Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έφτασα μέχρι την 6η σελίδα και θέλω να πέσει μετεωρίτης, σκέψου όταν τα διαβάζω αυτά μετά τα αποτελέσματα των εκλογών.

Οπότε πήρες μάτι και την Άνγκελα  τυχερούλη..  ;)

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ θα πω ότι πολλές χώρες μισούν τους Γερμανούς. Μερικά από τα αηδιαστικά σχόλια υπέρ της Γερμανίας που φτάνουν τα όρια Αρτέμη Μάτσα( joking) δεν τα μπορώ. Έλεος!  :P

Οι περισσότεροι Γερμανοί που έχω γνωρίσει είναι οκ τύποι και προσωπικά δεν μισώ χώρες ή φυλές αλλά αυτό το τυφλό εγκώμιο που πλέκουν κάποιοι είναι μύθος.Με τα λεφτά των Αμερικάνων έγιναν οι Γερμανοί αλλιώς και η Ανατολική Γερμανία θα ήταν όπως η Δυτική.

Τώρα μερικοί λόγοι που πολλές χώρες μισούν τη Γερμανία ίσως είναι 2 Παγκόσμιοι πόλεμοι, δεκάδες εκατομμύρια νεκροί, μια από τις μεγαλύτερες γενοκτονίες στη σύγχρονη ιστορία κτλ. Λέω εγώ τώρα με το φτωχό μου το μυαλό...

• Like 1
Δημοσ.

Ναι, μας θίγει η γενοκτονία. Με τους Ρώσους και τους Σέρβους όμως είμαστε ορθόδοξοι αδερφοί. Οι Ισραηλινοί δε μας πειράζουν και τα δικτατορικά καθεστώτα ανά τον κόσμο στα παπάρια μας.

Αυτό το θρεντ δε θα υπήρχε το 2008.

Όπως επίσης όλοι αγαπάνε τη γιαγιά όσο δίνει χαρτζιλίκι αλλά είναι κωλόγρια όταν κόβονται τα φράγκα.

• Like 3
Δημοσ.

Lusifer, αν και συγκρίνεις εντελώς ανόμοια πράγματα βλέπεις καμιά τρελή αγάπη ανα τον κόσμο για Ρώσους, Σέρβους, Ισραηλινούς;

Πριν το 2008 δεν θα άκουγες τίποτα στην Ελλάδα γιατί ο Ελληνας είναι βόδι και ξεχνά εύκολα.

Αγγλία πριν το 2008 εγώ δεν άκουγα καλά πράγματα για τους Γερμανούς. Τους σέβονται αλλά δεν τους συμπαθούν.

Δημοσ.

Ούτε εγώ συμπαθώ τους Ινδούς. Άλλο το "δεν έχω λόγο να τους συμπαθώ" όμως και άλλο να δαιμονοποιώ τον καλύτερο υποψήφιο για δικές μου μαλακίες.

Έγινε η φάση στα Ίμια; Φταίνε οι Τούρκοι, μόνο. Όχι ο Έλληνας πρωθυπουργός, όχι ο Τούρκος ΥΠΕΞ, οι Τούρκοι.

Πήραμε λεφτά, τα φάγαμε σε βιλίτσες και υποβρύχια φέρετρα και τώρα μας τα ζητάνε πίσω; Προφανώς φταίνε οι Γερμανοί, όχι εμείς που παίζαμε πουλόφωνο χωρίς δικό μας φράγκο στην τσέπη.

Χρεοκοπία; Φταίει το ευρώ, με τη δραχμή θα ήμασταν αυτάρκης υπερδύναμη.

Μας πήρε η πλυμμήρα το αυθαίρετο στην Πεντέλη; Που είναι το κράτος.

Και όταν όλα πάνε καλά με ξένες πλάτες, πίνουμε φραπεδάρα διαβάζοντας Ησίοδο στο πρωτότυπο ενώ βαράει Κιάμος.

Πραγματικά, αν μπορούμε να κατηγορήσουμε για κάτι τη Γερμανία είναι ότι γενοκτόνησαν λάθος λαό.

• Like 9
Δημοσ.

Ναι, μας θίγει η γενοκτονία. Με τους Ρώσους και τους Σέρβους όμως είμαστε ορθόδοξοι αδερφοί. Οι Ισραηλινοί δε μας πειράζουν και τα δικτατορικά καθεστώτα ανά τον κόσμο στα παπάρια μας.

Όπως επίσης όλοι αγαπάνε τη γιαγιά όσο δίνει χαρτζιλίκι αλλά είναι κωλόγρια όταν κόβονται τα φράγκα.

νομίζω οτι παίρνεις την άποψη ορισμένων(αποδεδειγμένα)έμμισθων μέσων και μιας μικρής μειοψηφίας και την μεγιστοποιείς.

Παντα δηλώναμε την αλληλεγγύη μας,απέναντι σε λαους που καταπιεζόταν κι ας φρόντιζαν να μας εχουν σφάξει(βλεπε λιβυη,αραβες κλπ)Βέβαια η γενίκευση ειναι πολυ εύκολο πράμα και ειναι το κλασσικό οπλο διαφόρων.

Αυτα τα ολιγα,καλη μερα.

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ προσωπικά δε δήλωσα ποτέ καμία αλληλεγγύη γιατί ποτέ δεν πίστεψα σε εθνικό δίκαιο, παρά σε εθνικό συμφέρον.

Όσο για τα έμμισθα μέσα, δεν έχω άποψη, η τηλεόραση ανοίγει μόνο για το champions league.

Θα ήθελα και για το μουντιάλ, αλλά έχω ξενερώσει με τις απανθρωπιές που γίνονται.

Δημοσ.

Εγώ προσωπικά δε δήλωσα ποτέ καμία αλληλεγγύη γιατί ποτέ δεν πίστεψα σε εθνικό δίκαιο, παρά σε εθνικό συμφέρον.

Όσο για τα έμμισθα μέσα, δεν έχω άποψη, η τηλεόραση ανοίγει μόνο για το champions league.

Θα ήθελα και για το μουντιάλ, αλλά έχω ξενερώσει με τις απανθρωπιές που γίνονται.

αν πιστεύεις σε εθνικό συμφέρον(και εξόχως πραττεις κατα τη γνωμη μου)τοτε δε θα πρέπει να σε πειράζουν τα "αδερφιλικια" με κάποιους και τα ξαφνικά εχθριλικια με κάποιους άλλους και αυτο θα πρεπει να ισχύει κι αντίστροφα.Να θεωρείς δλδ λογικο,οτι η Γερμανία,ως ισχυρή χωρα,θα πρέπει να γαμάει και να δέρνει,όποιον της καθίσει στο μάτι,γιατι έτσι είναι.

Και αρα,δε θα πρέπει να κατακρίνεις,την όποια άποψη,που ίσως πηγάζει απο συναίσθημα και χίλιους δυο άλλους λογους.

Δημοσ.

Προφανώς και θα "πρέπει" να γαμάει και να δέρνει, όπως θα έκανε κάθε χώρα στη θέση της.

Το πρόβλημά μου είναι όταν ακριβώς τα παράπονα ανάγονται σε ηθικούς λόγους, καθώς ακόμα και αν κάνουμε την παραδοχή πως αυτοί υφίστανται, ξεχνάμε να συμπεριλάβουμε τον εαυτό μας σε αυτό το πλαίσιο κριτικής.

Δημοσ.

Είναι τα κλασσικά των Γερμανών κ της προπαγάνδας τους, είπαμε, ο φασισμός είναι στο αίμα τους πλέον.

Ακόμα παίρνουν τηλ τα πρόβατα κ ρωτάνε αν υπάρχει ρεύμα, νερό ή σκοτωνομαστε στους δρόμους. Αυτοί είναι.

Το διάβασες το άρθρο; Μόνο προπαγάνδα δεν είναι... εκτός αν θεωρείς τη δυσφήμιση του σάξες στόρυ προπαγάνδα.

Δημοσ.

Η μόνη λύση για την Ελλάδα είναι εξέγερση.

Το πολιτικό προσωπικό της, στη συντριπτική πλειοψηφία του, είναι υποταγμενο.

