gigisoni Δημοσ. 7 Μαΐου 2014 Δημοσ. 7 Μαΐου 2014 Τι για μενα? Αυτα ισχυουν για ολο το κοσμο. Οι θερινοι περιλαμβανουν ολα τα αγωνισματα, οι χειμερινοι μονο οσα εχουν σχεση με το χιονι, γιαυτο και το ενδιαφερον και η συμμετοχη ειναι περιορισμενα. Γιατί μια χαρά ενδιαφέρον και συμμετοχή έχουν στην Αυστρία πχ, Ρωσία, Γαλλία, Καναδά, ΗΠΑ, κτλ κτλ Περιορισμένο ενδιαφέρον έχουν για εμάς. Εγώ που ζω έξω βλέπω το ίδιο ενδιαφέρον τόσο για τους θερινούς όσο και για τους χειμερινούς.
rus Δημοσ. 7 Μαΐου 2014 Δημοσ. 7 Μαΐου 2014 Γιατί μια χαρά ενδιαφέρον και συμμετοχή έχουν στην Αυστρία πχ, Ρωσία, Γαλλία, Καναδά, ΗΠΑ, κτλ κτλ Περιορισμένο ενδιαφέρον έχουν για εμάς. Εγώ που ζω έξω βλέπω το ίδιο ενδιαφέρον τόσο για τους θερινούς όσο και για τους χειμερινούς. Ασε μας εμας ρε φιλε, εμεις ειμαστε μια σταγονα μπροστα σε ολο το κοσμο. Για τους θερινους γινεται ο κακος χαμος, για τους χειμερινους οι περισσοτεροι δεν καταλαβαινουν καν οτι γινονται.
gigisoni Δημοσ. 7 Μαΐου 2014 Δημοσ. 7 Μαΐου 2014 Ασε μας εμας ρε φιλε, εμεις ειμαστε μια σταγονα μπροστα σε ολο το κοσμο. Για τους θερινους γινεται ο κακος χαμος, για τους χειμερινους οι περισσοτεροι δεν καταλαβαινουν καν οτι γινονται. Για ρώτα έναν Καναδό. Ή έναν νορβηγό. Θα σου πουν ότι περισσότερο τους νοιάζουν οι χειμερινοί. Φυσικά περισσότερες χώρες συμμετέχουν στους θερινούς, και δεν έχουν αθλητές για τους χειμερινούς, για τις χώρες όμως που έχουν μια χαρά ενδιαφέρον και αίγλη έχουν οι αγώνες. 1
headbanger Δημοσ. 7 Μαΐου 2014 Δημοσ. 7 Μαΐου 2014 εγώ ξέρω ότι στους χειμερινούς φέτος έπεσαν τα δίκτυα από το streaming εδώ Αλμπέρτα. μιλάμε για χόκευ βεβαίως και curling.
LongTom Δημοσ. 7 Μαΐου 2014 Δημοσ. 7 Μαΐου 2014 Όσοι μιλάνε για δειλούς,ριψασπίδες και κότες για αυτούς που μετανάστευσαν είναι με τον ένα τρόπο ή τον άλλο βολεμένοι. Κανένας που πραγματικά ήρθε σε τέτοια ανάγκη δεν λέει-γράφει τέτοιες πίπες. Το άλλο που μου κάνει εντύπωση είναι πόσο κομπλεξάρες είναι κάποιοι μετανάστες(πρώτης ή παλαιότερης γενεάς). Το τι όλοι οι Έλληνες φταίνε(λες και αυτοί και οι συγγενείς τους είναι άμοιροι ευθυνών) και το τι βάστα Τόμσεν πέφτει δεν λέγεται. Εμετικές καταστάσεις πραγματικά. 1
hewey Δημοσ. 7 Μαΐου 2014 Δημοσ. 7 Μαΐου 2014 H Ελλάδα γενικά διαθέτει ευφυή και καταρτισμένο πληθυσμό. Διαθέτει ευφυές δυναμικό, όχι πληθυσμό. Η ευφυία του πληθυσμού της χώρας μας είναι μέτρια όταν μιλάμε για τη μεγάλη μάζα. Όσο για την κατάρτιση, ναι, μπορεί να έχουμε πολλούς πτυχιούχους, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι έχουμε παιδεία. Δυστυχώς η κατάρτιση δε σημαίνει απαραίτητα και σφαιρική αντίληψη των