Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν είναι αισχρό και ρατσιστικό να λες πως ο Έλληνας έχει πρόβλημα παιδείας, συμπεριφοράς και νοοτροπίας, είναι η πραγματικότητα

Ενω οι αλλοι ειναι αγγελουδια, μονο που τα φτερα τους ειναι μαυρα.
  • Απαντ. 167
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

νομίζετε ότι φύγαμε κι όλα καλά όλα ρόδινα? το ότι ενισχύουμε την οικονομία της ελλάδας σαν καλοί λαμακες που είμαστε (προφανώς γιατί νοιαζόμαστε τις οικογένειες μας) δεν σημαίνει τίποτα για εσένα στενόμυαλε έλληνα?

και αύριο θα βγείς και θα πεις "να εγώ έσωσα την ελλάδα γιατί έμεινα εδώ και πάλεψα για τη χωρα μου" και οι χιλιάδες που έφυγαν και στέλναν λεφτά πίσω ήταν προδότες...

Δημοσ.

Και αναρωτιέμαι, αφού έχετε ορισμένοι από σας αυτές τις απόψεις, τότε γιατί δεν φεύγετε;

Και γιατι να μην φυγουν αυτοι που εχουν το προβλημα;

• Like 6
Δημοσ.

Ωχ συγνώμη δεν έγραψα "φυσικά δεν είναι όλοι ίδιοι" και άλλα παρόμοια γλυκανάλατα κλισέ

• Like 3
Δημοσ.

@ts το ότι πολλοί πάντως γράφουν απ' το εξωτερικό σε ένα Ελληνικό φόρουμ όπως αυτό, αν μη τι άλλο δείχνει ότι δεν έχουν μένος για την Ελλάδα.Τώρα στα υπόλοιπα είμαστε λίγο κωλόφαρα και υπερβολικοί σε όλα, κατά συνέπεια και στην κριτική μας προς τους Έλληνες [καλώς κατ' εμέ ως ένα βαθμό, αν αναλογιστούμε ότι σε λίγο καιρό ίσως έχουμε το Μώραλη για δήμαρχο γιατί απλά είναι Ολυμπιακός]

• Like 2
Δημοσ.

νομίζετε ότι φύγαμε κι όλα καλά όλα ρόδινα? το ότι ενισχύουμε την οικονομία της ελλάδας σαν καλοί λαμακες που είμαστε (προφανώς γιατί νοιαζόμαστε τις οικογένειες μας) δεν σημαίνει τίποτα για εσένα στενόμυαλε έλληνα?

και αύριο θα βγείς και θα πεις "να εγώ έσωσα την ελλάδα γιατί έμεινα εδώ και πάλεψα για τη χωρα μου" και οι χιλιάδες που έφυγαν και στέλναν λεφτά πίσω ήταν προδότες...

σωστα , τα λεφτα των μεταναστων που ερχονται προς τις οικογενειες τους ενισχυσαν την οικονομια..αμεεεε δεν την ειδες ποσο γαματη εγινε...???!

σωστα οι χιλιαδες με τα λεφτα τους εσωσαν την οικονομια , ενω τα εκατομμυρια στην ελλαδα με τα λεφτα τους χτιζανε πυργακια!

αν ειναι δυνατον...

ξερεις ποτε θα παραδεχομουν τους μεταναστες? και μιλαω για κατι φραγκατους ελληνοαμερικανους ή ελληνοαυστραλους κλπ.

Να ερχοντουσαν να στησουν μια επιχειρηση σε ελληνικο εδαφος...εστω και με δικα τους ατομα ..απλα το χρημα να κινειται εντος της ελλαδας και ισως να δημιουργησουν και καποια θεση εργασιας...εκει ναι θα πω μαγκας ο τυπος...εφυγε..εφτιαξε καποια λεφτα..ενα μερος των το επενδυσε στην πατριδα...μπραβο του..

ΜΑ ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΟΜΩΣ...ΟΥΤΕ Ε Ν Α Σ

για διακοπες η ελλαδιτσα καλη ειναι και μεχρι εκει.

Δημοσ.

Ενω οι αλλοι ειναι αγγελουδια, μονο που τα φτερα τους ειναι μαυρα.

ασε το τι ειναι οι αλλοι. το οτι ο αλλος ειναι ετσι και γιουβετσι δε μας δινει το δικαιωμα να γινουμε ιδιοι ή ακομα και χειροτεροι απο αυτον ξερεις.

ας ασχοληθουμε πρωτα με τα δικα μας προβληματα και μετα ας σχολιασουμε των αλλων.

υπαρχει παντως λογος που πολυς κοσμος που παει εξω ερχεται στην ελλαδα μονο τα καλοκαιρια..

Δημοσ.

υπαρχει παντως λογος που πολυς κοσμος που παει εξω ερχεται στην ελλαδα μονο τα καλοκαιρια..

ναι , γιατι

1.μενει στους συγγενεις

2.ξερει την γλωσσα

3.αντι να παει σε ενα εξωτικο μερος , παει στην ελλαδα που ειναι ΣΑΝ εξωτικο μερος με φθηνοτερες τιμες

4.για να λεει οτι αγαπαει και ποναει την πατριδα

5.για να νομιζει οτι ενισχυει την οικονομια της :)

Δημοσ.

Δεν αμφισβητώ την πιθανότητα πολλοί από όσους κράζουν, να το κάνουν από τη μιζέρια τους και μόνο, όταν την ίδια στιγμή οι ίδιοι είναι που συντηρούν και διαιωνίζουν την κατάσταση που κράζουν.

Υπάρχουν και οι άλλοι όμως που προσπαθούν, που θέλουν να αλλάξουν τα πράγματα προς το καλύτερο, αλλά που καθημερινά απελπίζονται όταν έχουν να αντιμετωπίσουν τη βαθειά ριζωμένη νοοτροπία μας, που περιλαμβάνει κουτοπονηριά, αγελαία συμπεριφορά, λάδωμα για να γίνει η δουλειά μας, ωχαδερφισμός και σταρχιδισμός nowhere else to be found! 

Έχουμε πρόβλημα. Το πρώτο βήμα για να λύσουμε το πρόβλημά μας, είναι να παραδεχτούμε πως το έχουμε. Αν κάποιος πρέπει να φύγει, είναι αυτός που νομίζει πως μπορεί να θίγεται και να αφορίζει όποιον του λέει πράγματα που δεν του αρέσουν. Ας δούμε πρώτα μήπως και έχουν δίκιο αυτοί που κράζουν και θιγόμαστε μετά..

• Like 8
Δημοσ.

ναι με 40% ανεργία στους νέους, θα έπρεπε κι εγώ να κάτσω στην ελλάδα να ψάχνω για αλλα 3-4-5-6-7 ακόμα χρονια δουλειά για να λέω μετά ότι έσωσα την ελλάδα :)

επίσης οι περισσότεροι μετανάστες αγοράζουν σπίτια στην ελλάδα γιατί προφανώς θέλουν να γυρίσουν κάποια στιγμη (αυτό γινόταν πάντα) αλλα ξέχασα δεν σε ενδιαφέρουν αυτά τα ψιλά (προφανώς καλύτερα άνεργος και ήρωας αργότερα)

• Like 2
Επισκέπτης
Δημοσ.

Σορρυ κιολας αλλα οχι. Το "opinion is like...everyone has one" το θεωρω περα για περα λαθος.Για να εχεις γνωμη (και δικαιωμα να την εκφερεις) πρεπει να εχεις γνωση επι του θεματος.

Ειναι σαν να παω στην νασα και τους πω "παιδια τελος απο σημερα ο πυραυλος θα καιει παπαρουνες γιατι θα πηγαινει πιο γρηγορα"...δεν εχω την γνωση αρα η γνωμη μου ηταν λαθος μαλακια και περιττη.

Αν ο αλλος ζει 10/20/χ χρονια στο εξωτερικο να μου πει την γνωμη του για την Ελλαδα? οπως την βλεπει οταν ερχεται για διακοπες...??

εεεεε οχιιιι...

Όχι και πάλι όχι. Δεν μπορείτε να απαγορέψετε στον άλλον να πει μια άποψη παραπάνω.

Μερικοί το έχετε βρει στάση ζωής. Φάση 'εμείς είμαστε εδώ, εμείς παλεύουμε και όλοι οι υπόλοιποι είναι κότες και δεν έχουν δικαίωμα για τίποτα'. Με τέτοιες φασιστονοοτροπίες, ούτε μισή παράγραφο αξίζει να γράψω.

Δημοσ.

Να ερχοντουσαν να στησουν μια επιχειρηση σε ελληνικο εδαφος...εστω και με δικα τους ατομα ..απλα το χρημα να κινειται εντος της ελλαδας και ισως να δημιουργησουν και καποια θεση εργασιας...εκει ναι θα πω μαγκας ο τυπος...εφυγε..εφτιαξε καποια λεφτα..ενα μερος των το επενδυσε στην πατριδα...μπραβο του..

Εγω θα ανοιξω την επιχειρηση μου στην ελλαδα και θα προσλαβω και συμπατριωτες μου για να τους βοηθησω.

εσυ ομως που θα μεινεις πισω, σαν ανταλαγμα θα μου υποσχεθεις πως δε θα ξαναψηφισεις τα ιδια ατομα που ψηφιζεις 20 χρονια συνεχομενα στις εκλογες? Θα μου υποσχεθεις πως θα κανεις οτι μπορεις για να μην γινεις ενα ακομα σαπιο γραναζι της ελληνικης λαμογιο-νοοτροπιας και να κανεις την διαφορα? Εγω για καμποσα χρονια προσπαθουσα να ειμαι σωστος και τι καταλαβα?

Παρτο χαμπαρι, σε αυτη την χωρα αμα εισαι τιμιος και σωστος θα τιμωρηθεις και απο τους γυρω σου, και απο την πολιτεια..

• Like 6
Δημοσ.

σωστα , τα λεφτα των μεταναστων που ερχονται προς τις οικογενειες τους ενισχυσαν την οικονομια..αμεεεε δεν την ειδες ποσο γαματη εγινε...???!

σωστα οι χιλιαδες με τα λεφτα τους εσωσαν την οικονομια , ενω τα εκατομμυρια στην ελλαδα με τα λεφτα τους χτιζανε πυργακια!

αν ειναι δυνατον...

ξερεις ποτε θα παραδεχομουν τους μεταναστες? και μιλαω για κατι φραγκατους ελληνοαμερικανους ή ελληνοαυστραλους κλπ.

Πως να ερθει οταν θα του την πεφταν 10 χερια για λαδωμα για να μπορεσει να κανει την δουλεια του,οταν θα πρεπει να πληρωνει υπερμετρα παραπανω φορους,οταν θα μπορουν να του καψουν την επιχειρηση σε χρονο ντετε για ιδεολογικους λογους.Δεν θες πατριωτες κατι αλλο θες.
  • Like 4
Δημοσ.

ναι με 40% ανεργία στους νέους, θα έπρεπε κι εγώ να κάτσω στην ελλάδα να ψάχνω για αλλα 3-4-5-6-7 ακόμα χρονια δουλειά για να λέω μετά ότι έσωσα την ελλάδα :)

επίσης οι περισσότεροι μετανάστες αγοράζουν σπίτια στην ελλάδα γιατί προφανώς θέλουν να γυρίσουν κάποια στιγμη (αυτό γινόταν πάντα) αλλα ξέχασα δεν σε ενδιαφέρουν αυτά τα ψιλά

στα λογια μου ερχεσαι..οποιος φευγει το κανει γιατι θελει να φτιαξει το μελλον του. δεν το κατακρινω αυτο.

Απλα δεν μπορει να χωρεσει ο νους μου οτι εσυ αυτος εκεινος που θα το πραξει αυτο θα εκφερει γνωμη (αφου θα λειπει καιρο απο τα ελληνικα δρωμενα) για την κατασταση στην ελλαδα.

Ουτε οτι θα λεει οτι ενισχυει την κατασταση στην ελλαδα επειδη στελνει χρηματα σε συγγενεις ή επειδη αγορασε ενα σπιτι.

Η κατασταση στην ελλαδα θα αλλαξει οταν αλλαξει νοοτροπια ο λαος , οι πολιτικοι και ξαναστηθουν οι δομες του κρατους απο το μηδεν.Δηλαδη ποτε αλλα αυτο ειναι δικαιολογια για να λακισουμε?

Όχι και πάλι όχι. Δεν μπορείτε να απαγορέψετε στον άλλον να πει μια άποψη παραπάνω.

Μερικοί το έχετε βρει στάση ζωής. Φάση 'εμείς είμαστε εδώ, εμείς παλεύουμε και όλοι οι υπόλοιποι είναι κότες και δεν έχουν δικαίωμα για τίποτα'. Με τέτοιες φασιστονοοτροπίες, ούτε μισή παράγραφο αξίζει να γράψω.

Δεν απαγορευω να πεις μια γνωμη για τα ελληνικα δρωμενα.Εσυ θα επρεπε να το απαγορεψεις στον εαυτο σου μιας και δεν γνωριζεις για το θεμα που σχολιαζεις.

Εγω θα ανοιξω την επιχειρηση μου στην ελλαδα και θα προσλαβω και συμπατριωτες μου για να τους βοηθησω.

εσυ ομως που θα μεινεις πισω, σαν ανταλαγμα θα μου υποσχεθεις πως δε θα ξαναψηφισεις τα ιδια ατομα που ψηφιζεις 20 χρονια συνεχομενα στις εκλογες? Θα μου υποσχεθεις πως θα κανεις οτι μπορεις για να μην γινεις ενα ακομα σαπιο γραναζι της ελληνικης λαμογιο-νοοτροπιας και να κανεις την διαφορα? Εγω για καμποσα χρονια προσπαθουσα να ειμαι σωστος και τι καταλαβα?

Παρτο χαμπαρι, σε αυτη την χωρα αμα εισαι τιμιος και σωστος θα τιμωρηθεις και απο τους γυρω σου, και απο την πολιτεια..

ποτε δεν ψηφισα μεγαλο κομμα..στις 2 τελευταιες μου δουλειες βγηκα με -10.000ευρω απληρωτους μισθους , στον οαεδ δεν πηρα ποτε επιδομα , αν και ανεργος πληρωσα μια χρονια 500 ευρω φορο.Και τωρα που προσπαθω να κανω ενα επαγγελματικο ανοιγμα με εναν φιλο μου ακομα βαζω λεφτα απο την τσεπη μου/τσεπη γονιων μου μεχρι να αποδωσει το ανοιγμα.

Αν υπηρχε καποιος που επρεπε να φυγει οχι πετωντας αλλα με διακτινιση απο αυτο το κρατος θα πρεπε να ημουν εγω...αλλα προτιμω τον τοπο μου..τους ανθρωπους του με οσα σκατα και αν κουβαλανε και οραματιζομαι καποια στιγμη στο μελλον να βαλω ενα λιθαρακι εγω..ενα λιθαρακι ο αλλος.να στειλουμε στο διαολο πολιτικους και νοοτροπιες....και ας ζουμε καθημερινα με 5ευρω στην τσεπη και χωρις μεγαλοπνοοα σχεδια για το μελλον...

Πως να ερθει οταν θα του την πεφταν 10 χερια για λαδωμα για να μπορεσει να κανει την δουλεια του,οταν θα πρεπει να πληρωνει υπερμετρα παραπανω φορους,οταν θα μπορουν να του καψουν την επιχειρηση σε χρονο ντετε για ιδεολογικους λογους.Δεν θες πατριωτες κατι αλλο θες.

ας ειχε μεινει στην πατριδα που τοσο ποναει να ειχε βελτιωσει τα πραματα στον βαθμο που μπορουσε ή δεν μπορουσε και μετα ας εφευγε και οταν πηγαινε να ανοιξει επιχειρηση να εκραζε τους παντες απο την τελευταια πετρα μεχρι τον πρωθυπουργο...

οταν ομως δεν εκανε τιποτα για να βελτιωσει το οτιδηποτε..προφανως θα το λουστει και αυτος οπως το λουζονται και αυτοι που μενουν πισω...καθημερινα.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Ναι λες και με τις ταχύτητες που έχει η Ελλάδα, θα αλλάξουν πάρα πολλά αν απουσιάζει κάποιος για 2-3-4 χρόνια.

Πολύ εύκολα σε βλέπω να πετάς το 'όταν όμως δεν έκανε τίποτα για να βελτιώσει το οτιδήποτε'. Λες κι έπρεπε κάποιος να κάνει καμπάνια μερικών εκατομμυρίων για να εξαγοράσει τους πολιτικούς.

Περί λουσίματα πάντως άλλο τίποτα. Προβλέπω να μένεις μόνος σου στο thread.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...