Αλλά για ποια εξέγερση μιλάμε όταν υπάρχουν δεκάδες ανοικτά εσωτερικά μέτωπα κ η χώρα έχει αλωθει από μυστικές υπηρεσίες κ ειδικά, οι πλέον ριζοσπαστικες δυνάμεις(βλέπε αναρχία ή κ ακροδεξιοί).

Κ όλα αυτά πλέον με τη βούλα, πέρα απ'οτι έχουμε ζήσει, όσοι μετειχαμε κάποιων γεγονότων.

Η μόνη λύση που εγώ βλέπω είναι κάτι σε επαναστατική κυβέρνηση, με παράλληλη επιβολή στρατιωτικού νόμου,κλείσιμο συνόρων, απόσυρση από κάποιους οργανισμούς κ συνθήκες για ένα διάστημα, με παράλληλη διοργάνωση δημοψηφισματων, διώξεις κλπ.

Ακραίο; ίσως αλλά προσωπικά δε βλέπω κάποια άλλη λύση. Κάτι ηγέτες του στυλ τσιμπλα κλπ, είναι απλά για γέλια.

Από τα παιδιά που βαραγαμε στο σχολείο.

Άμα δε μπορούμε να λειτουργήσουμε στα πλαίσια της δημοκρατίας, τι σε κάνει να πιστεύεις πως κάτι τέτοιο αποτελεί λύση;

Δημοσ.

Προφανώς και θα "πρέπει" να γαμάει και να δέρνει, όπως θα έκανε κάθε χώρα στη θέση της.

Το πρόβλημά μου είναι όταν ακριβώς τα παράπονα ανάγονται σε ηθικούς λόγους, καθώς ακόμα και αν κάνουμε την παραδοχή πως αυτοί υφίστανται, ξεχνάμε να συμπεριλάβουμε τον εαυτό μας σε αυτό το πλαίσιο κριτικής.

η αυτοκριτική έρχεται μαζι με την (επιτηδευμένη)αμορφωσιά,στην οποία έχουμε περιέλθει.Εδω δεν ασκεί αυτοκριτική η αριστερά,που ειναι απο τα μεγάλα της πλεονεκτήματα..Βέβαια.απο την άλλη,γιατι να κανει κάποιος αυτοκριτική,αν το συμφέρον του,λεει το αντίθετο και να μην επιλέγει το δρόμο της λήθης,οπως κανουν παραδοσιακά οι Γερμανοί;

Τα περι γαμω και δερνω και αρα κανω οτι θελω,τα εχουμε λυσει απο τον πελοπονησιακο πολεμο ακομα(και γιαυτο και δεν διαφωνώ μαζι σου,εντελώς),το θεμα ομως ειναι το εξης.

Οταν ο διαφθορέας,κανει μαθήματα ηθικής στον διεφθαρμένο,αυτο δεν ειναι μέγιστο φάουλ και αυτοματα δίνει το δικαιωμα στον αλλο,να φέρεται οπως φέρεται ο νότος; Γιατι αντε να πεις οτι η Ελληνες,ειμαστε για κλωτσιες,εδω μιλαμε για καμια εκατοστη εκατομμυρια ανθρωπων,σε 4-5 κρατη,στα οποια η Γερμανια,ειχε απύθμενη εμπλοκη σε σκανδαλα κλπ...

Δεν μπορει δλδ η Γερμανία,να καταστρέφει εν νυκτι τη κυπρο,εχοντας διπλα το λουξεμβουργο,την ελβετια κλπ...(http://www.tovima.gr/world/article/?aid=423291),ουτε να παραιτεί τον εκλεγμένο πρωθυπουργό μιας χώρας,επειδη πρότεινε δημοψήφισμα,ενω σκίζει τα ρούχα της για την Ουκρανια και πιο πριν κατέστρεψε την γιουγκοσλαβια(γιατι ας μην ξεχνάμε,το ΝΑΤΟ συρθηκε απο την Γερμανία εκει)....

