Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 97
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Eίναι εξαιρετικά δύσκολο να είσαι vegan. Εαν το κάνεις σωστα δεν θα εχεις πρόβλημα. Προσωπικά εγω προτείνω ισορροπημένη μεσογειακή διατροφη που σημαίνει κόκκινο κρεας μονο 2-3 φορές τον μήνα και καθημερινά μπορεις να καταναλωνεις γαλα, τυρι ,ψαρι ,αλλα συχνα και κοτόπουλο

• Like 2
Δημοσ.

Παιδια νιωθει αδυναμια κουραση και τα σχετικα αλλα γ αυτο θελει να παει να κανει εξετασεις για να δει αν οντως ευθυνεται οτι δεν τρωει κρεας ευχαριστω παντως παιδιααα

Δημοσ.

Πάντως αν κάποιος έχει λόγους που θέλει να γίνει vegetarian/vegan (και όχι έτσι απλά για δοκιμή/αλλαγή), 

ενημερώνεται και το κάνει, σιγά το δύσκολο.

Το πιό "δύσκολο" είναι τα ενοχλητικά σχόλια που θα ακούει από τον κάθε άσχετο (2-3 εμφανίστηκαν και εδώ).

Και φυσικά μια vegetarian/vegan διατροφή μπορεί να γίνει ανθυγιεινή,

μη ξεχνάμε ότι πχ η coca-cola, οι πατάτες τηγανιτές και τα oreo είναι vegan, αλλά υγιεινά δεν τα λες.

• Like 1
Δημοσ.

Παιδια νιωθει αδυναμια κουραση και τα σχετικα αλλα γ αυτο θελει να παει να κανει εξετασεις για να δει αν οντως ευθυνεται οτι δεν τρωει κρεας ευχαριστω παντως παιδιααα

Μήπως έχει έλλειψη σιδήρου; Στους χορτοφάγους, άμα δεν κάνουν σωστή διατροφή συνηθίζεται αυτό. Τρώει συχνά φακές, φασόλια, σπανάκι ή ρεβίθια; Αυτές οι τροφές έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε σίδηρο. Άμα δεν τρώει συχνά καλό είναι να τις εντάξει στη διατροφή της.

Επίσης άμα πίνει πολλούς καφέδες ή τσάι, δυσκολεύει την απορρόφηση του σιδήρου απο τον οργανισμό.

Δημοσ.

Ενδιαφέρον έχει να βλέπεις πόσο μεγάλη ανάγκη έχουν μερικοί να μειώνουν τους χορτοφάγους.

Μπορεί αυτό που κάνουμε, να λέει κάτι για εσάς τους μη-χορτοφάγους (εμμέσως πλην σαφως),

αλλά δεν είναι αυτός ο λόγος που το κάνουμε.

Δημοσ.

Κι εγώ είμαι της μεσογειακής διατροφής, ιδιαίτερα αυτής που λέμε κρητικής. Με τόσο ωραία κρέατα και λουκάνικα που τρως στην Κρήτη δεν μπορείς να αντισταθείς.  :devil:

Με τους χορτοφάγους δεν πρέπει κανένας να έχει πρόβλημα. Δικαίωμα τους να τρώνε ό,τι θέλουν. Το πρόβλημα αρχίζει όταν πρήζουν @@ σε όσους τρώνε κρέας. Όσο δεν το κάνουν αυτό, όλα είναι normal. 

Προσωπικά έχω φάει και στο Avocado, που είναι ένα απο τα γνωστά χορτοφαγικά εστιατόρια. Ποιός θα πει όχι σε ένα ωραίο ριζότο με μανιτάρια; 

Δημοσ.

Κάνε τον χορτοφάγο (πες το για πλάκα σε φίλους και γνωστούς για μερικές μέρες) και δες πόσοι θα σου πρήξουν τα @@...

To Rosebud έχει ακόμα καλύτερο φαγητό από το Avocado.

• Like 1
Δημοσ.

Θα το έχω στα προσεχώς καθώς κυκλοφορώ κέντρο και μ αρέσει να τρώω παντού και διαφορετικά. Ο καλός ο μύλος όλα τ' αλέθει.

Δημοσ.

Το πρόβλημα για τους ανθρώπους είναι οτι δεν μοιαζουν με τα ζωα. Ζωα σαν τον ελέφαντα και τον γορίλα τρώνε μόνο φυτά και εχουν τρομακτική μυική δύναμη. Αρα αν τρώει και ο άνθρωπος 100 κιλά χόρτα θα γίνει Αρνολντ. Και 200 κιλά να φαει δεν θα κάνει τίποτα, γιατι τα ζωα δημιουργούν τα δικά τους αμινοξέα(πολυπλοκο θέμα που δεν το κατέχω και εγω 100% ,αλλά το μόνο σίγουρο είναι οτι τα ζωα διαφέρουν γενετικά).