πραγμάτων. Εδώ έχεις πτυχιούχους που απαξιούν να ενημερωθούν για βασικά πολιτικά ή οικονομικά θέματα. Ή που πιστεύουν ότι η αποχή από την κάλπη είναι επαναστατική πράξη... Το πρόβλημα θεωρώ πως είναι η γενικευμένη κοινωνική εσωστρέφεια, για την οποία διαχρονικά οι ιστορικές επαναστάσεις της Δύσης αποτελούν εξωτερικά γεγονότα και μόνο. Αυτή η νοοτροπία μας απομακρύνει από την αιχμή του διεθνούς ανταγωνισμού. Ενίοτε υποβαθμίζει την παραγωγικότητά μας και μας καθιστά ολιγοπωλιακή χώρα, όπου οι μεγάλοι εγχώριοι παίκτες απλώς αλληλοσυγχαίρονται και δεν προσπαθούν για το κάτι παραπάνω. Τί εννοείς με την "κοινωνική εσωστρέφεια" και πώς αυτό συνδέεται με το διεθνή ανταγωνισμό; Ότι δηλαδή οι Έλληνες δεν ιδρύουν δυναμικές εξωστρεφείς επιχειρήσεις; Τί ακριβώς; Στο διεθνή ανταγωνισμό δεν πατώνουμε λόγω εσωστρέφειας αλλά λόγω δόμησης της ανοιχτής αγοράς. Όταν η αγορά σου κατακλύζεται από αγροτικά προϊόντα χωρών της λατινικής Αμερικής ή άλλων ευρωπαϊκών και είναι φθηνότερα από τα ελληνικά γιατί έχουν άλλο σύστημα παραγωγής, φθηνότερα εργατικά κλπ δε σου φταίει η εσωστρέφεια, σου φταίει η ελεύθερη αγορά, τί να κάνουμε. Δεν μπορείς να ρίξεις το μεροκάματο του Έλληνα παραγωγού στο επιπεδο του Αργεντίνου εργάτη για να ανταγωνιστείς το λεμόνι του , πόσο μάλλον όταν έχεις 5-10 μεσάζοντες να τραβουν το 80% της τελικής τιμής. Ή μήπως μιλάς για βιομηχανική παραγωγή; Τις κερδοφόρες κρατικές βιομηχανίες τις κλείνουν λόγω τρόικας ή τις ιδιωτικοποιούν. Οι ιδιωτικές πάνε σε περιφερειακές χώρες πρώτον γιατί πληρώνουν λιγότερα σε μισθους και φόρους και δεύτερον γιατί μπορούν. Η εσωστρέφεια φταίει εδώ; Και πώς ακριβώς η εσωστρέφεια μας καθιστά ολιγοπωλιακή χώρα; Τα ολιγοπώλια, ή μάλλον τα καρτέλ, για να τα λέμε με το όνομά τους, είναι γέννημα θρέμα της εγχώριας ολιγαρχίας. Όταν το πετρέλαιό σου πρέπει να το εισάγεις μέσω ιδιώτη επενδυτή (δεν μπορείς σαν κράτος λόγω ΕΕ) και αυτοί είναι 2-3, είναι απολύτως φυσιολογικό να κοιτάξουν το συμφέρον τους και να "συνεννοηθούν"... Ναι έχουμε και μια επιτροπή ανταγωνισμού που τα βλέπει αυτά και πέντε φορές τους έχει απαλλάξει (αν παρακολουθείς Τύπο). Και δεν είναι μόνο το πετρέλαιο. Θες το τσιμέντο; το γάλα; τις ασφάλειες; τις τράπεζες; Παντου ολιγοπώλιο έχεις. Το 60-70% των προϊόντων στα ελληνικά σουπερ μαρκετ διακινούνται από 5-6 μεγάλες εταιρείες. P&G, Henkel, Rekit Benckiser, Colgate Palmolive, Kraft κλπ. Η εξωστρέφεια έχει νόημα όταν μιλάς για κυρίως για εξαγωγές, αλλά το πρόβλημα της Ελλάδας είναι η αυτοσυντήρηση, όχι οι εξαγωγές. Να λέμε τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη. Η μικρομεσαία επιχείρηση στην Ελλάδα δεν πάσχει από εσωστρέφεια, πάσχει από παράλογο φορολογικό καθεστώς, από τη συρρίκνωση της παραγωγικής βάσης της χώρας και τη μείωση του εισοδήματος των νοικοκυριών. Κάθε απόλυση στον ιδιωτικό ή στο δημόσιο τομέα αφαιρεί εισόδημα από τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις με αποτέλεσμα να κλείνουν η μία μετά την άλλη. Δε μπορούν όλοι να πουλάνε premium έξτραπαρθένο ή ξεπαρθενιασμένο λάδι στα ντελικατέσσεν της Αγγλίας και του Βελγίου. Η ιστορία ξεκινά από την εγχώρια αγορά, η οποία διαλύεται για πολύ συγκεκριμένους λόγους. Αν η εσωστρέφεια είναι μέσα σ' αυτούς, είναι σίγουρα τελευταία στη λίστα... 1
Flexeril Δημοσ. 7 Μαΐου 2014 Δημοσ. 7 Μαΐου 2014 Μετά από τόσες σελίδες βλέπω ότι ο "pagalismus" έχει peak και ότι "άξια τα μιστά του giorgaki" στις μη- κυβερνητικές. Ναι παίδες,μαζί τα φάγατε,το παραδέχομαι. Να φοβάστε μόνο την εκτόνωση,ταλιμπανισμός λέγεται το αποτέλεσμα,αν εξομοιώνετε την απόδειξη του ψιλικατζή με το φόρτωμα των θαλασσοδανείων.... 3
hewey Δημοσ. 7 Μαΐου 2014 Δημοσ. 7 Μαΐου 2014 Μετά από τόσες σελίδες βλέπω ότι ο "pagalismus" έχει peak και ότι "άξια τα μιστά του giorgaki" στις μη- κυβερνητικές. Ναι παίδες,μαζί τα φάγατε,το παραδέχομαι. Να φοβάστε μόνο την εκτόνωση,ταλιμπανισμός λέγεται το αποτέλεσμα,αν εξομοιώνετε την απόδειξη του ψιλικατζή με το φόρτωμα των θαλασσοδανείων.... Aκριβώς έτσι. Όμως γιατί ταλιμπανισμός; Έχουμε δικό μας όρο: ραγιαδισμός. Θυμάμαι χαρακτηριστικά μια φράση που άκουσα σε τραπέζι την περίοδο που έγινε το κούρεμα καταθέσεων στην Κύπρο. Λέει, "εμένα μου κόψανε Χ% του μισθού μου, γιατί να μην πληρώσουν κι αυτοί εκεί; Τί θα παθει ο Κύπριος που έχει 30 χιλιάρικα αμα του παρουν τα δυομισι;". Είναι να τραβας και τα μαλλιά και τα βυζιά σου. 1
Cossutius. Δημοσ. 7 Μαΐου 2014 Δημοσ. 7 Μαΐου 2014 Μετά από τόσες σελίδες βλέπω ότι ο "pagalismus" έχει peak και ότι "άξια τα μιστά του giorgaki" στις μη- κυβερνητικές. Ναι παίδες,μαζί τα φάγατε,το παραδέχομαι. Να φοβάστε μόνο την εκτόνωση,ταλιμπανισμός λέγεται το αποτέλεσμα,αν εξομοιώνετε την απόδειξη του ψιλικατζή με το φόρτωμα των θαλασσοδανείων.... Aκριβως αυτο. Και η πλάκα ειναι πως όταν έρχονται στη δυσκολη θέση, εκει που πλέον δεν υπάρχουν άλλα επιχειρήματα και πρέπει να προδοθουν σου πετάνε ένα...τους ψηφίσατε άρα φταίτε...