Άλλωστε οταν επαιρνε δανεικά κι αγύριστα η Γερμανία,σε μια ηθική δε βασιζόταν το ολο πράμα;

Ο Δυνατός,πρέπει πάντα να γαμά και να δέρνει ή πρέπει να ειναι ειναι συνετός;

Τελικα η ΕΕ,εχει χτιστεί πανω σε μια ιδέα ισονομίας, ισότητας και αλληλεγγύης ή ολα αυτα ειναι παραμυθια της χαλιμας και πολυ απλα,ειναι το όχημα της γερμανιας,ωστε να κατακτήσει την Ευρώπη αναίμακτα;

Άμα δε μπορούμε να λειτουργήσουμε στα πλαίσια της δημοκρατίας, τι σε κάνει να πιστεύεις πως κάτι τέτοιο αποτελεί λύση;

Για ποια δημοκρατία μιλάμε,οταν ενα εκατομμύριο λαος,βρίσκεται εξω απο τα ανάκτορα για μήνες;

Οταν ο πρωθυπουργός μιας χώρας,απολύεται απο μια διεθνή ελιτ;....

Στην κατάσταση που βρισκόμαστε,πρεπει να γινει ριζική αλλαγή,ολα τα αλλα ειναι κουραφέξαλα και απλά θα διαιωνίσουν το πρόβλημα,το οποίο θα συζητάμε εμεις γερόντια και τα παιδιά/εγγόνια μας.

Ελαγα ποιον να βαλω ποιον να βαλω. Και τσουπ. http://www.capital.gr/News.asp?id=2008820

κατι τέτοια άτομα,πρέπει να τα μαζεύει η ΕΥΠ και να τα περνάει απο εκπαίδευση

• Like 1
Δημοσ.

Lucifer μπερδεύεις πολλά πράγματα μαζί. Μάλλον ζούσαμε σε άλλη χώρα γιατί στα Ιμια θυμάμαι ο Σημίτης,ο Πάγκαλος και σια έτυχαν πανελλήνιας αποδοκιμασίας.

Η δωροδοκία ΘΕΛΕΙ ΔΥΟ για να γίνει. Απατεώνας είναι και αυτός που δωροδοκεί και αυτός που δωροδοκείτε.

Οι Γερμανοί φταίνε πχ γιατί έχουν στα χέρια τους τη νομισματική πολιτική της Ευρώπης και επειδή δεν κόπηκε χρήμα χρεοκόπησαν 2-3 χώρες. Η Αμερική πιστεύεις αν δεν έκοβε χρήμα δεν θα είχε βαρέσει κανόνι; 2-3 χρεοκοπίες της Ελλάδας τα τελευταία 30 χρόνια ξέρεις πώς τις γλυτώσαμε; Επειδή κόψαμε χρήμα.

Οι γενικεύσεις για λαούς είναι ρατσιστικές.

Τέλος πρέπει να ξεχάσει ο κόσμος εκατομμύρια νεκρούς,καταστροφές και εθνοκαθάρσεις επειδή οι Γερμανοί κάνουν καλά αυτοκίνητα;Έτσι ορίζουμε την αξία των ανθρώπων;

• Like 1
Δημοσ.

Διότι οι ναζί ήταν Γερμανοί και αυτό είναι αρκετό για να τα βάζουν με τη σημερινή Γερμανία, κάποιοι ανεγκέφαλοι.

Διότι η Γερμανία, δέχτηκε τα πυρά - και πολύ καλώς τα δέχτηκε, για να προλάβω κάποιους βιαστικούς... - ολόκληρου τού υπόλοιπου πλανήτη για να ηττηθεί στο 2ο παγκόσμιο πόλεμο, ισοπεδώθηκε από άκρη σε άκρη και, ξεκινώντας από το απόλυτο μηδέν σε υποδομές και οικονομία, κατάφερε όχι μόνο να ορθοποδήσει, αλλά να εξελιχθεί σε μία από τις ισχυρότερες οικονομικά και βιομηχανικά χώρες, σε αστείο χρονικό διάστημα.

Διότι οι Γερμανοί απέδειξαν ότι ένας λαός που θέλει πραγματικά, είναι ικανός για θαύματα.

