υπερβολικη καταναλωση κρεατος βλαπτει και ειναι χειροτερη ακομα και απο την χορτοφαγια δεν νομιζω πως χρειαζεται να το συζητησουμε... Τα υπόλοιπα είναι άρθρα, δεν είναι references του πρώτου. Τώρα μπορεί ο τίτλος του νέου άρθρου να μην σου αρέσει (δεν είναι δικός μου), αλλά αν το διαβάσεις θα δεις ότι αυτό λέει. Αν διαβάσεις ένα μέρος μόνο μπορεί να νομίζεις ότι δεν είναι έτσι, γιατί ανάλογα την ηλικία είχαν και διαφορετικά αποτελέσματα. Δες και τα υπόλοιπα, αν σε ενδιαφέρει, αυτό το έβαλα μόνο και μόνο επειδή ήταν "φρέσκο".
CROM271 Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 Διαβασα στα γρηγορα το 1ο. Τα υπολοιπα που εβαλες δεν τα διαβασα γιατι δεν τα βρηκα (οπως και εσυ βεβαια). Επομενως και οι δυο δεν ξερουμε τι λενε αρα τζαμπα τα εβαλες... Κατα τα αλλα το 1ο οχι δεν λεει αυτο που εβαλες σαν τιτλο. Κατηγορηματικα μαλιστα. Οτι αναφερει πως το μεγαλυτερο ποσοστο πρωτεινων στη συγκεκριμενη ηλικια πρεπει να προερχεται απο φυτικες πρωτεινες το λεει. Αλλα αυτο ειναι μηπως κατι που δεν ξεραμε?
Προτεινόμενες αναρτήσεις