τόσα κομματα υπήρχαν.. :P Ο pagalismus ηταν η πιο επιτυχημένη ατάκα στην Ελλάδα. Έκανε τον απλό καθημερινό βιοπαλεστή (η αλλιώς χαζούς για κάποιους "εξυπνους) να αισθάνεται υπευθηνος για κάτι που δεν έφταιξε και τους υπεύθηνος να βρουν τρόπο να βγάλουν την ευθήνη από πάνω τους. Πραγματικά παγκόσμιο φαινόμενο. Ο ένοχος να βγαίνει και απο πάνω. Εσύ με ψήφισες άρα εσύ φταις. Προσωπικά υποστηρικτές τέτοιων νοοτροπιών τους αντιμετωπίζω σαν να ειναι αυτοί που τα φάγανε. Μόνο τέτοιοι θα μπορουσαν να βρουν ελαφρυντικό σε όσους έκαναν οικονομικά εγκλήματα σε αυτή τη χώρα, διαχειριζόμενοι μια εξουσία που πηγάζει δυστηχώς από τις αρχές της δημοκρατίας. "εμένα μου κόψανε Χ% του μισθού μου, γιατί να μην πληρώσουν κι αυτοί εκεί; Μάθανε τοσο καιρό τα golden boys στις καλές εποχές που τα επαιρναν για τα καλά και τώρα προσπαθουν να ριξουν ευθυνες και σε όλους τους κακομοιρηδες...και το κατάφεραν και βγαίνουν και απο πάνω. 2
iodna2006 Δημοσ. 7 Μαΐου 2014 Δημοσ. 7 Μαΐου 2014 Για αυτά που βλέπω στο Insomnia ,εγώ χωρίζω αυτούς που κράζουν τους ελληνάρες και τα χάλια της Ελλάδας σε 2 κατηγορίες:Οι της πρώτης κατηγορίας έχουν μπει σε μια προσωπική σταυροφορική Mode με στόχο να αφυπνήσουν και να διαμορφώσουν συνειδήσεις-ναι,έστω και μέσα από το insomnia- και οι οποίοι απευθύνονται σε συγκεκριμένη κατηγορία Ελλήνων (των άθλιων ελληναράδων όπως λένε)αλλά συνήθως δε μπαινουν στο κόπο να διαχωρίσουν για ποιους Έλληνες μιλάνε και λένε αόριστα για όλους τους Ελληνες.(σορρυ αλλά το "ελληνάρας" δε διαχωρίζει )Σ αυτούς έχω να πω :παρακαλώ συνεχίστε ό,τι κάνετε (γιατί ο χρόνος είναι δικός σας) κ γιατί υπάρχουν Ελληνάρες που σας ξέφυγαν.αλλά και ένα "άντε κουρευτείτε" γιατί το κράξιμο είναι κουραστικά επαναλαβανόμενο(ευδομαδιαίως έως και καθημερινό) κ συνήθως αποτελειται απο τα 5-6 γνωστάσε ολους πραγματάκια που κάθε φορά τα εκφράζετε τόσο ενθουσιωδώς που νομίζετε ότι λέτε κάτι τεράστιας σημασίας που κανείς δεν έχει ξανακούσει.το "αντε κουρευτείτε " το ακούτε γιατί τσουβαλιάζετε χωρίς να το πολυσκεφτείτε και όποιος το κάνει, του αξίζει ένα καντήλι όταν αυτό προέρχεται από την εξαίρεση στο τσουβάλι τους.οι της 2ης κατηγορίας είναι τυπάκια που απλά δε μπορούν να εκφραστούν διαφορετικά ,χωρις να κράξουν κάτι,είτε αυτό που κράζουν είναι ο ελληνάρας, είτε μια κακόγουστη παντόφλα(σε θεματάκι του μπλα-μπλα).Σε αυτούς έχω να πω καλή τύχη με τη διαχείρηση στρες και νευρων,περαστικά.Επειδή και εγώ στην ουσία "τσουβάλιασα" σε δύο κατηγορίες όποιος νιώθει ότι αδικείται-προσβάλεται έχει το οκ να αντιδράσει οσο κ όπως θέλει.Βλέπετε είπα κ εγώ να ακολουθήσω τη τακτικη σας του ξερόλα κράχτη.Πως την βλέπετε;Ενοχλητική ε;Θα πρότεινα να φτιάξετε θέμα με τίτλο :"Γιατί τόσο μένος για αυτούς που κραζουν την Ελλάδα;" και κάτι τελευταίο αν θέλετε να με χαρακτηρίσετε σαν "κλασσικό Ελληνάρα που νομίζει ότι είναι εξαίρεση" Παρακαλώ κάντε το. Απλά επιβεβαιώνετε ότι κράζετε για να κράξετε.
rus Δημοσ. 7 Μαΐου 2014 Δημοσ. 7 Μαΐου 2014 Για ρώτα έναν Καναδό. Ή έναν νορβηγό. Θα σου πουν ότι περισσότερο τους νοιάζουν οι χειμερινοί. Φυσικά περισσότερες χώρες συμμετέχουν στους θερινούς, και δεν έχουν αθλητές για τους χειμερινούς, για τις χώρες όμως που έχουν μια χαρά ενδιαφέρον και αίγλη έχουν οι αγώνες. O Καναδας ειναι 33 εκατομμυρια κοσμος και η Νορβηγια εχει μικροτερο πληθυσμο κι απο μας. Απο τη wiki διαβαζω οτι 6 νεες χωρες εκαναν το ντεμπουτο τους στους τελευταιους χειμερινους: η Δομινίκα, η Μάλτα, η Παραγουάη, το Ανατολικό Τιμόρ, το Τόγκο, οι Τόγκα και η Ζιμπάμπουε. Οι χωρες που συμμετεχουν φυσικα εχουν ενδιαφερον, για οσους ενδιαφερονται/ασχολουνται με τα χειμερινα σπορ. Αλλα τα χειμερινα σπορ δεν ειναι σε καμμια περιπτωση στιβος.
gigisoni Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 O Καναδας ειναι 33 εκατομμυρια κοσμος και η Νορβηγια εχει μικροτερο πληθυσμο κι απο μας. Απο τη wiki διαβαζω οτι 6 νεες χωρες εκαναν το ντεμπουτο τους στους τελευταιους χειμερινους: η Δομινίκα, η Μάλτα, η Παραγουάη, το Ανατολικό Τιμόρ, το Τόγκο, οι Τόγκα και η Ζιμπάμπουε. Οι χωρες που συμμετεχουν φυσικα εχουν ενδιαφερον, για οσους ενδιαφερονται/ασχολουνται με τα χειμερινα σπορ. Αλλα τα χειμερινα σπορ δεν ειναι σε καμμια περιπτωση στιβος. Άντε πάλι, κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια.Γιατί πχ και οι έλληνες γραμμένο τον είχαν τον στίβο πριν την Πατουλίδου και όταν τύχαινε να διοργανώσουμε αγώνες με διάφορους τρόπους προσπαθούσαν να γεμίσουν το γήπεδο να μην γίνουμε ρεζίλι σαν διοργανώτρια χώρα με άδειο στάδιο, είμαι μεγαλύτερος και τα έχω ζήσει. Δεν είναι μόνο ο Καναδάς και η Νορβηγία. Γενικά η κεντρική και βόρεια Ευρώπη ασχολείται με τα χειμερινά σπορ όπως και οι ΗΠΑ. Και οι σπόνσορες και τα χρήματα και οι διαφημίσεις από αυτές τις χώρες προέρχονται κατά πλειοψηφία. Φυσικά και οι θερινοί έχουν μεγαλύτερη απήχηση λόγω περισσότερων χωρών συμμετοχής, αλλά αυτό που είπες πχ ότι κανείς δεν ξέρει πότε διοργανώνονται οι χειμερινοί και δεν τους παίρνουμε χαμπάρι, απλά ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ. Ισχύει στην Ελλάδα ναι, αλλού όμως ΟΧΙ.
Basilhs23___ Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Πρώτα απ' όλα θέλω να πω ότι μπορεί να σας φανεί ειρωνικό το ποστ αυτό, αλλά πραγματικά δεν είναι, γράφω πολύ σοβαρά για όλα αυτά εδώ. Έχω διαβάσει τις τελευταίες μέρες κάτι εντελώς ρατσιστικά σχόλια με αισχρές απόψεις σχετικά με την Ελλάδα και τον πληθυσμό της. Σχόλια όπως αυτά: Δεν στοχοποιώ φυσικά τον συγκεκριμένο, έκανα quote τα σχόλιά του ως παραδείγματα. Και αναρωτιέμαι, αφού έχετε ορισμένοι από σας αυτές τις απόψεις, τότε γιατί δεν φεύγετε; Θα ξαναπώ ότι δεν κάνω πλάκα ή ειρωνεύμαι, πραγματικά αναρωτιέμαι για ποιο λόγο δεν φεύγετε και παραμένετε εδώ. Φυσικά νομίζω πως πολλοί θα έχουν κάτσει να σκεφτούνε ή να το έχουν κάνει κάποιοι πράξη, να πάνε σε μια άλλη χώρα λόγω της οικονομικής κρίσης και να εγκατασταθούν εκεί. Γιατί λοιπόν εσείς που έχετε αυτές τις συγκεκριμένες απόψεις, δεν αποφασίζετε να φύγετε μιαν ώρα αρχύτερα επειδή δεν μπορείτε να αντέξετε την Ελλάδα; Όχι τίποτ'άλλο, να σωθείτε από εμάς τους νεάντερταλ. Και όχι μόνο αυτό, αλλά γιατί γράφετε και σε ελληνικά φόρουμ και όχι σε κάποιο ξένο. Όντως θα ήθελα μιαν απάντηση. Αφού λοιπόν έχετε σιχαθεί και τη χώρα αλλά και το λαό της, γιατί δεν ξεμπερδεύετε από αυτά μια και καλή; Τι να πω, ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω από πού προέρχεται αυτός ο ρατσισμός. Το να βάζει ένας-οποισδήποτε ξεχασμένος έναν λαό στο ίδιο σημείο και να κατονομάζει όλους με αυτούς τους προσβλητικούς χαρακτηρισμούς θέλει πολύ θράσος. Και αναρωτιέμαι ποιος τελικά έχει το πρόβλημα συμπεριφοράς και νοοτροπίας. Δηλαδή, σύμφωνα με τα σχόλια όλων αυτών θα πρέπει είτε να έχουν σοβαρό πρόβλημα όταν βγαίνουν έξω στην κοινωνία, είτε να μην βγαίνουν καθόλου και μένουν μες στο σπίτι τους. Είθε το 2015 (αν όχι νωρίτερα) να σας βρει εκεί που ανήκετε, Ελβετία, Νορβηγία, ΗΠΑ (κυρίως στο Μανχάταν γιατί είστε και από τους ακριβούς). Σας λέω, για να ξεμπερδεύετε από μας, όχι τίποτ'άλλο. Λοιπόν φίλε μου ας πώ και εγώ μερικές απόψεις μιας και οι απαντήσεις που βάζεις στο spoiler έγιναν σε δικό μου θέμα που άνοιξα για την συμπεριφορά των ελλήνων στο ίντερνετ. Αυτός που βρίζει την Ελλάδα δε σημαίνει απαραίτητα οτι μισεί όλη την χώρα και όλους τους έλληνες. Αν ισχύει αυτό μιλάμε για τρελό κόμπλεξ. Τώρα για τα κλασσικά που ακούς ακούω και ακούμε όλοι κάθε τρείς και λίγο για το πόσο χάλια είμαστε, έχω να πώ τα εξής. Ο Έλληνας συνήθως σκέφτεται συναισθηματικά και όταν αγανακτεί ή νευριάζει θεωρεί τα δικά του προβλήματα ως τα σημαντικότερα όλων, προσπαθεί να βγάλει λάδι τον εαυτό του, να πεί οτι δεν φταίει σε τίποτα ή να το παίξει οτι δεν έχει προβλημα ενώ προβλήματα