Ένα τέτοιο λαό, περίμενε κανείς να μην τον φθονεί ο λαός που ψηφίζει εκουσίως κλέφτες, που βλέπει την εκλογική διαδικασία ως εμπορική συναλλαγή, που θεωρεί ότι όλος ο κόσμος τού χρωστάει λόγω τού ...ένδοξου παρελθόντος του και ψάχνει φταίχτες για το κατάντημά του, παντού εκτός απ' τον καθρέφτη του; 

Για ποια γιαγια σου μιλας? Απο το '80 και μετα το 95% των Ελληνων ψηφιζει μαφιοζους εν γνωσει του. Οι μπουζουκερι γεματες, τα καφε ομοιως, τα διακοποδανεια συννεφο, τα shopping δανεια ομοιως, οι πιστωτικες κοντεψαν να απαγορευτουν γιατι δεν εφτανε το πετρελαιο για την παραγωγη τοσου πλαστικου. Γενικοτερα την 20ετια απο το 1990-2010 αν εσυ εβλεπες φτωχια και πεινα στην Ελλαδα τοτε ζουσες σε αλλο κοσμο. ΤΟΤΕ ο Ελληνα φηψιζε μαφιοζους με σκοπο την συναλλαγη.

Αφηνω στην ακρη τη γενικοτερη σταση σου να δικαιολογεις τα παντα που μας αφορουν και να βγαζεις φταιχτες αλλους: φτωχια, πεινα, Γερμανους, Αμερικανους, εξωγηινους, ενδογηινους κλπ.

Τελος παντων, αποτελεις το καλυτερο παραδειγμα για την ερωτηση του τοπικ σταρτερ. Αποποιηση των ευθυνων μας ειναι ο λογος που μισουμε τους Γερμανους. Διοτι ειμαστε λαος που οταν αποτυγαχνουμε ειτε σε προσωπικο ειτε σε συλλογικο επιπεδο παντα υπαρχει καποιος αλλος που φταιει, που μας υποσκαπτει, που, που, που. Μας χωρισε η γκομενα, φταινε οι φιλες της που της βαλαν λογια. Ειμαστε ανεργοι, φταινε οι εργοδοτες. Μας πηρε το σπιτι η τραπεζα επειδη δε πληρωναμε το δανειο, φταιει η τραπεζα. Μας γκρεμιζουν το αυθαιρετο, φταιει το κρατος. Δεν γκρεμιζουν το αυθαιρετο, φταιει το κρατος. Ψηφιζουμε κλεφτες, φταιει η φτωχια. Πουθενα δεν εχω ακουσει καποιον να λεει ΕΓΩ/ΕΜΕΙΣ. Οποτε και για το θεμα της οικονομιας, ο Γερμανος ειναι βολικη περιπτωση.

Οκ η φαση δεν ειναι ασπρο μαυρο. Το μισος ηταν σχεδν ανυπαρκτο πριν 4 χρονια. Οι ιδιοι οι Γερμανοι μεσω ορισμενων ΜΜΕ τους με προσβλητικα δημοσιευματα χτυπησαν πολυ το φιλοτιμο του Ελληνα. Επιπροσθετα τα ντοπια κομματοσκυλα προκειμενου να μην κινδυνευσει η εξουσια τους ταισαν τους ιθαγεννεις με την προπαγανδα των κακων Γερμανων τοκογλυφων που ηρθαν να υποδουλωσουν την Ελλαδα και η Μερκελ συνεχιζει το κολπο του Χιτλερ μπλα μπλα μπλα.

Για εμενα φταινε κυριως οι ντοπιοι λαικιστες, ο αγαθοβιολης ελληνικος λαος και φυσικα οι Γερμανοι που νε μεν ειναι αποδοτικοι αλλα απο διπλωματικοτητα και ευελιξια ειναι ντουβαρια.

Το γνωστο τρολ που ηγειται της αξιωματικης αντιπολιτευσεως εθεσε το διλλημα η εμεις η η Μερκελ. Μετα απο

τοσα χρονια κρισης εσεις καταλαβατε οτι το προβλημα ηταν η Μερκελ μονο...?

Καλά στον Έλληνα δεν φταίνε μόνο οι Γερμανοι του φταίνε και οι Αμερικανοι ασχετα που ότι τεχνολογία έχει είναι απο εκεί και περιμένει να έρθει η Ρωσία να την σώσει την Ελλάδα λες και οι Ρώσοι δεν έχουν σκοπό να μας ........., ο Έλληνας έμαθε ότι πρέπει να κοιτάει την παρτουλα του και ότι του μπει εκεί πίσω φταίνε οι αλλοι επειδή είμαστε και ανωτέρω επίπεδο, όλοι οι λαοί θέλουν να καταστρέψουν την Ελλάδα επειδή έχουμε τόσο σημαντική θέση στον πλανήτη που όλοι μας υπολογίζουν... Ξυπνήστε ρε δεν διαφέρουμε σε τίποτα απο την Ζιμπάμπουε και μας έχουν χεσμενουν γιατι είμαστε δόλιοι και υποκριτές, καταστρέφουν και καταστρέφουμε την χώρα γιατι ξέρουν και ξέρουμε τι είμαστε. Μακακες είμαστε και επειδή έχουμε αυτη την θέση στον πλανήτη νομίζουμε ότι κάτι είμαστε, επειδή έχουμε και την αρχαία Ελλάδα που κάτι είχε να δωσει το παίζουμε και ανώτεροι ενώ σήμερα ξινομαστε και άλλοι πάνε μπροστά τον κόσμο. Αλλα ακομα και σε αυτο το ίδιο είμαστε δουλεψαν κάποτε αλλοι και λέμε εμείς ότι κουραστήκαμε..

Προσωπική μου γνώμη,η Ελλάδα δεν έζησε μεσαίωνα,αναγέννηση,βιομηχανική επανάσταση όπως οι περισσότερες χώρες τις Ευρώπης.Έτσι προσπάθησε να κάνει σε 70 χρόνια όσα κάνανε οι άλλες χώρες σε αιώνες και το κυριότερο με τα λεφτά των άλλων και σε πρώτη φάση  με τα λεφτά των Άγγλων. Βέβαια καμία χώρα δεν δίνει χρήματα απο την καλή της την καρδιά, όλες έχουνε κάποιο συμφέρον και προσπαθούν να εκμεταλλευτούν στο έπακρο τις υπάρχουσες καταστάσεις. Το ίδιο θα έκανε και η Ελλάδα ΑΝ ήταν μια ισχυρή χώρα.Δεν είναι οτι δεν θέλει να είναι οτι δεν μπορεί!!Όσον αφορά τον πόλεμο, οι γενιές των Γερμανών που τον έζησαν δεν θέλουν να μιλούν γι αυτόν και η επόμενη η γενιά αισθάνεται ένοχη για τα εγκλήματα των προγόνων της. Παρ όλα αυτά τότε η Γερμανια πήρε αυτό που της άξιζε...μία καταστροφή! Ανεξάρτητα απο το αν της χάρισαν ή της δάνεισαν  χρήματα,δεν έχει  σημασία, είχε την θέληση και το πείσμα να δημιουργήσει ένα νέο κράτος.Με νέους στόχους και επιδιώξεις.Φτάνοντας σε εμάς και στην  ένταξη μας στην Ε.Ε όντως μας δόθηκε αρκετή βοήθεια και για πολλά χρόνια.Το θέμα είναι πως εμείς την αξιοποιήσαμε...και όμως δεν το κάναμε! Κυριάρχησαν οι πελατειακές σχέσεις, τα βύσματα και ότι άλλο συνεπάγεται!Και ο Έλληνας πολίτης και ο Έλληνας πολιτικός απέδειξαν περίτρανα οτι δεν έχουν καμία ηθική. Από την μία ο πρώτος προσπαθούσε να βολέψει τον εαυτό του, τον γιο του,την κόρη του, τον οποιονδήποτε, οι οποίοι ήταν άχρηστοι(συνήθως) και δεν μπορούσαν να βρούνε δουλειά αξιοκρατικά ή γιατί δεν είχανε τα προσόντα να κάνουν τίποτα,φελλοί που επιπλέουν και εξελίσσονται,αυτό ήταν.Έτσι έτρεχε στα γραφεία των πολιτικών τάζοντας τους ψήφους ή ανταποκρινόταν στην πρόταση του διεφθαρμένου πολιτικού να τον βοηθήσει με αντάλλαγμα πάλι τις ψήφους.Ο πολιτικός που και αυτός έμαθε να λειτουργεί έτσι,με την διαφορά όμως οτι αυτός εξελίχθηκε σε κάτι χειρότερο.Όσο αφορά τις κομπίνες των πολιτικών,τα βρήσκανε και τα κάνανε,και υπήρχε και η δικιά μας "συγκατάθεση" με την προυπόθεση να μας "εξυπηρετήσει". Όπως είπα δεν υπάρχει ηθική,έτσι ο απλός πολίτης κλέβει το κράτος όσο μπορεί(εφορία κτλ) έως ένα σημείο γιατί ας μην γελιόμαστε μέχρι εκεί μπορεί και ο πολιτικός κλέβει εκατομμύρια απλά γιατί μπορεί!!

Όντως μας δόθηκε βοήθεια και αρκετή.Την δεκαετία του '90 είμασταν στα ίδια επίπεδα με την Ισπανία,με την διαφορά οτι η Ισπανία εκμεταλλεύτηκε τα χρήματα της Ε.Ε κατα 90%.Για εμάς δεν ξέρω ποσοστό και καλύτερα μάλλον.Το θέμα είναι οτι εμείς συνεχίσαμε να δανειζόμαστε χωρίς να υπάρχει καμία ανάπτυξη,χωρίς να παράγουμε τίποτα και με το χρέος να αυξάνεται .Φτάνοντας στο σήμερα υπάρχουν και νέα κράτη στην Ε.Ε που και αυτά με τη σειρά τους χρειάζονται οικονομική βοήθεια ώστε να αναπτυχθούν.Είχαμε την ευκαιρία μας  κύριοι και την χάσαμε!!! Γι αυτό δεν φταίει καμία Γερμανία ή οποιαδήποτε άλλη χώρα.Οι ένοχοι είμαστε εμείς και το τραγικό είναι οτι συνεχίζουμε ν πιστεύουμε οτι είμαστε αθώοι,αρνούμαστε πεισματικά να δούμε την αλήθεια.Φυσικά πάντα είναι πιο εύκολο να ρίξεις την ευθύνη αλλού.Και ξαναλέω όποια χώρα και να είναι, είτε λέγεται Γερμανία,είτε Γαλλία,είτε Κίνα είτε Αμερική όλες προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τις υπάρχουσες καταστάσεις.Ζούμε στον κόσμο των ισχυρών. Απο την αρχαιότητα μέχρι και τώρα το ίδιο γίνεται.Δεν είμαστε παρα ένας σάπιος οργανισμός και η θεραπεία είναι να αναλάβουμε υπεύθυνα τις ευθύνες μας και να κάνουμε μια νέα αρχή!

Ούτε εγώ συμπαθώ τους Ινδούς. Άλλο το "δεν έχω λόγο να τους συμπαθώ" όμως και άλλο να δαιμονοποιώ τον καλύτερο υποψήφιο για δικές μου μαλακίες.

Έγινε η φάση στα Ίμια; Φταίνε οι Τούρκοι, μόνο. Όχι ο Έλληνας πρωθυπουργός, όχι ο Τούρκος ΥΠΕΞ, οι Τούρκοι.

Πήραμε λεφτά, τα φάγαμε σε βιλίτσες και υποβρύχια φέρετρα και τώρα μας τα ζητάνε πίσω; Προφανώς φταίνε οι Γερμανοί, όχι εμείς που παίζαμε πουλόφωνο χωρίς δικό μας φράγκο στην τσέπη.

Χρεοκοπία; Φταίει το ευρώ, με τη δραχμή θα ήμασταν αυτάρκης υπερδύναμη.

Μας πήρε η πλυμμήρα το αυθαίρετο στην Πεντέλη; Που είναι το κράτος.

Και όταν όλα πάνε καλά με ξένες πλάτες, πίνουμε φραπεδάρα διαβάζοντας Ησίοδο στο πρωτότυπο ενώ βαράει Κιάμος.

Πραγματικά, αν μπορούμε να κατηγορήσουμε για κάτι τη Γερμανία είναι ότι γενοκτόνησαν λάθος λαό.

Εξαιρετικες τοποθετησεις, με καλυψαν απολυτα και ενας λογος που χαιρομαι  περισσοτερο διοτι τουλαχιστον  ακουγονται  και αποψεις σοβαρες,ορθολογικες  και φανερωνουν οτι τελικα  ισως να μην ειναι τοσο πολυ χαμηλο το επιπεδο .

• Like 6
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...