Οι παππουδες και οι γιαγιάδες μας που φτάνουν τα 90-100 έτη είχαν και εχουν ισορροπημένη διατροφή. Η γιαγια μου είναι 94 ετών και ο παππούς μου πέθανε στα 98 απο γηρατειά και οχι απο κάποια ασθένεια. Η γιαγιά μου ακόμα και σήμερα συνεχίζει και τρωει το πρωι κουάκερ με γάλα, αυγουλάκια απο τις κότες της, κρεας απο τις κότες της, μαρούλια του χωριου, κρασάκι με νερό, μπιφτέκια 1 φορα την βδομάδα, μέλι, φρούτα.

Σίγουρα μπορεις να πάρεις ασβέστιο και απο τα φυτά, αλλα το ασβέστιο που εχει το γάλα, γιαουρτι, τυρι , απο βιολογικής άποψης δεν εχει καμία σχεση με αυτο το φυτών. 

Κι εγώ είμαι της μεσογειακής διατροφής, ιδιαίτερα αυτής που λέμε κρητικής. Με τόσο ωραία κρέατα και λουκάνικα που τρως στην Κρήτη δεν μπορείς να αντισταθείς.  :devil:

Με τους χορτοφάγους δεν πρέπει κανένας να έχει πρόβλημα. Δικαίωμα τους να τρώνε ό,τι θέλουν. Το πρόβλημα αρχίζει όταν πρήζουν @@ σε όσους τρώνε κρέας. Όσο δεν το κάνουν αυτό, όλα είναι normal. 

Προσωπικά έχω φάει και στο Avocado, που είναι ένα απο τα γνωστά χορτοφαγικά εστιατόρια. Ποιός θα πει όχι σε ένα ωραίο ριζότο με μανιτάρια; 

• Like 1
Δημοσ.

Δεν υπάρχει κανένα θέμα με το ασβέστιο, δεν ξέρω τι θέλεις να πεις.

Το ασβέστιο δεν το φτιάχνει η αγελάδα, το παίρνει από την τροφή της.

Έτσι το παίρνουν και οι vegans.

Ξεφεύγουμε από το θέμα αλλά ούτε αυτό που λες για τα αμινοξέα ισχύει.

Ο άνθρωπος, όπως και τα υπόλοιπα ζώα, κάποια αμινοξέα τα φτιάχνει και κάποια πρέπει να τα παίρνει από την τροφή του.

Δημοσ.

Καταρχάς εγώ πιστεύω για να αρχίσει κάποιος extreme διατροφή (εκεί κατατάσσω τους vegan όχι τους χορτοφάγους), πρέπει πρώτα να κάνει εξετάσεις αίματος κ μετά να απευθυνθεί σε ένα διατροφολόγο-διαιτολόγο. Ειδικά οι γυναίκες που έχουν θέμα με τις αναιμίες. Δεν είναι όλοι οι άνθρωποι ίσοι κ όμοιοι. Προσωπικά ακολουθώ ισορροπημένη διαίτα πλούσια σε πρωτείνες κ φυτικές ίνες. Άλλα τις πρωτεϊνες δε μπορώ να τις πάρω από κοτόπουλα κ κρέατα επειδή έχουν Purines και έχω θέμα με του ουρικό οξύ. Οπότε τα αυγά, σόγια ή whey είναι μονόδρομος. Η σόγια προκαλεί διάφορες παθήσεις που έχουν σχέση με τις ανδρικές ορμόνες, επομένως με φειδώ για μένα. Άλλος αν πάει να ακολουθήσει τη διατροφή που κάνω εγώ,χωρίς άσκηση παίζει να πηδήξεί τον οργανισμό του. Κοινώς οι περισσότεροι άσχετοι που ασχολούνται με το θέμα της δίαιτας, παίρνουν τις συμβουλές από την άκυρη πυραμίδα "μεσογειακής" διατροφής που βρίσκουν πάνω σε πακέτα με κορν φλέικς κ μπισκότα ή περιοδικά του κώλου. Καταλήγουν ή σε malnutrition ή γίνονται μπάλα από τους πολλούς υδατάνθρακες. Γιατρός, εξετάσεις, διατροφολόγος, σωματική άσκηση. Όλα τα υπόλοιπα κατα μέρους...

• Like 1
Δημοσ.

Θα συμφωνήσω με το να απευθυνθεί κανείς σε διατροφολόγο/διαιτολόγο,

εφόσον δεν θέλει ή δεν μπορεί να αφιερώσει χρόνο για να κάνει ο ίδιος έρευνα.

Δημοσ.

Θα συμφωνήσω με το να απευθυνθεί κανείς σε διατροφολόγο/διαιτολόγο,

εφόσον δεν θέλει ή δεν μπορεί να αφιερώσει χρόνο για να κάνει ο ίδιος έρευνα.

Κάποιος που θέλει να γίνει χορτοφάγος ή vegan όμως πρέπει να βρει και τον κατάλληλο διαιτολόγο γιατί οι "συμβατικοί" θα τον αποτρέψουν και σίγουρα δεν θα τον καλύψουν

Δημοσ.

Ναι, δυστυχώς αρκετοί διαιτολόγοι δεν γνωρίζουν για χορτοφαγικές/vegan διατροφές.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...