έχουν μόνο όλοι οι υπόλοιποι. Επίσης επειδή οι περισσότεροι Έλληνες πλέον περνάνε μίζερα, άγχος, στρες,γκρίνια κτλ, κοιτάνε να κράξουν τον άλλον και τους βάζουν όλους σε ένα σακούλι, αυτό το κάνουν τεχνηέντως για να νοιώσουν καλύτερα ή μάλλον νομίζουν πως τους κάνει να νοιώσουν καλύτερα, στην πραγματικότητα πιστεύω οτι αυτή η τακτική που δεν γίνεται εσκεμένα, δεν βοηθάει σε κάτι, απλά σε κάνει να αισθανθείς λίγο καλύτερα και μετά βυθίζεσαι πάλι στην μιζέρια σου. Επίσης το κράξιμο/ αυτοκριτική για άλλους, υπήρχε και πρίν την κρίση, εντάθηκε κατά την κρίση. Μια άλλη τακτική που προτιμούν πολλοί για να αποφύγουν την μιζέρια είναι η προσφυγή σε μπαράκια καφετέριες φαγάδικα κτλ, και πάλι νοιώθεις μια ηδονή η οποία αποχωρεί αργότερα και παραμένεις στην μιζέρια και την γκρίνια. Γενικώς στην απάντηση "γιατί τόσο μένος για την Ελλάδα" απαιτείται ψυχολογική ανάλυση για διάφορα μέρη του πληθυσμού, αναφορά των αιτιών και των παραγόντων που προκαλούν το μένος αυτό, εγώ δεν είμαι σε θέση να την κάνω, πάντως είπα τους κυριότερους παράγοντες κατ εμέ. Τώρα στο άλλο ερώτημα "γιατί δεν πάνε εξωτερικό", εδώ μπορείς να απαντήσεις 1000 διαφορετικά πράγματα και υπάρχει μεγάλη υποκειμενικότητα για τον καθένα. Προσωπικά δεν φεύγω και ούτε πρόκειται λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας παθολογικών και σιγά σιγά διαβλέπω να χω και ψυχολογικά. Αν δεν τα είχα αυτά και μπορούσα να οδηγήσω αυτοκίνητο θα επέλεγα να πάω Κύπρο. Αν ήξερα πολύ καλά κάποια ξένη γλώσσα που πλέον δεν έχω την διάθεση να ασχοληθώ, θα προτιμούσα τον Καναδά. Επιπροσθέτως υπάρχουν και άλλοι λόγοι όπως αρκετή ανασφάλεια που έχω και φόβος για να πάρω ρίσκο. Για εμένα αν θες να φύγεις εξωτερικό επειδή σου την σπάει η Ελλάδα, θα πρέπει να ψάξεις πάρα πολύ γιατί σου την σπάει η Ελλάδα, ποιά είναι τα αίτια και μήπως τελικά αν φύγεις στο εξωτερικό παραμείνουν τα ίδια προβλήματα, μήπως έχεις πρόβλημα εσύ και όχι τόσο οι άλλοι. Έχω φίλη μου η οποία έφυγε από την Ελλάδα ενώ είχε δουλειά, πήγε και δ ΄΄δούλευε στην Γαλλία ως μηχανικός με καλό μισθό, τα παράτησε και γύρισε πάλι εδώ. Μου έλεγε τελικά οτι δεν ξέρει τι θέλει και δεν της αρέσει ούτε η Ελλάδα ούτε έξω. Σε κάτι τέτοιες περιπτώσεις η φυγή στο εξωτερικό είναι τζάμπα κόπος, καλύτερα να κάτσεις στα αυγά σου και να την παλέψεις στην χώρα σου. Τελειώνοντας την απάντησή μου κ κάνοντας την αυτοκριτική μου, θεωρώ οτι έχουμε πρόβλημα τόσο εγώ όσο και το 60-70% ολων των ελλήνων. Δεν θα πώ ούτε οτι είμαστε σκατοφάρα ούτε ίσως οτι έχουμε τραγικά προβλήματα παιδείας. Γενικώς 2 πράγματα είναι αυτα που την δίνουν αφάνταστα σε αρκετούς έλληνες, να μην αναλαμβάνουν την ευθύνη των απόψεων που λένε δημοσίως. Π.χ πετάει κάποιος μια άποψη που μπορεί να προκαλέσει ή δεν την εκφράζει με σωστό τρόπο και αμα σχολιάσει κάποιος άλλος και του πεί τίποτα να αρχίζει τα μαθήματα περί δημοκρατίας να κατηγορεί τον άλλον οτι κακώς μίλησες και ναι ρε αυτή είναι η άποψή μου αν δεν σαρέσει να μην την λαμβάνεις υπόψη, συνήθως οι περισσότεροι από δαυτούς δεν ξέρουν καν τι είναι δημοκρατία. Το 2ο είναι η νοοτροπία αντί να προσπαθήσω να γινω καλύτερος από τον άλλο να προσπαθώ να τον ρίξω στο επίπεδό μου για οποιοδήποτε πράγμα και θέμα είτε οικονομικό είτε άλλο κατασκευάζοντας και αναπαράγοντας με πονηριά διάφορα επιχειρήματα και προπαγάνδα κατά του διπλανού μας. Αυτά για να μην βγούμε off 1
rus Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Άντε πάλι, κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια. Γιατί πχ και οι έλληνες γραμμένο τον είχαν τον στίβο πριν την Πατουλίδου και όταν τύχαινε να διοργανώσουμε αγώνες με διάφορους τρόπους προσπαθούσαν να γεμίσουν το γήπεδο να μην γίνουμε ρεζίλι σαν διοργανώτρια χώρα με άδειο στάδιο, είμαι μεγαλύτερος και τα έχω ζήσει. Δεν είναι μόνο ο Καναδάς και η Νορβηγία. Γενικά η κεντρική και βόρεια Ευρώπη ασχολείται με τα χειμερινά σπορ όπως και οι ΗΠΑ. Και οι σπόνσορες και τα χρήματα και οι διαφημίσεις από αυτές τις χώρες προέρχονται κατά πλειοψηφία. Φυσικά και οι θερινοί έχουν μεγαλύτερη απήχηση λόγω περισσότερων χωρών συμμετοχής, αλλά αυτό που είπες πχ ότι κανείς δεν ξέρει πότε διοργανώνονται οι χειμερινοί και δεν τους παίρνουμε χαμπάρι, απλά ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ. Ισχύει στην Ελλάδα ναι, αλλού όμως ΟΧΙ. Σου ειπα οτι η Ελλαδα ειναι μια σταγονα στον ωκεανο, πως λοιπον θα κρινω εκ ιδιων? Οι ελληνες δεν ειχαν γραμμενο το στιβο πριν τη Πατουλιδου. Οι μεταδοσεις του στιβου ειχαν παντα μεγαλη ακροαματικοτητα. Απο την Πατουλιδου και μετα επεσε η μεγαλη ντοπα και αρχισαμε να εχουμε μεταλια, εως το 2004 που μας φρεναραν. Το οτι αυτη τη περιοδιο ειχαμε μεταλια δε νομιζω οτι ανεβηκε και το ελληνικο ενδιαφερον. Οσοι δεν παρακολουθουσαν στιβο συνεχισαν να μη παρακολουθουν. Ο αδελφος μου, για παραδειγμα, δεν ενδιαφερεται για ποδοσφαιρο. Το οτι πηραμε το Εuro 2004 δεν εκανε τον αδελφο μου να ενδιαφερθει για το ποδοσφαιρο. Για να ολοκληρωσουμε με το θεμα, οι χειμερινοι Ολυμπιακοι εχουν ενδιαφερον για οσους ασχολουνται, αλλα δεν ειναι σε καμμια περιπτωση θερινοι.
Fotis13 Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Παιδια μην το κλειδωσουμε και αυτο ας συμφωνησετε πως διαφωνειτε ,αναλυσατε τις αποψεις οκ χαλαρωστε . 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα