theofanis20 Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 Ρε παιδιά εδώ και καιρό έχω μια απορία αν ξέρει κάποιος: πόσο στοιχίζει για τους κινέζους να στείλουν με το ταχυδρομείο κάτι σε άλλες χώρες; Για παράδειγμα εγώ αν πω να στείλω ένα πραγματάκι Στην Κίνα Θέλω τουλάχιστον 10Ε (και δεν παίζει κανέναν ρόλο η Ελλάδα και στο εξωτερικό το ίδιο είναι). Αυτοί τι σκατα συμφωνίες έχουν κάνει με τις ταχυδρομικές υπηρεσίες των χωρών για να τους συμφέρει να μας στέλνουν πράγματα του 1Ε με δωρεάν μεταφορικά;
paylidis Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 Κάποτε μου είπαν ότι, οι αποστολές ειναι επιδοτούμενες απο την κυβερνηση τους για να προωθήθούν οι εξαγωγές... Δε ξερω αν είναι αλήθεια ή ψέματα απλα στο μεταφέρω. 2
Joshua21 Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 (και δεν παίζει κανέναν ρόλο η Ελλάδα και στο εξωτερικό το ίδιο είναι) Όταν λες εξωτερικό, εννοείς και την Κίνα? Από Αγγλία πάντως σίγουρα μπορείς να στείλεις ένα πακέτο στην Ελλάδα με πολύ λιγότερα χρήματα από όσα χρειάζονται να στείλεις ένα πακέτο από Ελλάδα Αγγλία. Επίσης δεν μπορείς να κάνεις σύγκριση μεταξύ εσένα που θα στείλεις ένα πακέτο με έναν Κινέζο πωλητή που στέλνει σάκους με πακέτα. 1
zio10 Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 Κάποτε μου είπαν ότι, οι αποστολές ειναι επιδοτούμενες απο την κυβερνηση τους για να προωθήθούν οι εξαγωγές... Δε ξερω αν είναι αλήθεια ή ψέματα απλα στο μεταφέρω. Κάτι τέτοιο έχω ακούσει και γω, μαζί με την επιδότηση που δίνει η κυβέρνηση για να ανοίγουν παντού μαγαζιά...δεν ξέρω αν ισχύουν όντως ή αν είναι μύθος
theofanis20 Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 Όταν λες εξωτερικό, εννοείς και την Κίνα? Από Αγγλία πάντως σίγουρα μπορείς να στείλεις ένα πακέτο στην Ελλάδα με πολύ λιγότερα χρήματα από όσα χρειάζονται να στείλεις ένα πακέτο από Ελλάδα Αγγλία. Επίσης δεν μπορείς να κάνεις σύγκριση μεταξύ εσένα που θα στείλεις ένα πακέτο με έναν Κινέζο πωλητή που στέλνει σάκους με πακέτα. Από Αγγλία είναι πιο φθηνά από ότι στην Ελλάδα 2 με 5 ευρώ, ανάλογα. Τώρα όσα καλύτερη τιμή και να κάνει σε μια επιχείρηση δεν μπορεί να είναι σε τόσο εξευτελιστικά και ζημειωγονα επίπεδα. Πιο πιθανόν είναι τελικά να ισχύει αυτό που λεν τα παιδιά αν και και πάλι δεν μπορώ να καταλάβω τι κέρδος έχει το κινέζικο κράτος από την επιχορήγηση αποστολής δέματος χαμηλότερης αξίας από τα μεταφορικά...
Karkabilios Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 Από Αγγλία είναι πιο φθηνά από ότι στην Ελλάδα 2 με 5 ευρώ, ανάλογα. Τώρα όσα καλύτερη τιμή και να κάνει σε μια επιχείρηση δεν μπορεί να είναι σε τόσο εξευτελιστικά και ζημειωγονα επίπεδα. Πιο πιθανόν είναι τελικά να ισχύει αυτό που λεν τα παιδιά αν και και πάλι δεν μπορώ να καταλάβω τι κέρδος έχει το κινέζικο κράτος από την επιχορήγηση αποστολής δέματος χαμηλότερης αξίας από τα μεταφορικά... http://en.wikipedia.org/wiki/Economy_of_China
Joshua21 Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 Από Αγγλία είναι πιο φθηνά από ότι στην Ελλάδα 2 με 5 ευρώ, ανάλογα. Τώρα όσα καλύτερη τιμή και να κάνει σε μια επιχείρηση δεν μπορεί να είναι σε τόσο εξευτελιστικά και ζημειωγονα επίπεδα. Πιο πιθανόν είναι τελικά να ισχύει αυτό που λεν τα παιδιά αν και και πάλι δεν μπορώ να καταλάβω τι κέρδος έχει το κινέζικο κράτος από την επιχορήγηση αποστολής δέματος χαμηλότερης αξίας από τα μεταφορικά... Το παράδειγμα της Αγγλίας το ανάφερα σαν επιχείρημα απλά και μόνο γιατί έγραψες πως το ίδιο είναι στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, στην πραγματικότητα οι αποστολές από Ελλάδα προς οπουδήποτε είναι από τις ακριβότερες στην Ευρώπη. Τώρα έχε υπόψιν ότι τα φτηνά πραγματάκια που στέλνουν οι Κινέζοι με δωρεάν μεταφορικά, στέλνονται με αυτό που εμείς το λέμε απλό επιστολικό ταχυδρομείο. Όχι συστημένα, όχι express, όχι tracking, ούτε καν Α προτεραιότητας. Έ για να σταλεί ένας τέτοιος φάκελος από Ελλάδα στην Κίνα η χρέωση ΕΛΤΑ(ανάλογα με το βάρος) ξεκινάει από 0.85€... Αν συνυπολογίσεις τον τεράστιο όγκο πωλήσεων όχι μόνο κάθε πωλητή ξεχωριστά αλλά και συνολικά από Κίνα προς Ευρώπη πχ, θα δεις ότι κάθε άλλο παρά "εξευτελιστικά" και "ζημιογόνα" είναι τα μεταφορικά από Κίνα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα